ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ερειστικό & Μυϊκό Σύστημα
Advertisements

Μηχανισμοί Ελευθέριος Αθηνοδώρου.
Να σας επιτρέψουν να δαγκώνετε και να μασάτε φυσιολογικά Να σας αφήσουν να απολαύσετε τα αγαπημένα σας φαγητά ξανά, όπως με τα φυσικά σας δόντια Να.
Ο ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Ο Ηλεκτρονόμος Ο Ηλεκτρονόμος (Relay) είναι ένας μηχανικός διακόπτης, του οποίου οι επαφές ελέγχονται από έναν ηλεκτρομαγνήτη. Ο ηλεκτρονόμος είναι ένα.
Οδοντιατρική πληροφορική
Προαγωγή της οδοντικής υγείας των καπνιστών με τη βοήθεια της πληροφορικής.
Το στόμα μας Το στόμα είναι μια καλοσχεδιασμένη "μηχανή" με πολλά διαφορετικά τμήματα που λειτουργούν όλα μαζί για να μας κρατούν ζωντανούς, υγιείς και.
Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες
Μάθημα: Πληροφορική Οδοντιάτρων 4 ο εξάμηνο Ομάδα: Αργυρού Αντώνης Δαμιανού Στεφανία Ιωάννου Παναγιώτα
Dental-blog.gr Εργασία στην οδοντιατρική πληροφορική ΙΙ της φοιτήτριας του οδοντιατρικού τμήματος του Α.Π.Θ. Παπαζήση Ναταλίας.
Αποκαθιστώντας την αυτοπεποίθηση του φυσικού σας χαμόγελου
ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΑΞΗ Α ΤΜΗΜΑ 1ο
Ανδρεάδης Δημήτριος Οδοντίατρος-Στοματολόγος Λέκτορας
Καθηγητής Dr. Dr. Ε. Βαϊρακτάρης
2ο Λύκειο Αγίας Βαρβάρας
Ορθοδοντικά προβλήματα
Διαφάνεια 1 Η στοματική υγεία είναι πολύτιμη. Διαφυλάξτε την.
4.2 Στοματική υγεία Στόχος της υποενότητας αυτής είναι οι μαθητές: Να ενημερωθούν για τη στοματική τους υγεία και τα προβλήματα της στοματικής τους κοιλότητας.
Εργασίες ατομικές ή ανά δύο Προθεσμία 8/1/2013
Ο Ηλεκτρονόμος Ο Ηλεκτρονόμος (Relay) είναι ένας μηχανικός διακόπτης, του οποίου οι επαφές ελέγχονται από έναν ηλεκτρομαγνήτη. Ο ηλεκτρονόμος είναι ένα.
Το άγχος για τον οδοντίατρο
Cbct και ενδοδοντολογια
Το αναπνευστικό σύστημα Αναπνευστικές χωρητικότητες
Περιτοναϊκη προςπέλαση (α)
Εισαγωγή Κατανόηση της φυσιολογίας και λειτουργίας του Στοματογναθικού Συστήματος (ΣΓΣ) για τον οδοντοτεχνίτη σημαίνει: Αποφυγή σφαλμάτων κατασκευής των.
FACIAL REJUVENATION ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕΣΩ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ
Οδοντιατρική Επιστήμη Επιστήμη Yγείας Στόματος – Δοντιών
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑLZHEIMER
ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ # 2.
ΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΕΣ
ΕφαρμογΕς οδοντιατρικης πληροφορικης
Εργαστηριακη ασκηση 7 νόμος του Hook.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ
Ουλίτιδα.
ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΑΣ.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
Ανδρεάδης Δημήτριος Οδοντίατρος-Στοματολόγος Λέκτορας
Τα μέρη της γέφυρας (1 από 2)
Εργασία Οδοντιατρικής Πληροφορικής Θέμα: Οδοντιατρικό Blog Θεοδοσίου Σωτήρης Μαρία Κάββουρα.
Γέφυρα (1 από 5) Είναι η προσθετική κατασκευή που εφαρμόζεται μόνιμα και σταθερά σε φυσικά δόντια και αντικαθιστά ένα ή περισσότερα δόντια που έχουν χαθεί.
ΔΥΣΜΟΡΦΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΟΡΘΟΓΝΑΘΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Γ. ΒΑΪΡΑΚΤΑΡΗΣ
Κατάγματα και αποκατάσταση
KΛΙΝΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ – ΕΝΤΥΠΟ
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΙ - Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗΣ - ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΕΣΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΩΣΗΣ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ. Βοτανοθεραπεία Η χρήση των βοτάνων για θεραπευτικούς σκοπούς χάνεται στην αρχαιότητα. Τα βότανα χρησιμοποιούνται σαν συστατικά.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΙΙΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΒΑΡΟΥΣ.
Ακίνητα Μηχανήματα - Στήριξη Δ. Χαλαζωνίτης. Στόχοι Μαθήματος Ο φοιτητής θα πρέπει:Ο φοιτητής θα πρέπει: –Να περιγράφει και αναγνωρίζει τα μέρη των ακινήτων.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΙΙ ΠΙΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΛΛΟΜΕΝΑ ΡΕΥΜΑΤΑ.
ΜΗΧΑΝΕΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Ανάλυση Εκμαγείων Δ. Χαλαζωνίτης. Σκοπός - Στόχοι Σκοπός του μαθήματος: –Ο φοιτητής να είναι ικανός να προβεί σε αναλύσεις μικτού και μόνιμου φραγμού.
Μηχανική των υλικών Θερμικές τάσεις και παραμορφώσεις
Οδοντιατρική Επιστήμη Επιστήμη Yγείας Στόματος – Δοντιών
Ορισμός κράματος Καθαρές ουσίες είναι τα στοιχεία και οι χημικές ενώσεις. Τα μίγματα προέρχονται από ανάμιξη δύο τουλάχιστον καθαρών ουσιών και διακρίνονται.
ΠΗΝΙΟ Το πηνίο είναι ένα από τα παθητικά στοιχεία των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων όπως είναι οι αντιστάσεις και οι πυκνωτές. Το Πηνίο αποτελείται από σπείρες.
Μηχανισμοί 25/12/2017.
ΠΗΝΙΟ Το πηνίο είναι ένα από τα παθητικά στοιχεία των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων όπως είναι οι αντιστάσεις και οι πυκνωτές. Το Πηνίο αποτελείται από σπείρες.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
2ο Λύκειο Αγίας Βαρβάρας
Εισηγήτρια: Μαζάρη Αγγελική Ειδικός Ορθοδοντικός
Πρωτεΐνες και συμπληρώματα διατροφής
Ενότητα 4.2 { Στοματική υγεία }.
ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΣΩΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
«Γερά δόντια – Όμορφο χαμόγελο»
Στοματική Υγεία Στέφανος Βογιατζής Μελίνα Ιωαννίδη Ιουλία Γκόγκα
Μυοσκελετικά προβλήματα Φυσικοθεραπεία
Ίσια δόντια = όμορφο χαμόγελο και στοματική υγεία
Αυτές οι μηχανές λειτουργούν πάντα;
Δηλαδή, θέλουμε να αξιολογήσουμε αν πετύχαμε ή όχι τη θεραπεία
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ

ΟΡΙΣΜΟΣ - ΣΚΟΠΟΣ Η ορθοδοντική είναι ειδικότητα της οδοντιατρικής. Σκοπός: Η θεραπεία κάθε δυσλειτουργίας της σύγκλεισης των δοντιών και της θέσης των γνάθων.

Τι προσφέρει η ορθοδοντική θεραπεία ; Σωστή λειτουργία του στόματος ( μάσηση, ομιλία ). Όμορφο χαμόγελο πιο ευχάριστο πρόσωπο, ενίσχυση της αυτοπεποίθησης ! Περιορισμός εμφάνισης προβλημάτων στην περιοχή σύνδεσης της γνάθου με το κρανίο.

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΟΡΙΣΜΟΣ Ορθοδοντικά μηχανήματα είναι τα μηχανικά μέσα, που χρησιμοποιούνται στην Ορθοδοντική για την πρόληψη, καταστολή και διόρθωση των ανωμαλιών σύγκλεισης των δοντιών, της σχέσης των γνάθων την αποκατάσταση των λειτουργικών και αισθητικών προβλημάτων του στοματογναθικού συστήματος.

Ιδιότητες των ορθοδοντικών μηχανημάτων: Καλή αισθητική εμφάνιση Ανεκτά από τον ασθενή - δεν προκαλούν δυσφορία. Αντοχή και ελαστικότητα -δεν καταστρέφονται εύκολα. Καθαρίζονται εύκολα - δεν εμποδίζουν την στοματική υγιεινή. Δεν προσβάλλονται από το στοματικό περιβάλλον. Δεν προκαλούν προβλήματα στους παρακείμενους ιστούς. Δεν εμποδίζουν τις λειτουργίες του στοματογναθικού συστήματος. Απλή κατασκευή, εφαρμογή και συγκράτηση. Εύκολα ρυθμίζονται και αναπροσαρμόζονται.

Τύποι ορθοδοντικών μηχανημάτων Ανάλογα με τον τρόπο εφαρμογής τους διακρίνονται σε: Ενδοστοματικά μηχανήματα Εξωστοματικά μηχανήματα

Είδη Ενδοστοματικών μηχανημάτων Τα ενδοστοματικά μηχανήματα ανάλογα με τον τρόπο στήριξης διακρίνονται σε: Κινητά μηχανήματα, που μπορούν να αφαιρεθούν από τον ίδιο τον ασθενή. Ακίνητα μηχανήματα, που συγκολλούνται από τον Ορθοδοντικό και δεν μπορούν να αφαιρεθούν από τον ασθενή. Μικτά μηχανήματα, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε σαν κινητά είτε σαν ακίνητα ή αποτελούνται από κινητά & ακίνητα τμήματα.

Συνεχίζουμε… Τα ενδοστοματικά μηχανήματα (κινητά, ακίνητα, μικτά), ανάλογα με το τρόπο δράσης  διακρίνονται σε: Παθητικά μηχανήματα: χρησιμοποιούνται για να συγκρατήσουν τα δόντια στις θέσεις και στις σχέσεις που έχουν. Ενεργητικά μηχανήματα: ασκούν πιέσεις στα δόντια, στα φατνία και στα οστά για την μετακίνησή τους. Λειτουργικά μηχανήματα: χρησιμοποιούν τις δυνάμεις που προέρχονται από τη λειτουργία των μυών του προσώπου και του στόματος, για  να αλλάξουν τις σχέσεις των δοντιών και των οστών των γνάθων.

ΚΙΝΗΤΑ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ Αποτελούνται από: Στοιχεία συγκράτησης Στοιχεία εφαρμογής κινητήριας δύναμης Στοιχεία συγκράτησης:  Βασική ακρυλική πλάκα: συγκρατεί τα μεταλλικά εξαρτήματα στη θέση τους, αυξάνει τη στήριξη των μηχανημάτων. Μεταλλικά τμήματα για συγκράτηση: κατασκευές από ορθοδοντικό σύρμα όπως το προστομιακό τόξο και τα άγκιστρα.

Στοιχεία εφαρμογής κινητηρίου δύναμης: τμήματα μηχανημάτων που ασκούν δυνάμεις πάνω στα δόντια, για να τα μετακινήσουν. Ελατήρια, διαφόρων τύπων κατασκευασμένα από ορθοδοντικό σύρμα Εξελίκτρες, μεταλλικές κατασκευές Προστομιακό τόξο, κατασκευασμένο από ορθοδοντικό σύρμα

ΑΚΙΝΗΤΑ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ Δακτύλιοι, από ανοξείδωτο χάλυβα κατασκευάζονται ή υπάρχουν έτοιμοι στο εμπόριο σε διάφορα μεγέθη. Χρησιμεύουν για τη συγκράτηση ή τη συγκόλληση των διαφόρων εξαρτημάτων των ακίνητων μηχανημάτων. Άγκιστρα (brackets), συγκολλούνται στους δακτυλίους ή στα δόντια. Σωληνίσκοι, συγκολλούνται στους δακτυλίους, για εφαρμογή εξωστοματικών μηχανημάτων. Τόξα, χρησιμοποιούνται για μετακινήσεις των δοντιών. Βοηθητικά εξαρτήματα, μαγνήτες, ελαστικοί δακτύλιοι, ελαστικές αλυσίδες, σπειροειδή ελατήρια.