Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Οδοντιατρική πληροφορική

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Οδοντιατρική πληροφορική"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Οδοντιατρική πληροφορική
ΘΕΜΑ: Αξιοποίηση οδοντιατρικών vodcasts στην εκπαίδευση. Γεωργία Σολωμού Καλλισθένη Ματθαιοπούλου

2 Περιεχόμενα Τι είναι τα vodcasts;
Σκοπός του βίντεο Ωφέλη Επίλογος Πηγές

3 Τι είναι τα vodcasts; Τα vodcasts είναι είδη podcasts:
Δηλαδή τα vodcasts είναι συνδιασμός ήχου και video. Τα vodcasts συνήθως διανέμονται σε Quick Time format (με Μ4V επέκταση) ώστε να είναι συμβατά με iTunes, το Video Ipod και την Apple Tv. Πολλά vodcasts προσφέρονται σε flash έτσι ώστε να μπορούν να παρουσιαστούν στους τυπικούς φυλλομετρητές. Vodcast= audio + video

4 Σημασία των οδοντιατρικών vodcasts στην εκπαίδευση
Δημιουργούν μια αίσθηση αμεσότητας, παρουσίας και συναισθηματικής εμπειρίας στον μαθητή. Μπορούν να επεκτείνουν και να διευρύνουν την πληροφορία και τη γνώση. Αποτελούν γκάμα από είδη οδοντιατρικού περιεχομένου σε ψηφιακή μορφή.

5 Αντικαθιστούν τα άρθρα κειμένου και βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση του μαθήματος με το συνδυασμό οπτικοακουστικών μέσων (εικόνας και ήχου που είναι πιο ευχάριστα και ενδιαφέροντα για το μαθητή). Προωθούν την εξατομικευμένη μάθηση (Personalised Learning). Ανάπτυξη δεξιοτήτων χρήσης της τεχνολογίας. Ενδυναμώνει τη συμμετοχική κουλτούρα στον παγκόσμιο ιστό της γνώσης. Μάθηση οπουδήποτε, και οποτεδήποτε!

6 Τίτλος προτεινόμενου εκπαιδευτικού vodcast: Στοματική Υγιεινή , Σύγχρονη Οδοντιατρική.
Το βίντεο αυτό το βρήκαμε από την διαδικτυακή στοσελίδα

7

8 Σκοπός του βίντεο Ο σκοπός του βίντεο είναι να εξοικειώσει το ευρύ κοινό (μαθητές,φοιτητές της οδοντιατρικής, τους ίδιους τους οδοντιάτρους αλλά και τον απλό πολίτη) με την στοματική υγιεινή και τους κινδύνους που επιφέρει η κακή στοματική συντήρηση συνδυάζοντας εικόνα και ήχο! Έρευνες έχουν αποδείξει πως η μετάδοση της γνώσης γίνεται πιο εύκολα με τη χρησιμοποίηση οπτικοακουστικών μέσων παρά λιτών, απλοϊκών γραπτών κειμένων που κουράζουν. Γι’ αυτό η μοντέρνα εκπαίδευση έχει ως μέτρο ποιότητας της και τη συχνότητα χρήσης αυτών των μέσων.

9 Τον ρόλο του σωστού οδοντιάτρου: Πρόληψη, αποκατάσταση και αισθητική
Παρακολουθώντας αυτό το οδοντιατρικό vodcast o δέκτης θα αποκτήσει ειδικές γνώσεις για τα ακόλουθα: Τον ρόλο του σωστού οδοντιάτρου: Πρόληψη, αποκατάσταση και αισθητική Στοματική κοιλότητα και μικρόβια Μικροβιακή πλάκα,τρυγία: τι είναι και πώς δημιουργούνται; Τερηδόνα: αποτέλεσμα της μικροβιακής πλάκας Περιοδοντίτιδα: Αποτέλεσμα της τρυγίας

10 Παραμέληση του στόματος λοιμώξεις (νόσοι του περιοδοντίου, ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα) που προκαλούν κακοσμία. Άλλα προβλήματα: καταστροφή κροταφογναθικής διάρθρωσης και διαταραχέςστομάχου Περιοδικός έλεγχος από τον οδοντίατρο -συχνή επίσκεψη στον οδοντίατρο για σχολαστικό έλεγχο της κατάστασης των δοντιών(φθορίωση, καθαρισμός τρυγίας κτλ)

11 Κατακράτηση μικροβίων (αντιμετώπιση με sealants)
Σωστό βούρτσισμα δοντιών Χρήση στοματικού διαλύματος Προσοχή διατροφικών συνηθειών(αποφυγή γλυκών, σακχάρων κτλ)

12 Επίλογος Tα vodcasts χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στο πέρας του χρόνου και η χρήση τους αποτελεί πλέον απαραίτητη προϋπόθεση για την ευκολότερη κατανόηση της οδοντιατρικής πράξης και την ποιοτικότερη εκπαίδευση! Στην συγκεκριμένη παρουσίαση ο δέκτης, μέσα από το οδοντιατρικό vodcast, θα κατανοήσει πως η σωστή συνεργασία αποτελεί βασική συνιστώσα για την επιτυχία της οδοντιατρικής πράξης.

13 Πηγές www.odontiatros-desyllas.blogspot.com

14 ΤΕΛΟΣ Ευχαριστούμε για την προσοχή σας!


Κατέβασμα ppt "Οδοντιατρική πληροφορική"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google