Καθηγήτρια: Περδικάκη Σοφία

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Οικοτουρισμός & Aειφόρος Ανάπτυξη στην Ελλάδα
Advertisements

Ενίσχυση της Πράσινης Επιχειρηματικότητας
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αειφοροσ αναπτηξη ΓΕΩΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΟΝΟΜΑ ΟΜΑΔΑΣ:
15 Απριλίου 2005 Life Cycle Assessment (LCA) as a Decision Support Tool for the ecoproduction of olive oil ECOIL LIFE 04/ENV/GR/ Πολυτεχνείο Κρήτης.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Η επιστήμη και το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού
Ενημερωτική παρουσίαση για μαθητές
ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ
Τμήμα Βιολογικών Επιστημών ΒΙΟΛΟΓΙΑ: Η επιστήμη της ζωής
Ιδιωτικότητα Πληροφοριών στο Facebook Τα δεδομένα δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, τα στοιχεία των οποίων έχουν περιέλθει εν αγνοία τους σε.
Μάθημα: ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ Κεφάλαιο 1 ο : ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σχολή Μηχ. Μεταλλείων – Μεταλλουργών Τομέας Μεταλλευτικής Καθηγ.: Σ. Σταματάκη 1/13 Η ενέργεια επιστρέφει.
Στόχος της Κυβέρνησης και του ΥΠΑΝ είναι η ενίσχυση, με έργα και όχι με λόγια, της πράσινης οικονομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης. Στην κατεύθυνση αυτή.
Διαχείριση Φυσικών Πόρων
Η επιστήμη και το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού
EΠΑΛ.Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ ΒΜ Τα μέλη της ομάδας Γυπαετοί είναι:
Η επιστήμη και το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού
Τμήμα Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων
ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΩΣ ΤΟ 2018 ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ Ν.Α. ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ.
Το Τμήμα Ψυχολογίας Α.Π.Θ. Σπουδές και Επαγγελματικές Δυνατότητες
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΛΕΟΥΣΑΣ «Ημέρα Σταδιοδρομίας»
6η εργασία α:Ποταμοί που εκβάλλουν στην Μεσόγειο
ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ, Α.Π.Θ. ( ) ( Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών.
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ
Η εταιρεία MasterFour είναι Ευρωπαϊκή εταιρεία με έδρα δύο χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Αγγλία και την Βουλγαρία Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται στους.
ΕΜΠ Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Στην Ελλάδα που βρίσκεται ακόμα.
Σπουδάζοντας Χημεία στο Α.Π.Θ. Ευαγγελία Α. Βαρέλλα
Το Τμήμα Ψυχολογίας Α.Π.Θ. Σπουδές και Επαγγελματικές Δυνατότητες
Ιωάννης Αναγνωστόπουλος, Επικ. Καθηγητής Π. Σ. Ε
Η πολιτική για το θαλάσσιο περιβάλλον και την παράκτια ζώνη
Εκδήλωση του Γραφείου Διασύνδεσης, Σπουδών και Σταδιοδρομίας με θέμα «Οι Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης» Θεσσαλονίκη,
Αντικείμενο, συνθήκες και προβλήματα της δραστηριοποίησης των Ελλήνων Τεχνικών στο εξωτερικό Εισήγηση Θεόδωρου Δραγκιώτη, Γ. Γραμματέα ΔΕ ΤΕΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.
Εκπαιδευτικός Φιλόλογος
1. Γενικά-Σκοπός 2. Γενική περιγραφή της περιοχής 3. Υφιστάμενη γεωργοοικονομική κατάσταση 4. Προβλήματα της περιοχής 5. Δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής.
Γαλλικοσ.
5η εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες στην Καρδίτσα Πέμπτη 3 Μαΐου 2012 Πέμπτη 3 Μαΐου 2012.
ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΓΕΩΦΥΣΙΚΩΝ ΔΙΑΣΚΟΠΗΣΕΩΝ
Ποια είναι η εξέλιξη της κατοικίας στο χρόνο;
Οι υπολογιστές στη ζωή μας Συμβόλαιο χρήσης διαδικτύου.
Πώς μπορούμε να ταξιδέψουμε στο χώρο και στο χρόνο, βλέποντας μια εικόνα, ακούγοντας έναν ήχο, μυρίζοντας ένα άρωμα, γευόμενοι μια νοστιμιά, αγγίζοντας.
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Κατεύθυνση: Στρατηγική και Ανθρώπινοι Πόροι Φεβρουάριος 2006.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Η επιστήμη και το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Κατεύθυνση: Στρατηγική και Ανθρώπινοι Πόροι Μάρτιος 2008.
ΑΣΚΗΣΗ 11. ΑΣΚΗΣΗ 11 Ποιοι είναι οι άλλοι δύο πιθανοί συνδυασμοί ; ΑΣΚΗΣΗ 11 1ος 4ος Ποιοι είναι οι άλλοι δύο πιθανοί συνδυασμοί ;
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗMΑ
Καλώς ορίσατε στην 4η εκδήλωση στην 4η εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες στην Καρδίτσα.
Ανεργία Project Β λυκείου θέμα: Ομάδα: 3η
ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ: Παράκτια και ορεινά
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ
Έλενα Ροσβάνη, Πηνελόπη Μαρκάκη, Βασιλεία Μουσάι, Βαγγέλης Δήμου
Επιστημονικοί Κλάδοι της Γεωπονίας (Οι κυριότεροι κλάδοι της Γεωπονικής επιστήμης και το αντικείμενο της μελέτης τους - Επαγγελματικές προοπτικές)
Μεταπτυχιακές προοπτικές φοιτητών ΤΕΙ Κρήτης Ημερίδα, 6/6/2013 ΤΕΙ Κρήτης Γραφείο Διασύνδεσης ΤΕΙ Κρήτης.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ Β΄ ΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ.
Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ στα
Κ.Π.Ε. Πεταλούδων Ρόδου Τα πράσινα επαγγέλματα, χθες, σήμερα, αύριο
ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΧΗΜΕΙΑΣ Α.Π.Θ. Γιώργος Μπλέκας Αναπληρωτής Καθηγητής
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΥΠΑΣΙΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Η ενέργεια επιστρέφει στις ειδήσεις…………..
ήλιος άνεμος νερό γεωθερμία βιομάζα γαιάνθρακας πετρέλαιο φυσικό αέριο σχάση πυρήνων 1.Ποιες πηγές ονομάζουμε ανανεώσιμες και ποιες μη ανανεώσιμες;
Λήψη απόφασης για Ενεργειακό Σχεδιασμό
Νερό και Γεωργία ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Η ενέργεια επιστρέφει στις ειδήσεις…………..
Διεύθυνση Έρευνας και Προγραμματισμού
ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΕΙΑΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Καθηγήτρια: Περδικάκη Σοφία ΠΡΑΣΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ Μηχανικός Ορυκτών Πόρων. Εργασία στο Σ.Ε.Π. Της Πολυξένης-Ελένης Κούτρα Και του Παναγιώτη Κοκκίνη Τάξη:Γ’2 Καθηγήτρια: Περδικάκη Σοφία

Τι είναι ο Μηχανικός Ορυκτών Πόρων. Τι είναι ο Μηχανικός Ορυκτών Πόρων. Ο Μηχανικός ορυκτών πόρων ασχολείται με: την αναζήτηση εκμετάλλευση επεξεργασία ορυκτών πρώτων υλών την περιβαλλοντική γεωτεχνολογία.

Σπουδές Στην Ελλάδα, μπορεί κάποιος να σπουδάσει Μηχανικός ορυκτών πόρων στο Πολυτεχνείο της Κρήτης, στα Χανιά.

Διάρκεια Σπουδών Οι προπτυχιακές σπουδές στο Τµήμα ΜηχΟΠ διαρκούν: 10 εξάµηνα στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η εκπόνηση διπλωματικής εργασίας. Από αυτά, τα 1ο, 3ο, 5ο, 7ο και 9ο είναι χειμερινά, ενώ τα 2ο, 4ο, 6ο, 8ο και 10ο είναι εαρινά. Τα µαθήµατα χωρίζονται σε: (α) υποχρεωτικά µαθήµατα και (β) κατ’ επιλογήν υποχρεωτικά µαθήµατα.

Στόχος του τμήματος Στόχος του Τµήµατος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων (ΜηχΟΠ) είναι η εκπαίδευση Μηχανικών ικανών να καλύπτουν ευρύ φάσµα επιστηµονικοτεχνικών δραστηριοτήτων για την αναζήτηση, εκµετάλλευση, επεξεργασία ορυκτών πρώτων υλών καθώς και την περιβαλλοντική γεωτεχνολογία.

Στόχος του τμήματος Εκτός από τις ορυκτές πρώτες ύλες, στα ενδιαφέροντα του Τµήµατος εντάσσονται τα υπόγεια νερά η προστασία του περιβάλλοντος (ιδιαίτερα από τη ρύπανση των εδαφών και του υπεδάφους, λόγω των ανθρώπινων δραστηριοτήτων.) Οι τοµείς του ορυκτού πλούτου που διαδραµατίζουν πρωταρχικό ρόλο στην ανάπτυξη της οικονοµίας.(τα βιοµηχανικά ορυκτά και πετρώµατα και οι ορυκτοί πόροι σχετικοί µε την παραγωγή και εκµετάλλευση ενέργειας.)

Ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας

Ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας Η ελλάδα αν εκμεταλλευτεί τον ορυκτό της πλούτο μπορεί να λύσει το οικονομικό της πρόβλημα.

Άσκηση Επαγγέλματος O Διπλωµατούχος Μηχανικός Oρυκτών Πόρων έχει τη δυνατότητα επαγγελµατικής ενασχόλησης στις εξής δραστηριότητες: Μελέτη και επίβλεψη έργων για την ανίχνευση και τον εντοπισµό ορυκτών πόρων µε γεωτρήσεις, κοιτασµατολογικές, γεωφυσικές, ορυκτολογικές και άλλες σύγχρονες µεθόδους. Εκπόνηση, επίβλεψη και εφαρµογή οικονοµικοτεχνικών µελετών για την επιφανειακή ή υπόγεια εκµετάλλευση βιοµηχανικών ορυκτών και µεταλλευµάτων. Συµµετοχή στη µελέτη και επίβλεψη γεωτεχνικών έργων όπως διακινήσεις εδαφών, διάνοιξη σηράγγων, σταθεροποίηση πρανών κλπ.

Άσκηση Επαγγέλματος Σχεδιασµός, µελέτη, επίβλεψη διαδικασιών εµπλουτισµού και ποιοτικής αναβάθμισης µεταλλευµάτων βιομηχανικών και ενεργειακών ορυκτών. Αξιοποίηση βιομηχανικών ορυκτών πρώτων υλών για τη δηµιουργία τυποποιηµένων βιοµηχανικών υλικών και προϊόντων (κεραµικά, πυρίµαχα, γυαλιά, κονιάµατα κλπ.). Σχεδιασµός, µελέτη επίβλεψη συστηµάτων παραγωγής και εκµετάλλευσης ρευστών από υπόγειους ταµιευτήρες (υδρογονάνθρακες, γεωθερμικά ρευστά κ.λπ.).

Αγορά Εργασίας Την τελευταία 10ετία, έχουμε μια συνεχή μείωση των θέσεων απασχόλησης στον τομέα αυτόν, πράγμα που έχει κυρίως να κάνει με το ¨κλείσιμο" δεκάδων εξορυκτικών μονάδων.Όμως τα δεδομένα που έχουμε για τα αμέσως επόμενα χρόνια είναι πολύ ενθαρρυντικά: η πατρίδα μας - κατά πως φαίνεται - έχει δεσμευτεί για την αξιοποίηση (αλλά και τη διερεύνηση ύπαρξης νέων) κοιτασμάτων λιγνίτη

Αγορά Εργασίας όλος αυτό ο θόρυβος που γίνεται για την αξιοποίηση του υπόγειου πλούτου, που κατά πως φαίνεται υποκρύπτει το υπέδαφος της πατρίδας μας, αρχίζει να αποδίδει καρπούς (εταιρίες εκμετάλλευσης ουρανίου, χρυσού, Υδρογονανθράκων στη Μακεδονία, Υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου στο Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης). Η ίδια η Κυβέρνηση μέσα από το Βήμα της Βουλής, για πρώτη φορά δεσμεύτηκε πως αν μη τι άλλο θα επενδύσει προς την κατεύθυνση αυτή. Είδη έχει ανοίξει, νοτίως της χώρας μας (Κύπρος -  Ισραήλ), το θέμα της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και έχουν δρομολογηθεί συγκεκριμένες ενέργειες. Τέλος, μέσω συγκεκριμένης  διαδικασίας που προβλέπει το ΤΕΕ, όλοι οι πτυχιούχοι του τμήματος, μπορούν και  συντάσσουν Περιβαλλοντικές Μελέτες.  

Βιβλιογραφία http://www.mred.tuc.gr/ http://www.tuc.gr/mred-department.html http://www.edu4u.gr/Comments.aspx?qId=794 http://www.michanikos-online.gr/news.php?aID=839 http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=265620 http://www.econews.gr/2011/08/26/orukta-metalla/ http://strangehellas.blogspot.com/2010/06/blog-post_4482.html