ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΗΜΑΤΩΝ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Υπηρεσίες δικτύων επικοινωνίας
Advertisements

Ψηφιακές και Αναλογικές Πηγές
ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Ανάπτυξη Μικρής Αυτόνομης Ρομποτικής Πλατφόρμας Οδηγούμενης μέσω Ασύρματης Σειριακής Διασύνδεσης Σπουδαστής: Απόστολος Μπόλλας Επιβλέπων.
Εισαγωγή στις Τεχνολογίες της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών
ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΝΗΜΗ (RAM – ROM).
Αρχιτεκτονική Προσωπικού Υπολογιστή
Το υλικο του Υπολογιστη
ΤΑΞΗ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Βασικές Έννοιες Επανάληψη (1).
Κεφάλαιο 1ο: ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 Το υλικό των υπολογιστών.
Οργάνωση και Αρχιτεκτονική Υπολογιστών Διάδρομοι Μεταφοράς Δεδομένων
Δίκτυα Υπολογιστών Ι Δρ. Ηλίας Σαράφης.
ΕΣ 08: Επεξεργαστές Ψηφιακών Σημάτων © 2006 Nicolas Tsapatsoulis Η Αρχιτεκτονική των Επεξεργαστών Ψ.Ε.Σ Τμήμα Επιστήμη και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών.
ΕΝΟΤΗΤΑ 8Η ΜΝΗΜΕΣ ROM ΚΑΙ RΑΜ
Μνήμη και Προγραμματίσιμη Λογική
Λύση: Multicycle υλοποίηση Single-cyle υλοποίηση: Διάρκεια κύκλου ίση με τη μεγαλύτερη εντολή-worst case delay (εδώ η lw) = χαμηλή.
William Stallings Computer Organization and Architecture 7 th Edition Κεφάλαιο 16 Λειτουργία Μονάδας Ελέγχου.
Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΧΡΗΣΤΗ ΑΠ’ ΤΟΝ Η/Υ ΤΟΜΕΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Δ.ΙΕΚ ΠΑΤΡΑΣ.
ΗΥ430 ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΗΧΟΥ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΙΚΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ & ΜΙΚΡΟΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΩΝ
ΕΝΟΤΗΤΑ 9η Βασικές τεχνικές εισόδου/εξόδου δεδομένων
Μνημη τυχαιας προσπελασης (Random Access Memory - RAM)
Δίκτυα Ι Βπ - 2ο ΕΠΑΛ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 2011.
ΕΝΟΤΗΤΑ 8η Μετατροπείς Αναλογικού Σήματος σε Ψηφιακό (ADC)
ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ “ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ :
Μορφοποίηση παλμων.
Σχεδίαση και Υλοποίηση IIR φίλτρων
Οργάνωση και Αρχιτεκτονική Υπολογιστών Βασικές αρχές Αρχιτεκτονικής
ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ 8085 CPU με Μνήμη RAM/ROM (ADDRESS DECODING)
ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ Βασικές Έννοιες Ψηφιοποίηση Συνεχών Σημάτων
Ψηφιακές και αναλογικές πηγές & επικοινωνιακά συστήματα
Κεφ. 1 (Θ) & Κεφ. 9 (Ε): Μοντέλο επικοινωνίας δεδομένων
ΕΝΟΤΗΤΑ 10 η Τεχνικές Ι/Ο: Η θύρα USB  Χαρακτηριστικά της θύρας USB  Τοπολογία διαύλου USB  Κλάσεις συσκευών USB, Endpoints, pipes  Tύποι μετάδοσης.
Τα χαρακτηριστικά των επεξεργαστών By ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΚΕΓΙΑ ΕΠΑ-Λ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ!
1 Αναβάθμισης Προγράμματος Σπουδών Τμήματος Πληροφορικής Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης Μάθημα Προηγμένες Αρχιτεκτονικές Υπολογιστών Κεφαλαίο Τέταρτο Οι κίνδυνοι της.
ΜΙΚΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ.
ΜΝΗΜΗ RAM Εισαγωγή Μια μονάδα μνήμης στην ουσία είναι ένα σύνολο από δυαδικά κύτταρα αποθήκευσης (τα δυαδικά κύτταρα μπορούν να αποθηκεύσουν είτε την.
Σπουδαστές Πάλλης Δημήτρης Μεϊμαρίδης Δημήτρης
1 Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Σερρών Σχολή Τηλεπικοινωνιακών Εφαρμογών Τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνιών Θέμα: Προσομοίωση ψηφιακής μετάδοσης PAM.
Ενότητα 3: Μικροϋπολογιστές Ιωάννης Έλληνας Τμήμα Η/ΥΣ
ΧΡΟΝΟΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗΣ (SETUP) ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΣΗΣ (HOLD) Για τη σωστή λειτουργία των flip/flops πρέπει να ικανοποιούνται οι set-up και hold time απαιτήσεις Set-up.
Κρυφή μνήμη (cache memory) (1/2) Εισαγωγή στην Πληροφορκή1 Η κρυφή μνήμη είναι μία πολύ γρήγορη μνήμη – πιο γρήγορη από την κύρια μνήμη – αλλά πιο αργή.
Η Κεντρική Μονάδα Συστήματος Εισαγωγή στην Πληροφορκή 1 Η κεντρική μονάδα του συστήματος (base unit ή system unit) αποτελεί τον πυρήνα ενός υπολογιστή.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΥΛΙΚΟΥ – ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΣΕ ΕΝΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ.
Ενότητα 2 η Σήματα και Συστήματα. Σήματα Γενικά η πληροφορία αποτυπώνεται και μεταφέρεται με την βοήθεια των σημάτων. Ως σήμα ορίζουμε την οποιαδήποτε.
1 ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ 1. εισαγωγή Η ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας, των ψηφιακών συστημάτων και των υπολογιστών έδωσαν τα τελευταία χρόνια ώθηση.
Ψηφιακές Επικοινωνίες Ι Ενότητα 3: Αποδιαμόρφωση και Ανίχνευση Βασικής Ζώνης Επίκουρος Καθηγητής Βασίλης Στυλιανάκης Πολυτεχνική Σχολή Πανεπιστημίου Πατρών.
Καταχωρητές (Registers) (1/3) Εισαγωγή στην Πληροφορκή1 Οι Καταχωρητές (Registers) είναι ειδικές θέσεις μνήμης υψηλής ταχύτητας που χρησιμοποιούνται για.
3 ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ 1. ASK Ψηφιακή διαμόρφωση πλάτους – Amplitude shift keying – Αποθήκευση πληροφορίας στο πλάτος Δυαδική ASK – On Off Modulation.
Το τροφοδοτικό είναι μία συσκευή που είναι υπεύθυνη για δύο λειτουργίες: 1. Μετατρέπει το εναλλασσόμενο σε συνεχές. 2. Παρέχει τις κατάλληλες τάσεις 5.
ΕΚΦΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Γεννήτρια συχνοτήτων με ενισχυτή τύπου YB16200 Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης (Συνοπτική Παρουσίαση) ΕΚΦΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 2010.
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης Τμήμα Εφηρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων Εργαστήριο Νευρωνικών Δικτύων Slide 1 ΨΗΦΙΑΚΑ ΦΙΛΤΡΑ Προδιαγραφές.
Το εσωτερικό ενός υπολογιστή
Τι είναι φίλτρο; Φίλτρο είναι είναι μια ηλεκτρονική διάταξη που αλλάζει το σχετικό πλάτος ή απαγορεύει τη διέλευση ορισμένων συνιστωσών ενός σήματος σε.
«Μελέτη και ανάλυση WCDMA Downlink σήματος διπλού διαύλου»
Ψηφιακές Επικοινωνίες Ι
Single-cyle υλοποίηση:
Επιβλέπων: Ιωάννης Καλόμοιρος, Επίκουρος καθηγητής
Βιομηχανικός έλεγχος στην εποχή των υπολογιστών
1 Οργάνωση και Αρχιτεκτονική Υπολογιστών A. Βαφειάδης Πρόγραμμα Αναβάθμισης Προγράμματος Σπουδών Τμήματος Πληροφορικής Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης Μάθημα Οργάνωση.
ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ & ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Β΄ ΕΠΑΛ ΚεφΑλαιο 2: ΠροδιαγραφΕΣ ΥλικοΥ Η/Υ 2.8 Μνήμη.
Λειτουργία & Σχεδιασμός του Ηλεκτροεγκεφαλογράφου (EEG)
ΤΕΙ Ηρακλείου Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων
Δίκτυα Ι Βπ - 2ο ΕΠΑΛ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 2011.
Single-cyle υλοποίηση:
Εφαρµογές Πληροφορικής Υπολογιστών
Βασικές έννοιες (Μάθημα 1) Τίτλος: Μερικές βασικές έννοιες της Πληροφορικής 22/11/2018 Ξένιος Αντωνιάδης.
Single-cyle υλοποίηση:
Single-cyle υλοποίηση:
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΗΜΑΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Δυνατότητες Αναπαραγωγή τυχαίου σήματος. Ανασύσταση σήματος Περιορισμένου Εύρους Ζώνης. (ΠΕΖ) Δύο γεννήτριες. Έλεγχος από PC.

Ανασύσταση σήματος ΠΕΖ Χ[n] ακολουθία ψηφιακών δειγμάτων. Χs(t) παλμοσειρά πραγματικού χρόνου. Κυματομορφή πραγματικού χρόνου.

Αρχιτεκτονική

Συσσωρευτής φάσης Φ(p)=Φ(p-1)+Freg

Συσσωρευτής φάσης Για Freg=1, η ελάχιστη συχνότητα της γεννήτριας. (το βήμα) Στο σύστημα μας Fclk=12ΜΗz, n=24 επομένως Fres=0.7Hz.

Μνήμη Αποθήκευση ψηφιακών δειγμάτων σήματος. Για κάθε γεννήτρια υπάρχουν συνολικά 8 περιοχές μνήμης. Τέσσερις από αυτές δεσμευμένες με ημίτονο, τετραγωνικό παλμό, τριγωνικό παλμό, ράμπα. Υπόλοιπες κενές προς εκμετάλλευση.

D/A converter. Zero order hold

Φάσμα D/A σήματος εξόδου

LPF Αποκοπή του ανεπιθύμητου υψίσυχνου περιεχομένου. Για τις γεννήτριες μας απλό RC με συχνότητα αποκοπής τα 2MHz. Ανεπιθύμητο βέβαια όταν θέλουμε να αναπαράγουμε σήματα με οξείες μεταβάσεις π.χ. τετραγωνικός παλμός.

Μοντέλο θορύβου Το σφάλμα λόγω αποκοπής των LSB της φάσης προκαλεί ελάχιστο SNR=6.02k-5.17db. Το σφάλμα κβαντισμού προκαλεί SNR=6.02m+1.76db. Επομένως πρέπει p>m+2. Επιλέγουμε ελάχιστο δυνατό p=m+3.

Μοντέλο θορύβου Ο θόρυβος φάσης του ρολογιού της γεννήτριας προκαλεί δημιουργία πλευρικών συχνοτήτων. Glitches του D/A προκαλούν αιχμές στο φάσμα.

Το πρωτόκολλο επικοινωνίας PC κάρτας. Επικοινωνία μέσω της παράλληλης θύρας του υπολογιστή σε Epp mode. Χρήση του Epp address write κύκλου και του data write κύκλου. Χρησιμοποιούμε τον address write για την επιλογή κάποιας λειτουργίας της κάρτας(Amplitude, Dc offset κλπ) Τον data write για την αποστολή δεδομένων στην λειτουργία αυτή.

Το πρωτόκολλο επικοινωνίας PC κάρτας. Address write κύκλος. Data write κύκλος.

Το πρωτόκολλο επικοινωνίας PC κάρτας. Λειτουργία κάρτας ταυτόχρονα με άλλες στα πλαίσια RMCLab σε κοινό δίαυλο δεδομένων. Διάκριση μεταξύ κατάστασης προγραμματισμού κάρτας και κατάστασης λειτουργίας. Ανάγκη υλοποίησης ελέγχου από PLD.

Καταστάσεις κάρτας Το PLD πραγματοποιεί αποκωδικοποίηση του διαύλου δεδομένου της παράλληλης και δημιουργεί τα κατάλληλα σήματα που επιτρέπουν: Την απόκριση της κάρτας σε εντολές του διαύλου δεδομένων. Τον σωστό προγραμματισμό της κάρτας.

PLD Cards Σήματα προγραμματισμού.

To Hardware της γεννήτριας. Τμήμα διεπαφής

Τμήμα ελέγχου.

Τμήμα εφαρμογής

Ο προγραμματισμός της μονάδας ελέγχου (FPGA).

Η μονάδα ελέγχου του συστήματος FPGA. Ευθύνεται για την αποκωδικοποίηση των εντολών που στέλνουμε στην κάρτα. Για την καταχώρηση δεδομένων που αφορούν το πλάτος, την συχνότητα, την dc συνιστώσα των σημάτων σης γεννήτριας. Για την λειτουργία των accumulators του συστήματος. Για τον σωστό συγχρονισμό των accumulators με την μνήμη και τους D/A converters.

Αποκωδικοποίηση εντολών/Καταχώρηση δεδομένων. Με την ανίχνευση address write κύκλου αποκωδικοποίηση των D5..D0 και ενεργοποίηση του κατάλληλου register. Με την ανίχνευση data write κύκλου αποθήκευση των δεδομένων του διαύλου επικοινωνίας στον επιλεγμένο καταχωρητή

Οι accumulators του συστήματος.

Pipelined accumulator

To τμήμα ελέγχου χρονισμού. Στον δίαυλο διεύθυνσης της μνήμης(LUT) τοποθετούμε με εναλλαγή τις φάσεις που παράγουν οι accumulators.

Το τμήμα ελέγχου χρονισμού Η απόκριση της μνήμης στα δεδομένα του Address bus είναι. Καταχωρούμε τα δεδομένα του Data bus της μνήμης στον D/A που πρέπει όταν έχουμε αλλαγή δεδομένων φάσης.

Το τμήμα ελέγχου χρονισμού. Η καταχώρηση των δεδομένων στους AD9708 γίνεται με στην ανερχόμενη παρυφή του ρολογιού τους.

Το τμήμα ελέγχου χρονισμού.

Η διαδικασία εγγραφής στην μνήμη Εάν η γεννήτρια είναι κλειστή τότε επιτρέπουμε την μετάβαση της μνήμης σε κατάσταση εγγραφής δεδομένων. (Τμήμα ελέγχου μνήμης) Όταν ο αποκωδικοποιητής εντοπίσει εντολή εγγραφής ενώνει τον δίαυλο δεδομένων της μνήμης με τον δίαυλο της παράλληλης καθώς και το σήμα DS με το We της μνήμης.

Τμήμα ελέγχου μνήμης Τα We, Oe της μνήμης οδηγούνται από σήματα του αποκωδικοποιητή εντολών, Εάν η γεννήτρια είναι κλειστή. Αλλιώς η μνήμη λειτουργεί συνέχεια σε κατάσταση ανάγνωσης (We=1, Oe=0).

Η διαδικασία εγγραφής στην μνήμη

To software της γεννήτριας Υπεύθυνο για την δημιουργία κύκλων address write, command write. Με βάση αυτούς τους κύκλους ελέγχει όλες τις λειτουργίες της γεννήτριας.

Π.χ. Εγγραφή μνήμης

Το software της γεννήτριας. Επιτρέπει την χρήση και ενσωμάτωση γραφικών στο user interface της γεννήτριας. Επιτρέπει την αποθήκευση της κατάστασης (status) της. Καθορισμός χαρακτηριστικών σημάτων από scroll bars, text cells κλπ.. Επιλογή σήματος προς αναπαραγωγή με την χρήση option buttons.

Εφαρμογές

Εφαρμογές