Μεγάλη Δευτέρα. Η αλήθεια για τη Μεγάλη Δευτέρα Η Μεγάλη Δευτέρα είναι η πρώτη μέρα των παθών του Χριστού. Όλη αυτή την εβδομάδα ο Χριστός μας βασανίστηκε.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ο ΟΛΟΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΦΑΡΟΣ Του Φρανσίσκο Κούνα Εάν έρθεις στο σπίτι μου, από το παράθυρο της κρεβατοκάμαράς μου θα δεις τη θάλασσα, την παραλία και πολλές.
Advertisements

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΥΟ ΔΟΝΤΙΟΥ ΠΙΚΙ - ΠΙΚΙ.
Παραμονές των Χριστουγέννων, ενώ όλοι προετοιμαζόμασταν να γιορτάσουμε τη Γέννηση του Θεανθρώπου Χριστού, του σαρκωμένου Θεού της Αγάπης…
Το κοριτσάκι με τα σπίρτα
Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΑΧΝΕΣ ΤΗΣ
Ευχούλα-Ελπίδα-Αγάπη-Αυγούλα
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας
2. Ο Ισραηλιτικός κόσμος στα χρόνια του Χριστού
Τα τρία γουρουνάκια Ονόματα μελών ομάδας:.
Η παρουσΙα του Θεού στην ανθρωπινη ιστορια
Χριστούγεννα όπως πραγματικά έγιναν
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
Υπήρχε κάτι στο χαμόγελό της, στα μάτια της, στην διαχρονική και φυσική της κομψότητα. ΑΛΗΘΙΝΗ ΟΜΟΡΦΙΑ Τα παρακάτω λόγια είναι από την Audrey Hepburn όταν.
H Γέννηση του Χριστού Εργάστηκαν Π/ Χρίστος Βούργιας Σωτηρούλα Βούργια.
"13 ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ"
Οι κυριότερες φάσεις του πολέμου Βασικά σημεία του μαθήματος.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΙΜΩΡΕΙ ΤΗΝ 5 ΧΡΟΝΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ! ΗΤΑΝ ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ.
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
Το βαθύτερο νόημα της Θείας Λειτουργίας (Λειτουργία των Πιστών)
Διαφορετικότητα 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού Ομάδα: Δανάη Φαλέκα
Οι μέρες της εβδομάδας Πάμε!. Δευτέρ α Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκ ευή Σάββατ ο Κυριακ ή.
Χριστούγεννα.
Αρχαία Θέατρα Γιάννης Βαρής 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ Ε’ – 2015.
Ήταν μια φορά σ' ένα δάσος τρία δέντρα.
Το Πάθος και η Ανάσταση του Χριστού
Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΟΦΟΣ
Ο ΓεωργΟς και τα ΠαιδιΑ του
Ο Γεωργός και τα Παιδιά του
11. Γιατί υπάρχει το κακό στον κόσμο;
Το πρωί, πολύ πριν φέξει, ο Ιησούς βγήκε έξω και πήγε σ΄ένα ερημικό μέρος, και εκεί προσευχόταν.
α) Πεντηκοστή : η αποστολή του Παράκλητου
Τα τρία λυκάκια και το κακό γουρούνι.
ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΖΩΗ.
ΜΑΘΗΜΑ 21 ΙΩΑΝΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Β’2.  Μκ2,1 Ύστερα από μερικές μέρες μπήκε πάλι ο Ιησούς στην Καπερναούμ και διαδόθηκε ότι βρίσκεται σε κάποιο σπίτι  2Αμέσως.
Πάσχα Ελένη Π..
ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ Το Σάββατο του Λαζάρου γιορτάζουμε την ανάσταση του Λαζάρου. Καθώς ο Χριστός ετοιμαζόταν για το ταξίδι του στα Ιεροσόλυμα έμαθε ότι.
Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου Αμφιλοχίας Σχ. Έτος: 2012 – 13 Μαθηματικά ΣΤ΄: ¨Εξασκούμε στη λύση προβλημάτων με πίνακα στα ανάλογα ποσά¨ Υπεύθυνος τάξης: Γεωργακόπουλος.
Αγαπημένο μου παιδί....
Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
5. Ο πρώτος διωγμός των χριστιανών
ΙΑΚΩΒΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Ο ΨΕΥΤΗΣ ΒΟΣΚΟΣ.
1 Εργασία της Γ’ Τάξης για τη Μεγάλη Εβδομάδα Επιμέλεια Εβελίνα π. (Γ2).Κατερίνα Γ. (Γ2)
« ένα άλλο πιθανό … τέλος ». Την κρίσιμη μέρα τύλιξε τα παπούτσια, τα πήρε στο σπίτι και τα έκρυψε. Προς το απόγευμα έβαλε τα καλά του, ετοιμάστηκε και.
 Ένα συγκλονιστικό βιβλίο για τη ζωή και τον αγώνα ενός Μουσουλμάνου που μετεστράφη στο Χριστιανισμό. Ο πόλεμος δύο κόσμων μας παρουσιάζεται ανάγλυφος.
«Η ιστορία μιας μαύρης γάτας» 2 ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού Συνεργάστηκαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης: Ξένια-Βερονίκη Μπέσα Κλεβίσα Κέρτσι Γεωργία.
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ UNICEF ΜΕ ΘΕΜΑ: “Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου” ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ: “ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”
ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ…ΓΙΑΤΙ ;. Και πήρε μαζί του ο Μωϋσής τα οστά του Ιωσήφ, γιατί είχε ορκίσει με όρκο τους υιούς Ισραήλ λέγοντας. Ο Θεός βεβαίως θα.
Ισαβέλλα Παπαδοπούλου ΄Γ3. Σελίδα 31, άσκηση 3 Ποιο είναι το συμπέρασμα που βγαίνει από την προσπάθεια των Αποστόλων-για την οποία έχουμε μιλήσει μέχρι.
Bonjour Athenes, Καλημέρα Παρίσι
The cool girls Παναγιώτα Ζαχαρία Χριστίνα Σοβαρά
Αγαπημένο μου παιδί....
H Γέννηση του Χριστού.
Φύλο εργασίας :στο σώμα του ανθρώπου, έκοψαν και κόλλησαν εικόνες ,όπου το σώμα λέει ΝΑΙ (ευχάριστα αγγίσματα)
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΣΤ΄1 ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ.
Μίλα Στο cyber bulling ! STOP
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
Εικόνες του Θείου Πάθους
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΒΕΡΓΑΔΗΣ ΣΧΟΛΕΙΟ:ΠΓΕΣΣ ΤΜΗΜΑ:Α’2 ΑΣΚΗΣΗ:ΣΕΛΙΔΑ 42/1
Οικογενειακές Σχέσεις
ΦΤΙΑΧΝΩ ΣΧΗΜΑΤΑ …με προϋποθέσεις.
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
Ο Ναζιανζηνός ως ποιητής ΟΙ ΣΘΕΝΑΡΟΊ ΘΕ 2 ΚΕ
Ευαγγελισμός της Θεοτόκου
Θρησκευτικά Έτος: Τμήμα: Β’2 Μαρασλίδου Δανάη Μαρία
Το παραμύθι της Περσεφόνης
Τί γιορτάζουμε ;. Το Σάββατο αυτό είναι αφιερωμένο στην νεκρανάσταση του Λαζάρου, το θαύμα που έκανε ο Ιησούς λίγο πριν αναστηθεί ο ίδιος εκ νεκρών. Σε.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Μεγάλη Δευτέρα

Η αλήθεια για τη Μεγάλη Δευτέρα Η Μεγάλη Δευτέρα είναι η πρώτη μέρα των παθών του Χριστού. Όλη αυτή την εβδομάδα ο Χριστός μας βασανίστηκε κι απέδειξε ότι είναι αληθινός.Αλλά τώρα θα σας μιλήσω για μόνο μια μέρα από αυτές τις ένδοξες ημέρες. Αυτή η μέρα είναι η Μεγάλη Δευτέρα. Αυτή η μέρα είναι καθιερωμένη στον Ιωσήφ ο οποίος ήταν ο 11 γιος του Ιακώβ. Όπως μεγάλωνε ο Ιωσήφ τα αδέρφια του τον κορόιδευαν κι του έκαναν φάρσες. Αν και ήταν αδέρφια αυτοί των πούλησαν στον βασιλιά της Αιγύπτου. Ο Ιωσήφ με τη Θεία φώτιση προέβλεψε πολλά πράγματα για το εμπόριο αλλά και για τις συνθήκες ζωής των χωρών. Κάποτε προέβλεψε ότι στην πατρίδα του θα ξεσπάσει λοιμός και όταν τα αδέρφια του ζήτησαν βοήθεια, αυτός δεν τους γύρισε την πλάτη και τους καλοδέχτηκε. Δηλαδή τα αδέρφια του τον απαρνήθηκαν ενώ αυτός τους δέχτηκε με χαρά. Ο Χριστός έκανε και εκείνη την ημέρα ένα θαύμα. Όπως περπατούσε στους δρόμους της Ιερουσαλήμ είδε μια συκιά κι πήγε να πάρει ένα σύκο. Όμως η συκιά δεν είχε καρπούς κι έτσι ο Χριστός ξαφνικά την ξέρανε. Ο συνδυασμός των δύο ιστοριών μας φτιάχνουν τη Μεγάλη Δευτέρα αλλά κι τότε ετοιμάζονται οι νοικοκυρές για το τραπέζι της Μεγάλης Τετάρτης. Η Μεγάλη Δευτέρα είναι η πρώτη μέρα των παθών του Χριστού. Όλη αυτή την εβδομάδα ο Χριστός μας βασανίστηκε κι απέδειξε ότι είναι αληθινός.Αλλά τώρα θα σας μιλήσω για μόνο μια μέρα από αυτές τις ένδοξες ημέρες. Αυτή η μέρα είναι η Μεγάλη Δευτέρα. Αυτή η μέρα είναι καθιερωμένη στον Ιωσήφ ο οποίος ήταν ο 11 γιος του Ιακώβ. Όπως μεγάλωνε ο Ιωσήφ τα αδέρφια του τον κορόιδευαν κι του έκαναν φάρσες. Αν και ήταν αδέρφια αυτοί των πούλησαν στον βασιλιά της Αιγύπτου. Ο Ιωσήφ με τη Θεία φώτιση προέβλεψε πολλά πράγματα για το εμπόριο αλλά και για τις συνθήκες ζωής των χωρών. Κάποτε προέβλεψε ότι στην πατρίδα του θα ξεσπάσει λοιμός και όταν τα αδέρφια του ζήτησαν βοήθεια, αυτός δεν τους γύρισε την πλάτη και τους καλοδέχτηκε. Δηλαδή τα αδέρφια του τον απαρνήθηκαν ενώ αυτός τους δέχτηκε με χαρά. Ο Χριστός έκανε και εκείνη την ημέρα ένα θαύμα. Όπως περπατούσε στους δρόμους της Ιερουσαλήμ είδε μια συκιά κι πήγε να πάρει ένα σύκο. Όμως η συκιά δεν είχε καρπούς κι έτσι ο Χριστός ξαφνικά την ξέρανε. Ο συνδυασμός των δύο ιστοριών μας φτιάχνουν τη Μεγάλη Δευτέρα αλλά κι τότε ετοιμάζονται οι νοικοκυρές για το τραπέζι της Μεγάλης Τετάρτης.

Διάφορες εικόνες :