Παραολυμπιακο Τριαθλο

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Βάσεις Δεδομένων.
Advertisements

Νίκος Καββαδίας.
ΣΟΡΟΠΤΙΜΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ «ΑΡΕΤΟΥΣΑ»
Προσδεθείτε και ξεκινάμε!!!
Αγγελοπούλου Μαρία Βασιλοπούλου Ιωάννα
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΕΚΑΣ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΠΕΚΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΣΙΑ
Θεωρία της σχετικότητας. Η Γενική θεωρία της Σχετικότητας είναι η θεωρία βαρύτητας π ου π ροτάθηκε α π ο τον Άλμ π ερτ Αϊνστάιν, και η ο π οία π εριγράφει.
Αθλήματα Ολυμπιακών Αγώνων σήμερα
Γενετικά Τροποποιημένα Φυτά – Τρόφιμα ΕΕΕΕΚ Ρόδου
ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΞΩΚΚΛΗΣΙΑ
Oπλανήτης γη κινδυνεύει
Προσδεθείτε και ξεκινάμε!!! 1.Πόσο μακριά βρίσκεται το φεγγάρι από τη γη; μίλια μίλια μίλια μίλια μίλια.
Σύμπαν Φαίδρα Τσολακίδη 19/11/2014. Ως σύμπαν εννοούμε το σύνολο των πραγμάτων που υπάρχουν. Σύμφωνα με την επιστήμη το σύμπαν αφορά το χωροχρονικό συνεχές,
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΒΟΛΛΕΫ ΕΛΛΑΔΑΣ 16 Ο Ετήσιο Επιμορφωτικό σεμινάριο Αθήνα, 28/
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΘ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ Είναι ένα σχετικά νέο άθλημα.
ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Παραολυμπιακό Άθλημα Μία παρουσίαση των: Μαρίνα Γαλογάβρα Μαρίνα Γαλογάβρα Γεωργία Πανούση Γεωργία Πανούση Μαρία Μρινοπούλου Μαρία Μρινοπούλου.
ΙΠΠΑΣΙΑ Η Ιππασία, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αθλήματα των Παραολυμπιακών Αγώνων, συμβάλει στην αποκατάσταση και βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων.
ΓΚΟΛΜΠΟΛ.
Αντισφαίριση με αμαξίδιο
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
Μαρίνα Μήτρου και Δώρα Νίκου
Αντιπτέριση (Μπάντμιντον)
ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ: ΑΛΚΗ ΖΕΗ
ΜΑΡΙΚΕΛΛΥ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΑ Δ΄2
ΜΟΥΣΙΚΗ. ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΠ ΠΟΠ ΡΟΚ ΡΟΚ ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΛΑΣΙΚΗ ΛΑΙΚΑ ΛΑΙΚΑ.
Παραολυμπιακή Τοξοβολία
Παραολυμπιακοί αγώνες
ΤΡΙΑΘΛΟ.
ΘΕΩΡΙΕΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗ ΠΡΑΞΗ
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ: Εξάρχου Μαρίνα Κανδρέλη Γεωργία.
Ρατσισμός στα σχολεία Γιάννης Κοτσιρίλος Πηγές κειμένου: wikipedia
2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας
Ολυμπιακοί Αγώνες.
ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣ Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
Αίγυπτος Ένα ταξίδι μέσα από φωτογραφίες και βίντεο.
Παραδοσιακά Επαγγέλματα b Αγγειοπλάστης Αγγειοπλάστης b Καλαθάς Καλαθάς b Καρεκλάς Καρεκλάς b Ταλιαδώρος Ταλιαδώρος b Τσαγκάρης Τσαγκάρης.
1. Γροιλανδία km² - αυτοδιοικούμενη περιοχή που ανήκει στη Δανία ΓροιλανδίαΔανία 2. Νέα Γουινέα km² - το δυτικό τμήμα ανήκει στην.
Ολυμπιακοί αγώνες Στέλλα Π. Δήμητρα Π.. Η σημαία των Ολυμπιακών αγώνων Η Ολυμπιακή σημαία, το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων έχει πέντε συμπλεκόμενους.
Παραολυμπιακοί αγώνες Βασιλική Μουσιώνη Ευδοκία Ντέμκα.
Κωστής Λ.. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αρχαιότητα Οι ολυμπιακοί αγώνες ήταν οι αρχαιότεροι και σημαντικότεροι από όλους τους ελληνικούς αγώνες και η σπουδαιότερη.
Εργασία για τον όμιλο Γυμναστικής Επιμελητής καθηγητής: Αθανασόπουλος Λάμπρος Θέμα εργασίας: Θετικά αθλητισμού.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑ Ε΄. ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ Η Τοξοβολία είναι ένα ολυμπιακό άθλημα. Υπάρχουν δύο κατηγορίες τόξων, τα ολυμπιακά και τα σύνθετα.
Νικολέττα Αθανασίου Δασκάλα Εκπαιδευτής: Χρίστος Καλογήρου Γυμνάσιο Σταυρού ΛΕΥ13Π2-ΚΟ7Δ ΛΕΥ13Π2-ΚΟ7Δ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ
Επιτραπέζια Αντισφαίριση. EΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ [Πινγκ Πονγκ]  Προέλευση: Δεκαετία 1890 στην Αγγλία  Στην δεκαετία του 1920 δημιουργήθηκαν οι πρώτοι.
Βιβλιογραφική ανασκόπηση μιας συγκεκριμένης διάστασης του θέματος
ΑΡΧΑΙΑ ΣΠΑΡΤΗ Σιαμπάνο Ηλία Σκουρτσίδη Λεωνίδα Τριανταφυλλόπουλο Σπύρο
ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Ενότητες 1.Οι χάρτες
ΑΝΔΕΙΣ Χριστοδουλάκη Άννα –Μαρία ΤμήμαΑ3 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 2017 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣ
Η ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ Εμμανουήλ Ζαχαράκης Επίκ. Καθηγητής
Η ΚΑΤΗΓΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΡΩΝ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ.
ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Διδακτική Παραολυμπιακών Αθλημάτων
Παναγιώτης Αυγουστίδης Γεωγραφία Β΄ Γυμνασίου
ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Στοιχεία υδρομετεωρολογίας
ΜΑΘΗΜΑ 8 Η γεωλογική ιστορία της Ελλάδας
ΟΥΚΡΑΝΙΑ Άρης Λέκκας.
Β 3.5 Τα ποτάμια της Ασίας Ινδία.
Ελλάδα Τα μεγαλύτερα νησιά.
Παραολυμπιακοί Αγώνες
ΓΕΛ Καστορείου Πολιτιστικό Πρόγραμμα
Συστάδα 2: Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Φυσική Αγωγή και Υγεία
ΔΕΣΚΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΡΓΑΣ Α’ ΤΑΞΗ 2007
Σπήλαιο Περάματος Ιωαννίνων 30/3/2018 – 1/4/2018
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Παραολυμπιακο Τριαθλο  

Χαρτης Οι πρωτοι παραολυμπιακοι αγωνες εγιναν στην Αγγλια

Περιεχομενα Ιστορια του Τριαθλου Παραολυμπιακοι αγωνες Τι εινα το Τριαθλο Κανονισμοι Εξοπλισμος Πηγες

Ιστορια του Τριαθλου Το 1990 ο Ελληνικός Ομιλος Τριάθλου, με έδρα την Αθήνα, ξεκίνησε τη διοργάνωση αγώνων Τριάθλου. Ταυτόχρονα δημιουργήθηκε ένας άλλος πυρήνας στην Θεσσαλονίκη. Το καλοκαίρι του 1990 ο Χρήστος Γαρέφης συμμετείχε στον Διεθνή αγώνα της Νίκαιας (4 χλμ. Κολύμβησης, 120 χλμ. Ποδηλασίας και 32 χλμ. Τρεξίματος. 

Παραολυμπιακοι αγωνες Οι πρώτοι αγώνες για αθλητές με αναπηρία έγιναν το 1948 στο Στόουκ Mάντεβιλ στην Αγγλία.

Τι ειναι το Τριαθλο Το Τριαθλο ειναι Παραολυμπιακό αθλημα Οι αθλητές και αθλήτριες αγωνίζονται σε τρία αγωνίσματα : 750m κολύμβηση,  στη συνέχεια  20km ποδηλασία και  5km δρόμος . Αθλητές ή αθλήτριες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ποδήλατο, χειρήλατο ή διπλό ποδήλατο (tandem) στο ποδηλατικό μέρος του αγώνα και επίσης  επιτρέπεται σε αθλητές με παραπληγία να χρησιμοποιούν αγωνιστικό αμαξίδιο στο δρομικό κομμάτι.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ  Οι αθλητές που θα αγωνιστούν θα πρέπει να κατανοούν ότι κινούνται σε θαλάσσιο περιβάλλον ή σε τμήματα παράλιας δημοσίας οδού και θα είναι εκτεθειμένοι στις εκάστοτε καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν τη συγκεκριμένη ημέρα του αγώνα. Δεκτοί γίνονται αθλητές άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18 και άνω. Για αθλητές κάτω των18 ετών, είναι απαραίτητη η έγγραφη συγκατάθεση κηδεμόνα καθώς και η παρουσία συνοδού την ημέρα του αγώνα

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ Στο Κολυμβητικό σκέλος: Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να φοράνε το κολυμβητικό σκουφάκι που θα τους παρασχεθεί από τη διοργάνωση, καθόλη τη διάρκεια του σκέλους και μέχρι τη ζώνη αλλαγής του ποδηλάτου. Η κολυμβητική φόρμα είναι προαιρετική, εκτός κι αν οριστεί το αντίθετο από τη διοργάνωση λόγω χαμηλής θερμοκρασίας του θαλασσινού νερού (<23ºC). Απαγορεύεται η χρήση κολυμβητικών γαντιών, παπουτσιών-πεδίλων και κολυμβητικής φόρμας τύπου skin. Τα πλωτά σκάφη μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ξεκούραση από τους αθλητές με την προϋπόθεση ότι δεν κινούνται. Στο Ποδηλατικό σκέλος: Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να φοράνε ποδηλατικό κράνος καθόλη τη διάρκεια του σκέλους, από τη στιγμή που εγκαταλείψουν την ποδηλατική μ (rack) μέχρι να ξαναφήσουν το ποδήλατο στο ίδιοπάρα σημείο, τελειώνοντας την ποδηλασία. Το ποδήλατο πρέπει να είναι τοποθετημένο στα racks είτε από τα handlebars/brakes είτε από τη σέλα. Απαγορεύεται αυστηρά η ποδηλασία εντός της ζώνης αλλαγής και το drafting (ποδηλασία ακριβώς πίσω από προπορευόμενο αθλητή). Το προσπέρασμα γίνεται μόνο από αριστερά ενώ όλοι οι αθλητές είνα υποχρεωμένοι να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των εθελοντών-κριτών για τη δική τους ασφάλεια. Το νούμερο του αθλητή πρέπει να είναι εμφανές καθ’όλη τη διάρκεια του σκέλους

ΠΗΓΕΣ http://4dimkamat14.weebly.com/taualpha-pialpharhoalphaomicronlambdaupsilonmupiiotaalphakappa940-alphathetalambda9 http://www.triathlon-hellas.com/ https://www.google.gr/search?q=%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%B8%CE%BB%CE%BF+%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%B5%CF%82&safe=active&client=firefox-a&rls=org.mozilla:el:official&channel=np&tbm=isch&imgil=AGC0gK_DybHTkM%253A%253BfcadjqfF4PimdM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Finkefalonia.gr%25252Fenimerosi%25252Fathlitismos%25252Fitem%25252F22619-me-triathlo-ekleise-i-xronia-gia-tous-mikroys-tis-ge-kefallinias-eikones.html&source=iu&pf