ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ 1Ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΙΟΥ ΜΑΘΗΤΕΣ:

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
10 Συμβουλές για να Μειώσουμε τα Απορρίμματα του Σχολείου μας
Advertisements

Διαχείριση Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) στην Ελευσίνα
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.
Εφαρμογή της διαλογής βιοαποβλήτων στην πηγή σε Αθήνα και Κηφισιά Η 1 η πιλοτική στην Ελλάδα LIFE10 ENV/GR/605 Όλγα Σκιάδη, Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ, MSc.
Διαχείριση απορριμμάτων
Διαχείριση απορριμμάτων Ανακύκλωση
Επιμελήτρια : Μάγδα Δαστερίδου
Διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα :
Ανακύκλωση χαρτιού.
Η ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΚΟΠΟ ΘΕΛΟΥΝ ΤΡΟΠΟ…
Ακολουθούμε απλές συμβουλές
Βιώσιμη Πόλη Μαυρογιαννίδη Θεολογία Πατέρα Μυρτώ
Ανακύκλωση Ανακύκλωση απορριμμάτων είναι η διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιείται οτιδήποτε αποτελεί έμμεσα ή άμεσα αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας.
«Tα σκουπίδια μας Δεν είναι σκουπίδια»
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ 10 συμβουλές ΣΤ΄2.
Page  1 Ο.Παλιάτσου Γαλλική Επανάσταση 1 ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας.
ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Γυμνάσιο Αντιρρίου.
Μορφεσ και δυνατοτητεσ κομποστοποιησησ στο νησι τησ κω
ΚΑΥΣΗ RDF ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ
Λιγότερα σκουπίδια άρα ένα καλύτερο αύριο
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ολοκληρωμένη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων 20 Φεβρουαρίου 2014 μέσω δράσεων πρόληψης, μείωσης, χωριστής.
ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Τι είναι η κομποστοποίηση Η κομποστοποίηση είναι μια φυσική διαδικασία η οποία μετατρέπει τα οργανικά υλικά σε μια πλούσια σκούρα ουσία.
Οικιακή Κομποστοποίηση
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟΣΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Τι είναι η ανακύκλωση;
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Ανακυκλώστε και σώστε το περιβάλλον!!!
ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
Η Ανακύκλωση στη σχολική μας μονάδα Α’ τάξη Ομάδα 5 ης Ερευνητικής Εργασίας.
Τίποτα δεν πάει χαμένο Σχολείο: 4ο ΓΕΛ Πετρούπολης Σχ.Έτος:
‘ Go green ’ ( ομάδα γυαλίου ) Δήμητρα Πολίτη Ιωάννα Σπέντζου Σοφία Παναγιωτοπούλου Γιώργος Σταυρόπουλος Αγάπη Σαββίδου.
ΤΙ ΥΛΙΚΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Ονομάζουμε την επαναφορά των χρήσιμων υλικών στο φυσικό και οικονομικό κύκλο. Περιλαμβάνει όλα τα μέτρα που έχουν σκοπό την ανάκτηση.
Συνέπειες των απορριμμάτων για το περιβάλλον.
ΑΘΗΝΑ ΣΩΠΑΣΟΥΔΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΙΟΥ ΚΑΙ Δ2
GREEN TEAM © Project Αειφόρο σχολείο Η Green Team © ασχολήθηκε με την διαχείριση των απορριμμάτων και ανακύκλωσης της Ελληνογερμανικής Αγωγής.

Ανακύκλωση χαρτιού Δέσποινα Φραντζέσκου.
ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΕΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Ερευνητική εργασία των μαθητών του ΕΠΑ.Λ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT 6) ΥΠΟΘΕΜΑ: Σκουπίδια και παραδοσιακές κοινωνίες (ιστορική.
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΚΟΜΠΟΣΤ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Ορθολογική διαχείριση απορριμμάτων
Η Καταναλωτική μας συμπεριφορά
ΕΛΕΝΗ ΒΑΜΙΑΝΑΚΗ Α1.
Διαχείριση απορριμμάτων Ανακύκλωση
ΤΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Τι είναι ανακύκλωση; Οφέλη Ανακυκλώσιμα προϊόντα
Ρύπανση από ανθρωπογενείς παράγοντες Γ.Ε.Λ. Νιγρίτας
Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ και η ωφελιμότητά της.
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Ανακύκλωση απορριμμάτων είναι η διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιείται μια συσκευή.
Ανακύκλωση Απορριμμάτων ‘Τα άχρηστα-Χρήσιμα’
 Ανακύκλωση απορριμμάτων είναι η διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιείται εν μέρει ή ολικά οτιδήποτε αποτελεί έμμεσα ή άμεσα αποτέλεσμα της ανθρώπινης.
1. Τι είναι τα οικολογικά σχολεία; i. Είναι τα σχολεία που έχουν ωραίο κήπο! ii. Είναι τα καθαρά σχολεία της Κύπρου! iii. Είναι τα σχολεία που συμμετέχουν.
Φύση και άνθρωπος – έννοιες αλληλένδετες!. Τα εργοστάσια, είναι ο κυριότερος παράγοντας στη μόλυνση του περιβάλλοντος. Τα διάφορα βιομηχανικά απόβλητα.
Μαρία Μάρκου ΔΊ Το περιβάλλον, [ αέρας, νερό, έδαφος ] είναι ο χώρος που ζούμε.Πολλές δραστηριότητες μας το ρυπαίνουν. Σημαντική ρύπανση του περιβάλλοντος.
Δημοτικό Σχολείο Περιστερώνας
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΥΠΑΣΙΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ
Όλγα Χρυσοστόμου Χρυστάλλα Παναγίδη Σοφία Ελιώτη Εβελίνα Καραγιάνη
Λάθη που κάνουμε στην ανακύκλωση
«ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΚΑΝΔΡΟΥ ΜΑΡΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΑΝΤΡΕΑΣ ΠΕΤΡΟΥ ΣΤ΄1
Πρόγραμμα Κομποστοποίησης ΕΕΕΕΚ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
Ιωάννα, Αγγελική, Ειρήνη
1ο ΕΠΑ.Λ. ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ & ΓΙΩΡΓΟΣ.
Η εμπειρία της Ανακύκλωσης στο Νησί της Χίου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ 1Ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΙΟΥ ΜΑΘΗΤΕΣ: 1Ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΙΟΥ ΜΑΘΗΤΕΣ: ΜΠΟΝΤΟΖΗΣ ΤΑΣΟΣ , ΜΙΚΕΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ , ΛΥΚΟΥΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σκοπός της ανακύκλωσης Τρόποι ανακύκλωσης Ανακυκλώσιμα υλικά Πλαστικό Περιεχόμενα Ορισμός ανακύκλωσης Σκοπός της ανακύκλωσης Τρόποι ανακύκλωσης Ανακυκλώσιμα υλικά Πλαστικό Σωστός τρόπος ανακύκλωσης Κομποστοποίηση Έρευνα Βιβλιογραφία

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ? Ανακύκλωση είναι η διαδικασία της συστηματικής συλλογής , διαλογής και επαναφοράς των χρήσιμων υλικών από τα απορρίμματα στο κοινωνικό και οικονομικό κύκλο ζωής

Γιατι να ανακυκλωνουμε ? Μείωση απορριμμάτων και προβλημάτων διαχείρισης τους Εξοικονόμηση ενέργειας , φυσικών πόρων Μείωση ρύπανσης της ατμόσφαιρας, του εδάφους και των υπόγειων υδάτων Ενίσχυση της οικονομίας του τόπου μας Διαφύλαξη δημόσιας υγείας

ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Κομποστοποίηση Ανακύκλωση με μπλε κάδους Ανακύκλωση με διαφορετικούς κάδους για κάθε υλικό στο σπίτι Μεταφορά απορριμμάτων στα κέντρα ανακύκλωσης. Συλλογή πόρτα-πόρτα.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ ΧΑΡΤΙ Ποια υλικά ανακυκλώνονται? ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΓΥΑΛΙ ΜΕΤΑΛΛΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΟΧΗΜΑΤΑ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Πολλά πλαστικά καταλήγουν στη φύση, όπως αυτή η φιάλη Μετά από πέντε χρόνια ένα μέρος της θα αποσυντεθεί Μετά από 20 χρόνια η φιάλη παραμένει αναλλοίωτη…..

Οικονομικά προβλήματα 300 εκατ. ευρώ το χρόνο … γίνονται σακούλες Στην Ελλάδα 30.000 τόνοι πλαστικές σακούλες πετιούνται σε χωματερές Περιβαλλοντικά προβλήματα Πάνω από 1.000.000 πουλιά βρίσκουν θάνατο εξ΄ αιτίας των πλαστικών 10.000 ψάρια πεθαίνουν κάθε χρόνο στη Μεσόγειο από πλαστικά μικροαντικείμενα που βρίσκονται στη θάλασσα Μεγάλος αριθμός πυρκαγιών

ΣΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΔΕΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ(π.χ:μπαταριές) ΣΥΜΠΙΕΖΟΥΜΕ ΤΑ ΟΓΚΩΔΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΟΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ,ΣΠΑΣΜΕΝΕΣ ή ΚΟΜΜΕΝΕΣ

ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η κομποστοποίηση είναι μια φυσική διαδικασία η οποία μετατρέπει τα οργανικά υλικά σε μια πλούσια σκούρα ουσία. Αυτή η ουσία λέγεται κομπόστ ή εδαφοβελτιωτικό.

Οικιακή κομποστοποίηση

19%

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ Οι περισσότεροι ερωτηθέντες γνωρίζουν τα βασικά για την ανακύκλωση.Επιπλέον είναι διατεθειμένοι να κάνουν συστηματικό διαχωρισμό των απορριμμάτων τους στο σπίτι τους Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε,η συνεισφορά του Δήμου είναι αμελητέα.Η ενημέρωση είναι ελλιπής και δεν υπάρχουν αρκετοί κάδοι ανακύκλωσης

Βιβλιογραφία Από διαδύκτιο: Από βιβλία http://www.aegeanrecycling.gr/?p=p_7&sName=%C3%ED%F9n%DFo%F4%E5-%F4%E7%ED-%C1%ED%E1e%FDe%EB%F9o%E7 http://www.aegeanrecycling.gr/?p=p_5 http://www.youtube.com/watch?v=7LpgvXpX0IA http://www.cityofathens.gr/katoikoi/kathariotita-periballon/anakyklosi/anakyklosima-ylika http://www.youtube.com/watch?v=7J0Pxk-BdKM Από βιβλία Ανακυκλωμένο πλαστικό , Joy Palmer