ΣεβΟμαστε τη διαφορετικΟτητα…

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΤΗΣ;
Advertisements

GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
Όταν τα παιδια γραφουν …
Λέμε ΟΧΙ στον σχολικό εκφοβισμό
Το ακριβό λουλούδι της ειλικρίνειας
ΤΟΜΑΣ ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΑΞΙΔΙ
Αυτό το ΤΑΝΤΡΑ ήρθε από την Ινδία. Δεν πειράζει αν είσαι ή οχι προληπτικός, αξίζει ο κόπος να διαβάσεις...OK? Αυτό είναι ένα Tantra Totem Nepalese για.
Για σου. Σε σκεπτόμουν όλη μέρα!!!
Μετάφραση – Προσαρμογή στο Power Point: Μαρία Κασαπίδη
Ο ΡΟΖ ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ ΚΕΙΜΕΝΑ – ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Α’ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Βλέπω την ιστορία Δραστηριότητες Διαδίκτυο Χριστίνα Οικονόμου.
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού.
"13 ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ"
RESPECT DIVERSITY ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΝΩΝΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ
Η γειτονιά που γέμισε ήχους
 ΜΑΡΙΑ XATΖΗΚΑΛΛΙΑ  ΤΑΞΗ Β2  ΕΤΟΣ  ΜΑΘΗΜΑ ΙΛΙΑΔΑ –ΣΕΛΙΔΑ45, ΑΣΚΗΣΗ 2δ 1 ZAΡΚΟΓΙΑΝΝΗ ΕΥΑ.
Ας μιλήσουμε για τη φιλία!!!
Το αγαπημένο μου μάθημα
Το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας (από την πλευρά του Λύκου)
Music: Smoke gets in your eyes Pictures By: Unknown source Edited by AMRA.
Διαφορετικότητα 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού Ομάδα: Δανάη Φαλέκα
O ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΚΑΙ Η ΡΕΝΕΣΜΗ
Σχολικοσ εκφοβισμοσ ...Και άλλα ερωτήματα που βασανίζουν τα παιδιά που είναι θύματα εκφοβισμού... Θα μου κάνουν κακό ή απλά το κάνουν για να περάσει η.
Ένα παραμύθι κατά του σχολικού εκφοβισμού
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού
ΟΠΩΣ ΝΙΩΘΩ ΜΗ ΝΙΩΣΕΙΣ Ομάδα εργασίας: Ζησιμόπουλος Άγγελος
Να σας συστηθώ: Το όνομά μου είναι: Σημαίνει … Το πήρα από …
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ!!!
2ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ε΄ ΤΑΞΗ
Εμψυχώτρια Εκπαιδευτικός Χατζοπούλου Βασιλική Σχ
Οι μαθήτριες Ε΄ Δημοτικού Σταυρίνα Άννα. Μια φορά και έναν καιρό στο σχολείο των κοντοπόδαρων καθώς παίζανε μπάλα εμφανίστηκε ένας μακροπόδαρος που τον.
«ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»
Είμαστε μια τάξη πολύ πολύ εντάξει…
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Βιβλιοπαρουσίαση Άντρεα Σπύρου Ε’1.
ΦΙΛΙΑ Σε μια αληθινή φιλία, βρίσκομαι μαζί με τον άλλο άνθρωπο για να μοιραστούμε την ίδια τη ζωή, τις χαρές και τις λύπες της. Ο αληθινός φίλος είναι.
ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΜΙΝ ΒΛΑΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΡΗΤΣΩΤΑΚΗΣ
Η ΜΟΜΟ!!.
« ένα άλλο πιθανό … τέλος ». Την κρίσιμη μέρα τύλιξε τα παπούτσια, τα πήρε στο σπίτι και τα έκρυψε. Προς το απόγευμα έβαλε τα καλά του, ετοιμάστηκε και.
 ΠΩΣ βλέπετε τους ανθρώπους που έχουν διαφορετικό χρώμα δέρματος ή ανήκουν σε διαφορετική εθνικότητα από εσάς; Τους θεωρείτε ίσους με εσάς; Δυστυχώς,
Έχω κάτι … διαφορετικό??. ’διαφορετικός «το να είσαι …’διαφορετικός’…» 14 ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών Επιμέλεια από την εκπαιδευτικό της Στ2 τάξης: Μέλλου.
ΦΙΛΊΑ Τα χαρακτηριστικά του καλού φίλου ◦ Τα χαρακτηριστικά ενός καλού φίλου μπορεί να είναι χρήσιμα πάντα, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές που θα.
Είσαι ένα σπασικλάκι!! Φύγε, από εδώ φυτό!! Είσαι ένα σπασικλάκι!! Φύγε, από εδώ φυτό!! Μαααα;;; Δεν είμαι. Μαααα;;; Δεν είμαι. Ένα πρωί στο σχολείο.
Το ψέμα Ζωρζ Σαρή Μπουσμαλή Ξανθή Α’ Γυμνασίου Σχ. Έτος
ΤΟ ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ σε νέες περιπέτειες
6ο Δημοτικό σχολείο Αρτέμιδος Ομάδα CBoys
στο σχολικό και διαδυκτιακό εκφοβισμό
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ –ΖΩ-ΥΠΑΡΧΩ
Η δύναμη της εικόνας Σήμερα γιορτάζουμε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου με θέμα «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο»
Κοντίδου Θέμις (Ε΄2) ΚΑΙ Σιήττα Ιωάννα (Ε΄2)
ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΖΩΟ Ο ΚΑΪΖΕΡ ΜΟΥ!!!
Η ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΚΑΡΔΙΑ Θυμίσαμε στα παιδιά τη προηγούμενη δραστηριότητα μας με τα διαφορετικά είδη καρδιών και προτείναμε να προσθέσουμε μία ακόμη καρδιά ξεχωριστή.
ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΥΛΑΚΟΥ E’2 16/19/15.
Η σταγόνα μας η όμορφη, έκανε πολλά ταξίδια, για να φτάσει ως εδώ,……η σταγονούλα μας ξαφνιάστηκε όταν Βρέθηκε σε μια πανέμορφη λιμνούλα.
Δραστηριότητα: η ιστορία του αστεριού
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΩΤΑ 24/9/2015 Ε’1.
Στη συνέχεια οι μαθητές έγραψαν τις δικές τους σκέψεις..
Είμαστε ευγενικοί και φιλεύουμε όλους τους συμμαθητές μας.
Τι σημαίνει φιλία για μένα;
Το Σχολείο μου.
Λογος της γυναίκας 9/11/2018 γεωργία κ..
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Φίλοι Μερικές φορές θέλουμε να δείξουμε στους φίλους μας ότι τους αγαπάμε. Μπορούμε να τους σφίξουμε το χέρι ή να μοιραστούμε ένα παιχνίδι μαζί τους. Έτσι,
Για σου. Σε σκεπτόμουν όλη μέρα!!!
Νηπιαγωγείο Κ. Μαζαρακίου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΣεβΟμαστε τη διαφορετικΟτητα… ΜαρΙα ΟρφανΑκη – ΦαΙη βασιλεΙου ΤΑξη ΣΤ΄ 19ο ΔημοτικΟ ΣχολεΙο ΛΑρισας

ΔιαφορετικΟτητα=ΙσΟτητα Πολλές φορές κάποια παιδιά αναγκάζονται να αλλάξουν σχολείο, είτε για οικονομικούς λόγους , είτε για κάποιον άλλο προσωπικό λόγο της οικογένειας. Αυτό συνέβη και σε ένα κοριτσάκι που το λέγανε Βικτόρια. Είχε όμορφα γαλανά μάτια, χρυσαφένια μαλλιά και χείλη σε σχήμα καρδιάς…

Όμως τα Αλλα παιδιΑ την κορΟΪδεψαν για τα χεΙλη της και το χρΩμα της… ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ! ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ! Όμως τα Αλλα παιδιΑ την κορΟΪδεψαν για τα χεΙλη της και το χρΩμα της…

…και στην πραγματικότητα όλοι είμαστε ίδιοι, όλοι είμαστε ίσιοι, γιατί είμαστε μια γροθιά, μια αγκαλιά! Όταν γΥρισε στο σπΙτι της Ηταν πολΥ λυπημΕνη, αλλΑ δεν μΙλησε σε κανΕναν. ΑυτΟ γινΟταν κΑθε μΕρα. Ώσπου η μουσικΟς της , διοργΑνωσε Ενα διαγωνισμΟ τραγουδι0Υ. ΕΙχε πολΥ καλΗ φωνΗ και πΗρε μΕρος. Ολοι λΑτρεψαν την φωΝΗ της…

Τι ωραία που τα λες! Είμαι η Βικτόρια! Γειά σου! Είμαι ο Τζον! Μου άρεσε πολύ το τραγούδι σου και η φωνή σου είναι υπέροχη! Δεν πειράζει να είσαι διαφορετικός, σωστά; Όλα τα παιδιά σε συμπάθησαν και είπαν πώς θα σταματήσουν να σε κοροϊδεύουν! Κατάλαβαν πώς το να είσαι διαφορετικός δεν σημαίνει τίποτα το κακό! Ο κόσμος θα ήταν βαρετός αν όλοι είμασταν ίδιοι! …και κΕρδισε τον διαγωνισμΟ! ΚαθΩς τελεΙωνε ο διαγωνισμΟς , ένα παιδΙ την περΙμενε στη πΟρτα και χαιρετΩντας τη , της λΕει: Τι ωραία που τα λες! Είμαι η Βικτόρια!

Την επΟμενη μΕρα ο Τζον ανακοινΩνει στην τΑξη του: Αγαπητοί συμμαθητές, θα ήθελα να σας γνωρίσω ένα κορίτσι διαφορετικό από εμάς, αλλά όχι κατώτερο!

Αχ, αυτό το παιδί με κάνει να ντρέπομαι! Τα χείλη της, ας πούμε, δεν έχουν ένα συνηθισμένο σχήμα! Μοιάζουν με καρδιάς και κατά τη γνώμη μου είναι έτσι για να μας δείξει την αγάπη της προς τους άλλους! Γιατί ξέρει να φέρεται με σεβασμό προς τους άλλους, ακόμα κι αν δεν τους εμπιστεύεται! Αχ, αυτό το παιδί με κάνει να ντρέπομαι!

Είναι ένας άνθρωπος που ξέρει να νοιάζεται τον διπλανό του, που ξέρει να τον παρηγορεί στις δύσκολες στιγμές του, με λίγα λόγια είναι κάποια που δεν εγκαταλείπει τους δικούς της ποτέ! Για αυτό το λόγο, για να αποδείξω πως δεν την σιχαίνομαι ή κάτι τέτοιο θα μοιραστώ μαζί της την σοκολάτα μου! Ξέρει ποιο πολλά για εμένα από εμένα, την ίδια! Μου αρέσει πολύ η σοκολάτα! Μου έρχεται να δακρύσω!

μια αγκαλιά! Καλά δεν τα λέω «φίλη της ισότητας»; Όλοι είμαστε ίσοι! Η μόνη μας διαφορά βρίσκεται στο πόσο υποστηρικτικούς φίλους έχουμε, ώστε να μας έχουν αγαπήσει από την πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε! Όπως η δική μας φιλία! ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΟΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΙΣΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΙ ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑΝΟΥ ΜΑΣ! Γιατί αυτό το κορίτσι, η Βικτόρια, μου απέδειξε μέσα από το τραγούδι της, τη σημασία της ισότητας και πως όλοι είμαστε μια αγκαλιά! Καλά δεν τα λέω «φίλη της ισότητας»;

ΔιαφορετικΟτητα=ΙσΟτητα Η διαφορά μας δεν είναι στη γλώσσα, δεν είναι στην παράδοση, δεν είναι στο χρώμα, είναι στην αγάπη μας προς τους άλλους!