1 Η προαγωγή της δημιουργικότητας και της καινοτομίας μέσα από τα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ιανουάριος 2009.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σ.Δ.Ε Φυλακών Δομοκού Σχολικό Έτος: Εισήγηση: Ηλιοπούλου Βασιλική.
Advertisements

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΑ Ι.Ε.Κ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΕΣΥΠ ΔΡΑΜΑΣ 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Αναστασία Οικονόμου, Προϊσταμένη Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών σε θέματα.
Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Σχέδιο Δράσης της Σχολικής Μονάδας
Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) Καινοτόμες δράσεις για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΤΖΗΦΩΤΕΙΝΟΥ M.Sc. Computation, Univ. of London
ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «Ι.Μ.ΔΕΛΑΣΑΛ» - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -
ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ.
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΈΤΟΣ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ «ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΒΗΜΑΤΑ»
Συμμετοχή στο πρόγραμμα : «Η Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη ως πλαίσιο Εκπαίδευσης Νεοδιορισθέντων Εκπαιδευτικών: Ποιοτικοί Εκπαιδευτικοί για Ποιοτική.
Θεατρικά Εργαστήρια για Εκπαιδευτικούς με τον James Thomas Bailey 29 Σεπτεμβρίου – 5 Οκτωβρίου 2008 Λευκωσία, Πάφος, Λεμεσός, Λάρνακα, Παραλίμνι.
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ.
Ζωγραφική-ανάμικτα υλικά Γυμνασίου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ – ΣΧ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ –ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 1/3/2004 Σκοπός – στόχοι της Συνάντησης Ο ρόλος του Σχολικού Συμβούλου (Παιδαγωγική ευθύνη λειτουργίας.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της Αγωγής,
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Dr. ΜΗΤΣΙΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ- ΝΕΥΡΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ.
Σεμινάρια Πληροφορικής Φεβρουάριος 2009 Μ. Μιλτιάδου.
Η κοινωνία εμπιστεύεται το σχολείο Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Σχολική Μονάδα Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Σχολική Μονάδα Ο θεσμός.
Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Χίου
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛIΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΧOI ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ Η ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ 1.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Θέμα: Προαγωγή της δημιουργικότητας και της καινοτομίας.
2 ος ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ Η προαγωγή της δημιουργικότητας και της καινοτομίας.
1 2 ος Στόχος Σχολικής Χρονιάς ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Εύα Νεοφύτου ΕΜΕ Οικιακής Οικονομίας.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ
Δημοτικό Σχολείο Πέγειας
Εκπαιδευτική Ρομποτική Παρελθόν - Παρόν - Μέλλον 2 ο ΕΚ Ρόδου.
26η Φεβρουαρίου 2009 Μέρα δημιουργικότητας και καινοτομίας ( στα πλαίσια του έτους δημιουργικότητας και καινοτομίας) Επιθεώρηση Φυσιογνωστικών / Βιολογίας.
Επιμορφωτική Ημερίδα Καθηγητών κλάδου ΠΕ04 Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011 Εισηγητής Σωκράτης Τουμπεκτσής Σχολικός Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών.
ΤΕΧΝΗ καινοτομώ και δημιουργώ. Σεμινάρια Μνημειακής Τέχνης Με στόχο την αισθητική διαμόρφωση του περιβάλλοντα σχολικού χώρου. Οι καθηγητές παρακολούθησαν.
Καινοτομίες στη Μέση Εκπαίδευση Καινοτομίες στην Μουσική Εκπαίδευση ΑΧΛ2009.
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ-
Σύνδεση στόχου με Πληροφορική 1 Παραδείγματα κριτικής σκέψης –Δημιουργία ιστοσελίδας ή video clip με καθορισμένα κριτήρια για ένα θέμα της επικαιρότητας.
Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Θεσπρωτίας
Α.Β. Μουμτζάκης, η δράση και το έργο του κατά την πρώτη δεκαετία της μεταρρύθμισης Δίον, 4-6 Νοεμβρίου : 35 χρόνια από τη γλωσσοεκπαιδευτική.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Η παρουσίαση ετοιμάστηκε από την Ενδοτμηματική Επιτροπή Γλωσσικού.
«eTwinning: Εργαλείο επικοινωνίας, συνεργασίας, γνώσης, διάδοσης καλών πρακτικών – στρατηγικών πρόληψης και αντιμετώπισης του Σχολικού και Διαδικτυακού.
ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΧΩΡΕΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ : ΕΛΛΑΔΑ- ΙΣΛΑΝΔΙΑ-ΣΛΟΒΑΚΙΑ-ΤΣΕΧΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ.
«Π ΟΙΚΙΛΟΜΟΡΦΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » 22-26/06/15 Ρίγα, Λετονία.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΘΕΜΑ: « Μαζί με τους Ρομά… Δράσεις προώθησης της ενσωμάτωσης των τσιγγάνων μαθητών στο σχολείο, την κοινωνία και το ευρωπαϊκό πλαίσιο»
ΕΥ ΖΗΝ ΕΥ ΖΗΝ ΔΙΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΓΚΩΜΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ.
1 ο Γυμνάσιο Ρέντη Πρόγραμμα μαθημάτων της Γ! Τάξης.
Παρουσίαση:Νίκος Πρωτοπαπάς ΚΛΙΜΑ ΤΑΞΗΣ - ΣΧΕΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
Η αξιοποίηση των tablets στη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων
ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ για το μάθημα της ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Αθήνα, 1-2 Απριλίου 2005
Εκπαιδευτική ημερίδα Πολλαπλή νοημοσύνη: θεωρία και πράξη
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Σχολ. Έτος
O πρώτος χρόνος της δράσης eTwinning
1ος υπό έμφαση στόχος - ΥΠΠ
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛIΤΙΣΜΟΥ
2ο Γυμνάσιο Καλυβίων Ενημέρωση για το Γυμνάσιο
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
Εκπαιδευτικό Σεμινάριο “H Φυσική Αγωγή ως αθλητική αναψυχή
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
6η Μαρτίου - Παγκόσμια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (Κ.Α) Ετήσιο Πρόγραμμα Τάξης Γ΄2
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (Κ.Α) Ετήσιο Πρόγραμμα Τάξης A΄1
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα (12 ωρών)
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (Κ.Α) Ετήσιο Πρόγραμμα Τάξης Β΄2
Εκπαιδευτικό Σεμινάριο “H Φυσική Αγωγή ως αθλητική αναψυχή
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (Κ.Α) Ετήσιο Πρόγραμμα Τάξης Β΄1
PISA 2018: Διεθνές Πρόγραμμα για την Αξιολόγηση των Μαθητών
Εκπαιδευτική ημερίδα Πολλαπλή νοημοσύνη: θεωρία και πράξη
Ο κλασικός Αθλητισμός στο Δημοτικό Σχολείο
Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η προαγωγή της δημιουργικότητας και της καινοτομίας μέσα από τα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ιανουάριος 2009

2 Δημιουργικότητα και καινοτομία μέσα από τα Μαθηματικά Ενημέρωση ανάπτυξη 2 ου στόχου Ενημέρωση ανάπτυξη 2 ου στόχου Σεμινάρια Σεπτεμβρίου. Σεμινάρια Σεπτεμβρίου. Κατά τις επισκέψεις των επιθεωρητών στα σχολεία (συζήτηση καθοδήγηση και ενθάρρυνση των εκπαιδευτικών). Κατά τις επισκέψεις των επιθεωρητών στα σχολεία (συζήτηση καθοδήγηση και ενθάρρυνση των εκπαιδευτικών). Προγραμματισμός δραστηριοτήτων για την ημέρα δημιουργικότητας. Προγραμματισμός δραστηριοτήτων για την ημέρα δημιουργικότητας.

3 Δημιουργικότητα και καινοτομία μέσα από τα Μαθηματικά Ομιλία στο Γυμνάσιο Αρχ. Μακαρίου Γ΄ Πλατύ με συμμετοχή ομάδων μαθητών από τέσσερα Λύκεια (Παλιομέτοχο, Παλουριώτισσα, Λατσιά, Αγ. Νικολάου, ΛανίτειοΒ΄), με θέμα: Ομιλία στο Γυμνάσιο Αρχ. Μακαρίου Γ΄ Πλατύ με συμμετοχή ομάδων μαθητών από τέσσερα Λύκεια (Παλιομέτοχο, Παλουριώτισσα, Λατσιά, Αγ. Νικολάου, ΛανίτειοΒ΄), με θέμα: «Παράξενα γεφύρια, περιπλανώμενοι πλασιέδες και μη χειρότερα» «Παράξενα γεφύρια, περιπλανώμενοι πλασιέδες και μη χειρότερα»

4 Δημιουργικότητα και καινοτομία μέσα από τα Μαθηματικά Πραγματοποίηση τηλεδιάσκεψης για Μαθηματικούς με θέμα «Η σημασία του Αντιπαραδείγματος», (Πανεπιστήμιο Κύπρου – Λύκειο Αγ. Νεοφύτου, 21/11/2008). Πραγματοποίηση τηλεδιάσκεψης για Μαθηματικούς με θέμα «Η σημασία του Αντιπαραδείγματος», (Πανεπιστήμιο Κύπρου – Λύκειο Αγ. Νεοφύτου, 21/11/2008). Ημερίδα «Μαθηματικά και Λογοτεχνία» Σύνδεσμος Μαθηματικών σε συνεργασία με το Υπουργείο. Παρακολούθηση από 300 περίπου μαθηματικούς επιπλέον των μαθητών, (29/11/2008). Ημερίδα «Μαθηματικά και Λογοτεχνία» Σύνδεσμος Μαθηματικών σε συνεργασία με το Υπουργείο. Παρακολούθηση από 300 περίπου μαθηματικούς επιπλέον των μαθητών, (29/11/2008).

5 Δημιουργικότητα και καινοτομία μέσα από τα Μαθηματικά Συμμετοχή μαθητών Γυμνασίων, Λυκείων με τη καθοδήγηση των καθηγητών τους: Συμμετοχή μαθητών Γυμνασίων, Λυκείων με τη καθοδήγηση των καθηγητών τους: «Μαθηματική Σκυταλοδρομία» (Γεν. 2009). «Μαθηματική Σκυταλοδρομία» (Γεν. 2009). Παγκύπριο Μαθηματικό συνέδριο και το 1 ο Ευρωπαϊκό Μαθηματικό συνέδριο (Φεβ. 2009, Euromath). Παγκύπριο Μαθηματικό συνέδριο και το 1 ο Ευρωπαϊκό Μαθηματικό συνέδριο (Φεβ. 2009, Euromath). Καλοκαιρινό Μαθηματικό σχολείο (Ιουν. 2009, 100 καθηγητές, 1200 μαθητές περίπου). Καλοκαιρινό Μαθηματικό σχολείο (Ιουν. 2009, 100 καθηγητές, 1200 μαθητές περίπου). Πρόγραμμα Π.Ι. Κύπρου (πυρήνες για την προώθηση των νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική πράξη). Πρόγραμμα Π.Ι. Κύπρου (πυρήνες για την προώθηση των νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική πράξη).

6 Δημιουργικότητα και καινοτομία μέσα από τα Μαθηματικά Έρευνα από Λύκειο Κύκκου Β΄ με θέμα τη «Σχολική Παραβατικότητα με έμφαση στις διαφορές ανάμεσα στις σχολικές μονάδες». Έρευνα από Λύκειο Κύκκου Β΄ με θέμα τη «Σχολική Παραβατικότητα με έμφαση στις διαφορές ανάμεσα στις σχολικές μονάδες». Μαθητές της Β’ Λυκείου (κατά τη διάρκεια της βδομάδα εργασίας) θα διδάξουν σε παιδιά δημοτικών σχολείων, με τη βοήθεια των καθηγητών τους. Μαθητές της Β’ Λυκείου (κατά τη διάρκεια της βδομάδα εργασίας) θα διδάξουν σε παιδιά δημοτικών σχολείων, με τη βοήθεια των καθηγητών τους. Στο Λύκειο Λατσιών καθιερώθηκε το «Πρόβλημα του δεκαπενθημέρου». Στο Λύκειο Λατσιών καθιερώθηκε το «Πρόβλημα του δεκαπενθημέρου». Το Λ. Αγ. Γεωργίου Λακατάμειας εξετάζει εφαρμογές γεωμετρικών μετασχηματισμών σε κινούμενα σχέδια (animation). Το Λ. Αγ. Γεωργίου Λακατάμειας εξετάζει εφαρμογές γεωμετρικών μετασχηματισμών σε κινούμενα σχέδια (animation).

7 Δημιουργικότητα και καινοτομία μέσα από τα Μαθηματικά Στο Λύκειο Παλουριώτισσας μελετώνται: Στο Λύκειο Παλουριώτισσας μελετώνται: H παραδοσιακή αρχιτεκτονική και η σχέση της με γεωμετρικά σχήματα. H παραδοσιακή αρχιτεκτονική και η σχέση της με γεωμετρικά σχήματα. Έρευνα αυτοαξιολόγησης των μαθητών και συσχέτιση με την επίδοση τους. Έρευνα αυτοαξιολόγησης των μαθητών και συσχέτιση με την επίδοση τους. Έρευνα με θέμα την περιβαλλοντική συνείδηση κυρίως σε ότι αφορά τη κατανάλωση (χρήση - σπατάλη) του νερού. Έρευνα με θέμα την περιβαλλοντική συνείδηση κυρίως σε ότι αφορά τη κατανάλωση (χρήση - σπατάλη) του νερού.