Σχολικοσ εκφοβισμοσ ...Και άλλα ερωτήματα που βασανίζουν τα παιδιά που είναι θύματα εκφοβισμού... Θα μου κάνουν κακό ή απλά το κάνουν για να περάσει η.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΤΗΣ;
Advertisements

ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ.
Λέμε ΟΧΙ στον σχολικό εκφοβισμό
Αριάδνη Σαχίνογλου, Α’ Γυμνασίου
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΥΟ ΔΟΝΤΙΟΥ ΠΙΚΙ - ΠΙΚΙ.
ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ (BULLYING)
Το Μάννα Κάθε φορά που κάνω κάποια σκέψη, αν δεν θα έπρεπε να την αναλύσω, θα έγραφα απλώς: Το μοναδικό φαγητό, που σύντομα πιστεύω ότι θ’ αντικαταστήσει.
Η ώρα είναι: 23:27 Για να δείτε την παρουσίαση κάντε κλικ σε κάθε οθόνη.
Το μαγεμένο σχολείο.
ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Σχολικός εκφοβισμός Black and White.
Χριστούγεννα όπως πραγματικά έγιναν
ΕΡΓΑΣΙΑ Α΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ Κ ΕΊΜΕΝΑ Ν ΕΟΕΛΛΗΝΙΚΉΣ Λ ΟΓΟΤΕΧΝΊΑΣ Μ ΑΡΊΑ Μ ΟΥΡΚΟΚΏΣΤΑ Τ ΜΉΜΑ Α'2 Το σοφό σπουργίτι.
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού.
35ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
O σχολικός εκφοβισμός Ανοιχτοί Ορίζοντες.
Έχεις δύο επιλογές! από το
RESPECT DIVERSITY ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΝΩΝΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ «OΧΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ»
Ας μιλήσουμε για τη φιλία!!!
Καμιά φορά κάθομαι και σκέπτομαι..
O Σωκράτης και το τεστ του φιλτραρίσματος
Music: Smoke gets in your eyes Pictures By: Unknown source Edited by AMRA.
Διαφορετικότητα 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού Ομάδα: Δανάη Φαλέκα
Ορισμός εκφοβισμού Πότε εμφανίστηκε;
Λέμε ΌΧΙ Στο Σχολικό Εκφοβισμό
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ!!!
ΣεβΟμαστε τη διαφορετικΟτητα…
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ!!!
Κελεσίδης Βαγγέλης.
Ξυπνάς το πρωί. Μια μέρα ξεκινάει….
Οι μαθήτριες Ε΄ Δημοτικού Σταυρίνα Άννα. Μια φορά και έναν καιρό στο σχολείο των κοντοπόδαρων καθώς παίζανε μπάλα εμφανίστηκε ένας μακροπόδαρος που τον.
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Πρόληψη & αντιμετώπιση Ερασμία Φείδη Ψυχοπαιδαγωγός – Αναπληρώτρια Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία»
Ο φτωχοσ και τα γροσια . ..
Οι γονείς του παιδιού «στόχου» Οι γονείς του εκφοβιστή
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ 07:34.
Σεμπάστιαν Πίλαρτζικ Θάνος Κανέλλος Τζαβέλας Νέστορας
Το μικρό ελεφαντάκι Ένα παραμύθι για μικρά παιδιά
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΜΕΡΙΚΩΝ ΟΤΙ Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΕΙΝΑΙ «ΑΧΡΗΣΤΗ» Β’ ομάδα:Λιόλιου Αρετή, Ματσούκα Αντωνία,
ΦΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ… ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΚΖ.
Αγαπημένο μου παιδί....
Μην τολμήσεις και μιλήσεις γιατί θα σου κάνουμε χειρότερα! Πρέπει να μας φοβάσαι!
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Νοέμβριος 2015 ΣΤ 2 τάξη Μαθητές: Ευτυχία Μουλά, Βασιλική Ρωμοσιού, Μπεσνίκ Νουρεντίνι, Νίκος Παπαευσταθίου, Περικλής Σταυρόπουλος.
Έχω κάτι … διαφορετικό??. ’διαφορετικός «το να είσαι …’διαφορετικός’…» 14 ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών Επιμέλεια από την εκπαιδευτικό της Στ2 τάξης: Μέλλου.
Μια εργασία από τις μαθήτριες του Β’2 Γυμνασίου: Ελένη Αγγελοπούλου, Άννα Συριοπούλου, Δανάη Τροκούδη, Εβίνα Μαρτινάκου.
Ομαδική εργασία Ελένη Μπαμπίλα Σχολική Σύμβουλος.
Λέμε όχι στο σχολικό εκφοβισμό «Επίλυση διαφορών» Αλέξανδρος Θεοφιλόπουλος - Γιώργος Ιωάννου Γυμνάσιο ΩΘΗΣΗ - Α’ Γυμνασίου - τμήμα Α1 - 1 Δεκεμβρίου 2015.
Λέμε όχι στον σχολικό εκφοβισμό Κείμενο. 1 Τι είναι σχολικός εκφοβισμός; Σχολικός εκφοβισμός είναι όταν ένα παιδί, ανεξαρτήτως ηλικίας, εκβιάζει ένα άλλο.
Εκπαιδευτικές τεχνικές Π.Απόστολος. Προσχολική ηλικία Της Εύας της αρέσουν οι δραστηριότητες του νηπιαγωγείου αλλά καμιά φορά κολλάει στην αγαπημένη της.
6ο Δημοτικό σχολείο Αρτέμιδος Ομάδα CBoys
Ο βασιλιάς και το αλάτι Παραμύθι από τη Λιβύη
στο σχολικό και διαδυκτιακό εκφοβισμό
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ –ΖΩ-ΥΠΑΡΧΩ
Αγαπημένο μου παιδί....
Ελληνογαλλική Σχολή “Saint Joseph”
Σκέψεις της στιγμής Μουσική: Autumn Rose.
ΑσφΑλεια στο διαδΙκτΥο
ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΓΩΣΟΥΝ!!!!
Πανελλήνια Ημέρα Κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ η βία δεν είναι μαγκιά.
Θρησκευτικά Έτος: Τμήμα: Β’2 Μαρασλίδου Δανάη Μαρία
ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Σχολικοσ εκφοβισμοσ ...Και άλλα ερωτήματα που βασανίζουν τα παιδιά που είναι θύματα εκφοβισμού... Θα μου κάνουν κακό ή απλά το κάνουν για να περάσει η ώρα τους; γιατι; Δεν τους αντέχω άλλο... Τι τους έχω κάνει; Γιατί να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι; Πότε θα σταματήσουν; Γιατί σε εμένα;

Τι θέλουν οι εκφοβιστές από εμάς; Γιατί χωρίς να τους έχουμε κάνει τίποτα μας ταλαιπωρούν έτσι; Οι εκφοβιστές, το βασικό πράγμα που έχουν στο μυαλό τους είναι να μας κοροϊδεύουν, κι έτσι να μας στενοχωρούν. Το κακό είναι ότι τώρα πια, σχεδόν όλα τα παιδιά που είναι θύματα σχολικού εκφοβισμού στενοχωριούνται και κλαίνε μπροστά στους εκφοβιστές. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν αυτά τα παιδιά! Γιατί; Γιατί όταν οι εκφοβιστές το δουν αυτό, θα καταλάβουν ότι το βασικό πράγμα του «σχεδίου» τους πέτυχε! Και έτσι θα πάρουν θάρρος και θα συνεχίσουν, τώρα πια, πιο τακτικά!

Γιατί χωρίς να τους έχουμε κάνει τίποτα μας ταλαιπωρούν έτσι; Και τώρα, ένα άλλο συνηθισμένο ερώτημα: Γιατί χωρίς να τους έχουμε κάνει τίποτα μας ταλαιπωρούν έτσι; Λοιπόν, το σίγουρο είναι ότι δεν τους έχουμε κάνει κάτι. Και με αυτό, συμπεραίνουμε ότι μας διάλεξαν «τυχαία». Δηλαδή, και τα προηγούμενα τους θύματα τα διάλεξαν «τυχαία». Όταν τους «ήρθε η όρεξη» να αρχίσουν να κοροϊδεύουν με νέο θύμα, αυτό το νέο θύμα ήταν το παιδί, κορίτσι ή αγόρι, που πέρναγε εκείνη τη στιγμή από μπροστά τους. Ένα άλλο βασικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι οι εκφοβιστές μας απειλούν «ψεύτικα». Δηλαδή, αυτά που λένε δε θα τα κάνουν. Σας τα λένε αυτά τα «μοιραία» λόγια γιατί φοβούνται οι ίδιοι μήπως ανακαλυφθούν. Για αυτό, μη φοβηθείτε.

Εμείς τι πρέπει να κάνουμε; Τα «βήματα» που πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς είναι τα πιο σημαντικά, διότι οι εκφοβιστές θα καταλάβουν ότι σιγά – σιγά έρχεται το τέλος αυτής της ιστορίας, επειδή αυτά τα «βήματα» θα είναι πιο δυνατά από τα δικά τους! Μην ασχολείστε με αυτά που σας λένε, γιατί έτσι θα καταλάβουν ότι βαρεθήκατε να τους ακούτε! Περάστε από δίπλα τους με αυτοπεποίθηση, σαν να μην υπάρχουν. Έτσι θα αναρωτηθούν «πως τολμάει;» και θα χάσουν το θάρρος τους! Βρείτε μια καλή παρέα, μα προσέξτε: βρείτε την για εσάς, και όχι για αυτούς! Δείξτε τους ότι είστε χαρούμενοι, μα, μην τους το δείξετε μόνο, νιώστε το κιόλας. Αλλιώς, τι νόημα έχει; Δείξτε τους ότι, τώρα πια, δεν είναι μέρος της ζωής σας!

Να θυμάστε, πως, δεν είστε μόνοι σας Να θυμάστε, πως, δεν είστε μόνοι σας. Και το πιο σημαντικό, πάντοτε, τέτοια γεγονότα να τα λέτε στους γονείς σας ή σε κάποιον μεγαλύτερο που εμπιστεύεστε , γιατί έτσι θα λυθεί ακόμη πιο γρήγορα το πρόβλημά σου. Και να ξέρεις, η αυτοκτονία δεν είναι λύση για τίποτα! Είναι ότι πιο τρελό (με την κακή έννοια) που θα μπορούσε να κάνει κάποιος άνθρωπος! Υπερβαίνει τα ίδια τα όρια της ζωής! Αυτής της όμορφης ζωής, που είναι ένα χάρισμα, ένα δώρο! Για αυτό χαρείτε την με τα όλα της! Και με τις αδικίες της, τα καλά της, τα κακά της... Ποιές είμαστε: 5 κορίτσια από το Λεόντειο Λύκειο Πατησίων, την έκτη δημοτικού, και μόλις ακούσαμε για τον διαγωνισμό, θέλαμε οπωσδήποτε να συμμετάσχουμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Κωνσταντίνα – Φένια – Έλενα – Ντέα – Σοφία Power Girls