ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ DATA, ΤΟΠΟΘΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΡΩΝ.
Advertisements

4 ο Συνέδριο InfoCOM Green ICT 2012 Αθήνα, 17 Μαΐου 2012 «Οι Τεχνολογίες IC και η Καθαρή Ενέργεια» Δρ Γιώργος Αγερίδης Μηχανολόγος Μηχανικός Γενικός Διευθυντής.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΥΔΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ Ερευνητική Ομάδα Διαχείρισης Υδατικών Πόρων του Ε.Μ.Π.
1 “Ανάπτυξη και Εφαρμογή Ολοκληρωμένου Συστήματος για τον Έλεγχο και την Παρακολούθηση των Μονάδων Επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων στην Κύπρο, COMWATER” (Δεκέμβριος.
Γιάννης Α. Μυλόπουλος, Καθηγητής Ελπίδα Κολοκυθά, Επίκ. καθηγήτρια
(Μαθητές της Ε’ Τάξης) Microsoft office power point 2003
Εργαστήριο Υδρογεωλογίας - ΑΣΚΗΣΗ 7
Σεμινάριο Ανάλυσης Έργων Καθαρής Ενέργειας
Διαχείριση Έργου Οργάνωση, σχεδιασμός και προγραμματισμός έργων ανάπτυξης λογισμικού.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : ΠΑΥΛΟΣ Γ. ΠΑΥΛΑΚΗΣ Δρ. ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ
ΜΟΥΛΑΪΔΟΥ ΦΑΝΗ 162/01 ΤΣΑΚΑΛΙΔΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ 108/01
Αντικείμενο – Σκοπός εργασίας
ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Δ2
Τμήμα Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος
Β 3.4 ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Υπάρχουν πολλοί τρόποι, οι οποίοι βασίζονται σε διαφορετικά κριτήρια, προκειμένου να αξιολογήσουμε πόσο μικρό ή πόσο μεγάλο.
BEACHMED-e: Υποπρόγραμμα 3
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΥΔΡΟΓΡΑΦΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ ΚΗΦΙΣΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ
Υδροσύστημα Πλαστήρα Φεβρουάριος 2014.
Ι. Μποσκίδης, Γ. Γκίκας, Β. Πισινάρας, Γ. Συλαίος, Χ. Πεταλάς,
Αξιολόγηση Επενδύσεων στη Γεωργία (διάλεξη 5η)
ΟΔΗΓΟΣ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΙΣΔΙΑΣΤΑΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΡΟΚΙΔΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ-ΔΙΟΝΥΣΙΑ.
Υπολογισμοί στην στάγδην άρδευση (ΕΘΙΑΓΕ)
“ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ” ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΟΜΑΔΑ: ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ Α) Υδροηλεκτρική Ενέργεια Β) Πυρηνική Ενέργεια
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ
«ΥΔΑΤΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ» Κεφάλαιο 5 (Διαχείριση Φυσικών Πόρων Β’ Λυκείου)
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ
Υδροσύστημα Πλαστήρα Νοέμβριος 2010.
Σύντομη επανάληψη Υπολογισμός απωλειών φορτίου
Εργαστήριο Υδρολογίας και Αξιοποίησης Υδατικών Πόρων
Υδρολογία-Εισαγωγικές έννοιες
Επιβλέπων Καθηγητής : Δρ. Σ. Τσίτσος Σπουδάστρια : Μποζίνου Ζαφειρούλα, ΑΕΜ: 1909 Σέρρες, Ιούλιος 2014 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ.
Στοιχεία γεωμορφολογίας
ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΥΔΡΟΛΟΓΙΑ Σύνοψη των Υδρολογικών Διεργασιών
Περιεχόμενα Του Μαθήματος
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε.)
Τεχνική Υδρολογία Επανάληψη μαθημάτων (μέσα Νοέμβρη-τέλη Δεκέμβρη)
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
5 ο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΕΔΥΠ ΞΑΝΘΗ, 6-9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2005 ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΡΟΗΣ ΦΕΡΤΩΝ ΥΛΩΝ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ Β.Γ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ, Π.Κ. ΔΕΛΗΜΑΝΗ ΚΑΙ Γ.Σ. ΞΕΙΔΑΚΗΣ.
Σχεδιασμός των Μεταφορών Ενότητα #6: Μοντέλα κατανομής μετακινήσεων – Distribution models. Δρ. Ναθαναήλ Ευτυχία Πολυτεχνική Σχολή Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών.
Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων Τίτλος Μαθήματος Φυσικοί και Περιβαλλοντικοί Κίνδυνοι Ενότητα 6: Μέθοδοι προσδιορισμού της πλημμυρικής παροχής Θεοχάρης Μενέλαος.
Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων Τίτλος Μαθήματος Φυσικοί και Περιβαλλοντικοί Κίνδυνοι Ενότητα 5: Πλημμύρες-Εισαγωγή-Υδρολογικός κύκλος Θεοχάρης Μενέλαος – Μυριούνης.
Μοναδιαίο υδρογράφημα Αρχές και ορισμοί Ανάλυση βροχόπτωσης-απορροής με τη χρήση της προσέγγισης του μοναδιαίου υδρογραφήματος Σχήμα 1. Η έννοια της περίσσειας.
ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΑΠΟΡΡΟΗ. Η ποσότητα του νερού που αποτελεί την επιφανειακή απορροή εξαρτάται από μια σειρά παραγόντων οι κυριότεροι από τους οποίους είναι.
ΕΜΠΕΙΡΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ (αιχμή και χρόνος που συμβαίνει) Ορθολογική Μέθοδος (Rational Method) Για λεκάνες απορροής μικρότερες.
ΚΟΙΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΥΕ-ΕΕΔΥΠ ΒΟΛΟΣ, ΜΑΙΟΥ 2009 ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΕΡΕΟΓΡΑΦΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΛΕΚΑΝΗΣ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΕΒΡΟΥ Β. ΚΙΤΣΙΚΟΥΔΗΣ.
6° ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΕΔΥΠ XANIA, IOYNΙΟΥ 2007 ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΥΠΩΝ ΟΛΙΚΟΥ ΦΟΡΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΕΛΤΑ Σ’ ΕΝΑΝ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΑ Χ. ΓΙΟΒΑΝΟΥΔΗΣ.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2 ο ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΩΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΡΗΜΝΙΣΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΧΑΡΑΞΗΣ ΤΩΝ ΙΣΟΫΕΤΙΩΝ ΚΑΜΠΥΛΩΝ.
ΥΔΡΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ. Άτομο υδρογόνου Άτομο οξυγόνου Πυρήνας.
ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΧΡΟΝΙΚΟυ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟυ ΕΡΓΩΝ
Καδόγλου Άλκης, Α.Μ Τσαγκαράτος Παναγιώτης, Α.Μ
Σύντομη επανάληψη Υπολογισμός απωλειών φορτίου
ΜΑΘΗΜΑ: ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΡΕΥΣΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΩΝ: ΣΑΡΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Λειτουργία Συστημάτων Ενέργειας
Λειτουργία Συστημάτων Ενέργειας
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ Το αντικείμενο της εδαφομηχανικής είναι η μελέτη των εδαφών, με στόχο την κατανόηση και πρόβλεψη της συμπεριφοράς του εδάφους για.
“Ψηφιακός έλεγχος και μέτρηση της στάθμης υγρού σε δεξαμενή"
Υδροηλεκτρική Ενέργεια
+ 721 m m m. Επεξήγηση Λειτουργίας Έργου
ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΧΡΟΝΙΚΟυ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟυ ΕΡΓΩΝ
ΧΑΡΑΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ: Στοχεύει στη συντομότερη διοχετευση του νερού από τη θέση των υδατ.πόρων στις υδροληψίες Συνήθης παροχή υδροληψίας qν = 6, 9, 12 lt/sec.
Το κόστος Ποιότητας    
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Λήψη απόφασης για Ενεργειακό Σχεδιασμό
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ
Διαχείριση Υδατικών Πόρων και Ενεργειακών Διαθεσίμων
ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
Βροχόπτωση A4 A3 A2 A1 Όγκος απορροής Χρόνος.
«Νερό και αστική ανάπτυξη»
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΞΑΝΘΗ Παρουσίαση ενός λογισμικού για την συνολική υδρολογική συμπεριφορά των λεκανών και των φραγμάτων της υδρολογικής λεκάνης Έβρου Δρ Π. Αγγελίδης, Λέκτορας Δ.Π.Θ. Δρ Ν. Κωτσοβίνος, Καθηγητής Δ.Π.Θ.

Ποταμός Έβρος και παραπόταμοι

Ποταμός Έβρος και παραπόταμοι ΕΒΡΟΣ ΤΟΥΝΤΖΑΣ ΑΡΔΑΣ ΕΡΥΘΡΟΠΟΤΑΜΟΣ ΕΡΓΙΝΗΣ

Υδρογράφημα πλημμύρας Υδρογράφημα πλημμύρας κατά το έτος 2005 Όγκος πλημμύρας= 42 εκ. κυβ. μέτρα

Έχει παρατηρηθεί ότι τα αναχώματα στη περιοχή των Λαβάρων και του Τυχερού υπερχειλίζουν, όταν η παροχή στο Πύθιο φθάσει τα περίπου 2500 m3/sec. Η παροχή αυτή αντιστοιχεί σε περίοδο επαναφοράς περίπου 5 χρόνια. Ερωτήματα: Θα μπορούσαν να αποφευχθούν κάποιες πλημμύρες με μικρή περίοδο επαναφοράς π.χ. 5, 10 ή 20 ετών; Θα μπορούσε να γίνει ανάσχεση και προσωρινή αποθήκευση πλημμυρικών όγκων της τάξεως των 40 - 100 εκ. κυβικών μέτρων νερού;

Απάντηση: Υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός φραγμάτων στη Βουλγαρική πλευρά, διασπαρμένα σε όλη την υδρολογική λεκάνη του Έβρου, με χωρητικότητες τουλάχιστον 60 φορές τον όγκο της πλημμύρας των 42 εκ. κυβ. μέτρων Συνεπώς ισχυριζόμαστε, ότι με μια στοιχειώδη διαχείριση θα μπορούσαν να αποφευχθούν τουλάχιστον μικρής περιόδου επαναφοράς πλημμύρες. Με κατάλληλη απελευθέρωση ποσοτήτων από τα φράγματα, ώστε να μη συρρέουν ταυτόχρονα και αθροίζονται οι αιχμές των υδρογραφημάτων, μπορεί να μειωθεί σημαντικά η πλημμυρική αιχμή και να αποφευχθούν πολλές από τις πλημμύρες.

Ποταμός Έβρος - παραπόταμοι – φράγματα

Ποταμός Έβρος - παραπόταμοι - φράγματα

Ποταμός Έβρος - παραπόταμοι - φράγματα

ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΔΡΟΛΟΓΙΚΗ ΛΕΚΑΝΗ ΕΒΡΟΥ ΑΡΔΑ ΤΟΥΝΤΖΑ Ovcarica Koprinca Zrebcevο Μalko Sarkovo Τrakiec Kricim Vacha Βatak Topolnica Pjasacnik Chatalka Domlian Rozov Kladenets Belmeken Chaira Garnanovo Ιvaylovgrad Studen Kladenec Kardzali

ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΕΣ – ΥΨΗ ΦΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΥΔΡΟΛΟΓΙΚΗ ΛΕΚΑΝΗ ΕΒΡΟΥ Συνολική χωρητικότητα τουλάχιστον 2600 εκ.κμ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Λόγοι ανάπτυξης νέου λογισμικού, αντί χρήσης κάποιου υπάρχοντος: α) Η προσομοίωση της λειτουργίας των φραγμάτων με τα υπάρχοντα λογισμικά είναι καθαρά υδρολογική και όχι και «ενεργειακή - οικονομική». Μια κρίσιμη διάσταση του μελετούμενου προβλήματος είναι η οικονομική διάσταση της ενέργειας που μπορεί να παραχθεί σε κάθε περίπτωση, η οποία αντιστρατεύεται την αντιπλημμυρική προστασία. β) Τα υπάρχοντα λογισμικά έχουν κάποιους περιορισμούς στον τρόπο προσομοίωσης της λειτουργίας των φραγμάτων. Για παράδειγμα τo SWAT μπορεί να συμπεριλάβει μόνο 6 φράγματα, όταν στην υδρολογική λεκάνη του ποταμού Έβρου είναι περισσότερα από 15.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ γ) Η πολυπλοκότητα στην παραμετροποίηση, στη χρήση και στη δημιουργία σεναρίων που παρουσιάζουν τα υπάρχοντα λογισμικά και η ανάγκη εκτίμησης παραμέτρων εισόδου, που για τα Ελληνικά δεδομένα είναι πολύ δύσκολο να γίνει. Στόχος του αναπτυσσόμενου λογισμικού δεν είναι να προσομοιώσει με ακρίβεια τις πολύπλοκες διαδικασίες εξατμισοδιαπνοής, διήθησης, υπεδάφιας, υπόγειας ροής, κ.λπ.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Σκοπός είναι η εκτίμηση της συμπεριφοράς της υδρολογικής λεκάνης σε ένα πλημμυρικό επεισόδιο με έμφαση στην αντιπλημμυρική λειτουργία των φραγμάτων και παράλληλα συνυπολογίζοντας την ενεργειακή - οικονομική διάσταση του θέματος. Ενσωματώθηκαν δυνατότητες διόδευσης υδρογραφημάτων πλημμύρας μέσα από μια σειρά φραγμάτων, που έχουν ποικίλη λειτουργία, αρδευτική, υδρευτική, υδροηλεκτρική. Γίνεται αποτίμηση της οικονομική διάστασης της απώλειας ενέργειας, που θα μπορούσε να παραχθεί σε κάθε περίπτωση, η οποία αντιστρατεύεται την αντιπλημμυρική προστασία.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Προστέθηκαν στη λειτουργία των φραγμάτων μια σειρά από χαρακτηριστικά, που δεν περιλαμβάνονται σε αντίστοιχα λογισμικά: αριθμός των υδροστροβίλων παροχή και πρόγραμμα λειτουργίας των υδροστροβίλων για παραγωγή ενέργειας αριθμός και γεωμετρικά χαρακτηριστικά των θυροφραγμάτων κριτήρια ολικού ανοίγματος θυροφραγμάτων εξισώσεις για τον υπολογισμό του αποθηκευμένου όγκου νερού από τη στάθμη και αντίστροφα εκτίμηση του κόστους απώλειας ενέργειας κατά τη χρήση των ταμιευτήρων για αντιπλυμμυρική προστασία

Φιλικό παραθυρικό περιβάλλον με δυνατότητες γραφικής απεικόνισης

Απλή και εύκολη εισαγωγή δεδομένων

Υπολογισμός απορροής από κάθε υπολεκάνη με βάση τα υδρολογικά χαρακτηριστικά της και τη βροχόπτωση. Υπολογισμός υδρογραφημάτων με την ευρέως παραδεκτή μέθοδο των συνθετικών μοναδιαίων υδρογραφημάτων Snyder

Δυνατότητα απευθείας εισαγωγής υδρογραφημάτων υπολεκανών εφόσον μετρήθηκαν ή υπολογίσθηκαν με άλλο τρόπο

Δυνατότητα εισαγωγής ιετογράμματος στο επιθυμητό χρονικό βήμα

Εισαγωγή συνολικού ύψους βροχόπτωσης και κατανομή του από το λογισμικό ως συνάρτηση του χρόνου

Ενσωμάτωση της εξίσωσης Horton για την προσομοίωση της διήθησης

Εισαγωγή δεδομένων φραγμάτων

Εισαγωγή δεδομένων υπερχειλιστή

Εισαγωγή δεδομένων παραγωγής ενέργειας

Διόδευση υδρογραφημάτων μέσω συλλεκτήρων αγωγών και του δικτύου υδατορευμάτων

Εφαρμογή στην υδρολογική λεκάνη Έβρου

Υδρολογική λεκάνη Έβρου - υπολεκάνες

Διόδευση υδρογραφημάτων μέσω συλλεκτήρων αγωγών και του δικτύου υδατορευμάτων

Διόδευση υδρογραφημάτων μέσω συλλεκτήρων αγωγών και του δικτύου υδατορευμάτων

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Είναι εμφανές, ότι με κατάλληλη απελευθέρωση ποσοτήτων από τα φράγματα, ώστε να μη συρρέουν ταυτόχρονα και αθροίζονται οι αιχμές των υδρογραφημάτων, μπορεί να μειωθεί σημαντικά η πλημμυρική αιχμή και να αποφευχθούν πολλές από τις πλημμύρες. Με το αναπτυσσόμενο λογισμικό θα μπορεί εύκολα και γρήγορα να προκύπτει, πιο φράγμα πρέπει να απελευθερώσει υδάτινες ποσότητες και πότε, εισάγοντας μόνο τη βροχή που εκτιμάται ότι θα πέσει. Το κόστος αυτής της «αντιπλημμυρικής» λειτουργίας των φραγμάτων θα υπολογίζεται σε κάθε περίπτωση πλημμυρικού επεισοδίου.

Σημαντική βοήθεια θα αποτελούσε η παροχή από τη Βουλγαρική πλευρά πληροφοριών αναφορικά με τα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά καθώς και τον τρόπο λειτουργίας των φραγμάτων.