ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αρχικά ο βαφέας για την επιλογή των χρωμάτων βαφής πρέπει να γνωρίζει όλες τις παραμέτρους:→ • ο τύπος και η μορφή του υλικού (προς βαφή) •ο τύπος.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εκπαίδευση Leonardo da Vinci. Παράμετροι που λαμβάνονται υπ’ όψη (1) • Η Παραγωγή ασφαλών τροφίμων είναι το αποτέλεσμα ομαδικών προσπαθειών αλλά και κοινωνικής.
Advertisements

τμήμα: σχεδιασμός και παραγωγή ενδυμάτων , Κιλκίς
Βιομηχανία της μόδας Στις αρχές του 20ου αιώνα η μαζική παραγωγή ρούχων οδηγήθηκε από: την άνοδο των νέων τεχνολογιών την ανάπτυξη του συστήματος παραγωγής.
4η Ενότητα:Καθαρισμός.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΦΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΕΣ DISPERSE DYES
© BOOKA χημικά προϊόντα
Πλωτό αναπηρικό όχημα παραλίας και θάλασσας Mobi-Chair Το Mobi-Chair είναι ένα πλωτό αναπηρικό όχημα παραλίας και θάλασσας υψηλής ποιότητας. Παρέχει ανεμπόδιστη.
Πράσινες Προμήθειες: Η περίπτωση της Κλωστοϋφαντουργίας – Ένδυσης
Dyneema® Παγκόσμιος Ηγέτης στην Προστασία της Ανθρώπινης Ζωής.
ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ:ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΕΣ ΥΦΑΣΜΑΤΩΝ
ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΙΛΚΙΣ)
1 Α. Βαφειάδης Αναβάθμισης Προγράμματος Σπουδών Τμήματος Πληροφορικής Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης Μάθημα Προηγμένες Αρχιτεκτονικές Υπολογιστών Κεφαλαίο Πρώτο Αρχιτεκτονική.
Ασκήσεις Συνδυαστικής
Εξελικτική πορεία της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας (ΔΟΠ)
3.2 ΕΝΖΥΜΑ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ
ΒΑΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΟΥΣ
ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΧΡΩΣΤΙΚΩΝ ΥΛΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΒΑΦΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον.
ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΧΡΩΣΤΙΚΩΝ ΥΛΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΒΑΦΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Διαθεματική Εργασία στο μάθημα της Χημείας
ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΟΥ 1ου ΓΕ. Λ
ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΒΙΟΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΩΝ
ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Α’
Γραφήματα & Επίπεδα Γραφήματα
Oeko-Tex® Standard 100 ένα αρθρωτό σύστημα Κλωστές ραφής ύφασμα ύφασμα Ετικέτες Φόδρες Φερμουάρ Υποχρεωτικός ο έλεγχος κάθε επιμέρους υλικού.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ Οι Άνθρωποι είναι το πιο σημαντικό κεφάλαιο κάθε Οργανισμού Η Ανάπτυξη του Προσωπικού μπορεί να γίνει με τρόπο ωφέλιμο και για τον Ίδιο.
Το Μυρμήγκι Λία & Αθανασία Στ’2 109 Δημοτικό σχολείο Οδυσσέας Ελύτης
Λάμπες φθορισμού Σύγκριση λαμπτήρων πυρακτώσεως, φθορισμού και led.
«ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ »
Ευδοξία-Ηλιάνα ΣΤ΄2 109 Ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών «Οδυσσέας Ελύτης»
Διατροφή & Άσκηση Όλο και πιο συχνά ακούει κανείς ότι η τακτική φυσική δραστηριότητα είναι ένας από τους παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν στην απόκτηση.
ΜΕΤΡΗΣΗ ΑΕΡΟΒΙΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ
Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 2 Προσωπικό του Μπαρ.
Αναστάσιος ΣΤ’ 1 109Ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών
Προφορική (Απευθείας ) Επικοινωνία
ΣΙΛΙΚΟΝΗ Εργασία χημείας των μαθητριών Αναγνωσταρά Σταυρούλα
Ανάπτυξη Πρωτοτύπου Λογισμικού
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΒΙΟΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΩΝ
Θεωρία Γράφων Θεμελιώσεις-Αλγόριθμοι-Εφαρμογές
Η θεωρία των χρωμάτων. η θεωρία των χρωμάτων.
Τα προϊόντα της EmGoldEx Τα προϊόντα της EmGoldEx Ράβδοι χρυσού 24k καθαρότητας 999,9 απο 1 έως 100 γραμμάρια Όλες οι ράβδοι χρυσού είναι πιστοποιημένες.
Φθορά υφασμάτων Τα υφασμάτινα αντικείμενα είτε είναι κατασκευασμένα από φυσικές είτε από τεχνητές ίνες υπόκεινται σε διαδικασίες φθοράς από τη στιγμή.
Μοντέλα και μορφές αξιολόγησης
Τερματισμός και πρόληψη υποτροπής. Στόχος της ΓΣ παρέμβασης δεν είναι να λύσει ο ειδικός όλα τα προβλήματα του πελάτη, αλλά να καταστεί ο πελάτης ‘θεραπευτής’
Κάθισμα εργασίας ALTO Διεύθυνση Marketing.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ.
Ηλεκτροφόρηση.
Θεωρία Γράφων Θεμελιώσεις-Αλγόριθμοι-Εφαρμογές
«Εν Χημικόν ωρολόγιον» Το χημικό ρολόι Β ΛΥΚΕΙΟΥ-ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΧΗΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΗ Η. Γαβρίλης.
ΒΙΟΧΗΜΙΚΗ ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΑ Εξετάζει τις διάφορες παραμέτρους της αλληλεπίδρασης ουσιών του περιβάλλοντος με τον οργανισμό.
ΠΡΟΣΩΠΟΛΟΓΙΑ- ΜΑΚΙΓΙΑΖ
Ορισμός Έργου Δρ. Α. Ραφαηλίδης Τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων (Πάτρα) ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας.
ΕΝΟΤΗΤΑ 8η ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΤΕΡΕΛΟΣ.
ΜΑΚΙΓΙΑΖ.
Είναι η κινητική ικανότητα του ατόμου να αντιδρά γρήγορα σε ένα ερέθισμα και να εκτελεί κυκλικές ή άκυκλες κινήσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή κινητική ταχύτητα.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ & ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ & ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ.
Ένζυμα Δρ. Αθ. Μανούρας TΜΗΜΑ TΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Βιοχημεία.
Η Διαδικασία της Αναλυτικής Ιεράρχησης
ΒΙΟΧΗΜΙΚΗ ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΡΥΘΜΟΥ ΑΠΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΑΡΤΙΟΥ
Κλιματολογικές συνθήκες ελιάς
Χρωματισμός κορυφών -Χρωματισμός χαρτών
ΑΝΑΕΡΟΒΙΑ ΧΩΝΕΥΣΗ.
Τεχνολογική Εξέλιξη Κλωστοϋφαντουργία ….
ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΚΑΣΤΙΚΟΥ ΝΕΦΟΥΣ (Spray drift)
Ημερίδα Τράπεζας της Ελλάδος
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΠΟΛΩΣΗΣ
Εργαστήριο Χημείας Εργαστηριακά Όργανα.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αρχικά ο βαφέας για την επιλογή των χρωμάτων βαφής πρέπει να γνωρίζει όλες τις παραμέτρους:→ • ο τύπος και η μορφή του υλικού (προς βαφή) •ο τύπος των υπαρχόντων μηχανημάτων βαφής •τελικά χαρακτηριστικά τελικού προϊόντος που έχει προσδιοριστεί από τον πελάτη

ΤΥΠΟΣ ΧΡΩΜΑΤΟΣ: “REACTIVE” Συγγένεια με ίνες: • Κυτταρινικές •Πρωτεϊνικές •Πολυαμιδικές Αντοχές: • Στο φώς-καλή εξαιρετική •Στο πλύσιμο εξαιρετική

ΤΥΠΟΣ ΧΡΩΜΑΤΟΣ: “REACTIVE” (ΣΥΝΕΧΕΙΑ) Βοηθητικά λουτρού βαφής: → Εφαρμόζονται σε κυτταρινικές από λουτρό που γίνεται αργότερα αλκαλικό Τελικές χρήσεις: •Κουρτίνες •Υφάσματα επιπλώσεων-ενδυμάτων- πετσετών • Κλωστές ραφής

ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΒΑΦΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΒΑΦΗΣ Το ποσοστό αντίδρασης ανάμεσα στην χρωστική ουσία και την κυτταρίνη είναι ανάλογο με την συγκέντρωση της βαφής μέσα στις ίνες. Μεγαλύτερη σταθερότητα άρα μεγαλύτερη εξάντληση και γρηγορότερη αντίδραση με την κυτταρίνη. Γενικά βαφές υψηλής σταθερότητας μπορούν να βοηθηθούν (αναγκαστούν) να παράξουν καλήτερη απόδοση με τη χρήση χαμηλής σχέσης λουτρού βαφής.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΒΑΦΗΣ →Για να επιταχύνουμε την διαδικασία βαφής μπορούμε να κάνουμε της εναλλακτικής της βαφής κατά παρτίδες σε συνεχή ή ημισυνεχή βαφή, χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο που λέγετε φουλάρ Το σημαντικότερο για τον έλεγχο είναι το pH του λουτρού στην σκάφη του φουλάρ Μετά τον εμποτισμό του υφάσματος δίδεται χρόνος παραμονής για αντίδραση: Η περίοδος batching διαρκεί 2 ώρες με pH 10.5- 11,0 24 ώρες με pH 10 η λιγότερο Η λιγότερο αντιδραστικές ζεστές βαφές χρειάζονται δυνατότερο αλκαλικό (pH 12-13)

ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΗΜΙ-ΣΥΝΕΧΗΣ ΒΑΦΗΣ (pad- batch) Η βαφή και τα αλκαλικά είναι στο ίδιο λουτρό, το ύφασμα τυλίγεται σε ένα διάτρητο η αδιάτρητο ρολό (βέργα), σκεπάζεται και αποθηκεύεται μέχρι να επιτευχθεί η διάχυση της βαφής και η σταθεροποίηση. Τέλος, ξεπλένεται από τα αλκαλικά και υπόλοιπα βαφής.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΒΑΨΙΜΑΤΟΣ Προτιμούμε βαφές χαμηλότερης αντιδραστικότητας για την padding διαδικασία → οι οποίες αποδίδουν ομοιόμορφο χρωματισμό → αν δηλαδή όλη η διαδικασία συνεχίζεται από την αρχή μέχρι το τέλος χωρίς κανένα διακοπή. Ο σκοπός είναι να διαχυθεί γρήγορα η βαφή πριν να σταθεροποιηθεί.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ, Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΧΡΩΣΤΙΚΩΝ Επιλογή χρωστικών για βάψιμο με χαμηλή σχέση λουτρού περιλαμβάνει→αυτές που έχουν μεσαία προς χαμηλή αντιδραστικότητας . Περνούμε επίσης υπ' όψη το είδος της κυτταρινικής ίνας:→ ο βαθμός βαψίματος ελαττώνεται με αυτή την σειρά: ίνα viscose > polysosic ίνα > μερσεριζέ ίνα > λινή ίνα.