ΥΓΕΙΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
Advertisements

Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου
Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ.
Το Φαρμακείο του Θεού.
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
ΤΑ ΦΥΤΑ.
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ
Πυραμίδα των τροφών.
ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου)
Πυραμίδα Υγιεινής Διατροφής
Εισαγωγή στην επιστήμη και τεχνολογία τροφίμων
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΦΥΤΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.
Το φαρμακείο του Θεού.
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Βιταμίνες Η ζωή είναι τόσο σύντομη, ώστε δεν πρέπει να κοιτάζουμε ούτε πολύ μακριά πίσω ούτε πολύ μακριά μπροστά. Γιαυτό ας εξετάσουμε πως θα βρούμε την.
Γαλακτοκομικά Προϊόντα
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
Όσπρια ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα όσπρια και να δινει παραδείγματα
Εισαγωγή στην Τροφογνωσία
ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΘΑΝΑΣΗΣ και ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΤ1 109 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΣ Α’
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
Μαθαίνω για τις… Ομαδεσ τροφιμων.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ
Λαχανικά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα λαχανικά
Υγιεινή Διατροφή Αγωγή Υγείας Λουκάς Κμιέτσικ Χρήστος Αγγελόπουλος
Ομάδα 5η: Λίπη και έλαια.
Ομάδες τροφών Ιουστίνη.
Ενότητα 1.1 Νερό.
Γεύματα και ομάδες τροφίμων
Ομάδες Τροφών Ακραμ.
Πρωτεΐνες & Υδατάνθρακες
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔιατροφικεΣ συνηθειεσ
Ομάδες Τροφών Ιωάννα & Σταυρούλα.
Πρωτεΐνες Πρωτεΐνες Αυτοί που συμφωνούν στο φαγητό, συμφωνούν και στη ζωή. ΜΑΛΑΙΣΙΑΝΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ.
Μάθημα Οικιακής Οικονομίας Καθηγήτρια: Γκουτζουρέλα Μαρία
Ομάδες τροφών Παναγιώτα & Ζαχαρούλα.
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
Η πυραμίδα των τροφίμων!
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ♪ ΑΦΘΟΝΙΑ ΤΡΟΦΩΝ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ (ΦΡΟΥΤΑ,ΛΑΧΑΝΙΚΑ,ΠΑΤΑΤΕΣ,ΟΣΠΡΙΑ) ♪ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ♪ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ.
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ Παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας Σχολ
ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ.
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Επιμέλεια παρουσίασης Καλοδήμου Ιωάννα
"Υγειηνή Διατροφή" Τα παιδιά χρειάζονται μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ 3 ος Διαγωνισμός Έφηβου Μεσσήνιου Καταναλωτή.
Υγιεινή διατροφή: Είμαστε ό,τι τρώμε. Μια εργασία των μαθητών της Β΄ τάξης.
Τα μόρια της ζωής1 Οργάνωση της ζωής – Βιολογικά συστήματα Τα μόρια της ζωής Τα μόρια της ζωής.
Λίπη και έλαια Παπαηλιού Άννα.
Το κρέας Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου. Το κρέας (ορισμός) Κρέας ονομάζουμε την σάρκα των ζώων. Το κρέας αποτελεί τροφή για τον άνθρωπο από τα προϊστορικά.
Ν ΕΡΟ ΚΑΙ Α ΝΟΡΓΑΝΑ Σ ΤΟΙΧΕΙΑ Άντρη Τζιωνή. Ν ΕΡΟ Το νερό είναι ανόργανη ουσία πόλυ απαραίτητη για τους ζωντανούς οργανισμούς Η2Ο: ένωση ενός μορίου οξυγόνου.
ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΡΟΥΠΑ.
Eυέλικτη ζώνη « Παιδί και υγιεινή διατροφή »
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΦΥΤΟΦΑΓΟΥΣ. ΟΡΙΣΜΟΣ Ως φυτοφάγος χαρακτηρίζεται εκείνος που συνειδητά έχει αποκλείσει από το καθημερινό του διαιτολόγιο την κατανάλωση.
ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ...ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΣΩΣΤΑ!
Διατροφή και Υγεία Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου) Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου - Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου - Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων.
Κατερίνα Τσιαδήμου Αρετή Παρδή Διονύσης Καραγιάννης Ζωή Γκιόζη
Σχεδιασμός Διαιτολογίου για Φυσιολογικές Καταστάσεις ΙΙ
DIETARY GUIDELINES FOR AMERICANS
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
11 ερωτήσεις για τη διατροφή
Λαχανικά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα λαχανικά
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
ΕΛΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ  ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΥΓΕΙΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Dr. Joel Robbins

Υπάρχουν δύο λόγοι για την ασθένεια, ή την έλλειψη υγείας Άγνοια Τεμπελιά Ακολουθήστε τους νόμους της φύσης

ΓΙΑΤΙ ΤΡΩΜΕ ΤΡΟΦΗ; Για να δώσουμε στο σώμα μας : ΜΕΤΑΛΛΑ ΓΛΥΚΟΖΗ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΕΝΖΥΜΑ ΝΕΡΟ ΓΛΥΚΟΖΗ ΠΡΩΤΕΪΝΗ ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ Τα ωμά φρούτα και λαχανικά περιέχουν όλα τα παραπάνω.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΡΟΦΗ; Κάτι φαγώσιμο που μεγαλώνει από τη φύση, από το Βασίλειο των Φυτών Τροφές που μπορούν να φαγωθούν χωρίς να έχουν υποστεί επεξεργασία με οποιοδήποτε τρόπο. Η Πραγματική Τροφή παρέχεται από τη Φύση

ΤΑ ΦΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΗΓΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΖΩΗΣ Ανόργανα Μετάλλα από τη Γη + Φωτοσύνθεση = Οργανικά Μέταλλα από Φυτά που παρέχουν Πρωτεΐνη και Ένζυμα για τα ζώα και τους ανθρώπους. Το ζωικό βασίλειο δεν μπορεί να κάνει φωτοσύνθεση, και στηρίζεται στο βασίλειο των φυτών να του ετοιμάσει τη τροφή του.

Η επεξεργασία των τροφών της φύσης (όπως παστερίωση, μαγείρεμα, πρόσθεση συντηρητικών, κ.λπ....) σπάει τους δεσμούς μεταξύ των συστατικών των τροφών και των συνημμένων ενζύμων τους καταστρέφει το ένζυμο. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι ανόργανα ή "νεκρά" τρόφιμα.

Το ένζυμο ενεργεί ως "διαβατήριο" για να μπει το μέταλλο στο κύτταρο του σώματος και βοηθά στη χρησιμοποίηση αυτού του μετάλλου από το κυττάρο. Το ένζυμο πρέπει να είναι ζωντανό και συνδεμένο με το μέταλλο για να μπορέσει το σώμα να το χρησιμοποιήσει.

Η ιεραρχία υγιεινής προετοιμασίας των τροφίμων είναι 1. ΩΜΑ & ΠΛΗΡΗ(σε πρωτογενή μορφή) ΑΠΟΧΥΜΩΣΗ και ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΜΕΣΩΣ Μόλις το δέρμα των φρούτων ή των λαχανικών σπάσει, το οξυγόνο συνδυάζεται με τα ένζυμα και τα σκοτώνει (αυτό ονομάζεται "οξείδωση") Ωμοφαγία

Η ιεραρχία υγιεινής προετοιμασίας των τροφίμων είναι: 2. ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΑ ή ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ Χάνεται το 2-5% της θρεπτικής αξίας αποξηραμένα χωρίς χημικές ή πρόσθετες ουσίες Οι μάρκες ξηρών καρπών του εμπορίου περιέχουν διοξείδιο του θείου- εξαίρεση: σταφίδες) 3. ΠΑΓΩΜΕΝΑ πρόσφατα κομμένα που παγώνονται αμέσως Χάνεται το 5-30% της θρεπτικής αξίας

Η ιεραρχία υγιεινής προετοι- μασίας των τροφίμων είναι: 4. ΒΡΑΣΜΕΝΑ στον ατμό Χάνεται το 15 - 60% της θρεπτικής αξίας Bρασμένα στον ατμό σημαίνει ότι το πράσινο φασόλι είναι ακόμα λίγο σκληρό (εάν είναι μαλακό λιώμα, τότε είναι μαγειρεμένο) 5. ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΑ ψημένα, ψημένα στη σχάρα, βραστά, ψημένα στο γκρίλ, βρασμένα στον ατμό πάρα πολύ Π.χ. το πράσινο φασόλι είναι μαλακό λιώμα Χάνεται το 40 -100% της θρεπτικής αξίας, ανάλογα με το πόση ώρα μαγειρεύεται

Η ιεραρχία υγιεινής προετοιμασίας των τροφίμων είναι ΖΕΣΤΑΜΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ Χάνεται το 90 - 99% της θρεπτικής αξίας ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΤΡΟΦΙΜΑ με ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΟΥΣIΕΣ Αυτά όχι μόνο έχουν χάσει το 100% της θρεπτικής αξίας τους, αλλά έχουν και τοξίνες που έχουν προστεθεί πάνω τους

pH = μέτρο για το το πόσο όξινη ή πόσο αλκαλική είναι μια ουσία * pH = Potential of Hydrogen

Τα κύτταρα του σώματος σε υγεία είναι αλκαλικά. Στην ασθένεια το pH του κυττάρου είναι κάτω από 7,0. Όσο περισσότερο όξινα γίνονται τα κύτταρα, τόσο πιό άρρωστοι είμαστε και αισθανόμαστε. Τα κύτταρα δεν θα πεθάνουν έως ότου το pH τους πέσει περίπου στο 3.5.

Ο οργανισμός μας παράγει οξύ ως υποπροϊόν του κανονικού μεταβολισμού. Δεδομένου ότι οι οργανισμοί μας δεν κατασκευάζουν αλκαλικά, πρέπει να τους τα παρέχουμε από μια εξωτερική πηγή για να μας προστατέψει από το να γίνουμε όξινοι και να πεθάνουμε. Τα τρόφιμα είναι ο τρόπος αναπλήρωσης αλκαλικών στο σώμα.

Οι τροφές είναι δύο τύπων, όξινες ή αλκαλικές. Οι τροφές είναι δύο τύπων, όξινες ή αλκαλικές. Κάποιος μπορεί να εξισώσει τα οργανικά μέταλλα με τα αλκαλικά για να το καταλάβει καλύτερα. Εάν υπάρχει όξινο υπόλειμμα (ανόργανα οξέα), το σώμα πρέπει να εξουδετερώσει αυτό το οξύ για να προστατέψει το αίμα από το να γίνει όξινο. Το οξύ εξουδετερώνεται με αλκαλικό.

Τί συμβαίνει αν δεν υπάρχουν επαρκή αλκαλικά στη διατροφή μας; Το σώμα πρέπει να εξάγει αλκαλικά από τα κύτταρα του για να εξουδετερώσει το οξύ. Αυτό, φυσικά, αναγκάζει τα κύτταρα να γίνουν όξινα, και έτσι ασθενή. Επειδή οι οργανισμοί μας είναι μια αλκαλική οντότητα, προκειμένου να διατηρηθεί η υγεία, η πλειοψηφία της διατροφής μας πρέπει να αποτελείται από τροφές αλκαλικής τέφρας.

Μπορούμε να παραμείνουμε σε υγεία με την κατανάλωση μιας διατροφής που είναι 70-80% αλκαλική και 20-30% όξινη. Όσο πιό αλκαλική τόσο καλύτερα. Εάν γίνουμε πάρα πολύ αλκαλικοί με την κατανάλωση μιας πλειοψηφίας αλκαλικών τροφίμων, θα χάσουμε την όρεξή μας και αυτόματα θα θελήσουμε να κάνουμε νηστεία, και στο μεταξύ τα κανονικά όξινα μεταβολικά υποπροϊόντα θα επιστρέψουν το pH του σώματος πίσω σε κανονικά επίπεδα.

Όξινη / αλκαλική ισορροπία ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΟΞΙΝΗ ΤΕΦΡΑ Όξινη / αλκαλική ισορροπία ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΟΞΙΝΗ ΤΕΦΡΑ ΜΕΡΙΚΑ ΩΜΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ (δαμάσκηνα, κολοκύθι) ΠΛΗΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ - ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΑ ΠΟΛΥ ΨΗΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ / ΦΡΟΥΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ (τυρί, αυγά, γάλα, κ.λπ...) ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΑΣΠΡΟ ΚΡΕΑΣ (ψάρια, πτηνά) ωμό, μέτρια ψημένο, καλοψημένο ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΡΕΑΤΑ (βόειο κρέας, χοιρινό κρέας, πρόβειο κρέας) ωμό, μέτρια ψημένο, καλοψημένο ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ, ΚΑΡΥΚΕΥΜΑΤΑ, ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ (σκόρδο, καυτά πιπέρια, κρεμμύδια, χρένο, κ.λπ.) ΤΗΓΑΝΙΣΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΦΕΣ, ΤΣΑΙ, ΑΛΑΤΙ, ΑΛΚΟΟΛ,ΦΑΡΜΑΚΑ & ΟΥΣΙΕΣ, ΚΑΠΝΟΣ

ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΛΚΑΛΙΚΗ ΤΕΦΡΑ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΛΚΑΛΙΚΗ ΤΕΦΡΑ Φύτρα και Βλαστάρια από Δημητριακά,όσπρια, σπόρους,σιταροχυμός, φύκια,chia, κ.λπ.) Λαχανικά (κουνουπίδι, μπρόκολο, καρότα, λάχανο κ.λπ.) Ωμοί μουσκεμένοι ξηροί καρποί (αμύγδαλα,σισάμι,καρύδια,ηλιόσποροι, κ.λπ.) Ώριμα φρούτα (αν κόπηκαν ώριμα από το δέντρο) ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ Αβοκάντο