ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΟΔΥΣΣΕΑ-ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΙΚΡΟΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΜΙΚΡΟΟΜΑΔΑΣ: ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Σχ. Έτοσ.
Advertisements

Εισαγωγή στους πίνακες περιεχομένων (ΠΠ) και στη συνέχεια πατήστε το πλήκτρο F5 ή κάντε κλικ στις επιλογές Προβολή παρουσίασης > Από την αρχή για να ξεκινήσει.
Δημιουργία της πρώτης σας βάσης δεδομένων Access 2013 j και στη συνέχεια πατήστε το πλήκτρο F5 ή κάντε κλικ στις επιλογές Προβολή παρουσίασης > Από την.
Οδηγίες Χρήσης της Δυνατότητας Σύνθετης Αναζήτησης στην Βάση Δεδομένων Νομοθεσίας του ΣΑΤΕ.
Α. Αναλυτικό Α’ Γυμνασίου
Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΟ MOVIE MAKER
Έγινε επίδειξη και πρακτική εφαρμογή δύο δημοφιλών προγραμμάτων επεξεργασίας κειμένου (Microsoft Office, OpenOffice Writer). Μάθαμε πώς αλλάζουμε τη γλώσσα.
Απαντήσεις Προόδου II.
ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ(WORD)
Αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας στη τάξη Θέμα: Γνωριμία με την ιστοσελίδα του παιδαγωγικού.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΞΗ Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ
Φυσική Α Γυμνασίου Αξιολόγηση.
Εκπαιδευτικό υλικό Φωτογραφικές μηχανές και φωτογραφίες: Επεξεργασία φιλμ Επίπεδο γνώσεων: Προχωρημένοι χρήστες.
Ιλιάδα και Οδύσσεια Κωνσταντίνα Ντούρα.
Βιωματικό εργαστήριο στο μάθημα Αρχές Φιλοσοφίας
ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ
της Μαρίας-Ζωής Φουντοπούλου
ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ(WORD)
Πρόσβαση στην Τριτοβάθμια
Γνωρίζω τα απίθανα μολύβια!
Παρουσίαση Για Το 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.
Εισαγωγή στο περιβάλλον της Scratch (Συνομιλία με φιγούρες )
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT) Αναζήτηση κατάλληλων εκπαιδευτικών εργαλείων του διαδικτύου και δημιουργία οδηγών χρήσης για την αξιοποίησή τους στην εκπαιδευτική.
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT)
2ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου Εργασία στο Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό.
8ο Δ.Σ. Κορίνθου Νέα Προγράμματα Σπουδών
The great Comic of Greek Philosophers Τίτλος: The great Comic of Greek Philosophers Τάξη:Έκτη Δημοτικού Διάρκεια:6 μήνες Μάθημα: Ξένη Γλώσσα (Αγγλική)
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Παίζω, γελάω, περνάω όμορφα»
Διδασκαλία εννοιών προγραμματισμού με το Scratch για τις Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού Η παρούσα σειρά μαθημάτων ΤΠΕ υλοποιήθηκε στο 15ο Δημοτικό Σχολείο.
Ομάδα Β΄ Βοζίκης Χρίστος Γαϊτάνας Παναγιώτης Γεωργοπούλου Βαρβάρα
 Να δούμε το υλικό  Διδακτικοί στόχοι  Διδακτικές στρατηγικές  Αλληλεπίδραση στην τάξη  Τι είναι φυσική, χημεία, βιολογία;  Αξιολόγηση μαθητών και.
Η ποίηση και η θρησκεία των Ελλήνων
Συντάκτης :Δομουχτσής Στέργιος Κατασκευή Ιστοσελίδας Αυτόματο σύστημα Σχολικού Δικτύου Iware.
Τρόποι χρήσης του διαδραστικού πίνακα. Μάιος 2014.
ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ ΑΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΠΕΔΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΠΟΜΕΝΟ Για έξοδο πατήστε το τρίγωνο κάτω.
ΟΜΗΡΟΥ «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» ΕΙΣΑΓΩΓΗ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.
Ομήρου Οδύσσεια Α΄ Γυμνασίου Εισαγωγή
Περιβαλλοντική Ομάδα 4ου Γυμνασίου Σταυρούπολης
Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Σερρών Κατασκευή Ιστοσελίδας  Απόλυτα πεπεισμένοι πως η κοινωνία της γνώσης προσκαλεί αλλά και προκαλεί τα Στελέχη της Εκπαίδευσης.
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και της Αρχαιογνωσίας προωθείται η δημιουργικότητα με τους εξής τρόπους:
Πώς μπορούμε να ταξιδέψουμε στο χώρο και στο χρόνο, βλέποντας μια εικόνα, ακούγοντας έναν ήχο, μυρίζοντας ένα άρωμα, γευόμενοι μια νοστιμιά, αγγίζοντας.
Διδάσκοντας με τη βοήθεια επεξεργαστή κειμένου Word: (Microsoft Office) Write: (Open Office) Ισχυρό μέσο διδασκαλίας. Δραστηριότητες προγύμνασης και εξάσκησης(drill.
ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ Ήρθε η σειρά σας να δώσετε οδηγίες στα παιδιά της Β’ τάξης για να φτιάξουν μια κατασκευή. Θα ακολουθήσουμε τα ίδια βήματα με το Βιβλίο.
Ηλεκτρονική Γραμματεία
Οδηγίες σύνδεσης & χρήσης για το BigMarker Δρ. Α.Παρασκευάς
ΑΣΚΗΣΗ 11. ΑΣΚΗΣΗ 11 Ποιοι είναι οι άλλοι δύο πιθανοί συνδυασμοί ; ΑΣΚΗΣΗ 11 1ος 4ος Ποιοι είναι οι άλλοι δύο πιθανοί συνδυασμοί ;
Συνεδρίαση διευθυντών
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Αναγνώριση, έκφραση, χειρισμός συναισθημάτων»
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Η ΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ομηρικά έπη: Ιλιάδα
΄ Δ Δημοτικού «Eπεράσαμ’ Όμορφα» ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ-ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΗΝΑ,ΜΑΡΤΙΟΣ 2012 ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΙ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΣΤΟ ΚΑΛΥΒΙ ΤΟΥ ΕΥΜΑΙΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΓΝΗΣΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Β΄ ΙΕΠ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017
Αρχαια ελληνικα απο πρωτοτυπο στο γυμνασιο
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ομηρικά έπη: Ιλιάδα
ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ Ήρθε η σειρά σας να δώσετε οδηγίες στα παιδιά της Β’ τάξης για να φτιάξουν μια κατασκευή. Θα ακολουθήσουμε τα ίδια βήματα με το Βιβλίο.
Δημιουργία ηλεκτρονικού βιβλίου
Αναπαραστάσεις του Μακρόκοσμου
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Πάμε για ψώνια; (5) Βιβλίο σελ.47
Παρατήρηση στην Α’ Δημοτικού
Κοκκινομηλιώτη Ελένη Μαθητές Γ΄ τάξης Γυμνασίου Κασσιώπης
Ι΄ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΙΟΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ 3η Συνάντηση Οκτώβριος 2013
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Βενιζέλου Κατερίνα –ΠΕ02.  Μάθημα : Οδύσσεια, τάξη : Α΄ Γυμνασίου επανάληψη – γενική θεώρηση  Αξιοποίηση περιβάλλοντος πρακτικής και εκγύμνασης “παίζοντας.
ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΙΣΕΙΣ! 21 Διπλώστε εδώ
Λογισμικό Εφαρμογών/Επεξεργασία Κειμένου
ΟΜΗΡΟΥ «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» ΕΙΣΑΓΩΓΗ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.
Παρατήρηση στην Α’ Δημοτικού
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΟΔΥΣΣΕΑ-ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ

Αναζητήστε το απόσπασμα στη σελίδα http://www. pi-schools Αναζητήστε το απόσπασμα στη σελίδα http://www.pi-schools.gr/ (Στην πρώτη σελίδα και στο τμήμα με τίτλο Π.Ι, επιλέξτε διδακτικά πακέτα Γυμνασίου, βρείτε το μάθημα Αρχαία Ελληνικά (ΜΤΦΡ.) Ομηρικά έπη Οδύσσεια Α' Γυμνασίου. Από το βιβλίο του μαθητή επιλέξτε τις σελίδες 141-174.) Εργαστείτε στην 27η ενότητα

Στις αναγνωρίσεις της Οδύσσειας παρατηρούνται τα εξής τυπικά βήματα: Μακροχρόνια απουσία των προσώπων Απομόνωση των προσώπων Απόκρυψη της πραγματικής τους ταυτότητας (πλαστή ιστορία, διαφορετική εξωτερική εμφάνιση) Αποκάλυψη της πραγματικής τους ταυτότητας με αλλαγή της εξωτερικής τους εμφάνισης Δυσπιστία από το πρόσωπο που αναγνωρίζει Απαίτηση σημαδιών αναγνώρισης Παρουσίαση ανάλογων σημαδιών Τελική αναγνώριση και έκφραση ικανοποίησης και χαράς μεταξύ των αναγνωρισθέντων

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1ο Ποια από τα παραπάνω βήματα ακολουθούνται στην αναγνώριση Οδυσσέα και Πηνελόπης; Να γράψετε τις απαντήσεις σας σε περιβάλλον επεξεργασίας word χρησιμοποιώντας για κάθε σας απάντηση διαφορετική γραμματοσειρά και διαφορετικό χρώμα

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2ο Κάτω από κάθε εικόνα που ακολουθεί να βάλετε υπό μορφή λεζάντας τους ομηρικούς στίχους που θεωρείτε ότι ταιριάζουν στην περίσταση

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 3ο Να επιλέξετε μια από τις εικαστικές αναπαραστάσεις της αναγνώρισης, να την περιγράψετε και να δείξετε ποια συναισθήματα των ηρώων θέλει να προβάλει ο καλλιτέχνης και πώς νομίζετε ότι το πετυχαίνει αυτό.

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 4ο Κάνετε κλικ εδώ . Από τα Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Α΄Λυκείου να μελετήσετε το δημοτικό τραγούδι (παραλογή) «Της νύφης που κακοπάθησε» Ποια από τα βήματα της αναγνώρισης Οδυσσέα-Πηνελόπης βρίσκετε εσείς στο ποίημα; Να αναφέρετε τις ομοιότητες και τις διαφορές .

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 5ο Δείτε το βίντεο με ένα απόσπασμα από την ταινία του F. F. Coppola «The Odyssey» , η οποία αναπαριστά κινηματογραφικά την ιστορία του πολύπαθου Οδυσσέα. Παρακολουθείστε τη σκηνή αναγνώρισης του Οδυσσέα από την Πηνελόπη. Ποιες διαφορές διακρίνετε από το ομηρικό κείμενο; Σε ποια συμπεράσματα σας οδηγεί αυτή η διαπίστωση; http://www.youtube.com/watch?v=TAdQOqoGphI