Τα 5 μέτρα ύφασμα κοστίζουν 30 €. Πόσο κοστίζουν τα 12 μέτρα ύφασμα; ? Σκέφτομαι: Τα ποσά είναι ανάλογα. Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με 3 τρόπους. Ο πρώτος.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Κλάσματα- κλασματικές μονάδες- κλασματικοί αριθμοί
Advertisements

Συνέδριο Μαθηματικών σε A΄ τάξη
Οι πράξεις στα μαθηματικά.
Διανομή έκτασης με ευθεία διερχόμενη από σταθερό σημείο
Αριθμητική με σφηνοειδείς αριθμούς Ν. Καστάνη
Γλώσσα Προγραμματισμού LOGO MicroWorlds Pro
ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
Απαντήσεις Προόδου II.
Πίνακες Μετάφραση Ευχαριστίες: Στον άγνωστο μαθηματικό.
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Έ.
Συνήθως, η συνισταμένη δύο δυνάμεων βρίσκεται υπολογιστικά
Εισαγωγή στο Προγραμματισμό
Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ (ΒΑΣΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ) ΤΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΙΡΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ.
Ασκήσεις Συνδυαστικής
Σημειώσεις : Χρήστος Μουρατίδης
Τα Μαθηματικά στην Αρχαία Αίγυπτο Ν. Καστάνη
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ Β. Κώστογλου – Τμήμα Πληροφορικής ΑΤΕΙ-Θ
Εμβαδό Ορθ. Παραλληλογράμμου = Μήκος Χ Πλάτος 6 Χ 3 = 18 τ.μ.
Απαντήσεις Θεωρίας - Ασκήσεων
Να υπολογισθούν τα γινόμενα: 2  0 = 0 0  3 = 0 0  0 = 0 2  3  0 = 0 α  0 = 0 0  3  1  β  α = 0 (x - 1)  0 = 0 0  x  (x - 1)  (x + 2) 
Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΚΙΩΝ Βίας Αντωνιάδης Α΄Έγκωμης Κ.Β
Μαθηματικά Στ’ Δημοτικού
Προβλήματα πολλαπλασιαστικών δομών
Ίσα ή ισοδύναμα κλάσματα
Επιμορφωτικό σεμινάριο “Ας κρατήσουν οι χοροί …” Για εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (πρώτο μέρος) Συνδιοργάνωση: Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής.
7.3 ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΙΔΩΛΟΥ ΣΕ ΚΟΙΛΟΥΣ & ΚΥΡΤΟΥΣ ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ: ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ
Άσκηση 6 Α) Να συμπληρώσετε τον πίνακα: μν X=μ 2 -ν 2 Ψ=2μνΖ=μ 2 +ν Β) Να εξετάσετε αν η κάθε τριάδα αριθμών Χ, Ψ, Ζ του πίνακα, μπορεί να είναι.
Ισοδύναμα κλάσματα Δύο κλάσματα είναι ισοδύναμα όταν φανερώνουν το ίδιο μέρος μιας ποσότητας, π.χ.   ― = ―
ΕΙΣΑΓΩΓΗ: ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ & ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ
ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ ΤΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΟΜΕΤΡΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ.
Σχετικά με κλασματικές παραστάσεις
Όνομα: G3MU05 όνομα καθηγητή: C.V. τμήμα: Γ3 έτος:2014.
ΘΕΩΡΙΑ ΑΛΓΕΒΡΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ο Μάθημα:Μαθηματικά Καθηγητής:CV Τμήμα:Γ’3 Έτος:2014.
Αναγωγή στη μονάδα!. Πρόβλημα Ο πατέρας αγόρασε ένα αυτοκίνητο που κόστιζε συνολικά € Έδωσε τα 7 του ποσού έως τώρα! 15 α) Πόσα € έδωσε ως τώρα;
Θεωρία Γράφων Θεμελιώσεις-Αλγόριθμοι-Εφαρμογές
Ισοδύναμα κλάσματα Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου
ΑΠΟ ΚΛΑΣΜΑ ΣΕ ΜΕΙΚΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΙΚΤΟ ΣΕ ΚΛΑΣΜΑ!!!
Δίνεται συρμάτινο πλέγμα μήκους 10 μέτρων. Να περιφράξετε με αυτό ένα οικόπεδο, (με το μεγαλύτερο εμβαδόν), σχήματος ορθογωνίου! Ορίζουμε ως: X: Μήκος.
2.2 Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ.
Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ § 2.2 Άρρητοι αριθμοί (σελ. 45)
2013 Θεοδώρα Μπάφα 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
Δομές Δεδομένων - Ισοζυγισμένα Δυαδικά Δένδρα (balanced binary trees)
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΓΡΑΜΜΙΚΩΝ ΕΞΙΣΩΣΕΩΝ Καθηγητής : CV Τμήμα : Γ ‘ 5
Μαθηματικά Γ΄Γυμνασίου
Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου Αμφιλοχίας Σχ. Έτος: 2012 – 13 Μαθηματικά ΣΤ΄: ¨Εξασκούμε στη λύση προβλημάτων με πίνακα στα ανάλογα ποσά¨ Υπεύθυνος τάξης: Γεωργακόπουλος.
Ένα δείγμα προβλημάτων στα Αριθμητικά του Διόφαντου
Δειγματική διδασκαλία Κεφ. 15: Αναγωγή στην κλασματική δεκαδική μονάδα
Τεστ στα Μαθηματικά δεκαδικά κλάσματα δεκαδικοί αριθμοί δεκαδικά κλάσματα δεκαδικοί αριθμοί.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΝΤΟΛΩΝ ΨΕΥΔΟΚΩΔΙΚΑ
Βρίσκω το εμβαδό τριγώνου
Μαθηματικά Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
στα προβλήματα με ανάλογα και αντιστρόφως ανάλογα ποσά
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Βασίλης Γκιμίσης ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΛΥΝΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Κ. Σαμαρά, Δασκάλα.
έχει δύο άνισες λύσεις τις:
Ωχ… Πως θα τα λύσω;.
Πρωτότυπα προβλήματα Κατσανού Μαρία.
Αν. Καθηγητής Γεώργιος Ευθύμογλου
Ποια είναι η προπαίδεια;
Λύση προβλήματος με την βοήθεια εξίσωσης. Λεκτικές προτάσεις Σκέφτομαι ένα αριθμό Το διπλάσιο ενός αριθμού Το μισό ενός αριθμού Τρία περισσότερα από κάποιο.
Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου Μαθηματικά Ε΄ ¨ Ισοδύναμα κλάσματα¨
ΘΕΜΑ: «ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ»
Γίνεται και με πιο εύκολο τρόπο
Διάταξη τίτλου Υπότιτλος.
Διάταξη τίτλου Υπότιτλος.
Η έννοια του γραμμικού συστήματος και η γραφική επίλυσή του. Γ΄Γυμνασίου.
ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΙΤΛΟΥ Υπότιτλος.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τα 5 μέτρα ύφασμα κοστίζουν 30 €. Πόσο κοστίζουν τα 12 μέτρα ύφασμα; ? Σκέφτομαι: Τα ποσά είναι ανάλογα. Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με 3 τρόπους. Ο πρώτος είναι με πίνακα ποσών και τιμών. Μήκος σε μ.5 12 Αξία σε €30 χ 2 ο ΒΗΜΑ: Σχηματίζω την αναλογία = 12 χ 3 ο ΒΗΜΑ: Λύνω την εξίσωση που προκύπτει από τα σταυρωτά γινόμενα. 5χ = άρα 5χ = 360 άρα χ= 360 : 5 άρα χ= 72. ΛΥΣΗ: 1 ο ΒΗΜΑ: Φτιάχνω τον πίνακα ποσών - τιμών ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τα 12 μ. ύφασμα κοστίζουν 72 €.

Τα 5 μέτρα ύφασμα κοστίζουν 30 €. Πόσο κοστίζουν τα 12 μέτρα ύφασμα; ? ΛΥΣΗ: Σκέφτομαι: Τα ποσά είναι ανάλογα. Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με 3 τρόπους. Ο δεύτερος είναι με αναγωγή στη μονάδα. Τα 5 μ. ύφασμα κοστίζουν 30 €. Το 1μ. ύφασμα κοστίζει 30: 5 = 6 €. Τα 12 μ. υφάσματος κοστίζουν 12 6 = 72 €.. Διαίρεση για να βρω την τιμή της μιας μονάδας. ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τα 12 μ. υφάσματος κοστίζουν 72€ Πολλαπλασιασμός για να βρω την άγνωστη τιμή!

Τα 5 μέτρα ύφασμα κοστίζουν 30 €. Πόσο κοστίζουν τα 12 μέτρα ύφασμα; ? Σκέφτομαι: Τα ποσά είναι ανάλογα. Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με 3 τρόπους. Ο τρίτος τρόπος είναι με απλή μέθοδο των τριών. ΛΥΣΗ: Μήκος υφάσματος Αξία σε € Τα 5 μ. κοστίζουν σε 30 €. Τα 12 μ. κοστίζουν χ €.. χ = 30 άρα χ= άρα χ= χ = 72 Για να βρω το χ πολλαπλασιάζω τον αριθμό που βρίσκεται πάνω από το χ με το κλάσμα των άλλων δύο αντεστραμμένο ! ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τα 12 μ. κοστίζουν 72 €.

Μια πολυκατοικία ύψους 13,5 μ. ρίχνει σκιά 15μ. Την ίδια ώρα δίπλα ένα σπίτι ρίχνει σκιά 5 μ. Ποιο είναι το ύψος του σπιτιού; ? Σκέφτομαι: Τα ποσά είναι ανάλογα. Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με 3 τρόπους. Ο πρώτος είναι με πίνακα ποσών και τιμών. Μήκος Σκιάς15 μ. 5 μ. Ύψος Κτιρίου13,5 μ. χ 2 ο ΒΗΜΑ: Σχηματίζω την αναλογία ,5 = 5 χ 3 ο ΒΗΜΑ: Λύνω την εξίσωση που προκύπτει από τα σταυρωτά γινόμενα. 15χ = 13,5 5 άρα 15χ = 67,5 άρα χ= 67,5 : 15 άρα χ= 4,5. ΛΥΣΗ: 1 ο ΒΗΜΑ: Φτιάχνω τον πίνακα ποσών - τιμών ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το ύψος του σπιτιού είναι 4,5 μ.

Μια πολυκατοικία ύψους 13,5 μ. ρίχνει σκιά 15μ. Την ίδια ώρα δίπλα ένα σπίτι ρίχνει σκιά 5 μ. Ποιο είναι το ύψος του σπιτιού; ? ΛΥΣΗ: Σκέφτομαι: Τα ποσά είναι ανάλογα. Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με 3 τρόπους. Ο δεύτερος είναι με αναγωγή στη μονάδα. Σκιά 15 μ. αντιστοιχεί σε κτίσμα 13,5 μ. Σε σκιά 1μ. αντιστοιχεί κτίσμα (13,5 : 15 = 0,9) 0,9 μέτρων. Σε σκιά 5μ. αντιστοιχεί κτίσμα 0,9 5 = 4,5. ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το ύψος του σπιτιού είναι 4,5 μ. Διαίρεση για να βρω την τιμή της μιας μονάδας. Πολλαπλασιασμός για να βρω την άγνωστη τιμή!

Μια πολυκατοικία ύψους 13,5 μ. ρίχνει σκιά 15μ. Την ίδια ώρα δίπλα ένα σπίτι ρίχνει σκιά 5 μ. Ποιο είναι το ύψος του σπιτιού; ? Σκέφτομαι: Τα ποσά είναι ανάλογα. Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με 3 τρόπους. Ο τρίτος τρόπος είναι με απλή μέθοδο των τριών. ΛΥΣΗ: Μήκος της σκιάςΎψος κτίσματος Σκιά 15 μ. αντιστοιχεί σε κτίσμα ύψους 13,5 μ. Σκιά 5 μ. αντιστοιχεί σε κτίσμα ύψους χ μ.. χ = 13,5 άρα χ= άρα χ= 13, ,5 χ = 4,5 Για να βρω το χ πολλαπλασιάζω τον αριθμό που βρίσκεται πάνω από το χ με το κλάσμα των άλλων δύο αντεστραμμένο ! ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το ύψος του σπιτιού είναι 4,5 μ.