Πιθανότητες ΜυριάννηΝάσια Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αντωνίου.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
39ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
Advertisements

Παγκόσμια ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού
ΟΜΑΔΑ: ΚΡΙΝΟΣ ΧΡΩΜΑ: ΛΕΥΚΟ
Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΛΟΣΣΙΟΥ
Στο διάλειμμα.
Γεωργία Αναστασίου Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΔΑΛΙΟΥ
ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει συνεχώς να αποφασίζει και να ελίσσεται σε διαρκώς μεταβαλ .κόσμο.Έχει μεγαλύτερο εύρος επιλογών.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΥ
Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΟ MOVIE MAKER
Περιβαλλοντικό πρόγραμμα 2012 Κεφαλονίτικα παιχνίδια-Τα μήλα Έλλη Κουνάδη.
Έγινε επίδειξη και πρακτική εφαρμογή δύο δημοφιλών προγραμμάτων επεξεργασίας κειμένου (Microsoft Office, OpenOffice Writer). Μάθαμε πώς αλλάζουμε τη γλώσσα.
Αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας στη τάξη Θέμα: Γνωριμία με την ιστοσελίδα του παιδαγωγικού.
ΒΙΑΣΜΟΣΒΙΑΣΜΟΣ Πήραν συνέντευξη από μια ομάδα βιαστών που βρίσκονται στη φυλακή προκειμένου να μάθουμε ποια θεωρούν αυτοί πιθανά θύματα. Παραθέτουμε.
Πάντα ακούμε τους «κανόνες» των γυναικών
Μαθηματικό εργαστήριο Γ. Λαγουδάκος
Εργασία στο μάθημα «Αυτόνομοι πράκτορες»
«Προσέχω-κοιτώ-ασφαλώς κυκλοφορώ»
ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ Η ΤΑΞΗ ΜΑΣ ΤΟΥ 10 Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
Δασκάλες: Βούλα Τζιαούρη
Ημέρα του Αντρέα Γιορτάζεται το βράδυ 29th/30th Νοεμβρίου.
Διδασκαλία εννοιών προγραμματισμού με το Scratch για τις Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού Η παρούσα σειρά μαθημάτων ΤΠΕ υλοποιήθηκε στο 15ο Δημοτικό Σχολείο.
Εργαστήρι παραγωγής λεβέ!!
Γεια σας. Είμαστε τα τρία γουρουνάκια και θα είμαστε οι ξεναγοί σας στη γνωριμία σας με τα κλάσματα Ναι!! Με το τέλος αυτού του μαθήματος θα γίνετε έξυπνοι.
Αναγνώριση του άρθρου, του ουσιαστικού και του ρήματος
Διδακτική της Πληροφορικής Παρουσίαση εκπαιδευτικών παιχνιδιών με σκοπό την κατανόηση βασικών αρχών της πληροφορικής Αντωνακάκη Δέσποινα Α.Μ 933 Καντεράκης.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ
ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ (1)
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» Σχ. έτος Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Λυμπέρη Παναγιώτα Τάξη: Β Κλασικό 13ο.
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες- ΣΚΙ
Πολιτιστικό Πρόγραμμα
Ελεύθερη πτώση ΓεωργίαΕιρήνη Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αντωνίου.
 Πήραμε μια λεκάνη με νερό και βάλαμε μέσα έναν πορτοκαλί κόκκο που ονομάζεται Διχρωμικό Κάλλιο.  Παρατηρήσαμε ότι ο κόκκος άρχισε να διαλύεται και.
Δημ. Σχολείο Αγιού Αντωνίου
Η Διδασκαλία της Πετοσφαίρισης
ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΞΩ ΚΟΣΜΟ 17 Ασίκη Ζωή / 1 ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης.
Διδακτική Πληροφορικής
ΘΕΩΡΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΩΝ Κλάδος των Μαθηματικών που ασχολείται με τις προβλέψεις αποτελεσμάτων τυχαίων γεγονότων.
Κάντε κλικ για τη συνέχεια Δημιουργήθηκε από την Γκρούγια Πασχαλίνα Η κίνηση των μορίων.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Αναγνώριση, έκφραση, χειρισμός συναισθημάτων»
Σειρά «Μαργαρίτα» Το αλφαβητάρι.
Πρακτική Άσκηση 2013 – 2014 Ιωσηφίδης Σταύρος Καραγγέλης Κωνσταντίνος
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Γιώργος Σούλτης.
Πρωί ανοιξιάτικης μέρας σε μια συνοικία της Αθήνας …
Προσομοίωση στο MaTLaB και κατασκευή εκπαιδευτικών ασκήσεων σε φαινόμενα της βασικής θεωρίας του Ηλεκτρισμού. ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΣΕΒΑΣΤΗ Λ Υ ΣΓΑΡΗ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ: ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ.
109 ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Μαθητές ΣΤ 2 Τάξης: Ιωάννης Αποστολίδης Μαθητές ΣΤ 1 Τάξης: Έλενα Ιωάννα Ηλιάδη, Κωνσταντίνα Στάμου, Διονύσιος Αλιτζανίδης,
Δ ΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ – 2 η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ «ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ» ΜΑΡΙΑ.
Εκπαιδευτικές τεχνικές Π.Απόστολος. Προσχολική ηλικία Της Εύας της αρέσουν οι δραστηριότητες του νηπιαγωγείου αλλά καμιά φορά κολλάει στην αγαπημένη της.
Φιλοσοφία για τα γερατειά.
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ
Παιδαγωγική Συνεδρία Λυκείου Αγ. Νικολάου 15/11/2010
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ –ΖΩ-ΥΠΑΡΧΩ
Στα πλαίσια της ενότητας της Γλώσσας «Ατυχήματα» και της θεματικής ενότητας των Μαθηματικών «Συλλογή και επεξεργασία δεδομένων», αποφασίσαμε να εκπονήσουμε.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ - ΤΟ ΦΩΝΗΕΝ Ο ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ :
Υπεύθυνες εκπ/κοί : Λασκαρίδου Μαγδαληνή – Τιουτιούφα Μαρία
12e École Primaire de Veria 5e Classe Français
ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ
109ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
Κυκλοφοριακή Αγωγή Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχε το σχολείο μας (Ειδικό Κωφών & βαρήκοων Ιωαννίνων), καθώς και το Ειδικό Τυφλών Ιωαννίνων.
Όνομα: ????????????????? Θέμα: Κυκλοφοριακή αγωγή
DataStudio ένα πρόγραμμα
‘’ΚΟΛΛΗΤΟΥΜΠΙΝΑΚΙΑ’’
ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗ
Το Σχολείο μου.
ΘΕΜΑ : ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ LOGICATOR ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 1 περίοδος.
SILK 40 ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου ΤΑΞΗ Α’.
Παρακαλούμε μην κάνετε ΚΛΙΚ, εκτός αν σας ζητηθεί.
Ασφάλεια στον Ψηφιακό Κόσμο
ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΙΩΑΝΝΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Πιθανότητες ΜυριάννηΝάσια Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αντωνίου

Οι Πιθανότητες στα Μαθηματικά Υπάρχουν πολλές καταστάσεις στη ζωή μας που σχετίζονται με φαινόμενα πιθανοτήτων Υπάρχουν πολλές καταστάσεις στη ζωή μας που σχετίζονται με φαινόμενα πιθανοτήτων Μαθαίνουμε για τα πιθανά ενδεχόμενα κάποιων καταστάσεων στις τάξεις Ε΄ & ΣΤ΄. Μαθαίνουμε για τα πιθανά ενδεχόμενα κάποιων καταστάσεων στις τάξεις Ε΄ & ΣΤ΄. Προσπαθούμε να βρούμε όλα τα πιθανά ενδεχόμενα σε μια κατάσταση πιθανοτήτων. Προσπαθούμε να βρούμε όλα τα πιθανά ενδεχόμενα σε μια κατάσταση πιθανοτήτων. Για να καταλάβετε το θέμα που θα σας παρουσιάσουμε, θα σας πούμε ένα παράδειγμα: σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα υπάρχουν τρία ενδεχόμενα Για να καταλάβετε το θέμα που θα σας παρουσιάσουμε, θα σας πούμε ένα παράδειγμα: σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα υπάρχουν τρία ενδεχόμενα να κερδίσει η ομάδα Α να κερδίσει η ομάδα Α να χάσει η ομάδα Α ή να χάσει η ομάδα Α ή να έρθει ισοπαλία με την άλλη ομάδα. να έρθει ισοπαλία με την άλλη ομάδα.

Το πρόγραμμα των Πιθανοτήτων Στο πρόγραμμα που θα δείτε στη συνέχεια υπάρχει ένα «μηχάνημα» το οποίο βγάζει μπάλες τεσσάρων διαφορετικών χρωμάτων και υπάρχουν τέσσερα πηγάδια στα οποία πέφτουν μέσα οι μπάλες. Στο πρόγραμμα που θα δείτε στη συνέχεια υπάρχει ένα «μηχάνημα» το οποίο βγάζει μπάλες τεσσάρων διαφορετικών χρωμάτων και υπάρχουν τέσσερα πηγάδια στα οποία πέφτουν μέσα οι μπάλες. Οι μπάλες αυτές στη διαδρομή τους βρίσκουν δύο διαδρόμους ένα στα δεξιά και ένα στα αριστερά. Οι μπάλες αυτές στη διαδρομή τους βρίσκουν δύο διαδρόμους ένα στα δεξιά και ένα στα αριστερά. Για να έχουμε την ίδια πιθανότητα η μπάλα να πάει αριστερά και δεξιά, η κάθε μπάλα να «επιλέξει» τυχαία να ακολουθήσει έναν από τους δύο διαδρόμους. Για να έχουμε την ίδια πιθανότητα η μπάλα να πάει αριστερά και δεξιά, η κάθε μπάλα να «επιλέξει» τυχαία να ακολουθήσει έναν από τους δύο διαδρόμους. Αργότερα βρίσκει ακόμα δύο διαδρόμους στα δεξιά και στα αριστερά και ακολουθεί πάλι τυχαία έναν από τους δύο. Αργότερα βρίσκει ακόμα δύο διαδρόμους στα δεξιά και στα αριστερά και ακολουθεί πάλι τυχαία έναν από τους δύο. Τέλος πέφτει σε ένα πηγάδι που μετρά τις μπάλες που πέφτουν μέσα. Τέλος πέφτει σε ένα πηγάδι που μετρά τις μπάλες που πέφτουν μέσα. Το πρόγραμμα σταματά όταν πατήσουμε το STOP. Το πρόγραμμα σταματά όταν πατήσουμε το STOP.

Ένα παράδειγμα με τις μπάλες να κινούνται

Οι Κανόνες

Για κάθε μπάλα έχουμε 2 κανόνες Για κάθε μπάλα έχουμε 2 κανόνες Όταν η μπάλα φτάσει στο πράσινο τετραγωνάκι Όταν η μπάλα φτάσει στο πράσινο τετραγωνάκι Μπορεί να πάει προς τα αριστερά Μπορεί να πάει προς τα αριστερά Ή μπορεί να πάει προς τα δεξιά Ή μπορεί να πάει προς τα δεξιά Το Stagecast διαλέγει κάθε φορά τυχαία ποιο κανόνα θα εκτελέσει Το Stagecast διαλέγει κάθε φορά τυχαία ποιο κανόνα θα εκτελέσει Έτσι η πιθανότητα να κινηθεί η μπάλα στα αριστερά είναι η ίδια με την πιθανότητα η μπάλα να κινηθεί στα δεξιά Έτσι η πιθανότητα να κινηθεί η μπάλα στα αριστερά είναι η ίδια με την πιθανότητα η μπάλα να κινηθεί στα δεξιά

Η μπάλα όταν πέσει σε οποιοδήποτε από τα πηγάδια τότε προστίθεται 1 στον αριθμό των μπαλών του πηγαδιού.

Οι εμπειρίες μας από το πρόγραμμα Μέσα από αυτό το πρόγραμμα μάθαμε το Stagecast το οποίο δεν ξέραμε πριν. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα μάθαμε το Stagecast το οποίο δεν ξέραμε πριν. Χρησιμοποιήσαμε το Stagecast για να δείξουμε τις πιθανότητες. Χρησιμοποιήσαμε το Stagecast για να δείξουμε τις πιθανότητες. Μας άρεσε το πρόγραμμα και όλοι αξίζει να το δοκιμάσουν. Μας άρεσε το πρόγραμμα και όλοι αξίζει να το δοκιμάσουν.