Θρησκευτικά Γ΄ Γυμνασίου.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!
Advertisements

ΟΜΑΔΑ: ΚΡΙΝΟΣ ΧΡΩΜΑ: ΛΕΥΚΟ
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
Συγχώρα με, Αγάπη μου, που Ζούσα Πριν σε Γνωρίσω
Βρείτε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το μήνυμα.
«Τι είναι αυτό που σας εκπλήσσει περισσότερο στους ανθρώπους;»
Η ώρα είναι: 23:27 Για να δείτε την παρουσίαση κάντε κλικ σε κάθε οθόνη.
Παραμονές των Χριστουγέννων, ενώ όλοι προετοιμαζόμασταν να γιορτάσουμε τη Γέννηση του Θεανθρώπου Χριστού, του σαρκωμένου Θεού της Αγάπης…
ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΕΡΙΑ.
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε.
Αυτό το ΤΑΝΤΡΑ ήρθε από την Ινδία. Δεν πειράζει αν είσαι ή οχι προληπτικός, αξίζει ο κόπος να διαβάσεις...OK? Αυτό είναι ένα Tantra Totem Nepalese για.
Ομπάμα…άσε το άμα.. Στην Ελλάδα, όταν δεν θέλουμε να κάνουμε κάτι, λέμε: άμα… γίνει αυτό… θα κάνουμε και το άλλο. Περιμένουμε δηλαδή να έρθουν όλα μόνα.
Η Αλληγορία των Βατράχων
Χριστούγεννα όπως πραγματικά έγιναν
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
Αυτοεκτίμηση Σεβασμός Αγάπη
ΑΓΑΠΗ.
Δρόμος αρετής και δύναμης
Η κατάσταση στην εκπαίδευση υποψηφίων οδηγών:
Words of wisdom.
Βρείτε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το μήνυμα.
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού.
A ARTE DE VIVER JUNTO Η τέχνη της συμβίωσης Automatic.
"13 ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ"
Η Αλληγορία των Βατράχων! Ένα μάθημα Ζωής…. Κάποτε έγινε ένας αγώνας βατράχων.
Ευδοξία Παναγιωτίδου Ψυχολόγος Α’ ΚΕΔΔΥ Θεσσαλονίκης Τρίτη,
Όλα τώρα γύρω μου γελούνε κι απ’ αγάπη τώρα με μεθούνε σαν φιλώ γλυκά τα δυο σου χείλη που `ναι σαν τριαντάφυλλα τ’ Απρίλη.
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
Κωστής Κουρσάρης Μιχάλης Κοντοπίδης
27o Δημοτικό Σχολείο Αθηνών
Διαχείριση της σχολικής τάξης
Music: Smoke gets in your eyes Pictures By: Unknown source Edited by AMRA.
ΣΤΟΧΟΣ : Ο μαθητής να μπορεί να, Φως και σκιά
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού
Σ ΄ αγαπώ Είσαι για μένα το πιο τρελό μου όνειρο.
Η γνώση μας βοηθά να κατανοήσουμε τις δυνάμεις μας, τις δημιουργικές τάσεις και τις δυνατότητες μας. Επίσης τις αδυναμίες ,τα πάθη μας και τις αρνητικές.
Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ 07:34.
ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ.
Ο καλύτερος φίλος είναι αυτός
Αγαπημένο μου παιδί....
“ΕΓΩ, Ο AΛΛΟΣ, Ο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ … ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ”
Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη επίσκεψη του σχολείου μας στο Ειδικό Σχολείο Ν. Κορινθίας.
Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού Κατανοώντας τις συνέπειες μίας θετικής ψηφιακής ταυτότητας Έφηβοι και online φήμη.
Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Κατανοώντας τις συνέπειες μίας θετικής ψηφιακής ταυτότητας Έφηβοι και διαδικτυακή φήμη #2.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑΟΣ;. Ο Θεός, που έκανε τον κόσμο και όλα όσα υπάρχουν μέσα σ΄ αυτόν, αυτός που είναι ο Κύριος του ουρανού και της γης, ΔΕΝ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥΣ.
Η ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΚΥΜΙΑΣ- ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΩΣ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Π.Γ.Ε.Σ.Σ.Β2ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 20 ΟΜΑΔΑ: CaptainΑκης ΜΕΛΗ: ΚΑΡΝΑΡΟΥ.
Το νόημα των Χριστουγέννων.
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ –ΖΩ-ΥΠΑΡΧΩ
Κων/νος Καβάφης Διαθεματική εργασία Λογοτεχνίας Σταυρούλα Μαγουλά
Ελαττώνω το θυμό, αυξάνω
(απόσπασμα από δοκίμιο του Νίκου Δήμου)
Αγαπημένο μου παιδί....
ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ
Η Αλληγορία των Βατράχων
ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
Σκέψεις της στιγμής Μουσική: Autumn Rose.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΓΑΠΗ. . .;
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Κ. Καπετανάκης Δημήτρης Μπεκιάρης ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ 3
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΕΡΙΧΩΒΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Η Αλληγορία των Βατράχων
ΕΓΩ – ΕΣΥ- ΕΜΕΙΣ ΝΙΚΗΣΑΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ
Μάθημα: Οικιακή Οικονομία
ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
Πώς να κάνουμε σωστές επιλογές, σύμφωνα με τη χριστιανική πίστη
«ΠΑΛΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ» Ομαδική Εργασία στο μάθημα της Λογοτεχνίας με θέμα :
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
Μετρώντας Αντίστροφα..! Στέλλα Πέτρου Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Θρησκευτικά Γ΄ Γυμνασίου. Θρησκευτικά Γ΄ Γυμνασίου. Ενότητα 6η Ελπίδα και αγώνας για τη μεταμόρφωση του κόσμου. Ο Ιησούς εν ετέρα μορφή Πανσέληνος.

. Δραστηριότητα: Ακούμε μαζί το τραγούδι «Κεμάλ» του Μάνου Χατζηδάκη.

Χσα;ζ; Στοχαζόμαστε στην πορεία της ιστορίας και συζητάμε μεταξύ μας τoν επίλογο του τραγουδιού.

Αποτυπώνουμε γραπτά τις σκέψεις μας.

Θέμα: «Αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ».

Θα έβαζες τελεία ή ερωτηματικό; Πώς αλλάζει ο κόσμος;

Μην περιμένεις τους άλλους, άρχισε την προσπάθεια εσύ…

Ερωτ. «Καληνύχτα Κεμάλ αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτέ» Θα βάλετε τελεία ή ερωτηματικό στο τέλος του τραγουδιού και γιατί; Όλοι θέλουν ν’ αλλάξουν τον κόσμο, οραματίζονται μια εξιδανικευμένη μορφή του, προσπαθούν να συνετίσουν τους γύρω τους έτσι ώστε το όνειρό τους να γίνει πραγματικότητα… Η αλήθεια είναι ότι πολλοί προσπάθησαν, κανείς δε το κατάφερε… Όμως, σε τι οφείλεται αυτή τους η αποτυχία, τι έλλειψε και καταβαραθρώθηκε η προσπάθειά τους; Καταρχήν, κανείς δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, θα παραμείνει ίδιος και απαράλλαχτος μέχρι τουλάχιστον το τέλος του. Και γι’ αυτό η ψυχή του ανθρώπου είναι πράγματι άβυσσος και κανένας άνθρωπος δεν έχει την δυνατότητα να την ελέγξει, πόσο μάλλον να την προσανατολίσει στην κατά τα πρότυπά του θεμιτή κατεύθυνση. Δυστυχώς, ο άνθρωπος ενδιαφέρεται αποκλειστικά για το ατομικό του συμφέρον. Ορίζεται αυτοκέφαλος και αποποιείται των ευθυνών που του αναλογούν ως μέρος ενός συνόλου. Η ιδιοτέλεια φωλιάζει στην καρδιά του μετατρέποντάς τον σε θύμα των αδυναμιών του, εξαιτίας των οποίων χάνει την ουσία της ζωής, τη συλλογικότητα και την αυταπάρνηση.

Ο άνθρωπος γεννήθηκε ελεύθερο ον πέρα από συμβάσεις και όρια Ο άνθρωπος γεννήθηκε ελεύθερο ον πέρα από συμβάσεις και όρια. Κανείς δεν μπορεί να φυλακίσει την ψυχή του, το πνεύμα του, παρά μόνο ο ίδιος του ο εαυτός. Επομένως, δεν έχει σημασία να προσπαθείς ν’ αλλάξεις τον κόσμο, η πραγματική πρόκληση κρύβεται στην διόρθωση του ίδιου σου του εαυτού, των ελαττωμάτων σου. Κάνοντας την υπέρβασή του ο κάθε άνθρωπος συντελεί στη βελτίωση του κόσμου, έστω σε μικρότερη κλίμακα, όντας το παράδειγμα και για τους υπόλοιπους ανθρώπους. Εμείς καθορίζουμε το μέλλον μας ή καλύτερα οι επιλογές μας. Είναι στο χέρι κάθε ανθρώπου ν’ αλλάξει τον κόσμο αλλάζοντας αρχικά τον εαυτό του. Έχουμε, λοιπόν, ακόμα ελπίδα, εάν ενωθούμε όλοι μαζί να επικρατήσει η πολυπόθητη δικαιοσύνη και γαλήνη. Γι’ αυτό δεν θα έβαζα ούτε τελεία, ούτε ερωτηματικό, αλλά αποσιωπητικά.Και ίσως κάποτε το τραγούδι του Κεμάλ να τελειώσει κάπως έτσι: Καληνύχτα Κεμάλ , είθε σ΄αυτόν τον κόσμο να επικρατήσει για πάντα η αγάπη…. Δήμητρα Αθανασά γ1 Γυμνασίου