ASTRO 1 ΑΠΟΣΤΟΛΗ ο "Astro Παρατηρητήριο" αναπτύχθηκε ως ένα σύστημα τηλεσκοπίου που θα μπορούσε να πετάξει πολλές φορές στο διαστημικό λεωφορείο. Το Astro-1.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Lambda-Sat Διαστημικές αποστολές 12 Γυμνάσιο Αχαρνών Γραπτή εργασία:
Advertisements

ΟΓΚΟΜΕΤΡΗΣΗ Ή ΤΙΤΛΟΔΟΤΗΣΗ ;
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΒΛΑΧΑΚΗ ΣΤΡΑΤΟΥΛΑ ΚΑΛΤΣΗ ΕΦΗ ΚΑΝΑΚΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ-ΜΑΡΙΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ Μια εργασία των μαθητών του Ε8.
Γένεση, εξέλιξη και μέλλον του Σύμπαντος
Εργασία Στην Αστρονομία.
Ενδεικτικές Ασκήσεις Αστρονομίας
Τίτλος: Προστασία υπολογιστικού συστήματος,Εργονομία
ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ
Διάστημα Έλλη Πετρίδου Στ’
Αλγόριθμοι Ταξινόμησης
Το μάθημα της Αστρονομίας και Μάτια στο Ηλιακό Σύστημα
ΒΑΡΥΤΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
SN 1987A Παρουσίαση Ερευνητικής Πρότασης. 1. Υπερκαινοφανείς Ορισμένοι αστέρες κατά το τέλος της ζωής τους (αφού κάψουν όλο το υδρογόνο που περιέχουν)
Το Ηλεκτρομαγνητικό Φάσμα
ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Η Ιστορία Και Η Ομορφιάς Της
ΥΠΟΘΕΜΑ: «ΕΙΔΗ ΟΘΟΝΩΝ».
Εβδομάδα 3 Παρουσίαση Δεδομένων
ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ  Αποτελεί ένα από τα τέσσερα τμήματα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών Αγωγής.  Υπήρξε το πολυπληθέστερο.
Το διάγραμμα H-R της εργασίας μας…
ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ
Τεχνολογία Α΄ Γυμνασίου
Φύλλο εργασίας 4 Μετρήσεις θερμοκρασίας- η βαθμονόμηση
Αξιολόγηση του επιπέδου των μαθηματικών των πρωτοετών φοιτητών της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Καβάλας Βασίλειος Σάλτας, Ιωάννης Πετασάκης, Περσεφόνη.
Διδακτικά σενάρια.
Θέαμα από το τηλεσκόπιο Hubble
Επεξεργαστής Παρουσιάσεων λογισμικό Ο Επεξεργαστής παρουσιάσεων είναι και αποτελείται από μια ομάδα από οπτικά εργαλεία που βοηθούν το χρήστη να δημιουργεί.
1. Θερμόμετρα και μέτρηση θερμοκρασίας
Το πώς και το γιατί…. ΑΣΤΡΟΝΟΜΙKEΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ Νίκη Μαματσή Φυσικός.
ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ.
ΑΠΟΣΤΟΛΗ : Μετά την επιστημονική επιτυχία του Astro-1 αποστολή, εγκρίθηκε η Astro-2 ως συνέχεια της πτήσης. Τα τρία τηλεσκόπια ακτινοβολίας, το οποίο πέταξε.
Οι Εφαρμογές της τεχνολογίας στην Αστρονομία Δαμιανίδου Ε,Ελεύθερας Α,Καραγεωργίου Β, Καραγιαννίδου Μ,Μαντόπουλος Α,Ιονίδου Λ Σχολικό έτος Αριστοτέλειο.
Εργασία Στην Αστρονομία. Κανακάκης Κων/νος. Ματσούκας Τσαπραζλής Χρήστος.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η επιστημονική μέθοδος
Η Φυσική με Πειράματα Α΄ Γυμνασίου.
ΕΡΓΑΣΙΑ: ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ NEWALL
Περισκόπιο.
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΕΡΜΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΓΗ ΑΡΗΣ ΚΡΟΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ.
Διαστημική τεχνολογία
Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία.
Τα μαθηματικα στην τεχνη και στη φυση
Cortex-A Πλήρη λειτουργικά Yψηλή επίδοση Cortex-A Πλήρη λειτουργικά Yψηλή επίδοση Cortex-R Αυστηρές διορίες Διαχείριση λαθών Cortex-R Αυστηρές διορίες.
Βασικά στοιχεία Τηλεσκοπίου Ενίσχυση Φωτός Μεγέθυνση Γ. Νικολιδάκης.
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ “ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ” Κίνηση, επεξεργασία και μαθησιακές προσαρμογές.
Αστρολάβος Ο υπολογιστής των Αντικυθήρων. Μια πρώτη ματιά Αστρολάβος είναι ένα αστρονομικό όργανο που εφευρέθηκε από τον έλληνα αστρονόμο Ίππαρχο το 2ο.
Εισαγωγή στις Αρχές της Επιστήμης των Υπολογιστών Β’ τάξη Γενικού Λυκείου Γενικής παιδείας Καθηγητής: Τζουμάκα Χριστίνα.
Οι πλανήτες ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ o Π.Δ.Σ.Ρ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΤΑΞΗ Δ΄
Δραματική Τέχνη στην εκπαίδευση: Ερευνητικό Σχέδιο ΙΙ
Αποτελέσματα Έργου Έρευνας, Ανάπτυξης και Επίδειξης στα πλαίσια του ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ11 ΕΣΠΑ Dynamic Cargo Routing on-the-Go Δυναμική Δρομολόγηση.
Global Positioning System
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ fdtugy
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΑΞΗ
Η ΦΥΣΙΚΗ ΜΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Χαρακτηριστικά Συστημάτων ΜΗ ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ
Διαστημικά ρομποτικά συστήματα
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΣΥΝΕΣΤΙΑΚΗ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΑ
Ανάλυση φωτοβολταϊκού συστήματος 10kW για οικιακή χρήση
Θέαμα από το τηλεσκόπιο Hubble
NASA.
Θεόδωρος Γιουρτσιχίν Ο Θεόδωρος Νικολάγιεβιτς Γιουρτσίχιν (3 Ιανουαρίου 1959) είναι Ελληνορώσος κοσμοναύτης. Ο γιος του Νικολάι Φιοντόροβιτς Γιουρτσίχιν.
Ηλιακο συστημα.
ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΟΥΛΑΚΟΥ
Επίβλεψη συνεργατικών δραστηριοτήτων με Ταμπλέτα
ΠΑΜΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Προσσελήνωση αλήθεια ή ψέμα;
ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ Άγγελος Ακριβόπουλος 5 ο γυμνάσιο Α΄1.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ASTRO 1 ΑΠΟΣΤΟΛΗ ο "Astro Παρατηρητήριο" αναπτύχθηκε ως ένα σύστημα τηλεσκοπίου που θα μπορούσε να πετάξει πολλές φορές στο διαστημικό λεωφορείο. Το Astro-1 αποτελείται από τρία τηλεσκόπια ακτινοβολίας και ακτίνων Χ. Οι κύριοι στόχοι του Παρατηρητηρίου αυτού ήταν να αποκτήσουν εικόνες στην περιοχή του φάσματος Το Πείραμα Photopolarimetry με δεδομένα στο ζωνοπερατό μεταξύ 0,3 και 12 keV Broad Band X-ray τηλεσκόπιο, Δεδομένο ότι πολλοί στόχοι της επιστήμης και επιλεγμένων αστρονομικών στόχων των τριών ομάδων όργανα ήταν αλληλένδετα, ταυτόχρονες παρατηρήσεις από όλες τις τέσσερις πράξεις είχαν προγραμματιστεί.

ΣΤΟΧΟΙ Τα τηλεσκόπια ήταν τοποθετημένα σε παλέτα Spacelab στον κόλπο ωφέλιμων φορτίων της μεταφοράς (πτήση STS-35). Το μέσο κατάδειξης Spacelab System (IPS), παλέτες, και αεροηλεκτρονικών χρησιμοποιήθηκαν για τη σύνδεση με το Shuttle και για τον έλεγχο και χειρισμό των δεδομένων. Μέσο ελέγχου και γρήγορη ματιά η ανάλυση των δεδομένων έγιναν σε πραγματικό χρόνο τις λειτουργίες εδάφους. Κατά τη διάρκεια της πτήσης και οι δύο επί του σκάφους Digital Display Μονάδες βλάβη, καθώς και η καθοδήγηση αστέρι στη βαθμονόμηση του συστήματος δεν ήταν δυνατό. Παρατηρώντας σειρές αναδιάταξη κατά τη διάρκεια της πτήσης, και το όργανο που δείχνει έγινε με το χέρι από τους αστροναύτες, και από το έδαφος.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Ως αποτέλεσμα των πολυάριθμων τεχνικών δυσλειτουργίων, ο όγκος δεδομένων που επέστρεψαν ήταν λιγότερο από το μισό από αυτό που είχε αρχικά προβλεφθεί, και η επιστημονική απόδοση ήταν περίπου 67% των δεδηλωμένων στόχων της αποστολής. Astro-1 είχε επιστρέψει στη γη 17:54 UT, 11 Δεκεμβρίου Ωστόσο, η αποστολή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία έγιναν 231 παρατηρήσεις από 130 μοναδικά αστρονομικά targets. Η παρακολούθηση της πτήσης, Astro-2, ήταν αφιερωμένο σε μελέτες από πολλά αστρονομικά αντικείμενα, περιλαμβάνονται και η αύξηση της συμμετοχής των επισκεπτών ερευνητών.