ΘΕΜΑ:ΑΘΛΗΜΑΤΑ, ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ & ΥΓΙΕΙΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ο Αθλητισμός στο κυπριακό Δημοτικό Σχολείο
Advertisements

Επιμορφωτικό Σεμινάριο 23 & 24 Νοεμβρίου 2013 Θεωρητική Κατάρτιση και Πρακτική Άσκηση Aναστάσιος Νικήτας Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Υπεύθυνος Αθλήματος Κολύμβησης.
Πώς επηρέασε η εξέλιξη του αθλητισμού τη σύγχρονη μορφή του.
Η επιχειρηματοποίηση του αθλητισμού: θετικό ή αρνητικό πρόσημο
ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Στέλιος Αδάμου Β. Δ
O ελεύθερος χρόνος παιδιών σχολικής ηλικίας
Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
Το αθλητικό ιδεώδες και η εμπορευματοποίησή του
Θεωρητική Παρουσίαση Μαθήματος Γυμνασίου
Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ - ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Φυσική Άσκηση & Υγεία»
ΑΠ Βεζυρίδης Θ. Γεωργιάδης Δ. Μπορομπόκα Στ. Χριστοπούλου Ε.
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Παίζοντας & ζωγραφίζοντας
Το αγαπημένο μου μάθημα
Ορισμός της διδασκαλίας Οι ενέργειες και οι χειρισμοί, στους οποίους προβαίνει ο εκπαιδευτικός για να βοηθήσει το μαθητή στην οικειοποίηση γνώσεων και.
Ερωτήσεις Multiple choice Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Ημερομηνία υλοποίησης: Δευτέρα, 17/3/2014. Διαθεματική διδασκαλία των μαθημάτων της Κοινωνική & Πολιτικής Αγωγής (Αργυρίου Αγγελική ΠΕ02), των Αγγλικών.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ
Αθλητισμός και γυναίκες. Ομοιότητες ανάμεσα σε αθλητές των δύο φύλων Ισχυρά παρακινούμενοι και προσανατολισμένοι στην επίτευξη Ισχυρά παρακινούμενοι και.
ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ Γ’ Λυκείου
Η μεγάλη κυρία της Παιδαγωγικής Μαρία Μοντεσσόρι βάσισε το εκπαιδευτικό της σύστημα στη βούληση των παιδιών να επιλέγουν ελεύθερα τη δραστηριότητα που.
Κολύμβηση στο Δημοτικό
Κύριο θέμα της εργασίας ήταν η διάκριση των ερωτήσεων. Οι ερωτήσεις διακρίνονται σε κλειστού τύπου ( πολλαπλής επιλογής, σύντομης απάντησης ) και ανοιχτού.
Τι είναι ; Πρόκειται για μια δραστηριότητα αρκετών χιλιάδων ετών. Κάποιος στοιχηματίζει χρήματα στο αποτέλεσμα κάποιου συμβάντος, το οποίο μπορεί να ελέγχεται.
Ο ρόλος του καθηγητή Φυσικής Αγωγής στο Σχολείο Στυλιανίδης Χριστόδουλος Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Νομού Μεσσηνίας Καλαμάτα, Ιούνιος 2009.
Project : χορεύοντας στον κόσμο
Πηγή ζωής ή μόδα της εποχής; 2o ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΤΜΗΜΑ: Α3 ΧΡΟΝΙΑ:
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Λάδι, ο πράσινος χρυσός»
ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Η Γαλλία και το Παρίσι. Παρίσι Το Παρίσι γνωστό και ως η Πόλη του Φωτός από τότε που φωτίστηκαν οι κύριες λεωφόροι του με φανούς γκαζιού το 1828, είναι.
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός:ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ ΜΑΡΙΑ Τάξη:Δ1΄ Π.Π.Σ.Π.Π.
Ιχνηλατώντας το «καινούριο» στο σύγχρονο σχολείο.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Γερά Δόντια… Καλύτερη Υγεία»
Ελεύθερος χρόνος Ελεύθερος χρόνος καλείται ο χρόνος που διαθέτει ο άνθρωπος για να αναπαυθεί , να προάγει το πνεύμα του ,να καλλιεργήσει τα ταλέντα του.
Ευάγγελος Αλμπανίδης Αναπληρωτής Καθηγητής
ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ.
Επιθετικότητα – Βία στον Αθλητισμό και τη Φυσική Αγωγή
ΛΙΘΟΞΟΪΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Α.Ε.Μ  Ένα βασικό κι αναγνωρισμένο πεδίο εισαγωγής της στα προγράμματα σπουδών και της γενικής εκπαίδευσης.  Ένα συχνό θέμα.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ «Παραδοσιακά προϊόντα και υγιεινή διατροφή» ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ Συνεργαζόμενα Σχολεία : Γυμνάσιο Γαζίου - Ηράκλειο.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ;;; COX Αθλητική Ψυχολογία είναι η επιστήμη η οποία εφαρμόζει τις αρχές της ψυχολογίας στον χώρο του αθλητισμού. Συχνά.
Το παιχνίδι αποτελεί ενστικτώδη εκδήλωση της εσωτερικής έκφρασης του ανθρώπου, που φανερώνεται με μια ποικιλία κινήσεων και αισθήσεων.
ΜΑΘΗΜΑ 1 – ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Μουστάκα Φρίντα Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, MSc, Med, PhD ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΙΕΚ ΑΙΓΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ.
Αντικείμενο και κλάδοι της Παιδαγωγικής Επιστήμης.
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑ 10 : ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΙΕΚ ΑΙΓΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ Μουστάκα Φρίντα Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, MSc,
Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Μάθημα: Φυσική Αγωγή Υπ. Καθηγητής: Λάμπρος Αθανασόπουλος Τμήμα: Α1 Σχολικό έτος: Από.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
Στέλιος Μητρόπουλος Α2 Εργασία για τον όμιλο φυσικής αγωγής
Η ένταξη των μαθητών με αναπηρία στη φυσική αγωγή
Βασίλης Χατζηδούρος Δημήτρης Φοινίκης
ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ευάγγελος Αλμπανίδης Καθηγητής
ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Κυνήγι θησαυρού με θέμα τις υγιεινές συνήθειες
ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΦΥΛΛΟ.
Η ΕΡΕΥΝΑ ΜΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Πρότυπο Πειραματικό 2/Θ ΔΣ Πανεπιστημίου Πατρών
Ο σκοπός της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής στην εκπαίδευση είναι:
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΑ.
Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ και ΥΓΕΙΑΣ
Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΩΣ ΚΟΙΝΟΝΙΚΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΕΠΑΛ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ Σχολικό έτος : Τάξη ΑΟΔ Μάθημα: Ερευνητική εργασία Θέμα : « Αθλητισμός » (Νους υγιής εν σώματι υγιεί)
ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ
Αθλητισμός στο νησί μας Αποτελέσματα Ερωτηματολογίου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΘΕΜΑ:ΑΘΛΗΜΑΤΑ, ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ & ΥΓΙΕΙΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΥΠΟΘΕΜΑ : ΑΘΛΗΜΑΤΑ, ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ομάδα μαθητών που έλαβαν μέρος με αλφαβητική σειρά: Δανιήλ Γ. Παπαδοπούλου ΑΘ. Πελιτάρη Ευγ. Ποσνακίδης Γ. Χατζηαθανασίου Κ. Επιβλέποντες Καθηγητές: Σπόντης Χ. / Κεσκίνογλου Σ.

Με δύο λόγια… Η εργασία μας αφορά μια σύντομη καταγραφή των βασικών αθλημάτων, παιχνιδιών (ομαδικών και ατομικών) και δραστηριοτήτων καθώς και του ρόλου τους στην υγεία μας. Ο αθλητισμός αποτελεί τη συστηματική σωματική καλλιέργεια και δράση με συγκεκριμένο τρόπο, ειδική μεθοδολογία και παιδαγωγική με σκοπό την ύψιστη σωματική απόδοση ως επίδοση σε αθλητικούς αγώνες, στο αθλητικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.

Παιχνίδια Τα περισσότερα από τα ομαδικά παιχνί-δια παίζονται στο ύπαιθρο και έχουν μια ιδιαίτερη γοητεία, γιατί δίνουν στο παιδί την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με την φύση, να συναγωνιστεί μα και να συνερ-γαστεί με τους συντρόφους του και το σπουδαιότερο απ' όλα, να εκτονωθεί.

Παιχνίδια (συνέχεια) Ατομικά ή ομαδικά όπως τονίζει μια προσεκτική έρευνα των περιφρονημένων παιχνιδιών των παιδιών μπορεί να μας βοηθήσει να γνωρίσου-με καλύτερα την ιστορία των βίων των μεγάλων. Πράγματι, μελετώντας τα ομαδικά κυρίως παι-χνίδια, συναντούμε τον απόηχο των συνηθειών, της νοοτροπίας, της κοινωνικής συμπεριφοράς και των πρότυπων που επικρατούν κάθε φορά στη ζωή των ενηλίκων.

Αθλήματα Ο αθλητισμός είναι ένας κοινωνικός θεσμός ο οποίος αντικατοπτρίζει τη δεδομένη κοινωνία και τον πολιτισμό της. Ο αθλητισμός στην Αθήνα κατά την αρχαιότητα θεωρούνταν κοινωνικό και πολιτισμικό αγαθό και είχε παιδαγωγικό χαρακτήρα, ενώ αντίθετα στη Σπάρτη χρησιμοποιούνταν για την στρατιωτική εκπαίδευση. Ωστόσο, σημαντική είναι η στρωματική διάσταση του αθλητισμού στο πέρασμα του χρόνου. Η γενική τάση ήταν ιδίως τον προηγούμενο αιώνα τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα να ασχολούνται με τα «λαϊκά παιχνίδια» όπως το ποδόσφαιρο, ενώ τα ανώτερα στρώματα με τα «ευγενή αθλήματα» όπως η ιππασία και η ξιφασκία.

Δραστηριότητες Οι άνθρωποι, συχνά, λένε ότι δεν βρίσκουν χρόνο. Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους. Ο ένας είναι ότι ο διαθέσιμος ελεύθερος χρόνος υπάρχει αλλά δύσκολα κανείς τον εντοπίζει, και κυρίως δεν ορίζει τις προτεραιότητές του. Ο άλλος είναι ότι πολλοί άνθρωποι δύσκολα μπορούν να αντιληφθούν πόσες εναλλακτικές δραστηριότητες υπάρχουν. Το θέμα είναι να αποφασίσουν και να ιεραρχήσουν τις ανάγκες τους. Να κατανοήσουν ότι η άσκηση δεν κουράζει αλλά ξεκουράζει, ότι μας χαλαρώ-νει πραγματικά και ότι μας κάνει πιο παραγωγικούς στην εργασία μας, είτε αυτή είναι σωματική είτε διανοητική. Συνεπώς, αξίζει να βάζουμε την άσκηση σε προτεραιότητα στη ζωή μας.

Συμπερασματικά… Με δύο λόγια και μετά τη μικρή έρευνα που κάναμε στο διαδίκτυο και στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας καταλήξαμε ότι ο αθλητισμός, τα παιχνίδια και οι δραστηριότητες αποτελούν το μέσο για την κοινωνικοποίηση και την επικοινωνία μεταξύ των μαθητών. Τους διδάσκουν το ομαδικό πνεύμα, τη δικαιοσύνη και το σεβασμό των κανόνων. Για όλους αυτούς τους λόγους πιστεύουμε ότι το μάθημα της φυσικής αγωγής είναι πολύ ουσιαστικό στη εκπαίδευση (πρωτοβάθμια & δευτεροβάθμια) και πρέπει να της δίνεται μεγαλύτερη σημασία.