Χαράλαμπος Σπύρου Δάσκαλος ΛΕΥ14Γ3_Α06Δ 28/2/2006

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
Advertisements

Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ.
Πυραμίδα των τροφών.
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου)
Πυραμίδα Υγιεινής Διατροφής
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΦΥΤΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Διατροφή και Υγεία.
Εργασία για > Παπαδοπούλου Νικολέτα ΒΛ2 Σχολικό Έτος:
Project με θέμα: Υγιεινή διατροφή, Αθλητισμός και παχυσαρκία
Μεσογειακή Διατροφή Εκδήλωση «Μεσογειακό γεύμα»
Μεσογειακή Διατροφή Μαρίνα Πόγκα Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Ελένη Αλεξοπούλου Ευφροσύνη Αγγέλη
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ “ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Δημητριακά.
ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ: ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΟΥ ΝΑΝΣΥ ΣΤΑΓΓΑ ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
Η πυραμίδα της διατροφής
Εισαγωγή στην Τροφογνωσία
Τα μυστικα της υγειασ… για μικρουσ μαθητεσ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
τρώω καλύτερα ζω καλύτερα
ΘΑΝΑΣΗΣ και ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΤ1 109 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
Καλημέρα στην ζωή με … υγιεινό πρόγευμα!
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Υγιεινή Διατροφή Αγωγή Υγείας Λουκάς Κμιέτσικ Χρήστος Αγγελόπουλος
Ομάδα 5η: Λίπη και έλαια.
Ομάδες τροφών Ιουστίνη.
Γεύματα και ομάδες τροφίμων
Ομάδες Τροφών Ακραμ.
Πρωτεΐνες & Υδατάνθρακες
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔιατροφικεΣ συνηθειεσ
Ομάδες τροφών Παναγιώτα & Ζαχαρούλα.
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
Η πυραμίδα των τροφίμων!
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ♪ ΑΦΘΟΝΙΑ ΤΡΟΦΩΝ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ (ΦΡΟΥΤΑ,ΛΑΧΑΝΙΚΑ,ΠΑΤΑΤΕΣ,ΟΣΠΡΙΑ) ♪ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ♪ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ.
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ Παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας Σχολ
Ποια είναι η μεσογειακή διατροφή;
Μεσογειακή Διατροφή Γιώργος Κασσαβέτης Τι είναι; Η μεσογειακή διατροφή αναφέρεται στον τρόπο διατροφής λαών που ζουν σε περιοχές που βρίσκονται κοντά.
Διατροφή και υγεία Ελένη Καλιάτση Α΄ Γυμνασίου 1ο Γυμνάσιο Άργους.
Συνιστώμενες Διατροφικές Οδηγίες για τη διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους Μπίλιου Διαμάντω Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Εξειδικευμένη στις Διατροφικές.
ΕΠΑΛ ΑΓΙΑΣ Σχολικό έτος :
9Ο ΓΕΛ ΠΑΤΡΩΝ Σχολικό έτος: Τάξη Α΄4
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Επιμέλεια παρουσίασης Καλοδήμου Ιωάννα
"Υγειηνή Διατροφή" Τα παιδιά χρειάζονται μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ¨Μέτρο, ποικιλία , ισορροπία¨ έχει
Ο γλυκός εχθρός της υγείας μας Ο γλυκός εχθρός της υγείας μας Σχολικό έτος Υπεύθυνοι καθηγητές: ΓΑΛΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΣΟΠΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.
Διατροφική Αγωγή Σταμπουλής Θεόδωρος Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc. Υποψήφιος Διδάκτωρ Σ.Ε.Φ.Α.Α. Δ.Π.Θ. ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Σ.Ε.Φ.Α.Α-Δ.Π.Θ.
ΔΙΑΤΡΟΦΗΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.
Ισοζύγιο Ενέργειας Και Έλεγχος Βάρους θεωρεία & Άσκηση Πράξης ΕΞΑΜΗΝΟ Γ’
ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΡΟΥΠΑ.
Δασκαλάκη Δ. Δέσποινα Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Επ. συνεργάτιδα Medtronic Ηράκλειο, 10/9/2016 Διατροφικές συστάσεις & άσκηση σε ασθενείς με Διαβήτη.
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΦΥΤΟΦΑΓΟΥΣ. ΟΡΙΣΜΟΣ Ως φυτοφάγος χαρακτηρίζεται εκείνος που συνειδητά έχει αποκλείσει από το καθημερινό του διαιτολόγιο την κατανάλωση.
ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ...ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΣΩΣΤΑ!
Διατροφή και Υγεία Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου) Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου - Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου - Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων.
Διατροφική Αγωγή ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Σ.Ε.Φ.Α.Α-Δ.Π.Θ.
Σχεδιασμός Διαιτολογίου για Φυσιολογικές Καταστάσεις ΙΙ
Κατάρτιση διαιτολογίου
DIETARY GUIDELINES FOR AMERICANS
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
Η ελληνική κουζίνα και τα οφέλη της
« Μεσογειακή Διατροφή – Ομάδες Τροφίμων »
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
ΕΛΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
3.5 Δημητριακά και ψωμί.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ εργασια στο μαθημα της οικιακησ οικονομιασ τμημα : α1 δημητρα βλαχιωτη ολγα βογκλη σοφια ανδρικοπουλου δημητρα δενδρινελλη.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Χαράλαμπος Σπύρου Δάσκαλος ΛΕΥ14Γ3_Α06Δ 28/2/2006 Η Διατροφή μας Χαράλαμπος Σπύρου Δάσκαλος ΛΕΥ14Γ3_Α06Δ 28/2/2006

Περιεχόμενα Τι είναι τρόφιμα; Τρόφιμα φυτικής και ζωικής προέλευσης Νωπά τρόφιμα Μεταποιημένα τρόφιμα Οι νέοι διατροφικοί κίνδυνοι Ελέγχουμε τι αγοράζουμε; Μεσογειακή διατροφή Χαρακτηριστικά Μεσογειακής διατροφής Πυραμίδα Μεσογειακής διατροφής Διατροφικές οδηγίες Μεσόγειος θάλασσα

Τι είναι τρόφιμα; Τρόφιμα είναι τα προϊόντα που προέρχονται από γεωργικές καλλιέργειες ή από την κτηνοτροφία και χρησιμεύουν για τη διατροφή του ανθρώπου. Περιέχουν πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία μετάλλων και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Τρόφιμα φυτικής και ζωικής προέλευσης. Τρόφιμα φυτικής προέλευσης: Προέρχονται από γεωργικές καλλιέργειες και είναι τα δημητριακά, τα όσπρια, τα λαχανικά, το λάδι, τα φρούτα, οι ξηροί καρποί κ.ά. Τρόφιμα ζωικής προέλευσης: Προέρχονται από τα ζώα και είναι το κρέας παραγωγικών ζώων, τα πουλερικά, τα ψάρια τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα αυγά κ.ά.

Νωπά τρόφιμα. Νωπά είναι τα τρόφιμα που από το σημείο παραγωγής μέχρι να τα αγοράσουμε, δεν έχουν υποστεί καμία επεξεργασία π.χ. τα φρούτα, τα φρέσκα λαχανικά, το κρέας, τα ψάρια, οι ξηροί καρποί κ.ά.

Μεταποιημένα τρόφιμα Μεταποιημένα είναι τα τρόφιμα που μέχρι να τα καταναλώσουμε έχουν υποστεί διάφορες επεξεργασίες π.χ. συντήρηση, κατάψυξη, τυποποίηση κ.λ.π. Είναι κυρίως τα γαλακτοκομικά προϊόντα, οι κονσέρβες, τα αλλαντικά, τα κατεψυγμένα κρέατα και λαχανικά, οι σοκολάτες κ.ά.

Οι νέοι διατροφικοί κίνδυνοι Τα ‘‘νεοφανή’’ ή γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα Η νόσος των τρελών αγελάδων Η γρίπη των πτηνών

Ημερομηνία Προέλευση λήξης Ποιότητα Τιμή Συσκευασία ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ; Ποιότητα Τιμή Συσκευασία

Μεσογειακή διατροφή Τη συναντάμε σε χώρες της Μεσογείου Κεντρική θέση κατέχει το ελαιόλαδο Κύρια συστατικά αποτελούν το σιτάρι, η ελιά, το σταφύλι και τα παράγωγά τους Σε συνδυασμό με άσκηση και αποχή από το κάπνισμα, προάγει την υγεία και προστατεύει από χρόνια νοσήματα

Χαρακτηριστικά Μεσογειακής Διατροφής Χρησιμοποίηση ελαιολάδου Μεγάλη κατανάλωση λαχανικών Μεγάλη κατανάλωση φρούτων Μεγάλη κατανάλωση δημητριακών Μεγάλη κατανάλωση οσπρίων Μικρή κατανάλωση κρέατος και κρεατοσκευασμάτων Μέτρια κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων Μέτρια κατανάλωση οινοπνεύματος.

Πυραμίδα Μεσογειακής Διατροφής Πυραμίδα Μεσογειακής Διατροφής http://www.kepka.org/Grk/pubs/Surveys/sur014_13.htm

Διατροφικές οδηγίες Μην ξεπερνάτε το επιθυμητό βάρος για το ύψος σας Τρώτε αργά και σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας Προτιμάτε φρούτα ή ξηρούς καρπούς και όχι γλυκίσματα στα ενδιάμεσα μικρογεύματα προτιμάτε νερό και όχι αναψυκτικά Τα υγιή άτομα δε χρειάζονται διατροφικά συμπληρώματα Προτιμάτε ψωμί ή ζυμαρικά ολικής αλέσεως Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων υποθερμιδικών τροφίμων οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους.

Μεσόγειος θάλασσα www.e-grammes.gr/ flags_gr.htm