Νικόλαος Κοπέρνικος. Παιδική ηλικία και μόρφωση Αγαπημένε μου φίλε, Θα σου πω μια ιστορία για τον πιο ονομαστό και φημισμένο σε όλο τον κόσμο, πολίτη.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Γαλιλαίος Γαλιλέι.
Advertisements

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΥΣΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Πρώτο Πτυχίο για εγγραφή στο Μητρώο Πρέπει να υπάρχει ως κριτήριο το πρώτο πτυχίο για την εγγραφή στο.
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
Ιστορίες Καθημερινής Επισφάλειας νο2.
1 Δορυφορικό 3 ης Ομάδας. 2 ΕΜΕΙΣ πώς βλέπουμε το Λόγο του Θεού;
ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ…ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥ ΦΙΛΟ
Ο Μυστικός Κήπος F. H. Burnett Μάριος Σταύρου Α2.
Παρουσίαση του βιβλίου Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά
 Ερώτημα – Προβληματισμός: Περιέργεια- Πρόκληση-Εξερεύνηση  Χρόνος για ποιοτική εργασία μαθητών  Συζήτηση τρόπων εργασίας -σκέψης μαθητών Παρέμβαση.
ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ ΣΚΥΛΟΥ Λούκας Σόλωνος Ε΄
Οι Φιλόσοφοι της αρχαίας Ιωνίας
ΓΙΩΡΓΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ, «ΝΑ ‘ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΔΑΣΚΑΛΕ!»
Κοπέρνικος– Ο άνθρωπος της Αναγέννησης Κεφάλαιο III.
Πολυχρόνης Καραγκιοζίδης Χημικός – Σχολικός Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών Ο KEPLER ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΒΗΘΛΕΕΜ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ.
Τα επαγγελματικά πρότυπα των μαθητών της Στ΄ τάξης του δημοτικού σχολείου ως κίνητρα των μελλοντικών επαγγελματικών τους στοχοθετήσεων Στέλιος Κ. Κρασσάς.
ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΕΚΧΡΙΣΤΙΑΝΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ
Τα απελευθερωτικά οράματα ο Ρήγας Φεραίος
Συνεντευξη απο τη γιαγια μου για την παιδικη της ηλικια
Να σας συστηθώ: Το όνομά μου είναι: Σημαίνει … Το πήρα από …
Κατάγομαι από ένα ορεινό χωριό του Ζαγορίου. Έζησα στον τόπο καταγωγής μου μέχρι την ηλικία των 9 ετών και, στη συνέχεια, εγκαταστάθηκα με την οικογένειά.
Ο τομέας της Πληροφορικής
Ζωρζ Σαρή.
Η ανάπτυξη των γραμμάτων και η μελέτη των αρχαίων Ελλήνων κεφ. 26
ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ Μέγας Βασίλειος Γρηγόριος Θεολόγος
Γαλιλαίος Γαλιλέι Δανάη Κασσελάκη ΣΤ’1.
Ιστορία Κατά την Αγγλοκρατία ήταν το μεγαλύτερο χωριό της περιοχής, για αυτό οι Βρετανοί το ανακήρυξαν δήμο το Νωρίτερα το1938 είχε αποκτήσει γυμνάσιο.
Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ
3ο Γυμνάσιο Τρικάλων, Εργαστήρι Δημιουργικής Ανάγνωσης & Γραφής
Σπίτι για πέντε Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου
Περιεχόμενα Μακάριος ΄Γ Δασκάλα: Μαρία Χατζηιωάννου
 Ο Κωστής Παλαμάς γεννήθηκε στην Πάτρα στις 13 Ιανουαρίου 1859 από γονείς που κατάγονταν από το Μεσολόγγι. Πέθανε στην Αθήνα στις 27 Φεβρουαρίου 1943.
ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ Ο Γαλιλαίος (Galileo Galilei, 15 Φεβρουαρίου 1564 – 8 Ιανουαρίου 1642) ήταν Ιταλός αστρονόμος, φιλόσοφος και φυσικός. Γεννήθηκε στην Πίζα της.
ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ Το καπλάνι της βιτρίνας
Παρουσίαση του βιβλίου …………..
Θέμα : « Στα χνάρια των Πορφυρογένηδων στον τόπο και στο χρόνο»
ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ.
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης 2015
Βαγγέλης Χαμουρατίδης
ΜΠΡΙΝΙΑ ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΓΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΞΕΚΟΥΚΗ ΟΡΣΑΛΙΑ ΞΕΚΟΥΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΠΕΖΑΝΗ ΑΦΗ Α3 ΤΜΗΜΑ:
Σεπτέμβριος 2015 Στ΄1. Λουίζα Μέι Άλκοτ  Τέσσερεις αδερφές η Μέγκ, η Τζό, η Μπέθ και η μικρή Άμμυ. Η κάθε μια με τις φιλοδοξίες της ζει την εφηβεία.
‘’ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΝ 5οπ.χ. αιώνα’’  ΙΣΤΟΡΙΑ  Είναι η εποχή που έζησαν οι τρεις μεγάλοι αρχαίοι Έλληνες ιστορικοί:  1. Ηρόδοτος  2. Θουκυδίδης  3. Ξενοφών.
Παναγιώτα Τσαρχά Αθανασία Χατζή Πληροφορική Σχολικό έτος Fprovocateur.gr%252Fpost%252F3728%252Falikh-boygioyklakh-otan-mia- mera-tha-fygw-apo-th-zwh-e-peite-pws-xasate-ena-
Νικόλαος Κοπέρνικος 8ο Δημοτικό σχολείο Αγ.Δημητρίου Χάρης & Θοδωρής.
Ζωρζ Σαρή Δημήτρης.Σ Σχολ. 1 ο Δημοτικό σχολείο Σκύδρας Τάξη Ε
Ένα γράμμα για την Ιωάννα Χατσίκου Ιωάννα
Λεωνίδας Κραλίδης 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Θεσσαλονίκης ΣΤ
Σεπτέμβρης 22/9/2015 Ε΄ 2. Λίτσα Ψαραύτη  Στη Σάμο τη περίοδο του Β΄ παγκόσμιου πολέμου μια οικογένεια αναγκάζεται να αφήσει το νησί και να πάρει το.
Το ψέμα Ζωρζ Σαρή Μπουσμαλή Ξανθή Α’ Γυμνασίου Σχ. Έτος
Βιβλιοπαρουσίαση Αντρέας Πεμπέτσιος E΄2.
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Από τους: Χάρις, Ειρηναίος, Μαρίνος Τάξη Ε’ Δημοτικό Σχολείο Παλώδιας
ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΖΩΟ Ο ΚΑΪΖΕΡ ΜΟΥ!!!
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
Πώς λέμε ΟΧΙ; Βιβλίο σελ.58-61
Ναπολέων Λαπαθιώτης Νυχτερινό
ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΥΛΑΚΟΥ E’2 16/19/15.
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ Γεννήθηκε στην Αίνο το Τελείωσε τα Ζαρίφεια Διδασκαλεία της Φιλιππουπόλεως  και γράφτηκε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου.
Λίγα λόγια για τα προσωπικά δεδομένα
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
29/9/15 Ε΄2 Χρhστος Μπaτζιος.
ΤΟ ΚΑΠΛΑΝΙ ΤΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΩΤΑ 24/9/2015 Ε’1.
21. Το Βυζάντιο εκχριστιανίζει τους Σλάβους
Ιούλιος Βερν Αντωνία Φασουλά , Ιωάννα Χαραλαμπίδου , Μαργαρίτα Νταντή , Κατερίνα Πεύκου.
Νικόλαος Κοπέρνικος Μαρία-Στεφανία Χατζηγρηγορίου
El Greco Η ιστορία του Έλληνα Ζωγράφου 1541–1614.
ΓΕΩΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΗΛΙΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ
ΟΙΚΙΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (ΧΑΛΕΠΑ ΧΑΝΙΩΝ)
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Νικόλαος Κοπέρνικος

Παιδική ηλικία και μόρφωση

Αγαπημένε μου φίλε, Θα σου πω μια ιστορία για τον πιο ονομαστό και φημισμένο σε όλο τον κόσμο, πολίτη της πόλης Torun. Θα πρέπει να έχεις ακούσει για αυτόν. Και φυσικά, είναι ο Νικόλαος Κοπέρνικος – ο συγγραφέας της ηλιοκεντρικής θεωρίας.

TORUN - ΤΟΡΟΥΝ

Από την αρχή, η ζωή του Κοπέρνικου ήταν συνδεδεμένη με την πόλη μας. Γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 1473 στο Torun. Το όνομα της μητέρα του ήταν Βαρβάρα και του πατέρα του Νικόλαος. Ο πατέρας του ήταν γνωστός έμπορος στην πόλη Torun εκείνη την εποχή. Η οικογένεια της μητέρας του ήταν οι Watzenrode. Πάντως υπάρχει μια αντίφαση γύρω από το που γεννήθηκε ο Κοπέρνικος. Ακόμη δεν ξέρουμε αν ο αστρονόμος γεννήθηκε στο σπίτι στην οδό Κοπέρνικα (οδός Sw. Anny σήμερα) ή σε κάποιο άλλο σπίτι στην πλατεία της παλιάς πόλης. Το σπίτι του Κοπέρνικου Το σχολείο του Κοπέρνικου Ο χάρτης της Torun τον 17 ο αιώνα.

Η οικογένεια του Νικόλαου Κοπέρνικου προέρχεται από την Κρακοβία – την παλιά πρωτεύουσα της Πολωνίας. Είχε τρία αδέλφια: έναν αδελφό τον Ανδρέα και δύο αδελφές την Βαρβάρα και την Αικατερίνη. Ο Νικόλαος ήταν ο νεότερος. Στο Torun ο Κοπέρνικος πέρασε την παιδική του ηλικία και την νιότη του. Οι ρίζες της πολύπλευρης προσωπικότητας του εμπλουτίστηκαν με εικόνες από την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα αυτής της πόλης. Εκείνη την εποχή, το Torun ήταν γεμάτο με ένα πολύγλωσσο και πολυπολιτισμικό πλήθος. Ξένοι έμποροι πουλούσαν τα καλούδια τους από τις πιο εξωτικές χώρες. Κάποιοι από αυτούς έμεναν στο σπίτι του Κοπέρνικου. Οι παράξενες ιδέες και σχόλια τροφοδοτούσαν την περιέργεια του μελλοντικού αστρονόμου.

Στην γενέθλια πόλη του, ο Κοπέρνικος ξεκίνησε την μόρφωσή του. Παρακολούθησε το τοπικό σχολείο στον καθεδρικό ναό St. Johns στην οδό Jana (οδός Szkolna σήμερα). Αυτό το σχολείο ξεχώριζε από τα άλλα, υψηλό επίπεδο διδασκαλίας, εξαιρετικοί δάσκαλοι και μια πλούσια συλλογή βιβλίων που περιείχε χειρόγραφα και εξαιρετικές δουλειές αστρονόμων και αστρολόγων ~ μπορούμε να υποθέσουμε ότι από αυτό το σχολείο ο Κοπέρνικος απέκτησε το ενδιαφέρον του για τις επιστήμες. Σε ηλικία 16 ετών ο Νικόλαος Κοπέρνικος έχασε τον πατέρα του. Τότε ο θείος του Lukasz Watzenrode ανέλαβε την φροντίδα του.

CRACOW- ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Αφού αποφοίτησε από το τοπικό σχολείο το 1491, ο Νικόλαος ξεκίνησε την φοίτηση του στην Ακαδημία της Κρακοβίας. Τέσσερα χρόνια αργότερα, αποφοίτησε και από εκεί (αλλά χωρίς να πάρει πτυχίο master). Στο βιβλίο των εγγραφών των φοιτητών την χρονιά 1491/1492- χειμερινό εξάμηνο, μπορούμε να δούμε την παρακάτω γραφή "Nicolaus Nicolai de Thuronia solvit totum" που σημαίνει “Νικόλαος – υιός του Νικολάου από το Torun, τα πλήρωσε όλα.’’ Colegium Maius στην Κρακοβία

Εκείνη την εποχή, η Ακαδημία της Κρακοβίας ήταν ένα από τα καλύτερα σχολεία του είδους στην Ευρώπη. Ειδικά στα μαθηματικά και την αστρονομία είχε πολύ υψηλό επίπεδο. Τότε 3215 μαθητές από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης σπούδασαν στην Κρακοβία. Η σφραγίδα από την Ακαδημία της Κρακοβίας

Το 1495 ο Νικόλαος Κοπέρνικος παρακινούμενος από τον θείο του Łukasz Watzenrode πήρε τον τίτλο του Εφημέριου στη Warmia. Ο Νικόλαος δεν τελείωσε τις σπουδές του όταν αποφοίτησε από την Ακαδημία της Κρακοβίας. Το 1496, πήγε στην Bolonia (Μπολόνια) όπου και σπούδασε αστρονομία στο πανεπιστήμιο της Bolonia. Επίσης στην Ρώμη σπούδασε νομικά.

Το 1501 ο Κοπέρνικος ξεκίνησε σπουδές και πάλι. Αυτήν την φορά σπούδασε νομικά και ιατρική στο πανεπιστήμιο της Padwa (Πάδοβα). Το 1503 πήρε διδακτορικό στα νομικά από το πανεπιστήμιο της Farra και αποφοίτησε από την ιατρική ακαδημία της Padwa και πήρε την άδεια να ξεκινήσει την ιατρική του εξάσκηση.

Τελικά, ο Νικόλαος γύρισε στην πατρίδα του το 1503, έχοντας ζήσει στο εξωτερικό για πολλά χρόνια και εγκαταστάθηκε στην Warmia. Ποτέ δεν έμεινε στο Torun μόνιμα.