ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 2013-2014.  O Νicolaus Bernoulli εξασκούσε το επάγγελμα του έμπορα μπαχαρικών στη Φρανκφούρτη. Το 1620 εγκαταστάθηκαν στη Βασιλεία,

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ ΕΓΚΗΜΑΤΑ Παρουσίαση από : Πούλου Τίνα Θωμαΐδα Χατζηθωμά.
Advertisements

Η ζωή μου: Ερευνώ-ανακαλύπτω τον κόσμο. Σχεδιάζω το μέλλον μου.
ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΡΑΤΣΙΩΛΗ ΣΤ2 1Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣ/ΚΗΣ
Γαλιλαίος Γαλιλέι.
ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ.
Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ
Ο Μυστικός Κήπος F. H. Burnett Μάριος Σταύρου Α2.
Εισαγωγή στη Μηχανική των Ρευστών
Ηλίας Βενέζης.
O ALEXANDER GRACHAM BELL ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕ ΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑΣ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Τον Απρίλιο του 1903 ο Μπελ ανακάλυψε τον πολλαπλό τηλέγραφο ενώ τις πρώτες του.
Leonard Euler ( ).
Γάλλος επιστήμονας, φιλόσοφος, και μαθηματικός.
Tο project από τα μάτια των μαθητών ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑ Το καλοκαίρι του 2011, όταν άκουγα στην τηλεόραση για ένα καινούριο μάθημα– την ερευνητική.
Τα Μαθηματικά στην Καθημερινή Ζωή
Όμιλος Μαθηματικά και Λογοτεχνία Μαντώ Γεωργούλη A’2 Αναστασία Κασαπίδη A’3 Ρήγας Διονυσόπουλος A’2.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΜΠΟΥΡΤΖΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΜΗΜΑ Α2 2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΚΕΙΜΕΝΑ.
Το πρόβλημα του Königsberg Και η χαρακτηριστική Euler
Επιμελήτρια παρουσίασης: Μαρία Γαϊτανίδου
Νικόλαος Κοπέρνικος. Παιδική ηλικία και μόρφωση Αγαπημένε μου φίλε, Θα σου πω μια ιστορία για τον πιο ονομαστό και φημισμένο σε όλο τον κόσμο, πολίτη.
ΤΑ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΤΗ ΣΑΡΡΑ ΝΙΚΟ
Δαρβίνος-ο δημιουργός της θεωρίας της Εξέλιξης
Τα πολιτεύματα στην Αρχαία Ελλάδα
Λεωνίδας Κραλίδης 8/12/2013 1ο Πρότυπο Πειρ. Θεσ/νίκης
Ο ΘΕΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ Η ΕΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΓΚΟΛΝΤΜΠΑΧ
O Νεύτωνας και η εποχή του “ If I have seen further, it is by standing on the shoulders of Giants” Isaac Newton Κώστας Ταμπάκης, ASEL, ΠΤΔΕ, ΕΚΠΑ.
ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΚΑΛ.
ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ Μαθηματικά Επίκαιρα Τεύκρος Μιχαηλίδης
Ελισάβετ Μαρτινέγκου Μουτζάν (ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ)
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΣΕΑ-ΤΠΕ Κ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ  Γεννήθηκε στο Ουλμ (Ulm) της Γερμανίας. Σπούδασε στo ETH Ζυρίχης (Πολυτεχνική Ακαδημία της Ζυρίχης) στην Ελβετία όπου ολοκλήρωσε με επιτυχία.
ΟΙ ΕΥΦΥΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ.
Από την Παρασκευή Σιδερά
ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ Ο Γαλιλαίος (Galileo Galilei, 15 Φεβρουαρίου 1564 – 8 Ιανουαρίου 1642) ήταν Ιταλός αστρονόμος, φιλόσοφος και φυσικός. Γεννήθηκε στην Πίζα της.
ΕΛΛΗ ΛΑΜΠΕΤΗ.
Αρχαίοι Έλληνες μαθηματικοί και η συμβολή τους στη θετική σκέψη
Θέμα του Project : <<Ποιος σκότωσε τον κύριο Χ>>
Η ζωή μου: Ερευνώ-ανακαλύπτω τον κόσμο. Σχεδιάζω το μέλλον μου.
ΜΙΣΕΛ ΝΤΕ ΜΟΝΤΑΙΝ.
Η Συμβολή της Επίλυσης του Προβλήματος του Βραχυστόχρονου στη Γέννηση του Λογισμού των Μεταβολών Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία Ολυμπία Ι. Ηλιοπούλου.
Harry Potter Η μαγεία της ψυχολογίας
Ευγένιος Βούλγαρης ΘΕ 6: Ορθοδοξία - Διαφωτισμός - Νέος Ελληνισμός Φώτης Έξαρχος Β ’1.
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης 2015
ΦΙΟΝΤΟΡ ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ
Λέοναρντ Όιλερ (Leonard Euler)
ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ.  Συγγραφικό έργο Συγγραφικό έργο  Συνοπτική εργογραφία Συνοπτική εργογραφία  Απήχηση του έργου του στο εξωτερικό Απήχηση του έργου.
Κύριλλος και Μεθόδιος. Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος ήταν αδέλφια, μοναχοί, με μεγάλη ιεραποστολική δράση. Σε αυτούς αποδίδεται ο εκχριστιανισμός των.
Ζωρζ Σαρή Δημήτρης.Σ Σχολ. 1 ο Δημοτικό σχολείο Σκύδρας Τάξη Ε
Άννα Φράνκ ΤΖΟΤΖΕΦΙΝ ΠΟΥΛ ΑΝΤΖΕΛΑ ΜΠΑΡΕΤ. Δέκα χρόνια μετά τον πόλεμο πολλοί άνθρωποι είχαν χάσει τις δουλειές και τις περιουσίες τους. Η Άννα Φρανκ ήταν.
Γεννήθηκε στις, 12 Ιουνίου του 1969 στην Φρανκφούρτη - Φεβρουάριος ή Μάρτιος 1945 Μπέργκεν - Μπέλζεν. Ήταν Γερμανίδα Εβραιοπούλα που έγραψε ένα ημερολόγιο.
Αριθμός π. Ο π είναι ένας άρρητος αριθμός, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να εκφραστεί ακριβώς ως μια αναλογία δύο ακεραίων (όπως 22/7 ή άλλα κλάσματα.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ ( ). Βιογραφία Ο Γιώργος Σεφέρης (φιλολογικό ψευδώνυμο του Γιώργου Σεφεριάδη) γεννήθηκε στη Σμύρνη. Είχε δύο μικρότερα αδέρφια.
Η ΥΠΑΤΙΑ Εργασία στο μάθημα: Διδακτική των μαθηματικών Εξάμηνο: Δ’
Ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμος Και Τα Αναπτυγμένα Μαθηματικά
Από την Παρασκευή Σιδερά
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Ηλεκτρική Αντίσταση Χέλμης Αλέξανδρος.
Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή
21ος αιωνας Παναγιώτης Πατατούκος & ΖήσηςΚωστάκης.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΦΡΑΝΚ
Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
ΓΑΛΛΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ
21. Το Βυζάντιο εκχριστιανίζει τους Σλάβους
ΠΕΡΙΚΛΗΣ Χαλβατζή Μαρία Α’3.
Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
Ιούλιος Βερν Αντωνία Φασουλά , Ιωάννα Χαραλαμπίδου , Μαργαρίτα Νταντή , Κατερίνα Πεύκου.
Τα Μαθηματικά του Δρόμου
ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΚΑΛ.
Ένα ανοιξιάτικο πρωινό ένας λαγός είχε βγει έξω από την φωλιά του και έτρωγε φρέσκο χορταράκι. Καθώς έτρωγε, είδε μια χελώνα να περνάει λίγο πιο μακριά.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

 O Νicolaus Bernoulli εξασκούσε το επάγγελμα του έμπορα μπαχαρικών στη Φρανκφούρτη. Το 1620 εγκαταστάθηκαν στη Βασιλεία, στην Ελβετία. Ο Nikolaus ήταν ο πατέρας των Jacob και Johann, δύο πολύ σπουδαίων μαθηματικών.  Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι σε διάστημα 3 γενεών ξεκινώντας από τους αδερφούς Jacob και Johann, από την οικογένεια Bernoulli αναδείχθηκαν τουλάχιστον 8 μεγάλοι μαθηματικοί.

 Ο Jacob Bernoulli ( ) έδειξε ενδιαφέρον με τα μαθηματικά από τη στιγμή που βρέθηκε στο πανεπιστήμιο της Βασιλείας.  To 1676 ανακοινώνει στον πατέρα του πως έχει τρομερό πάθος με τα μαθηματικά και θέλει να τα μελετήσει σε βάθος.  Το 1677, άρχισε να γράφει το Mediationes.  To o Jacob Bernoulli ταξιδεύει στη Γενεύη, στο Παρίσι, στο Άμστερνταμ και στο Λονδίνο για να τα μελετήσει σε βάθος. Εκεί γνωρίζει σημαντικές προσωπικότητες όπως: τον Nicolas Malebranche, τον Robert Boyle, τον Robert Hook κ.α.. Τελικά επέστρεψε στη Βασιλεία.

 Το 1683 προσέφερε διαλέξεις, στους πολίτες της Βασιλείας, στη φυσική που είχαν να κάνουν με την πειραματική μηχανική τόσο των στερεών όσο και των υγρών. Το 1687 επιλέχθηκε για την έδρα των μαθηματικών στο πανεπιστήμιο της Βασιλείας.  Το 1690 ο Jacob ανακάλυψε μια επαναστατική μέθοδο αναπαράστασης ενός σημείου ή μιας εξίσωσης στο επίπεδο, που διέφερε από τη μέθοδο του Καρτέσιου (η μέθοδος των πολικών συντεταγμένων).  Επίσης το 1691 ο Jacob δημοσίευσε 2 δοκίμια σχετικά με τον απειροστικό λογισμό του Leibniz.

 To 1695,διορίστηκε καθηγητής μαθηματικών στο πανεπιστήμιο Γκρόνινγκεν, στην Ολλανδία.  Το 1691 ο Jacob έθεσε το πρόβλημα της αλυσοειδούς καμπύλης και λίγο αργότερα ο Leibniz, ο Huygens και ο Johann ανακάλυψαν την εξίσωση και την δημοσίευσαν στο Acta Eruditorum.  Απέκτησε τρεις γιους. Οι δύο από αυτούς ασχολήθηκαν με τα μαθηματικά: Ο Daniel και ο Nikolaus.  O Johann αντιτιθέμενος στο προσχεδιασμένο μέλλον του πατέρα του, πήρε δίπλωμα ιατρικής και ταξίδεψε στο Παρίσι όπου είχε σοβαρές συζητήσεις τον Malebranche.

 Το 1725 ο Daniel Bernoulli κέρδισε το Βραβείο του Παρισιού για την πραγματεία του σχετικά με την ανάπτυξη μιας ακριβέστερης κλεψύδρας για την χρήση σε πλοίο στη θάλασσα.  Δέχτηκε την τιμητική προσφορά να διορισθεί στην Ακαδημία της Αγίας Πετρούπολης, μαζί με τον αδελφό του Nikolaus.  O Daniel έκανε έρευνες στη ροή των υγρών ανακαλύπτοντας ότι όταν αυξάνεται η ταχύτητα ενός κινούμενου ρευστού ελαττώνεται η πίεση του. (Νόμος ή Αρχή Bernoulli). Το βιβλίο του ‘Υδροδυναμική το δημοσίευσε μόνο το 1738 αφού είχε γυρίσει στη Βασιλεία.

 Το 1733, ο Ντάνιελ Μπερνούλι όντας 33 χρονών, βρίσκει θέση βοτανικής στο πανεπιστήμιο της Βασιλείας. Κέρδισε το βραβείο Παρισιού, την ίδια χρονιά, μαζί με τον πατέρα του Γιόχαν, γεγονός που δυσαρέστησε τον τελευταίο.  Το 1740, μοιράστηκε το βραβείο του με τον καλό του φίλο και συνάδελφο Λέοναρντ Όιλερ.  Συνολικά κέρδισε το βραβείο δέκα φορές.  To 1750,ο Ντάνιελ ανέλαβε την έδρα της φυσικής στο πανεπιστήμιο της Βασιλείας στην οποία παρέμεινε μέχρι και το θάνατό του το  Το 1760, ο Bernoulli παρουσίασε στην Ακαδημία του Παρισιού μια εργασία, στην οποία αξιοποιούσε το νόμο των πιθανοτήτων, σχετικά με την επαναστατική ιδέα του εμβολιασμού ενός πληθυσμού ενάντια στην ευλογιά. Νόμος του Bernoulli

 Το 1707, γεννήθηκε ο Leonard Euler. Ήδη από μικρός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα μαθηματικά.  Έδωσε την 1 η του διάλεξη στην Ακαδημία της Αγίας Πετρούπολης, το  Το 1735, ο Όιλερ προσεβλήθη από μία νόσο που είχε περιγραφεί ως φλογώδης νόσος από την οποία παραλίγο να χάσει τη ζωή του.  Με αφετηρία, το 1738, ο Όιλερ κέρδισε το Βραβείο του Παρισιού για τρία συνεχόμενα χρόνια, ενώ κέρδισε συνολικά το πρώτο βραβείο 12 φορές.  Κατά την παραμονή του στην Αγία Πετρούπολη δημοσίευσε 4 βιβλία: τη «Μηχανική», τη «Ναυτική Επιστήμη», την «Εισαγωγή στη νέα θεωρία της μουσικής» και την «Εισαγωγή στην αριθμητική»

 Το 1740, ο Όιλερ επηρεαζόμενος από τις πολιτικές αναταραχές στη Ρωσία αποφασίζει να μετακομίσει με την οικογένειά του στο Βερολίνο.  Στο Βερολίνο ασχολήθηκε με τη συγγραφή των αλαμανάκ(ημερολόγια), έγραψε πάνω από 380 δοκίμια και μετέφρασε το βιβλίο περί βλητικής του Μπέντζαμιν Ρόμπινς.  Μελέτησε τους αριθμούς Φερμά, τη θεωρία γραφηματων και έλυσε το πρόβλημα των αδελφών Μπερνούλι.  Έπειτα από 25 χρόνια, ο Όιλερ επέστρεψε στην Αγία Πετρούπολη μακριά από τον αντιπαθητικό του εργοδότη, το βασιλιά Φρειδερίκο.