Ποιο σωματίδιο είναι ο φορέας της Ισχυρής Αλληλεπίδρασης;

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ένα ταξίδι στη διάσταση των στοιχειωδών σωματιδίων
Advertisements

Ανιχνευτές και Ανάλυση Δεδομένων στη Σωματιδιακή Φυσική
Ένα ταξίδι στη διάσταση των στοιχειωδών σωματιδίων
.
Master Classes 2013 Hands on Particle Physics Masterclasses 9th International Masterclasses 2013 προχωρημένα μαθήματα φυσικής σωματιδίων για μαθητές λυκείου.
TI …ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ; Το «ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ»
Τι χαρακτηριστικά έχουν τα Υλικά Σώματα;
« Ερευνώ και ανακαλύπτω Ε΄ δημοτικού» Κουκούλης Παράσχος 1 ο δημ. Σχολ. Αγ. Δημητρίου
Ένα ταξίδι στη διάσταση των στοιχειωδών σωματιδίων
Ο Επιταχυντής LHC(Large Hadron Collider) ΄Ονομα:Πετκίδου Γεσθήμανη.
Η γη μασ Η ΓΗ ΜΑΣ.
ΥΛΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ Εισαγωγή στη Δομή της Ύλης που θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις καλύτερα τις έννοιες των μαθημάτων που ακολουθούν. Δεν υπάρχει αντίστοιχο μάθημα.
Επιταχυντές Πλησιάζοντας την ταχύτητα του φωτός
QCD.
Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΣ ΑΔΡΟΝΙΩΝ (όχι ακριβώς επιταχυντής) European Organization for Nuclear Research CERN.
Έρευνα για ανίχνευση δομής στα κουάρκ και τα λεπτόνια.
το Είναι και το Γίγνεσθαι Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής
ΠΕΔΙΑ ΔΥΝΑΜΕΩΝ - ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗΣ
Νεότερες αντιλήψεις για τα πεδία – σωματίδια αλληλεπίδρασης
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΤΩΝ ΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ Καγκλής Ιωάννης Υπ. Καθ. κ.Σ.Μαλτέζος.
Αναζήτηση σωματιδίου Higgs στο LHC
ΥΠΟΑΤΟΜΙΚΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΙΟΝΤΑ.
PROJECT: ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟΣ
2ο Λύκειο Αγίας Βαρβάρας
2.9 Υποατομικά σωματίδια – Ιόντα
Υποατομικά σωματίδια – Ιόντα
Αναζήτηση σωματιδίου Higgs στο LHC Υπευθ. Καθηγήτρια: Θεοδώρα Παπαδοπούλου Σπύρου Δημήτριος.
Σχ. Έτος Ξέρουμε ότι υπάρχουν 6 quarks. Στην ύλη που παρατηρούμε έχουν ανακαλυφθεί μόνο τα 2. Πώς ξέρουμε ότι υπάρχουν τα άλλα 4; Κι αν υπήρχαν.
Δυνάμεις – Σωματίδια Δυναμεις Εξ’ αποστάσεως Εξ’ επαφής Τα λεγόμενα σωματίδια φορείς δυνάμεων είναι υπεύθυνα για την αλληλεπίδραση των σωμάτων που βρίσκονται.
Κίνηση φορτισμένου σωματιδίου σε ομογενές μαγνητικό πεδίο
ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΑΣ.
2.2 Η έννοια της ταχύτητας.
Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων ΙΙ (8ου εξαμήνου) Μάθημα 2β: Πειράματα-Ανιχνευτές (α' μέρος) Λέκτορας Κώστας Κορδάς Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΙΣΤΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ 2 Ο ΓΕΛ ΚΟΖΑΝΗΣ Θ έμα:«Από το σύμπαν στο μικρόκοσμο, κυνηγώντας το σωματίδιο Higgs» ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:
Ψάχνοντας «Το πως και το από τι των πραγμάτων» στους μεγάλους επιταχυντές του CERN και του Σύμπαντος Δρ. Πέτρος Ραπίδης Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής, «Δημόκριτος»
Πέρα από το Καθιερωμένο Πρότυπο
ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ Στ’ Δημοτικού. Κεφάλαιο 1: Το σχήμα και οι κινήσεις της Γης Η Γη είναι ένα ουράνιο σώμα. Το σχήμα της είναι σχεδόν σφαιρικό, ελαφρά συμπιεσμένο.
Μεγάλα πειράματα στη Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων τα τηλεσκόπια του μικρόκοσμου Κώστας Κορδάς Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Εκδήλωση βράβευσης.
Καλώς Ορίσατε στο CERN Το Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Κέντρο Σωματιδιακής Φυσικής CERN - Σήμερα και στο Μέλλον... Ευάγγελος ΓΑΖΗΣ Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Άσκηση Ανατομίας σε πτώμα (δωρητή) Μυοσκελετικό σύστημα (οστά, σύνδεσμοι, αρθρώσεις, μύες) Περιφερικό κυκλοφορικό σύστημα (αρτηρίες, φλέβες) Περιφερικό.
ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΣΕΥΠ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Ιωάννα Λεονταρίδου Επίκουρη Καθηγήτρια Υπεύθυνη Τομέα Αισθητικής-Κοσμητολογίας.
ΤΟ ΠΕΔΙΟ & ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟ ΤΟΥ HIGGS. Τι είναι το σωματίδιο του «Θεού»; Ονομάζεται σωματίδιο του Θεού, επειδή είναι ένα μυστήριο υποατομικό σωματίδιο που.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ 1
Σχολική εκδρομή της Α΄ και Β΄ τάξης του 4 ου Λυκείου Λάρισας Γενεύη - Cern 11 Φεβ – 16 Φεβ Lio.
Μαθαίνω τις χερσονήσους της Ελλάδας
ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ eclass: MED684
Καλώς Ορίσατε στο CERN Το Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Κέντρο Σωματιδιακής Φυσικής CERN - Σήμερα και στο Μέλλον... Ευάγγελος ΓΑΖΗΣ Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Ας δούμε σε ποιο ενεργειακό επίπεδο μπορείς να φτάσεις!
Τί είναι το CERN; Conseil Européenne pour la Recherche Nucléaire
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ «Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΝ ΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ»
ΦΥΣΙΚΗ Στοιχειώδη σωματίδια Από τι αποτελείται η ορατή ύλη
ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ.
Καλώς Ορίσατε στο CERN Το Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Κέντρο Σωματιδιακής Φυσικής CERN - Σήμερα και στο Μέλλον... Ευάγγελος ΓΑΖΗΣ Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Ένα λαμπρό παρελθόν με αβέβαιο μέλλον
ΕΠΙΤΑΧΥΝΤΗΣ LHC Τίνα Λημναίου Bαγγέλης Καλλιπέτης Κωνσταντίνος Αδάμος
QUIZ.
Π Ένας μαγικός αριθμός.
5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΜΗΜΑ Α4 ΣΧ.ΕΤΟΣ
Πολιτιστικό πρόγραμμα: «Χρόνος ο Χορόνους» σχολ. Έτος
Κεφάλαιο 2 Οι πόλοι, ο Ισημερινός, οι παράλληλοι κύκλοι και οι μεσημβρινοί της Γης.
<<Προσεγγίζοντας τις απαρχές του Σύμπαντος>>
Γιατί ο τεχνικός της ΔΕΗ φοράει πλαστικά ή λαστιχένια γάντια όταν αγγίζει τα γυμνά καλώδια;
The quiz show….
Το φως Περιεχόμενα Ενότητας Ιδιότητες του φωτός Ανάκλαση 3) Διάθλαση.
Η ταυτότητα της Ευρώπης – Η θέση της Ευρώπης
Πυρηνική Φυσική και Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων (5ου εξαμήνου, χειμερινό ) Τμήμα T2: Κ. Κορδάς & Δ. Σαμψωνίδης Μάθημα 1β Μια εισαγωγή στο αντικείμενο.
Κουάρκ Τα κουάρκ (quarks) θεωρούνται σήμερα βασικοί τύποι των στοιχειωδών σωματιδίων της ύλης από τα οποία αποτελούνται τα βαρυόνια (baryons) και τα μεσόνια.
ΨΥΓΕΙΟ Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019 ΜΙΑ ΧΡΗΣΙΜΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ.
ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ποιο σωματίδιο είναι ο φορέας της Ισχυρής Αλληλεπίδρασης; Quiz Ποιο σωματίδιο είναι ο φορέας της Ισχυρής Αλληλεπίδρασης; νετραλίνο A γκλουόνιο C 1 σαλιγκάρι B πιγκουίνο D

2 Quiz Ποιο είναι το ποσοστό του Σύμπαντος που αποτελείται από ύλη ή ενέργεια και για το οποίο δεν γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα; 13 % A 100 % C 2 96 % B 32,8 % D

Ποιο από τα παρακάτω είναι ένα από τα πειράματα στον LHC; Quiz Ποιο από τα παρακάτω είναι ένα από τα πειράματα στον LHC; ALICE A OPAL C 3 KATE B FLUFFY D

Ποιο ζευγάρι φυσικών κέρδισε το Βραβείο Nobel Φυσικής το 2013; Quiz Ποιο ζευγάρι φυσικών κέρδισε το Βραβείο Nobel Φυσικής το 2013; Stephen Hawking & Marie Curie A Francois Englert & Albert Einstein C 4 Peter Higgs & Stephen Hawking B Peter Higgs & Francois Englert D

τεχνολογικές καινοτομίες ανακαλύφθηκε στο CERN; Quiz Ποια από τις παρακάτω τεχνολογικές καινοτομίες ανακαλύφθηκε στο CERN; η τηλεμεταφορά A τα κινητά τηλέφωνα 4G C 5 ο Παγκόσμιος Ιστός WWW B οι καρχαρίες με laser στο ρύγχος τους D

6 Quiz Όταν οι δέσμες των πρωτονίων κυκλοφορούν για 10 ώρες, πόσο διάστημα θα κάλυπταν αυτά τα πρωτόνια; (αν βέβαια δεν είχαν αλληλεπιδράσει) την απόσταση CERN-Ήλιου και πίσω A την απόσταση CERN-Πλούτωνα και πίσω C 6 την απόσταση CERN-κέντρο της Γενεύης B την περιφέρεια της Γης D

Ποιο είναι το πιο συνηθισμένο στοιχειώδες σωματίδιο στο Quiz Τελευταία ερώτηση: Ποιο είναι το πιο συνηθισμένο στοιχειώδες σωματίδιο στο σώμα μας; το άνω κουάρκ A το ηλεκτρόνιο C 7 το κάτω κουάρκ B το χαμηλό κουάρκ D