Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Ένα λαμπρό παρελθόν με αβέβαιο μέλλον

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Ένα λαμπρό παρελθόν με αβέβαιο μέλλον"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Ένα λαμπρό παρελθόν με αβέβαιο μέλλον
ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Ένα λαμπρό παρελθόν με αβέβαιο μέλλον ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Υπεύθυνοι καθηγητές: Γ. Σκαλοχωρίτου, Μαθηματικός Γ. Διγιδίκης, Φιλόλογος Β. Κουκούτα, Οικονομολόγος

2 ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Ένα λαμπρό παρελθόν με αβέβαιο μέλλον
ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Ένα λαμπρό παρελθόν με αβέβαιο μέλλον ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟΧΟΙ Οι μαθητές: Να γνωρίσουν την πολιτιστική κληρονομιά της πατρίδας τους. Να γίνουν κοινωνοί του πολιτιστικού θαύματος του Αρχαίου Θεάτρου. Να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα πολιτισμού. Να κατανοήσουν τη συμβολή των θετικών επιστημών στην κατασκευή και λειτουργία των Αρχαίων Θεάτρων. Να καταστούν κήρυκες σωτηρίας ενός αρχιτεκτονικού έργου που χάνεται.

3 ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Ένα λαμπρό παρελθόν με αβέβαιο μέλλον
ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Ένα λαμπρό παρελθόν με αβέβαιο μέλλον ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ Πραγματοποιήθηκαν: Συγκέντρωση πληροφοριακού υλικού. Μελέτη της Τεχνολογίας των αρχαίων θεάτρων. Επισκέψεις του μνημείου και γνωριμία με αυτό. Επίσκεψη αρχαίων θεάτρων της Μ. Ασίας. Συγκριτική μελέτη. Κατασκευή διαδραστικής εφαρμογής. Δημιουργία quiz και puzzle για την καλύτερη εμπέδωση της προσληφθείσης γνώσης. Σκέψεις και προτάσεις αξιοποίησης του αρχαίου θεάτρου Μυτιλήνης.

4 ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Ένα λαμπρό παρελθόν με αβέβαιο μέλλον
ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Ένα λαμπρό παρελθόν με αβέβαιο μέλλον ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Puzzle

5 ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Ένα λαμπρό παρελθόν με αβέβαιο μέλλον
ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Ένα λαμπρό παρελθόν με αβέβαιο μέλλον ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Βρίσκεται στη Βορειοδυτική πλευρά της πόλης, στον κατάφυτο λόφο της Αγίας Κυριακής. Κτίστηκε κατά την Ελληνιστική περίοδο ( π.Χ), με πανοραμική θέα και άριστη ακουστική. Είχε πεταλόσχημο κοίλο, διαμέτρου 107 μ. στη βάση, κυκλική ορχήστρα διαμέτρου 24,20 μ. και χωρητικότητα θεατών. Λόγω της υποδειγματικής του κατασκευής κατέστη πρότυπο άλλων θεάτρων, όπως του περίφημου Πομπηιανού στη Ρώμη (55 π.Χ).

6 ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Ένα λαμπρό παρελθόν με αβέβαιο μέλλον
ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Ένα λαμπρό παρελθόν με αβέβαιο μέλλον ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΘΕΑΤΡΩΝ 1. Η Φυσική 2. Τα Μαθηματικά Η ηχητική εξασφαλιζόταν με τα αντηχούντα αγγεία που τοποθετούνταν με τη βοήθεια ενός μαθηματικού υπολογισμού σε κόγχες κάτω από τα σκαλιά του κοίλου, διηρημένα σε αγγεία τέταρτης, πέμπτης, όγδοης και διπλής όγδοης, ανάλογα με τις αντηχήσεις τους στις διάφορες νότες. Τα αρχαία ελληνικά θέατρα διακρίνονται για την αισθητική τους τελειότητα, τη συμμετρία και την ομορφιά τους. Αναπαράσταση του μουσικού διαγράμματος του Αριστόξενου (Χρυσή τομή)


Κατέβασμα ppt "ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Ένα λαμπρό παρελθόν με αβέβαιο μέλλον"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google