Το μοντάζ και το πρόγραμμα

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
Advertisements

Παρουσιάσεις Τα Βασικά…
Ζωγραφική με Φως Ναταλία – Ελένη Πίτλιγερ Οκτώβριος 2012
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Αναζητήσεις στο διαδικτύο.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
Λεξεις και πλανα ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΒΑΔΙΑ ΣΟΦΙΑ ΜΑΛΑΤΕΣΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΣΑΜΑΡΑ
«Επικοινωνία και ανταλλαγή πληροφοριών εξαρτώμενη από την τοποθεσία, μέσω του Google Earth»
Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΟ MOVIE MAKER
Animation Η παρουσίαση βασίζεται στην προσπάθεια να αναδειχθεί η αξία της βιωματικής μάθησης στη σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία και ο ρόλος που διαδραματίζουν.
Έγινε επίδειξη και πρακτική εφαρμογή δύο δημοφιλών προγραμμάτων επεξεργασίας κειμένου (Microsoft Office, OpenOffice Writer). Μάθαμε πώς αλλάζουμε τη γλώσσα.
Ενότητα 13. Μες το Μουσείο Ανάπτυξη Γραπτού Λόγου: Γράφουμε λεζάντες
Αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας στη τάξη Θέμα: Γνωριμία με την ιστοσελίδα του παιδαγωγικού.
Εκπαιδευτικό υλικό Φωτογραφικές μηχανές και φωτογραφίες: Επεξεργασία φιλμ Επίπεδο γνώσεων: Προχωρημένοι χρήστες.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ του tool ενημέρωσης στατιστικών
Τόσο ίδιοι – Τόσο διαφορετικοί δημιουργία ταινίας μικρού μήκους Συμμετοχή 7 ου Γυμνασίου Πάτρας
Δημιουργώ, Διερευνώ, Ανακαλύπτω
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
Πως βάζουμε τίτλους και κείμενα στα video μας σε 8 βήματα.
Τεχνικές Παρουσίασης Hans-Peter Osterhold – Hessenkolleg Wetzlar.
Κουίζ ! ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ  Δες τις δηλώσεις που ακολουθούν.  Αποφάσισε ποιες, κατά τη γνώμη σου, είναι ορθές και ποιες λανθασμένες.  Πάτα F5 και.
IT-SKILLS Διάλεξη Παρουσιάσεις (PowerPoint)
Πρόταση τελικού προϊόντος της ιστοεξερεύνησης προς δημοσίευση στην ιστοσελίδα του σχολείου ( Προαιρετικά ) Χρόνος: 1 επιπλέον διδακτική ώρα.
Τα στάδια δημιουργίας μιας ταινίας
DLQ Βοήθημα για το μάθημα Ενότητα 2 – Παραγωγή Βοήθημα για τον εκπαιδευτή.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΤΥΧΗ ΤΟΥ Κάππας Κων/νος Επιμορφωτής ΤΠΕ -
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Οθόνες: Δεξιότητες παρουσίασης Επίπεδο.
Έχεις ένα τουλάχιστον προφίλ σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο;
Βασικές τεχνικές γνωριμίας
DLQ Βοήθημα για το μάθημα Ενότητα 1 – Προ Παραγωγή Βοήθημα για τον εκπαιδευτή.
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
Αρχές Δικαίου Επιχειρήσεων Διάλεξη 11 η Νικόλαος Καρανάσιος Βιομηχανική Ιδιοκτησία.
Σύγχρονη Εκπαίδευση = Απόκτηση Πληροφορίας Λήψη πληροφορίας + Επεξεργασία από μαθητή Βιωματική διδασκαλία.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Φωτογραφικές μηχανές και φωτογραφίες:
Εισαγωγή στο σταδιο της παραγωγής-γυρίσματα Προετοιμαστείτε! Όποιος αποτυγχάνει να προετοιμαστεί, προετοιμάζεται για να αποτύχει!. Επιλογή κάμερας- Μη.
Δημοτικό Σχολείο Πέγειας
Η σκηνή στον κινηματογράφο
Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Αθήνας Σύντομη παρουσίαση αδειών Creative Commons.
Γρήγορα αποτελέσματα με την Εφαρμογή Lync Windows Store Lync 2013.
ΑΡΧΙΚΗ ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΠΛΟΗΓΗΣΗ Του μαθητή: Κεφαλά Αθανάσιου.
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΗΡΩ Α.Μ.: Β ΠΙΤΣΟΥΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ Α.Μ.: Β ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ Α.Μ.: Β
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
Παΐσιος Ταξιάρχης Παναγιώτου Κώστας Παύλου Τίμος Φώτης Νίκος
ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ. Η διανομή επιτρέπεται μόνο σε Συνεργάτες με τον όρο μη κοινοποίησης. Η Microsoft δεν παρέχει καμία εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή. © 2012 Microsoft.
6ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας Ημαθίας
Καταγραφή ιδεών Το πρώτο βήμα στη συγγραφή της έκθεσής σας είναι να καταγράψετε όλες τις ιδέες σας. Δε χρειάζεται να τις γράψετε με κάποια σειρά, αργότερο.
3D Space Invaders Σαλτέας – Καλογεράς Παναγιώτης 3D Γραφικά
Κινούμενη Εικόνα - Animation. … κάποτε ήταν το Κινούμενο Σχέδιο  Τα κινούμενα σχέδια είναι ταινίες, στις οποίες πρωταγωνιστούν ζωγραφιστές φιγούρες αντί.
ΚΟΥΡΕΑΣ ΑΡΓΥΡΗΣ BSc ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Movie Maker Windows Live Διήμερο εκπαιδευτικού 22/1/2016 Περιφερειακό Λύκειο Απ. Λουκά Κολοσσίου.
Εκπαιδευτικές τεχνικές Π.Απόστολος. Προσχολική ηλικία Της Εύας της αρέσουν οι δραστηριότητες του νηπιαγωγείου αλλά καμιά φορά κολλάει στην αγαπημένη της.
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – Κεφάλαιο 9: Ζωγραφική
Γνωριμία με το Λογισμικό του Υπολογιστή
Power Point (Συνέχεια).
Προστασία Πνευματικής Ιδιοκτησίας
Η δύναμη της εικόνας Σήμερα γιορτάζουμε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου με θέμα «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο»
Ηλεκτρονικό Περιοδικό
Πως δημιουργούμε μια παρουσίαση στο PowerPoint
Μουσικό Σχολείο Πατρών
Ένα είδος επιβλαβούς ακτινοβολίας είναι αυτή του κινητού :
Θέμα: Πνευματικά Δικαιώματα στο Διαδίκτυο
 «Ηλεκτρονικός υπολογιστής και διαδίκτυο: Σύγχρονες Εξαρτήσεις;» Πρακτικές Συμβουλές Τίτλος: Calibri, μέγεθος 40, έντονα, πλάγια, χρώμα γραμμάτων απόχρωση.

Πρόγραμμα Καινοτόμων Σχολείων και Εκπαιδευτικών Πυρήνων για την Ενσωμάτωση των ΤΠΕ στη Σχολική Μονάδα Δημοτικό Σχολείο Καρμιώτισσας Εκπαιδευτικοί πυρήνες.
Δημιουργια ψηφιακου Video Στ΄ ταξη
Οδηγίες χρήσης του προγράμματος WavePad
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
Επιστημονική ανάλυση κινηματογραφικών ταινιών
Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
Διεύθυνση Επιμόρφωσης & Πιστοποίησης 3 η Συνεδρία Μέρος 1 ο Τα λογισμικά παρουσίασης.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Το μοντάζ και το πρόγραμμα EDITING Το μοντάζ και το πρόγραμμα Σοφία Παπαγεωργίου Σεπτέβριος 2011

Εισαγωγή Τι είναι επιτέλους αυτό το μονταζ;!

Το μοντάζ Η διαδικασία όπου μπορούμε να παίζουμε με τη σειρά των πλάνων μας, να επιλέξουμε αυτά της αρεσκείας μας ανάμεσα σε άλλα πολλά, να επέμβουμε σε αυτά, να προσθέσουμε τίτλους, γραφικά, ήχους, χρωματικές διορθώσεις και αλλαγές, δημιουργία «ενώσεων» - transitions κτλ.

Στόχοι του μοντάζ Αφαίρεση αχρείαστων και «άχρηστων» πλάνων. Δημιουργία ροής και ρυθμού στην ιστορία μας. Πρόσθεση εφέ, γραφικών, μουσικής κλπ. Δημιουργία στιλ και διάθεσης.

Η αφαίρεση πλάνων και τα Jump Cuts

Αποφυγή των Jump Cuts Insert shot Cutaway Τα ενδιάμεσα πλάνα είναι αυτά που σώζουν τη κατάσταση! Η εναλλακτική λύση είναι τα εφε στις ενώσεις των πλάνων.

Editing = Continuity = Συνέχεια Τα πλάνα μας ενώνονται μεταξύ τους σε μια λογική σειρά με συνέχεια δίνοντας έτσι και την ιστορία μας. Θεωρία που ανέπτυξε Ο Ρώσος σκηνοθέτης Pudovkin και συνέχισε το Hollywood.

Τεχνικές στο Editing Συνέχειας Προσέχουμε τα Jump Cuts και ειδικά πως ενώνουμε τα πλάνα μας για να τα αποφύγουμε, ειδικά αν προσπαθούμε να δείξουμε στο κοινό ότι είναι δύο πλάνα που γίνονται τον ίδιο χρόνο στον ίδιο χώρο.   Εκ του ασφαλούς αν έχουμε κινήσεις κάμερας, αφήνουμε τη κίνηση να ολοκληρωθεί και έπειτα κόβουμε για το επόμενο πλάνο που αποφεύγουμε να έχει την ίδια κίνηση σε αυτή την περίπτωση, δηλαδή δεν ενώνω pan-κίνηση- από δεξιά αριστερά με pan στην ίδια και πάλι κατεύθυνση. Χρησιμοποιούμε ενδιάμεσα πλάνα Χρησιμοποιούμε εφε στην εναλλαγή της εικόνας

Tips στο Μοντάζ! Σχεδόν πάντοτε το πιο σύντομο είναι και πιο ενδιαφέρον από το πιο μεγάλο πλάνο.   Δώστε τόσο χρόνο στο θεατή όσο χρειάζεται για να ερμηνεύσει το πλάνο και τίποτε περισσότερο, μετά αλλάξτε πλάνο. Δώστε στο θεατή τη καλύτερη θέα που μπορεί να έχει μιας κατάστασης, εναλλάξτε τα πλάνα σας και τις γωνιές λήψεις, δημιουργήστε ποικιλία και ρυθμό.

Θα πρέπει να γνωρίζουμε, να σεβόμαστε και να ‘φοβόμαστε’ πάντοτε... Copyrighted Materials - Υλικό Πνευματικής Ιδιοκτησίας

Φωτογραφίες, μουσική, σχέδια, μικρά βίντεο και κείμενα τα οποία έχουν δημοσιευθεί προστατεύονται όλα με το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Από το 1998 ισχύει ότι τα πνευματικά δικαιώματα μιας δουλειάς ανήκουν στον δημιουργό ενόσω βρίσκεται εν ζωή και επιπλέον άλλα 70 χρόνια. Χρησιμοποιώντας υλικό χωρίς τις απαραίτητες άδειες τότε συνεπάγεται σε ποινή χρηματικού ποσού και σε κάποιο χρόνο φυλάκισης!!!

Για τη Κύπρο... PRS- Performing Right Society, οι σταθμοί πληρώνουν ένα ποσό το χρόνο και χρησιμοποιούν ότι κομμάτια θέλουν από τις μουσικές επιλογές. εκπρόσωποι του κυπριακού PRS κ. Λιάνα Μηλέα και κ. Μιχάλης Σκουφαρίδης http://www.prsformusic.com

Κάποιες ιστοσελίδες μας δίνουν υλικό χωρίς το φόβο πνευματικής ιδιοκτησίας!!! The British Film Institute - http://www.creative.bfi.org/titles, http://www.bfi.org.uk/education/teaching/primary.html, http://www.bfi.org.uk/creativearchive/ Google's collection of National Archives Για μουσική: PLRMusicClub.com http://www.tradebit.com http://www.stockmusicsite.com Για θέματα που έχουν να κάνουν με το διάστημα European Space Agency.

ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ!!! Γνωριμία με το Windows Movie Maker