Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Αθήνας Σύντομη παρουσίαση αδειών Creative Commons.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Αθήνας Σύντομη παρουσίαση αδειών Creative Commons."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Αθήνας Σύντομη παρουσίαση αδειών Creative Commons

2 Tι είναι οι Creative Commons; Οι άδειες Creative Commons ξεκίνησαν ως ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επιτρέπει το διαμοιρασμό και τη χρήση πνευματικής δημιουργίας και γνώσης στο διαδίκτυο μέσω δωρεάν νομικών εργαλείων και αδειών creativecommons.org creativecommons.gr

3 Σε τι χρησιμεύουν; Αποφεύγονται τα προβλήματα που δημιουργούν οι τρέχοντες νόμοι περί πνευματικής ιδιοκτησίας. (Αναζήτηση δημιουργών για λήψη άδειας χρήσης έργου = χρονοβόρα και συχνά πολυδάπανη διαδικασία με αβέβαιο αποτέλεσμα) Προωθείται η συνεργατική δημιουργία, π.χ. wikipedia

4 creative commons vs copyright Αντί της δύσχρηστης διακήρυξης «Με επιφύλαξη όλων των δικαιωμάτων» (all rights reserved) εισάγονται οι διακηρύξεις: Με επιφύλαξη κάποιων δικαιωμάτων (some rights reserved) Χωρίς επιφύλαξη κανενός δικαιώματος (no rights reserved) Ωστόσο οι άδειες δεν υποκαθιστούν τη νομοθεσία για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, αλλά λειτουργούν παράλληλα.

5 Βασικοί όροι Creative Commons Αναφορά Μη εμπορική χρήση Απαγόρευση δημιουργίας παραγώγων Παρόμοια διανομή

6 Αναφορά Θα πρέπει να αναφέρεται ο δημιουργός με τον τρόπο που αυτός επιθυμεί.

7 Μη εμπορική χρήση Μπορεί ο χρήστης να αντιγράψει, να διανείμει, να παρουσιάσει και να τροποποιήσει ένα έργο για οποιοδήποτε μη εμπορικό σκοπό. Για εμπορική χρήση χρειάζεται η άδεια του δημιουργού.

8 Απαγόρευση δημιουργίας παραγώγων Μπορεί ο χρήστης να αναπαράγει το έργο, χωρίς να έχει δικαίωμα να το διασκευάσει ή να το τροποποιήσει.

9 Παρόμοια διανομή Ο χρήστης έχει το δικαίωμα να δημιουργήσει παράγωγο έργο μόνο στην περίπτωση που το διαθέσει με τους όρους της άδειας που έχει θέσει ο αρχικός δημιουργός.

10 Ελληνικές άδειες creative commons

11 Ομάδα Υποστήριξης Ανοιχτών Ακαδημαϊκών Μαθημάτων Τηλ. επικοινωνίας : 2105385782 - 2105385775 Εmail : opencourses@teiath.gropencourses@teiath.gr Ηλεκτρονική Διεύθυνση: opencourses.teiath.gropencourses.teiath.gr Τέλος Παρουσίασης


Κατέβασμα ppt "Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Αθήνας Σύντομη παρουσίαση αδειών Creative Commons."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google