ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΥΓΟΝΙΣΜΟΣ; Η αναπαραγωγή εξημερωμένων ζώων -αναπαράγοντας τα πιο επιθυμητά και ευνουχίζοντας και δολοφονώντας τα υπόλοιπα έγινε το μοντέλο.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ
Advertisements

ΓΡΑΦΗ.
Γαλιλαίος Γαλιλέι.
1ο πρότυπο πειραματικό δημοτικό σχολείο Π.Τ.Δ.Ε-Α.Π.Θ.
1 Στοιχεία Θεωρίας Συνόλων Πολυσύνολα. 2 Εισαγωγή •Σύνολο είναι μία συλλογή διακεκριμένων αντικειμένων •Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες συναντάμε.
Ηλεκτρισμός-Μαγνητισμός
Τύπος Του Ήρωνα Αργυρίδης Γιάννης Β’2.
Πως Γράφω Σωστά Επιστημονικές Ερμηνείες - Πως Γράφω Σωστά Επιστημονικές Ερμηνείες Βασίλης Γαργανουράκης
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΑ Γ΄5 ΣΧ. ΕΤΟΣ:
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΑΝΤΩΝΙΑ ΒΟΥΛΟΥΜΑΝΟΥ.
O πύργος του Ολύμπιου Στο νότιο μέρος του χωριού και κάτω απ' τον επαρχιακό δρόμο Βόλου -Τσαγκαράδας, ανάμεσα σε οπωρώνες στέκεται αγέρωχος ο τρίπατος.
Η τέχνη βασίζεται στην εμπειρία και στο ταλέντο. Αποτελεί έναν ευρύτερης ερμηνείας όρο που χρησιμοποιείται για να περιγράψουμε την διαδικασία, της οποίας.
ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ
ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΡΑΤΣΙΩΛΗ ΣΤ2 1 Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΣ/ΚΗΣ.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑΙ TOY BYZANTIOY
Δαρβίνος-ο δημιουργός της θεωρίας της Εξέλιξης
1.3 ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Γενοκτονία των Αρμενίων
Εργασία για τον μήνα Ιούνιο
Ικτίνος και Καλλικράτης
Δημήτρης Φαλστέτας Γ ’6.   Ο Αριστείδης ( π. Χ.) υπήρξε Αθηναίος στρατηγός και πολιτικός. Ήταν από τα σημαντικότερα δημόσια πρόσωπα της εποχής.
ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΠΕΡΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ Γ3.
ΜΑΘΗΜΑ: ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΤΑΞΗ: Γ2 ΟΝΟΜΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΟΤΗΣ.
Γυναικεσ στη γαλλικη επανασταση
ΜAΔΡΙΤΗ Από τον Γιώργο Μασγανά.
Ελ Γκρέκο.
Ο Μηχανισμός της Αγοράς του Άνταμ Σμιθ
ΕΞΕΛΙΞΗ βιολογια γ.Π γ’ ταξησ (ΣΕΛ )
Ευγονική είναι η μελέτη της από κάθε άποψη βελτίωσης του ανθρώπου με γενετικές μεθόδους. Σκοπός της είναι η αύξηση της αναλογίας των ατόμων με ανώτερα.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η επιστημονική μέθοδος
Η Φυσική με Πειράματα Α΄ Γυμνασίου.
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ
ΛΥΚΟΣ.
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ Ο Δαρβίνος γεννήθηκε στην Αγγλία το 1809, έτος δημοσίευσης της εργασίας του Λαμάρκ Αν και ως μαθητής ενδιαφερόταν για τη μελέτη.
ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ Καθηγητής : Γ. Καπετανάκης Μαθήτρια : Κωνσταντίνα Πολίτη Τμήμα : Γ ’3 Ημερομηνία : 22/11/2014.
1.4 Ο πολιτικός - Οι ιδιότητες του πολιτικού
Τα μαθηματικα στην τεχνη και στη φυση
Η ιστορία και η εξέλιξη της
Πολιτειακή οργάνωση. Λυκούργος Η πολιτειακή οργάνωση της Σπάρτης, αγγίζει τα όρια μιας μυθοπλασίας. Ως πρώτος νομοθέτης και θεμελιωτής του πολιτικού συστήματος,
Καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν με το Μάνο Λοΐζο: Γιάννης Νεγρεπόντης Τάξη:ΣΤ’1 Αγγέλα Π. Άννα Κ.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ
Διδασκαλία Βιολογίας Γ’ Γυμνασίου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ MSc Βιολόγος.
Γνωριμία με το βιβλίο της… Γ’ ΤΑΞΗΣ. Αυτή τη σχολική χρονιά θα γνωρίσετε σύγχρονα ρεύματα μουσικής δημιουργίας από τον ελληνικό και τον παγκόσμιο μουσικό.
Οι πεποιθήσεις για τη νοημοσύνη και τη σχέση της με τη σχολική επίδοση.
ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ Οι Εβδομήντα μεταφράζουν την εβραϊκή λέξη berith στα ελληνικά διαθήκη Απαντάται στις εκφράσεις.
Μέλισσα ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΗ Λ. ΓΙΑΝΝΗ Κ. ΓΙΩΡΓΟ Λ. ΜΑΡΙΝΟ Δ. ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΗ Κ.
 Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ήταν φυσικός γερμανοεβραϊκής καταγωγής, ο οποίος έχει βραβευθεί με το Νόμπελ Φυσικής. Είναι ο θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας.
Βασικές έννοιες της κληρονομικότητας
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
H εξέλιξη και οι «μαρτυρίες» της
ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ
ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1 ο ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΗΚΟΥΣ – ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ. Παρατηρώντας εικόνες από την καθημερινή ζωή των ανθρώπων στην αρχαία Ελλάδα …… Βλέπουμε ότι κάποια ¨πράγματα¨
ΟΡΙΣΜΟΙ Επιστήμη Το σύνολο συστηματικών και επαληθεύσιμων γνώσεων, καθώς και η έρευνα αυστηρώς καθορισμένων πεδίων του επιστητού με συγκεκριμένες και.
ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΣ.
21ος αιωνας Παναγιώτης Πατατούκος & ΖήσηςΚωστάκης.
1. «Αμφιβολίας Εγκώμιον», του Νίκου Δήμου
ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ.
Ερωτήσεις Ποιες έννοιες αποτελούν τα ενοποιητικά στοιχεία των επιμέρους βιολογικών κλάδων τον 19ο αιώνα Τι είναι ο Γερμανικός ιδεαλισμός, τι ο Γερμανικός.
Το κίνημα των Ναζαρηνών
Όμιλος: Δικτύωση κοινοτήτων μάθησης μαθηματικών
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ-ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ Α.ΓΟΥΛΟΣΠΥΡΟΥ.
ΕΡΓΑΣΙΑ του: ΑΝΔΡΕΑ ΧΡΟΝΗ Γ4
Ομήρου Ιλιάδα Ζ
Ομήρου Ιλιάδα Ζ
Σχέση διγλωσσίας και γνωστικής / γλωσσικής ανάπτυξης
Τεχνολογία και Επιστήμη
Η αυτοκρατορία χωρίζεται σε Ανατολική και Δυτική ΟΥΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2011.
ΟΙ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΙ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΥΓΟΝΙΣΜΟΣ; Η αναπαραγωγή εξημερωμένων ζώων -αναπαράγοντας τα πιο επιθυμητά και ευνουχίζοντας και δολοφονώντας τα υπόλοιπα έγινε το μοντέλο στις προσπάθειες της ευγονικής για αναβάθμιση πληθυσμών, ανοίγοντας το δρόμο σε δολοφονίες, ευθανασία και γενοκτονία.

ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ Ο ΕΥΓΟΝΙΣΜΟΣ; Η επιθυμία τον επιστημόνων να βελτιώσουν τις κληρονομικές ιδιότητες του ανθρώπινου πληθυσμού ήταν η αρχή του ευγονισμού. Γι’ αυτό στις αρχές του 18ου μέχρι το τέλος του 19ου αιώνα, κατασκεύασε γενετικές θεωρίες που υπέθεταν ότι η κληρονομικότητα βασιζόταν σε άκαμπτα γενετικά σχέδια ελάχιστα επηρεασμένα από το κοινωνικό περιβάλλον.

ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΕΥΓΟΝΙΣΜΟΥ; Στην Αγγλία, κατά το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, ο Φράνσις Γκάλτον , εξάδελφος του Κάρολου Δαρβίνου, έθεσε τις βάσεις για την επιστήμη της ανθρώπινης κληρονομικότητας. Αποτυχημένος μαθηματικός αλλά επιστήμονας που ασχολιόταν με τα πάντα, ο Γκάλτον υπήρξε πρωτοπόρος στη μέτρηση της κληρονομικότητας. Στην αρχή, προσπάθησε να αποδείξει τη μεταφορά της νοημοσύνης από γενιά σε γενιά, χρησιμοποιώντας τις βιογραφίες επιφανών ατόμων και, κατόπιν, δοκίμασε να μετρήσει τις αλλαγές οι οποίες παρατηρούνται σε δείγματα πληθυσμού, εφευρίσκοντας έτσι, τη βιομετρία. Οι νόμοι που συντάσσει θα αποδειχθούν αργότερα λανθασμένοι. Ωστόσο, από τους ίδιους το 1883, καταλήγει σε μία νέα θεωρία, η οποία έχει στόχο να βελτιώσει το ανθρώπινο είδος, ευνοώντας τα άτομα με τις μεγαλύτερες ικανότητες.

ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ Ο ΕΥΓΟΝΙΣΜΟΣ; Ο Γκάλτον στο βιβλίο του «Έρευνες πάνω στην Ανθρώπινη Ικανότητα» επινόησε τον όρο ευγονική, τον οποίο παρήγαγε από την Ελληνική λέξη ευγενής. Η πρώτη σημαντική εργασία για την ευγονική ήταν το βιβλίο «Η Κληρονομική Μεγαλοφυία» (1869) όπου παρουσίασε τα αποτελέσματα των μελετών του για τις οικογένειες επιφανών ανθρώπων, σαν μια απόδειξη της άποψης του ότι «θα ήταν πολύ πρακτικό να δημιουργήσουμε μια πολύ προικισμένη ράτσα ανθρώπων με συνετούς γάμους στη διάρκεια αρκετών συνεχόμενων γενεών».

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΓΟΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ; Στην ουσία ο ρατσισμός δημιουργήθηκε μέσα από τον ευγονισμό καθώς με τον ευγονισμό άρχισαν να διαχωρίζονται τα κοινωνικά στρώματα και άρχισε να υπάρχει μια υποτίμηση και μια έχθρα ανάμεσα στα διάφορα κοινωνικά στρώματα.

ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΥΓΟΝΙΣΜΟΥ Οι συνέπειες του ευγονισμού ήταν ακραίες πράγμα που κανένας δεν το περίμενε. Και όμως στο τέλος του 19ου αιώνα μετά από μια μελέτη ομάδας επιστημόνων αποδείχτηκε ότι ο αριθμός των αυτοκτονιών αυξήθηκε κατά 30% την εποχή του ευγονισμού.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΖΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΙΤΖΙΚΑΣ ΠΕΤΡΟΣ ΧΩΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΝΑΖΙΡΗΣ ΤΑΣΟΣ

ΠΗΓΕΣ http://metavatismos. blogspot. gr/ κ΄ http://el. wikipedia ΠΗΓΕΣ http://metavatismos.blogspot.gr/ κ΄ http://el.wikipedia.org/wiki/Πύλη:Κύρια