Τεχνολογίες Εκπαίδευσης

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
«Πρόγραμμα Αναμόρφωσης Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών Γ.Π.Α.» Σεμινάριο Επιμόρφωσης Διδακτικού Προσωπικού Οι τεχνολογίες της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών.
Advertisements

Wikipedia_ Σύνθεση διαδικτυακής παγκόσμιας εγκυκλοπαίδειας από τους αναγνώστες της. Επικοινωνία και συμφωνία για υποκειμενικά θέματα πολλών οπτικών γωνιών.
Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη
Η πλατφόρμα moodle και η χρήση ψηφ. εκπαιδευτικού υλικού
Σύντομη Παρουσίαση των Μαθηματικών του Project «Παρθενώνας»
Β. Νταλούκας – Δ. Δαούσης – Σ. Κατεβάογλου –
Εκπαιδευτικό λογισμικό Δέγγλερη Σοφία ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ.
ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΥΡΓΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ Μ. Μ. Ε
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
Crazy machines Θερμός Σπύρος Φλώρος Γιώργος Κυρίτσης Κων/νος
Τι είναι wiki; Μια ιστοσελίδα που επιτρέπει στους επισκέπτες της να προσθέσουν, να αφαιρέσουν και να διαμορφώσουν το περιεχόμενό της.
WEB 2.O TOOLS Project Β 2 2 ο Γενικό Λύκειο Λευκάδας
Inspiring Science Education : Ένταξη Σχολικών Μονάδων,
Το web 2.0, εισήγαγε (ακριβέστερα: δημιούργησε τις προϋποθέσεις για) νέες κοινωνικές και διδακτικές πρακτικές. Η επίδραση του web 2.0 στην Εκπαίδευση μπορεί.
European Citizenship Learning to get-Learning to give.
Καλές πρακτικές, υλοποιημένα wiki από σχολεία και εκπαιδευτικούς
1 Μια διδακτική πρόταση για τις εκπαιδευτικές επισκέψεις ΘΕΜΑ ΠΡΟΟΔΟΥ.
Μ. Βιβίτσου, Ν. Λαμπροπούλου, Αλ. Γκίκας, Ι. Χαρδαλούπα
Ερευνητικη εργασια (project) β’ ταξη τομεασ πληροφορικησ
Δευτέρα 25/9/2006 ΤΕΙ Λάρισας Παρουσίαση Web-site – Θεματικής Πύλης (Elektra.teilar.gr) και Λογισμικού Ασύγχρονης και Σύγχρονης Τηλε-εκπαίδευσης (E-Presence.
TO FACEBOOK Αναστασία Τσιναρίδη Σπυριδούλα Τόλιου Β’4.
Tο project από τα μάτια των μαθητών ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑ Το καλοκαίρι του 2011, όταν άκουγα στην τηλεόραση για ένα καινούριο μάθημα– την ερευνητική.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Σύνδεση online Επίπεδο γνώσεων:
Ομάδα Α Διδακτική της Γλώσσας Γ’-Δ’ Δημοτικού
Διδακτική ΙΙ Ομάδες, Εργασίες, Ημερομηνίες Παρουσίασης.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Γραφείο Ποιότητας Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
Εφαρμογές των νέων Τεχνολογιών στη διδασκαλία και μάθηση
Ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση
Ομάδα Ζ Σπυρόπουλος Χρήστος Νούτσος Βάιος Κολτσίδας Θάνος Ιωαννίδης Νίκος Σκούρτης Τάσος Λαζαρίδης Λάζαρος Πεχλιβανίδου Κατερίνα Μαρμαροκόπος Γιώργος Σταγκοπούλου.
2. Μορφή και οργάνωση του μαθήματος
Η εκπαιδευτική αξία μιας εικονικής επίσκεψης σε Μουσείο Γιάννης Κοπιδάκης Εκπαιδευτήριο «ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ» Ηράκλειο Κρήτης.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Ειδική Θεματική Δραστηριότητα Τμήμα Βπ– Τομέα Πληροφορικής 1 ου ΕΠΑΛ Λιβαδειάς Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Αθανασίου Παρασκευή ΠΕ19/ Σκίτσος Δημήτριος ΠΕ.
ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» Ινστιτούτο Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Κοινωνία της Πληροφορίας & Τεχνητή Νοημοσύνη Δρ. Κωνσταντίνος Δ. Σπυρόπουλος Δντής Έρευνας.
Σχεδιασμός – Οργάνωση –Υλοποίηση προγράμματος Αγωγής Υγείας
Η ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ WIKI Eίναι μία ιστοσελίδα που επιτρέπει στους χρήστες της να προσθέσουν, να αφαιρέσουν, ή να επεξεργαστούν το περιεχόμενό της, πολύ γρήγορα και.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (PROJECT) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ 2 ΓΕΛ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ.
Οδηγίες συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης για το πρόγραμμα Teachers 4 Europe
Tο project από τα μάτια των μαθητών  ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑ Tο σχολείο χώρισε τους μαθητές της Α’ Λυκείου σε 9 διαφορετικά project, ανάλογα με το.
Νεοελληνική γλώσσα και διαδραστικός πίνακας διαδραστικός πίνακας.
Διδακτική προσέγγιση βασισμένη σε δραστηριότητες αξιοποιώντας το διαδίκτυο.
Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης
Διαθεματική πρόταση για τη διδασκαλία των ομηρικών επών και της περιγραφής έργου τέχνης Βασιλική Αφεντουλίδου Εκπαιδευτικός ΠΕ 02 Γυμνάσιο Σίφνου Δ/νση.
8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών
Β΄ Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού Ερευνητική εργασία Β΄Λυκείου «Συμμετέχουμε, άρα υπάρχουμε»: Η κοινωνική οπτική της WEB 2.0 μάθησης ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ E-LEARNING ΠΕΤΣΑΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.
Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Εικονικά Μουσεία Ημερίδα «Εικονικά Μουσεία» Παρουσίαση του Δικτυακού Τόπου των Εικονικών Μουσείων.
Λογισμικό Εκπαίδευσης M- Pedia Ελευθέριος Μιχαηλίδης Διευθύνων Σύμβουλος, M-Data
Τίτλος Δραστηριότητας
Το νερό 36ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών Σχ. Έτος: Τάξεις: Δ1–Δ2
ΜΑΘΗΣΗ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ
Και η εκπαιδευτική τους χρήση.  Web 2.0 τεχνολογίες, εφαρμογές και υπηρεσίες  Δημιουργία μαθημάτων με τη χρήση εργαλείων Web 2.0, διαδικτύου – σύγκριση.
Εκμετάλλευση υπηρεσιών Web 2.0 σε σχολικούς ιστοτόπους Παλάζης Βασίλης 3o Γυμνάσιο Μυτιλήνης.
Παρουσίαση Web 2.0 εργαλείων
Τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του Διαδικτύου και η ευρεία του αποδοχή από τις νεαρές ηλικίες καλλιέργησαν την ιδέα της αξιοποίησής του ως ένα εργαλείο στην.
ΤΙ ΕIΝΑΙ ΤΟ WEB2 Το Web 2.0 αναφέρεται σε μια αναμενόμενη δεύτερη γενιά του Web που επιτρέπει στα άτομα να δημιουργούν, να δημοσιεύουν, να ανταλλάσσουν,
Ειρήνη Πετράκη Δασκάλα – Πυρήνας ΤΠΕ Μάρτιος, 2011
Αντωνιάδου Σοφία Ζυγούρης Φώτης Καπουλίτσας Θανάσης
SLIDESHARE To SlideShare είναι ένας δικτυακός τόπος που φιλοξενεί δωρεάν τις παρουσιάσεις σας σε format PowerPoint, Open Office, Keynote και pdf και σας.
Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας της Φλώρου Παγώνας
Η Πρακτική σας Άσκηση στο πλαίσιο της Διδακτικής Μαθηματικών ΙΙ
8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών
«Τρόποι δημιουργίας μιας μεταλλαγμένης Ψηφιακής τάξης»
ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΤΑΞΗ Διερεύνηση με συζήτηση
Εργαλεία μάθησης Ομαδική εργασία φοιτητών ΠΤΝ
ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
7 ο Νηπιαγωγείο Πατρών – Γεωργάκης Ολύμπιος
1/θ Νηπιαγωγείο Ριόλου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τεχνολογίες Εκπαίδευσης Ομάδα Ζ Πεχλιβανίδου Κατερίνα Σταγκοπούλου Αλεξάνδρα Νούτσος Βάιος Λαζαρίδης Λάζαρος Σκούρτης Αναστάσιος Μαρμαροκόπος Γεώργιος Ιωαννίδης Νικόλαος Σπυρόπουλος Χρήστος Κολτσίδας Θάνος Miguel Ruiz

Περιεχόμενα Παρουσίασης Ομάδα Στόχος Γιατί επιλέγουμε το Art Project? Γιατί για ομάδα-στόχο επιλέχθηκαν οι Μαθητές και Δάσκαλοι? Απαιτήσεις Συστήματος Art Project powered by Google Στόχοι Μαθητών Στόχοι Δασκάλου Πλεονεκτήματα Επίτευξη Στόχων Πότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Art Project? Μια ματιά στο πρόγραμμα Πηγές

Art Project powered by Google Ομάδα Στόχος: Δάσκαλοι Μαθητές μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις τάξεις ανάλογα με τις απαιτήσεις των μαθημάτων

Γιατί επιλέγουμε το Art Project? Με αφορμή την εισαγωγή του νέου μαθήματος της Μουσειοπαιδαγωγικής στα σχολεία επιλέξαμε να παρουσιάσουμε το Art Project της Google ..αλλά και την ελκυστική παρουσίαση των εκθεμάτων και μουσείων

Γιατί για ομάδα-στόχο επιλέχθηκαν οι Μαθητές και Δάσκαλοι? Τα οφέλη του λογισμικού είναι σημαντικά τόσο για τον μαθητή όσο και για τον δάσκαλο με αποτέλεσμα να μην μπορεί η ομάδα-στόχος να αποτελείται μόνο από τη μια κατηγορία

Απαιτήσεις Συστήματος: Δωρεάν online Λογισμικό Υποστήριξη από όλους τους δημοφιλείς Web Browsers αλλά κυρίως είναι αναπτυγμένο για τον Chrome Browser

Art Project powered by Google Είναι μια online πλατφόρμα μέσω της οποίας o χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση σε υψηλής ευκρίνειας εικόνες από έργα καλλιτεχνών, που στεγάζονται σε μουσεία.

Art Project powered by Google Σήμερα συμμετέχουν 151 μουσεία από 40 χώρες

Art Project powered by Google Επιτρέπει στον χρήστη: να περιηγηθεί εικονικά μέσα στο μουσείο να εξερευνήσει τα εκθέματα να δημιουργήσει τη δική του εικονική συλλογή

Art Project powered by Google Χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία με το Street View της Google Οι εικόνες είναι υψηλής ευκρίνειας αφού κάθε εικόνα έχει πάνω από 1.000.000.000 pixels (Gigapixels) Έχει πάνω από 32.000 εκθέματα Είναι διαθέσιμο σε 18 γλώσσες

Αρχική Σελίδα

Η Περιήγηση στο μουσείο

Λίστα Εκθεμάτων

Λεπτομερής Περιγραφή Εκθεμάτων

Στόχοι Μαθητή Πρόσβαση στην τέχνη χωρίς κόστος, χωρίς μετακίνηση Διεπιστημονική μάθηση Πολύ-οργανική μάθηση Ατομική εξερεύνηση τέχνης

Στόχοι Μαθητή Επικοινωνία με άλλους μαθητές Συζητήσεις καλλιτεχνικού περιεχομένου Εξοικείωση με κάθε είδους τέχνη (graffiti .. αναγεννησιακά .. γλυπτά)

Στόχοι Δασκάλου Να κάνει ελκυστικό το μάθημά του Να “παράγει” σκεπτόμενους μαθητές Να αναπτύξει την κριτική σκέψη των μαθητών

Στόχοι Δασκάλου Να οξύνει το ενδιαφέρον των μαθητών για την τέχνη Να γνωρίσει στα παιδιά διάφορες μορφές τέχνης Γνωριμία διεθνών μουσείων Να προκαλεί την ενεργή συμμετοχή των μαθητών στο μάθημα

Στόχοι Δασκάλου Να βοηθήσει τους πιο αδύναμους μαθητές να συμμετέχουν στο μάθημα Να λύσει πιο εμπεριστατωμένα απορίες των μαθητών Προσωπικοί λόγοι (δια βίου μάθηση)

Στόχοι Δασκάλου Ένας ιδιαίτερος στόχος του Έλληνα δασκάλου είναι να θίξει με αντικειμενικότητα το ευαίσθητο θέμα των Ελγίνειων Μαρμάρων, δείχνοντας ποια ακριβώς είναι και ποια είναι τα ομοιώματά τους μέσα στο μουσείο της Ακρόπολης.

Τα Πλεονεκτήματα του Art Project συμπίπτουν με τους στόχους τόσο των μαθητών όσο και των δασκάλων

Πλεονεκτήματα Προκαλεί το ενδιαφέρον για μια πραγματική επίσκεψη σε μουσείο μετά την εικονική περιήγηση σύμφωνα με ερευνητές Mobile- learning Ubiquitous- learning Οικολογία – δεν τυπώνονται άσκοπα ενημερωτικά φυλλάδια

Julian Raby υπεύθυνος του Freer Gallery of Art “Η εμπειρία της τεχνολογίας του Gigapixel μας φέρνει κοντά στις αισθήσεις του καλλιτέχνη και μας παρουσιάζει τα εκθέματα με τέτοια λεπτομέρεια που πολλές φορές δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή με γυμνό μάτι.”

Πώς γίνεται η επίτευξη των στόχων? Πρόσβαση οποιαδήποτε ώρα και από οπουδήποτε Δυνατότητα απομακρυσμένης επικοινωνίας με ειδικούς των μουσείων και ιδρυμάτων Λόγω ελκυστικής παρουσίασης των εκθεμάτων προσελκύει ακόμη και μη φιλότεχνους μαθητές και δασκάλους

Πώς γίνεται η επίτευξη των στόχων? Εύκολη λειτουργία προγράμματος (το πρόγραμμα γίνεται ιδιαίτερα ελκυστικό λόγω της εύκολης χρήσης του) Έγκαιρος και έγκυρος σχολιασμός των εκθεμάτων κατά την περιήγηση Οπτικά μέσα

Πότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Art Project? Από το Δάσκαλο Στο μάθημα της Ιστορίας Στο μάθημα των Θρησκευτικών Στο μάθημα των Καλλιτεχνικών Στο μάθημα της Μουσειοπαιδαγωγικής (νέο μάθημα) Στο μάθημα της Πληροφορικής

Πότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Art Project? Από τον μαθητή Στην τάξη Στο σπίτι Στην παρέα

Μια σύντομη ματιά στο Art Project

Πηγές http://www.googleartproject.com http://en.wikipedia.org/wiki/Google_Art_Project http://www.elliepek.gr/documents/5o_synedrio_eisigiseis/Skandali.pdf Όλες οι εικόνες των διαφανειών αποτελούν εκθέματα των συνεργαζόμενων μουσείων

Ερωτήσεις ? ? ?