ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΑΡΧΙΚΗΣ ΠΗΞΗΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Το αυτόματο ηλεκτρικό σίδερο
Advertisements

Μετάδοση Θερμότητας με μεταφορά
ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΥΦΛΕΚΤΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΕΡΟΖΟΛ σύμφωνα με την ΟΔΗΓΙΑ της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 2008/47/EC που τροποποιεί την Οδηγία της Επιτροπής 75/324/EEC.
Πανασέτη Στέφανη Σκαρπάρη Παρασκευή
ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ όπως φαίνεται από το διάστημα Η Ανταρκτική βρίσκεται στο Νότιο Πόλο του πλανήτη μας. Το κλίμα και οι βιολογικές συνθήκες, της παρέχουν ένα.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ ΓΕΡΟΘΑΝΑΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ.
ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ – Τμήμα Αυτοματισμού
Μέθοδος Ατομικής Εργασίας
ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΗ EΚΡΗΚΤΙΚΩΝ ΥΛΩΝ
TEST ΑΈΡΙΑ ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ.
H Mathematica στην υπηρεσία της Φυσικής
Επιμέλεια: Κυρισκόζογλου Ουρανία
Εργαστηριακή άσκηση 1 ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΗΚΟΥΣ-ΧΡΟΝΟΥ-ΜΑΖΑΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗΣ
ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ
ΕΚΦΕ ΣΕΡΡΩΝ Εργαστηριακές Ασκήσεις Εργαστηριακές ΑσκήσειςΧημείας B΄Λυκείου Γενικής Παιδείας Επιμέλεια: Θανασούλιας Αλέξης Χημικός Σχολ.Έτος:
Eπιμέλεια: Μανδηλιώτης Σωτήρης
Στατιστική Ι Παράδοση 6 Η Κανονική Κατανομή
ΜΕΤΡΗΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΒΑΘΜΟΝΟΜΗΣΗ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟΥ
Το πειραμα του Ερατοςθενη- Το δικο μας πειραμα
Ταχύτητα: το πηλίκο της μετατόπισης δια τη χρονική διάρκεια υ=Δχ/Δt
ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ
ΣΤΑΘΜΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΙΑΚΡΙΒΩΣΗΣ ΟΓΚΟΜΕΤΡΙΚΩΝ ΣΚΕΥΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΟΓΚΩΝ
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ
2.1 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ: ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ
ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΒΑΡΩΝ ΚΑΙ YΔΡΟΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ: ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ & ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ
ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ HPLC. ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ / ΔΙΑΚΡΙΒΩΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ HPLC (1) Περιλαμβάνει έλεγχο: –Συστήματος παροχής διαλυτών Ακρίβειας ταχύτητας.
Αγώγιμα πολυμερικά νανοσύνθετα για εφαρμογές ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης ΤΑΛΑΕΒΙΤΣ ΟΛΕΓΚ Επιβλέπων: Πίσσης Πολύκαρπος Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. – Ε.Μ.Π.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
2.2 Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ.
ΚΟΚΚΟΜΕΤΡΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ.
ΔΙΑΚΡΙΒΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟΣ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Με τη συμπλήρωση του διδακτικού στόχου αυτού ο/η μαθητής/τρια πρέπει:
Ευθύγραμμη ομαλή κίνηση
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
Ερωτήσεις Σωστού - Λάθους
Επιμέλεια: Ελευθερία Φανουράκη
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ.
Μελέτη της ευθύγραμμης ομαλής κίνησης.  Θέση - χρόνος - μετατόπιση - χρονικό διάστημα - ταχύτητα  Οι Στόχοι: 1.Να υπολογίζεις την ταχύτητα ενός σώματος.
«Εν Χημικόν ωρολόγιον» Το χημικό ρολόι Β ΛΥΚΕΙΟΥ-ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΧΗΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΗ Η. Γαβρίλης.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΜΗΛΟ.
Πρακτική άσκηση Eργαστήριο Εδαφολογίας τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής μηχανικής ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Α.Μ.:Ζ
Ματθαίου Μαρία Μίμη Έλενα ΜΕΛΕΤΗ ΗΜΙΣΚΛΗΡΟΥ ΤΥΡΙΟΥ.
ΜΕΤΡΗΣΗ ΡΟΗΣ ΑΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕ.ΤΡΟ.. Χαρακτηριστικά ρευστών Κάθε ρευστό έχει ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών, μεταξύ των οποίων είναι: Πυκνότητα.
ΑΣΚΗΣΗ 8 Ελαστικές και μη ελαστικές κρούσεις Αρχή διατήρησης της ορμής ΑΣΚΗΣΗ 8 Ελαστικές και μη ελαστικές κρούσεις Αρχή διατήρησης της ορμής Σκοπός είναι.
ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2 ο. ΣΑΚΧΑΡΑ Τα σάκχαρα αποτελούν το βασικότερο συστατικό (12–30 %), συντίθενται και συσσωρεύονται στις ράγες όσο προχωρεί η ωρίμανση.
ΕΚΦΕ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ Χημεία Β΄ Γυμνασίου Παρασκευή Διαλυμάτων Ιδιότητες Υλικών Λογισμικό VLAB Εισηγητής Στέφανος Κ. Ντούλας Χημικός MSc-MEd Συνεργάτης.
ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΥΓΡΑΣΙΑΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗΣ. ΑΛΕΥΡΙ ◦ Σιτάλευρο : Είναι το προϊόν άλεσης υγιούς σιταριού, που έχει καθαριστεί βιομηχανικά από κάθε οργανική ή ανόργανη.
“Δροσισμός Θερμοκηπίων (Α)” Εισαγωγή Άσκηση Επίλυση Συζήτηση Θέμα Θεωρία Εργαστήριο – Γεωργικές Κατασκευές TEI Πελοποννήσου Διδάσκων - Γεώργιος Δημόκας.
Μ.Ε.Κ. Ι Κεφάλαιο 2 Θερμοκρασία- Σχετική & Απόλυτη Θερμ.
Ποιοτικός Έλεγχος Πρώτων Υλών Ενότητα 4: Μηχανικές Ιδιότητες του Ξύλου και των σύνθετων συγκολλημένων προϊόντων Γεώργιος Νταλός, Καθηγητής, Τμήμα Σχεδιασμού.
ΒΑΡΟΣ – ΜΑΖΑ – ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ
Φυσική Γ΄ Λυκείου Θετικής & Τεχνολογικής Κατεύθυνσης
Ερωτήσεις Ένα αυτοκίνητο κινείται προς το Βορρά, σε οριζόντιο δρόμο. Ποια είναι η κατεύθυνση της στροφορμής των τροχών του; Η στροφορμή ενός συστήματος.
Τεχνολογία Δομικών Υλικών
Κονίες Ορισμός Κάθε συνδετικό υλικό (συνήθως στερεό και σε μορφή σκόνης), το οποίο ύστερα από ανάμειξη με ένα ρευστό μέσο (συνήθως νερό) γίνεται εύπλαστο.
Άσκηση 9 ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ.
Καλλιέργεια βακτηρίων
Μια εισαγωγή του φαινόμενου της διάθλασης για το γυμνάσιο
Υδατώδη Κατακρημνίσματα Βροχή, Χιόνι, Χαλάζι,Δρόσος
Μερκ. Παναγιωτόπουλος-Φυσικός
Νόμος του Hooke ελαστικότητα
ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ - ΑΓΩΓΙΜΟΤΗΤΑ
11/12/20171 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΩΝ ΙΔΑΝΙΚΩΝ ΑΕΡΙΩΝ.
Συσκευές ηλεκτροφόρησης. Ηλεκτροφόρηση Αναλυτική μέθοδος που χρησιμοποιείται συνήθως στη βιολογία και στην ιατρική για το χωρισμό – σπάσιμο – διάλυση.
Συμβολή – Ανάκλαση – Διάθλαση
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΑΡΧΙΚΗΣ ΠΗΞΗΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ

Χρόνος αρχικής πήξης είναι το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από την ανάμειξη του τσιμέντου με το νερό μέχρι τη στιγμή που η πλαστική μάζα που σχηματίστηκε χάσει τις πλαστικές και συγκολλητικές της ιδιότητες. Σύμφωνα με τον Κανονισμό Τσιμέντων ο χρόνος αρχικής πήξης, όταν ελέγχεται με την συσκευή Vicat, πρέπει να είναι όχι μικρότερος της μίας ώρας.

Όργανα και συσκευές Συσκευή Vicat. Αποτελείται από έμβολο που μπορεί να κινείται κατακόρυφα και στο κάτω μέρος του οποίου είναι προσαρμοσμένη η βελόνα αρχικής πήξης. Το συνολικό βάρος του εμβόλου με την βελόνα είναι 300±1 gr. Στο έμβολο είναι προσαρμοσμένος δείκτης που κινείται μπρός από κατακόρυφη αριθμημένη κλίμακα. Στην κλίμακα αυτή γίνεται η απευθείας ανάγνωση της απόστασης της άκρης της βελόνας από την πλάκα στήριξης σε mm. - Κολουροκωνική μήτρα. Αποτελείται από κολουροκωνικό δακτύλιο από σκληρό ελαστικό και γυάλινη πλάκα στήριξης. Ζυγός. Χρησιμοποιείται ζυγός που να δίνει ακρίβεια μεγαλύτερη του 0,5 % του βάρους που ζυγίζει. Βελόνα αρχικής πήξης. Ειναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο χάλυβα. Εχει μήκος 50 mm και διατομή 1 mm2.

Συσκευή Vicat

Τρόπος εργασίας Ζυγίζονται 500 gr τσιμέντου. Ζυγίζεται η απαιτούμενη ποσότητα νερού για την παρασκευή του κανονικού τσιμεντοπολτού. Κανονικός τσιμεντοπολτός είναι εκείνος ο οποίος κατά την δοκιμή συνεκτικότητας δίνει απόσταση εμβόλου και πλάκας στήριξης 6 ± 1 mm. Η δοκιμή συνεκτικότητας εκτελείται με την ίδια συσκευή με τη διαφορά όμως ότι χρησιμοποιείται έμβολο διατομής 10 mm2. Σκοπός δε της δοκιμής αυτής είναι η εξεύρεση της απαιτούμενης ποσότητας νερού γιά την παρασκευή τσιμεντοπολτού κανονικής συνεκτικότητας. Προστίθενται στο νερό τα 500 gr τσιμέντου με προσοχή. Ο χρόνος που τελειώνει η προσθήκη νερού χαρακτηρίζεται ως χρόνος μηδέν. Αναμειγνύονται με προσοχή τα υλικά μέχρι να δώσουν ομοιογενή μάζα. Γεμίζονται οι κολουροκωνικές μήτρες χωρίς κρούσεις ή δονήσεις και αφαιρείται τυχόν περίσσευμα με μυστρί. Η πλάκα στήριξης για να μην κολλήσει ο τσιμεντοπολτός κατά την πήξη λιπαίνεται ελαφρώς. Τοποθετούνται οι μήτρες στο χώρο συντήρησης. (θερμοκρασίας 20 ± 1°C και σχετικής υγρασίας τουλάχιστον 90 %.)

Προσδιορισμός αρχικής πήξης Τοποθετούμε στη συσκευή τη βελόνα αρχικής πήξης και ρυθμίζουμε το δείκτη στην ένδειξη μηδέν όταν η βελόνα ακουμπά στην πλάκα στήριξης. Μεταφέρουμε τη γεμισμένη μήτρα στη συσκευή και προσεκτικά κατεβάζουμε τη βελόνα έτσι που να έλθει σε επαφή με την επιφάνεια του τσιμεντοπολτού. Αφήνεται η βελόνα να βυθιστεί με την επίδραση του βάρους της μόνο μέσα στον τσιμεντοπολτό. Μετά από 30 sec διαβάζουμε στην αριθμημένη κλίμακα την απόσταση της βελόνας από την πλάκα στήριξης, καταγράφοντας ταυτόχρονα το χρόνο που παρήλθε από την παρασκευή του κανονικού τσιμεντοπολτού. Αφού καθαρίσουμε τη βελόνα της συσκευής επαναλαμβάνουμε τη δοκιμή σε θέσεις όμως που να απέχουν από τα τοιχώματα ή άλλα σημεία δοκιμών 1 cm.

Ο χρόνος που πέρασε από το χρόνο μηδέν της παρασκευής του τσιμεντοπολτού μέχρι τη στιγμή που η απόσταση της βελόνας από την πλάκα στήριξης είναι 5 ± 1 mm, είναι ο χρόνος αρχικής πήξης και καταγράφεται στρογγυλευμένος στο πλησιέστερο πεντάλεπτο.

Η αρχή της πήξης γίνεται το ταχύτερο σε 1 ώρα και το τέλος το αργότερο σε 12 ώρεςμετά την ανάμιξη του τσιμέντου με νερό. Η αρχή της πήξης είναι σημαντική για τη δυνατότητα επεξεργασίας του τσιμεντοπολτού και διαρκεί στην πράξη 1-4 ώρες, ενώ το τέλος της πήξης 8-12 ώρες, ανάλογα με τη λεπτότητα άλεσης και τον τύπο του τσιμέντου, τη θερμότητα και την αναλογία ανάμιξης τσιμέντου και νερού. Στο Σχήμα δίνονται οι χρόνοι αυτοί για διάφορα ποσοστά νερού.