Donnybrook Quarter Hackney, Lower East End London

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
«Κυβερνητικές προτάσεις για το Ασφαλιστικό» © VPRC – Μάρτιος / Δ.1 © VPRC – Μάρτιος 2008 ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ.
Advertisements

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Η ολοκλήρωση σε πολεοδομική και αρχιτεκτονική κλίμακα.
Παραδοσιακή Αρχιτεκτονική
Νέα δεδομένα στην οικοδομησιμότητα ακινήτων
Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο
κριτική ανάλυση παραδειγμάτων αστικού σχεδιασμού:
APARTMENTS BUILDINGS IN RUE DES SUISSES, Paris
1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αλληλεξάρτηση Χρήσεων Γης και Συγκοινωνιακού Συστήματος
Χαρακτηριστικά της πολεοδομικής πολιτικής στην Ελλάδα
Χωρικός Σχεδιασμός & Αρχιτεκτονική
Κεφάλαιο 3: Το ενιαίο ρυθμιστικό και νομικό πλαίσιο. 3.1 Η έννοια και το περιεχόμενο του ενιαίου ρυθμιστικού πλαισίου. 3.2 Η αναγκαιότητα δόμησης του.
E.M.Π. – ΣXOΛH APXITEKTONΩN AKAΔHMAΪKO ETOΣ TOMEIΣ I, II, III 9ο XEIMEPINO EΞAMHNO MAΘHMA: APXITEKTONIKOΣ ΣXEΔIAΣMOΣ 9: AΣTIKOΣ ΣXEΔIAΣMOΣ COURS.
ΤΑΖ ΜΑΧΑΛ DONSILA BICI DONSILA BICI.
Le Corbusier, Η πόλη του αύριο
ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΕΠΑΝΕΚΤΙΜΙΣΗ ΤΥΠΩΝ
Η γειτονιά του Αγίου Ιωάννη στην Λάρνακα
Ευρυζωνικότητα ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ.
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Β΄: ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ ΘΕΜΑ: ΟΙ.
Ψηφιακές Τεχνολογίες στον Αρχιτεκτονικό Σχεδιασμό ΙΙ
Almere – Oλλανδία – 2006 αρχ. Christian de Portzamparc Πυκνότητα κατοικιών 29 / ha (κατοίκων 100 / ha) Εισόδημα / έτος ευρώ Xρηματοδότηση 100% ιδιωτικό.
Σ ΧΕΔΙΟ Ο ΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ Α ΣΤΙΚΗΣ Π ΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ «60 δράσεις για τη Δυτική Αθήνα» Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας.
Ομάδα 2 Παναγιώτης Μπελτάος Μάριος Μπορόβας Βασίλης Κανελλόπουλος
Aρχοντικα σπιτια τηΣ λεσβου κατραμαδοσ μιχαλησ
« Καταπολέμηση των διακρίσεων και της ανεργίας με τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
Εργαστήρι – Στρατηγικές της Αριστεράς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης ως εργαλείο προώθησης του σεβασμού.
«Η Προοπτική της Ευρυζωνικότητας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» Αμφιλοχία 10/5/2006 Ασύρματο Ευρυζωνικό Δίκτυο τοπικής πρόσβασης Δήμου Ανακτορίου Φιώρου.
Προγράμματα Ανάπτυξης, Κοινωνικής Στήριξης & Ιατρικής Συνεργασίας
«Τοπικό Σχέδιο Δήμου Ηλιούπολης για την Κοινωνική Ένταξη Ευάλωτων Ομάδων» Ενημερωτική Ημερίδα Ωφελουμένων Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013 Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης.
Ιταλία Η Ιταλική Δημοκρατία ή Ιταλία είναι χώρα της νότιας Ευρώπης, αποτελούμενη από μία χερσόνησο σε σχήμα μπότας και δύο μεγάλα νησιά στη Μεσόγειο θάλασσα:
Όμιλος Ηρακλή Ημέρα Αναλυτών – 12η Απριλίου 2006.
ΑΝΕΡΓΙΑ.
9Η ΔΙΑΛΕΞΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 1.Κανονισμός 1257/99 2.Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) 3.Πρόγραμμα LEADER (I,
Η αναπλαση - αναστηλωση του παραδοσιακου οικισμου ΠΡΑΣΣΕΣ
Βαρόμετρο ΕΒΕΘ - Καταναλωτές Μάρτιος “Η καθιέρωση ενός αξιόπιστου εργαλείου καταγραφής του οικονομικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού γίγνεσθαι.
  Χρωματικά το Μαυσωλείο είναι κτισμένο από λευκό μάρμαρο που έρχεται σε αντίθεση με τα δύο παραπλήσια κτίρια, το τέμενος και το τζαβάμπ, που είναι.
Le Corbusier-πολεοδομικές προτάσεις
54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ SPANGEN ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Στο τελευταίο C.I.A.M. ο Aldo Van Eyck παρουσιάζει τους “κύκλους του Otterlo” με τη μορφή μανιφέστου, όπου διακηρύσσει την ανάγκη συγκερασμού, και όχι.
Πρόταση για οικιστική ανάπτυξη
Διδάσκοντες: Β.Καρβουντζή, Κ. Σερράος Nexus World Fukuoka Ιαπωνία Σπουδάστριες: Μητρατζά Χριστίνα, Μίχαλου Μαρία Μαργαρίτα Steven Holl.
ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Άσκηση 8/1/2013 για όλες τις υποομάδες. Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΙΣ Mια πόλη με λιγότερους δ………………… και περισσότερο π……………………….παρουσιάζει.
ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΔΗ ΑΣΚΗΣΕΩΝ. ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ Άσκηση 1η Επιλογή μιας φωτογραφίας Περιγραφή της οργάνωσης του θέματος.
Άσκηση 8/1/2013 για όλες τις υποομάδες. Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΙΣ Mια πόλη με λιγότερους δρόμους και περισσότερο πράσινο.
Αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και ΕπικοινωνιώνΗράκλειο Κρήτης για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και την Τοπική Ανάπτυξη5 & 6 Μαϊου 2006 Ανάπτυξη.
ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Καζελίδου Ιωάννα - Παναγιωτάκη Ελένη - Δεματάς Αθανάσιος Φωτισμός του κτιρίου του Ωδείου Αθηνών ΣΦΠ 61.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΣΕΩΝ. ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΈΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ: ΤΟ ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ.
Τι είναι το πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης αστικής ανάπτυξης Αφορά :  Στην κοινωνική ένταξη & υποστήριξη ανέργων, μειονεκτικών & ευπαθών ομάδων πληθυσμού.
Ολοκληρώνονται 510 παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 1,37 δισ. € σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Επιβλέπουσα: Λίλα Θεοδωρίδου
ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΚΑΙ ΜΑΡΕΝΙΑ
PROJECT BUILDING A HOUSE Kαλογεροπούλου Καπόγιαννης Κουφός Κοροπούλης
ΕΠΙΠΕΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΚΥΤΤΑΡΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
Εσωτερική Οργάνωση της Πόλης Ι. Η αγορά του αστικού εδάφους
Η γεωγραφική κατανομή του πληθυσμού της Ελλάδας
ΟΜΑΔΑ 7 Ελένη Παπαδοπούλου Κώστας Οικονόμου
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ… ΤΣΟΥΛΗΘΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ
θέμα δήλωση Γραφικό SmartArt με εικόνες σε κόκκινο φόντο
Διδάσκουσα : Μαρία Φακίρη. Η έννοια της κατοίκησης Κατοίκηση : κατοικία Ανάγκες : Aσφάλεια Φυσιολογία Κοινωνικός χαρακτήρας Εργασία Ελεύθερος χρόνος.
ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ.
Μελέτη αστικού περιβάλλοντος ΚΠΕ Μουζακίου
Μελέτη αστικού περιβάλλοντος ΚΠΕ Μουζακίου
Χαρακτηριστικά ακινήτου
ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Χαρακτηριστικά ακινήτου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Donnybrook Quarter Hackney, Lower East End London Peter Barber Architects Μάιος 2004- Μάρτιος 2005

Σύνδεση με τον ιστό της πόλης/ Προσβάσεις/Διαδρομές πεζών Το Donnybrook Quarter βρίσκεται στο Hackney νοτιοανατολικά του Λονδίνου, στη διασταύρωση των οδών Parnell και Οld Ford κοντά στον αυτοκινητόδρομο East Cross. 08.00-08.15π.μ. 03.30-03.45μ.μ. 06.45-07.00μ.μ.

Ένταξη στο κτισμένο περιβάλλον Η πρόταση έγινε στα πλαίσια της πολιτικής πύκνωσης που βασίστηκε στα πολεοδομικά σχέδια του αρχιτέκτονα Richard Rogers, τα οποία υιοθέτησε η κυβέρνηση για την επίλυση 3 σημαντικών προβλημάτων. 1. Την κοινωνική και οικονομική υποβάθμιση των ενοποιημένων αστικών κέντρων. 2. Την ανάγκη δημιουργίας 4.000.000 κατοικιών. 3. Την ανησυχητική εξάπλωση των αστικοποιημένων περιοχών σε όλη την χώρα. Σε αντίθεση με τα γύρω 20ώροφα κτήρια εδώ έχουμε πυκνές κατοικίες χαμηλού ύψους που συνδέονται άμεσα με τη ζωή στους δρόμους της πόλης θυμίζοντας μεσογειακές κατοικίες. Το Donnybrook project εμποτίζει 35 μονάδες στέγασης σ’ έναν πυκνό ιστό με τρόπο που σέβεται την παράδοση αλλά προσφέροντας τες με καινοτόμους τρόπους. Τοποθετώντας την μία κατοικία πάνω στην άλλη σε μία τυπολογία οδοντωτής ταράτσας επιτυγχάνεται η ίδια πυκνότητα με τα γύρω ψηλά κτήρια.

Σχέση κτισμένου – κενού: πώς συγκροτείται το κενό Συνολική έκταση 6.029 τ.μ. Κάλυψη 2.700 τ.μ. (44%)  Κατοικίες 2.573 τ.μ. / Γραφεία, Εμπόριο 127 τ.μ. Δρόμοι 2.254 τ.μ. (37,4%) Ιδιωτικές αυλές 1.121 τ. μ. (18,6%) Οι στενοί δρόμοι πλάτους 7,5 μ. οριοθετούνται από 2ώροφα ή 3ώροφα κτίρια, που στην τομή τους, στην καρδιά του σχήματος, διευρύνονται σχηματίζοντας ένα δεντρόφυτο πλάτωμα. Οι αυλές βρίσκονται στο πίσω μέρος των κατοικιών και κάθε μία από αυτές αντιστοιχεί σε ένα διαμέρισμα του ισογείου. Σε απόλυτη στοίχιση μεταξύ τους ή και πλάτη με πλάτη.

Τυπολογίες κτιρίων: οργάνωση των κινήσεων, συνδυασμός των μονάδων κατοικίας, σχέση ιδιωτικού και συλλογικού – δημόσιου Κάθε πτυχή του σχεδίου έχει διαμορφωθεί για να ενισχύσει τον πολύβουο χαρακτήρα του δημόσιου χώρου. Δρόμοι στους οποίους οι άνθρωποι θα μπορούν να ξαποσταίνουν, τα παιδιά να παίζουν ή απλά να διέρχονται περαστικοί. Το Donnybrook Quarter είναι ένα πυκνό σύστημα μικτής χρήσης που αποτελείται από κατοικίες, κοινόχρηστους χώρους, γραφεία, λιανικό εμπόριο, που έχει ρυθμιστεί από μία υβριδική τυπολογία ταράτσας- αυλής. Η «οδοντωτή» ταράτσα (που είναι ένα διαμέρισμα στο ισόγειο) είναι τοποθετημένη κάτω από μία μεζονέτα. Μία περιφραγμένη εξωτερικά σκάλα οδηγεί σ’ αυτήν τη μεζονέτα από το δρόμο μέσα από μία αυλή με κήπο στην εγκοπή, στο «δόντι» .Κάθε μονάδα διαθέτει τον δικό της ιδιωτικό κήπο καθώς και ταράτσα. Η ποικιλία στις προσόψεις των δρόμων είναι εξασφαλισμένη από μια συστοιχία από κομψές ταράτσες κατοικιών, από στοιχεία ορόσημα και εισόδους στο χώρο. Οι μπροστινές πόρτες δίνουν την αίσθηση της ιδιοκτησίας , ενώ όπου συναντάμε μη οικιστικές χρήσεις στο ισόγειο, οι δρόμοι ζωντανεύουν πιο πολύ.

Τυπολογίες κατοικιών

Τυπολογίες κατοικιών

Σχέδια κατοικιών

Το χρώμα είναι καθοριστικό στοιχείο στο συγκρότημα κατοικιών αυτών και έρχεται σε αντίθεση με το γκρίζο περιβάλλον της γειτονιάς. Σαν λευκός καμβάς που επιδέχεται τις παρεμβάσεις των κατοίκων για να οικειοποιηθούν τον χώρο τους. Η πρόθεση του αρχιτέκτονα είναι το φως να διαχέεται σε όλους τους χώρους. Πολυάριθμα μπαλκόνια που τονίζουν τις προσόψεις με παιχνιδιάρικο τρόπο, έρκερ, παράθυρα και ταράτσες ζωντανεύουν την κοινωνική δραστηριότητα στο δρόμο. Οι στρογγυλεμένες γωνίες απαλύνουν την σκληρή γεωμετρία των κτιρίων.

Φωτογραφίες στο εσωτερικό των διαμερισμάτων Φωτογραφίες στο εσωτερικό των διαμερισμάτων