Χάρτης Δικαιωμάτων του Παιδιού στο Νοσοκομείο

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού
Advertisements

Προτάσεις της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων και της Κοινότητας Εφήβων Συμβούλων του Συνηγόρου του Παιδιού Στρασβούργο, 7- 8 Οκτώβρη 2010 για τη συνάντηση των.
Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Παραγωγα δικαιωματα – κυπριακη πρακτικη υπο το φως των ευρωπαϊκων και διεθνων υποχρεωςεων Νικολέττα Χαραλαμπίδου – ΚΙΣΑ – Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη,
Προσωπικές δεξιότητες
Όταν χρειαζόμαστε βοήθεια,
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΦΗΒΟΥ
Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Διεύθυνσης Π.Ε. Ανατ. Θεσσαλονίκης
1ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΜΚΦ
Τα Δικαιώματα των Παιδιών
Τα δικαιώματα του παιδιού
ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
Παγκόσμια ημέρα του παιδιού
Μαθαίνοντας να παίρνουμε...
6ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας Α΄ τάξη - ερευνητική εργασία Σχ
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ
Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Αξιολόγηση Σεμιναρίου με θέμα: «Υγιεινή Διατροφή και Στοματική Υγεία» Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013 Αντιγόνη Λυμπέρη Υπ. Αγωγής Υγείας ΠΕ Δ Αθήνας.
Page  1 Ο.Παλιάτσου Γαλλική Επανάσταση 1 ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας.
1. Πιστεύετε ότι υπάρχουν διακρίσεις σε σχέση με:.
Δικαιώματα παιδιού και καταπάτησή τους
Ιωάννης Δ. Ιγγλεζάκης Επικ. Καθηγητής Τμ. Νομικής ΑΠΘ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΗΜΕΡΑ.
Πανεπιστήμιο Κρήτης Υπουργείο Υγείας Υπουργείο Παιδείας&Πολ/μού.
Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου
Θρησκευτική ετερότητα και διαπολιτισμική εκπαίδευση
20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
«Αποτελέσματα έρευνας στο πλαίσιο του έργου VAB σε εθνικό επίπεδο» Κωνσταντίνα Πολυμεροπούλου Επιστημονική συνεργάτης ΕΥΕΜ/ΕΑΠ 1Πρώτη Συνάντηση Εργασίας.
ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ , ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ, ΠΡΟΤΥΠΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ
Προφορική (Απευθείας ) Επικοινωνία
ΜΕΘΟΔΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ Δομιστική προσέγγιση (Ι)
6.1. Δικαιώματα και υποχρεώσεις
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Οι υπολογιστές στη ζωή μας Συμβόλαιο χρήσης διαδικτύου.
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
3 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ειδικής Αγωγής
Η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού με απλά λόγια (www
Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού
Ποιος από τους παρακάτω είναι Φυσικό Πρόσωπο; (Φ.Π)
Δικαιώματα Χριστίνα Πανταζάκου.
U.N.I.C.E.F. Οι συμμαθητές.
Τι είναι ο συνήγορος του πολίτη….. Ειρήνη Μιτελούδη Στ1
Δικαίωμα να είσαι παιδί Πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.
ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΒULLING... Το μπούλινκ (σχολικός εκφοβισμός) εμφανίζεται στα σχολεία ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του κόσμου ως λεκτική, σωματική, σεξουαλική,
5. Οι αξίες της ΕΕ Άρθρο 2 ΣΕΕ. Από τις αρχές στις Αξίες Η ΕΕ βασίζεται στις αξίες του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας,
Να γνωρίσουν οι μαθητές τα δικαιώματά τους ως Ευρωπαίοι πολίτες. Να ενημερωθούν για την κοινωνική πολιτική αλλά και τη στρατηγική της Ε.Ε. έναντι.
Διεπιστημονική Προσέγγιση της Παιδικής Σεξουαλικής Κακοποίησης Αθηνά Σπανάκη – Κοχιαδάκη Ιατρός, Βιοπαθολόγος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ηρακλείου.
Δημήτριος Κυφωνίδης Παιδίατρος Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.
Πέτρος Κολοβός ΕΕΔΙΠ Κλινικής Νοσηλευτικής ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΡΟΛΟΙ & ΠΡΟΤΥΠΑ Η Περίπτωση της Νοσηλευτικής.
Η εργασία σχεδιάστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Teachers4Europe
ΔΙΑΛΕΞΗ 9η Ελληνικός Κώδικας Νοσηλευτικής Δεοντολογίας.
Προστασία Πνευματικής Ιδιοκτησίας
Μάθημα: Πολιτική Παιδεία
ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ!!! Είναι δικαίωμά μου;
ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ δικαιωματα του παιδιου
Ισότητα Mind Mosaic Από τις μαθήτριες: Καραγιωργάκη Κατερίνα, Κυπραίου Αγγελική, Πολίτη Κατερίνα, Τσαγκαράκη Μαρία.
Ανθρώπινα δικαιώματα.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Λίγα λόγια για τα προσωπικά δεδομένα
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (2010/C 83/02)
UNICEF Η UNICEF αναγνωρίζει πως οι έγκαιρες παρεμβάσεις είναι οι πιο αποτελεσματικές και συνεργάζεται στενά με τα Υπουργεία Παιδείας των αναπτυσσόμενων.
Α’ Γενικού Λυκείου και ΕΠΑ.Λ.
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΙΣΟΙ
Πολιτική Παιδεία Α’ Λυκείου Διδάσκων: Κοψιδάς Οδυσσέας
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ Πελτέκης Χρήστος Α’4.
ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ
Ελένη Αγάθωνος, PhD Εμπειρογνώμων Παιδικής Προστασίας
Εγώ ,ο άλλος, ο διαφορετικός … Ζούμε μαζί
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Χάρτης Δικαιωμάτων του Παιδιού στο Νοσοκομείο Χάρτης Δικαιωμάτων του Παιδιού στο Νοσοκομείο Στέλλα Τσίτουρα, Παναγιώτης Σπυρίδης, Δημήτριος Καφετζής Β΄ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών

Σκοπός του Χάρτη Δικαιωμάτων του Παιδιού στο Νοσοκομείο Να παρουσιάσει με απλό τρόπο τις ουσιαστικές διατάξεις της Σύμβασης ώστε να προστατεύονται τα δικαιώματα των παιδιών που εισάγονται στο νοσοκομείο. Να δημιουργήσει ερεθίσματα για ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών υγείας ώστε να περιφρουρήσουν αποτελεσματικά τα δικαιώματα παιδιού.

1. Έχω δικαίωμα στην καλύτερη υγεία Τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να απολαμβάνουν το καλύτερο δυνατό επίπεδο υγείας, χωρίς καμία διάκριση οποιασδήποτε μορφής (άρθρα 24.1, 2.1)

2. Έχω δικαίωμα να με φροντίζετε όσο το δυνατόν καλύτερα, με αγάπη και σεβασμό Όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα για συνολική φροντίδα (άρθρο 24)

3. Έχω δικαίωμα στα καλύτερα φάρμακα και στην καλύτερη θεραπεία Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα για άριστη θεραπεία και φροντίδα (άρθρο 24)

4. Έχω το δικαίωμα να με φωνάζετε με το όνομά μου Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα για σεβασμό χωρίς καμία διάκριση φυλής, χρώματος, φύλου, γλώσσας, θρησκείας, πολιτικών ή άλλων πεποιθήσεων δικών τους ή των γονέων τους ή της εθνικής, εθνικιστικής ή κοινωνικής καταγωγής τους, της περιουσιακής τους κατάστασης, της ανικανότητάς τους, της γέννησής τους ή οποιασδήποτε άλλης κατάστασης (άρθρο 2)

5. Έχω το δικαίωμα όταν υπάρχει δυνατότητα να νοσηλεύομαι σε ένα δικό μου χώρο Κανένα παιδί δεν πρέπει να υφίσταται οποιαδήποτε αυθαίρετη ή παράνομη παραβίαση της ιδιωτικής του ζωής (άρθρο 16)

6. Έχω το δικαίωμα να κρατήσω κάποιο μυστικό από τους γονείς μου 6. Έχω το δικαίωμα να κρατήσω κάποιο μυστικό από τους γονείς μου. Παρακαλώ να μην αποκαλύψετε σε άλλους αυτά που σας εμπιστεύομαι

7. Έχω το δικαίωμα να γνωρίζω από ποια αρρώστια πάσχω Τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν δικαίωμα στην ενημέρωση που πρέπει να τους παρέχεται με τρόπο που να λαμβάνονται υπόψη οι γλωσσικές και επικοινωνιακές ανάγκες τους (άρθρο 17δ)

8. Έχω δικαίωμα να σας πω αν συμφωνώ με τη θεραπεία που μου δίνετε Το παιδί που έχει ικανότητα κρίσης, έχει το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης της γνώμης του σχετικά με οποιοδήποτε θέμα που το αφορά. Οι απόψεις του παιδιού λαμβάνονται υπόψη ανάλογα με την ηλικία και το βαθμό ωριμότητάς του (άρθρο 12)

9. Έχω το δικαίωμα να σας πω αν συμφωνώ με τις καινούριες θεραπείες Τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν συγκατάθεση ή διαφωνία για τη συμμετοχή τους σε κλινικά ερευνητικά – πειραματικά προγράμματα (άρθρο 12)

10. Έχω το δικαίωμα να σας πω εάν αισθάνομαι καλά στο Νοσοκομείο Τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν ανησυχία και ταλαιπωρία. Έχουν το δικαίωμα για τις λιγότερο επιθετικές και επώδυνες θεραπείες (άρθρα 12, 19)

11. Έχω το δικαίωμα να προστατευθώ από όλες τις μορφές κακοποίησης Τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν δικαίωμα στη σωματική και ατομική τους ακεραιότητα. Όλες οι υπηρεσίες πρέπει να διασφαλίσουν προστασία από κάθε μορφή βίας, προσβολής, ψυχικής ή σωματικής κακοποίησης, παραμέλησης ή εκμετάλλευσης συμπεριλαμβανομένης και της σεξουαλικής κακοποίησης (άρθρο 19)

12. Έχω το δικαίωμα να γνωρίζω πώς μπορώ να θεραπευθώ στο σπίτι Τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να διδαχθούν πώς θα φροντίζουν τον εαυτό τους όσο το δυνατόν πιο ανεξάρτητα (άρθρο 17)

13. Έχω το δικαίωμα να ενημερωθώ προσωπικά για θέματα που αφορούν στην υγεία και τη ζωή μου

14. Έχω το δικαίωμα στη βελτίωση του νοσοκομείου Τα παιδιά έχουν δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης της γνώμης τους σχετικά με οποιοδήποτε θέμα που τα αφορά (άρθρο 12)

15. Έχω δικαίωμα στο παιχνίδι, την ψυχαγωγία, τις πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες ακόμα και όταν είμαι άρρωστος/η Πρέπει να ενθαρρύνεται η προσφορά κατάλληλων και ίσων ευκαιριών για πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες και για δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου (άρθρο 31)