Ενότητα 20 Παραδοσιακά Επαγγέλματα

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ενότητα 7 Επιχειρηματολογικό Κείμενο
Advertisements

Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΥ
ΤΑΞΗ Α’ Παιχνίδια που ταξιδεύουν Ανάπτυξη Γραπτού Λόγου
Ερευνητικό πρόγραμμα «Η δική μου ιστορία: Κατασκευή γενεαλογικού δέντρου μαθητών/τριών της Β΄ Γυμνασίου» Οικογενειακό δέντρο.
Ενότητα 13. Μες το Μουσείο Ανάπτυξη Γραπτού Λόγου: Γράφουμε λεζάντες
Ποιο δελτίο καιρού ταιριάζει
Ρήμα Υποκείμενο Αντικείμενο Κατηγορούμενο
Ενότητα 6 Είμαστε έτοιμοι; Δασκάλα: Ευρυδίκη Παπαγεωργίου.
Συναρτήσεις. Ας φανταστούμε μια «μηχανή» που τις βάζουμε αριθμούς Ότι σου δίνουν πολλαπλασίασέ το επι 3 και μετα πρόσθεσέ του το Συναρτήσεις.
ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ
Διδάσκοντας Μαθηματικά
 Ερώτημα – Προβληματισμός: Περιέργεια- Πρόκληση-Εξερεύνηση  Χρόνος για ποιοτική εργασία μαθητών  Συζήτηση τρόπων εργασίας -σκέψης μαθητών Παρέμβαση.
Σκοπός Σκοπός της εισαγωγής της Πληροφορικής στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό Σχολείο είναι να εξοικειωθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες με τις βασικές.
ΣΤΟ WIKI (Σιδηροπούλου Ελένη ΠΕ15- Οικιακής Οικονομίας)
Τα δικαιώματα των παιδιών
Ενότητα 7 Επιχειρηματολογικό Κείμενο
«Γραμματική Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού»
Ενδεικτικές δραστηριότητες με διαβάθμιση ανά τάξη στην ενότητα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Ομαδική εργασία εκπαιδευτικών ΚΕΑ.
Κεφ.15 Τακτικεσ επιτυχιασ στο σχολείο
Στρατηγικές Πρόσληψης των Μορφοσυντακτικών Φαινομένων
Ξημερώνει μια νέα μέρα. Ώρα για σχολείο…
Τα παιδιά της τάξης μας Διερεύνηση. Οδηγίες Οι επιλογές είναι ελεύθερες για να προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε εκπαιδευτικού. Μιλούν τα παιδιά, για.
Από τα Δεδομένα στην Πληροφορία………………….
Ενότητα 20: Παραδοσιακά Επαγγέλματα
Κυπριακή Εκπαιδευτική Αποστολή
Ενότητα 6 Γράφω το δικό μου άρθρο Δασκάλα: Ευρυδίκη Παπαγεωργίου.
Γράμματα…Λέξεις…Ιστορίες
Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία Ιστορικό Ιδρυσης Το Μάρτη του 1918, μία ομάδα μαθηματικών αποφάσισε να δημιουργήσει την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, με.
Δραστηριότητα ΤΙΤΛΟΣ : «ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ» ΤΙΤΛΟΣ : «ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ» ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ : KIDSPIRATION ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ.
Ενότητα 7 Οι μύθοι και η ελιά.  Με βάση τον τίτλο, τι αναμένετε να μάθετε από το σημερινό μάθημα;  Γνωρίζετε κάποιους μύθους που συνδέονται με την ελιά;
Ενότητα 7 Επιχειρηματολογικό Κείμενο
Στάση Βροχοσταλίδων (συνέχεια)
Τα μέρη του λόγου επόμενο πληροφορίες επίρρημα ουσιαστικό επίθετο
Χρησιμοποίησέ το ξανά … και ξανά … και ξανά
Αφηγηματικό κείμενο Ο χώρος όπου συμβαίνουν τα γεγονότα
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Β΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ενότητα 4 Σκουπίδια στη θάλασσα Δασκάλα: Ευρυδίκη Παπαγεωργίου.
Ενότητα 5 Πάμε για ψώνια; Δασκάλα: Ευρυδίκη Παπαγεωργίου.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT)
Ενότητα 2 Το ποτάμι τρέχει να συναντήσει τη θάλασσα
ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ Ήρθε η σειρά σας να δώσετε οδηγίες στα παιδιά της Β’ τάξης για να φτιάξουν μια κατασκευή. Θα ακολουθήσουμε τα ίδια βήματα με το Βιβλίο.
Διδασκαλία των Θρησκευτικών με Νέες Τεχνολογίες
Εκπαίδευση σταδιοδρομίας στο ελληνικό δημοτικό σχολείο
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΚΑΡΥΑΣ Β’ τάξη Σχ
Κειμενικές εργασίες με τη βοήθεια του διαδραστικού πίνακα
Καλοσωρίσατε στην ιστοσελίδα της τάξης μας! Εδώ μπορείτε να βλέπετε τα νέα της τάξης μας ή ακόμη και τα μαθήματα της ημέρας! Επίσης μπορείται να ανεβάζεται.
Ενότητα 20 Ζώα υπό εξαφάνιση Δασκάλα: Ευρυδίκη Παπαγεωργίου.
Φιλοτελισμός, ένα πρόγραμμα πολιτιστικών θεμάτων που δουλέψαμε στο 14ο Νηπιαγωγείο Δράμας κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους ΟΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ Γεωργιαδου.
Επιμέλεια εργασίας Α. Α. Π. Α. Μ. Β. Δ. Γ. Σ. Γ.
Διδακτική Πληροφορικής Ενότητα 3: Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση. Διδάσκων: Γεώργιος Σούλτης, Επίκουρος Καθηγητής. Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, Τεχνολογικής.
Η συλλογιστική για το σχεδιασμό. Για το μάθημαΙ  « Παραδοτέα :  Ασκήσεις  Σχεδιασμός και κατασκευή ενός λογισμικού με το Αβάκιο  Ένα κείμενο
Οι φοιτήτριες: Διαμαντάκη Μυρτώ Θεώνη Κλαιρ_ Αγραφιώτη Δήμητρα_ Κατερίνα Σταύρου_
Η Δομή του Εκπαιδευτικού Υλικού Για τη διδασκαλία της Γλώσσας στην Γ΄ τάξη του Δημοτικού χρησιμοποιείται το παρακάτω υλικό: Βιβλίο του Μαθητή, 3 τεύχη.
Επιλογή επαγγέλματος στο σύγχρονο περιβάλλον Χρήση του « γενεογράμματος » για κατανόηση της πολυπολιτισμικής κοινωνίας και διερεύνηση των περιβαλλοντικών.
Εξισώσεις στις οποίες ο άγνωστος είναι μειωτέος ή αφαιρετέος
Μεγάλο Ορφανό Νομού Ξάνθης
ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ Ήρθε η σειρά σας να δώσετε οδηγίες στα παιδιά της Β’ τάξης για να φτιάξουν μια κατασκευή. Θα ακολουθήσουμε τα ίδια βήματα με το Βιβλίο.
Από τα Δεδομένα στην Πληροφορία………………….
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΝΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (Κ.Α) Ετήσιο Πρόγραμμα Τάξης Β΄2
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (Κ.Α) Ετήσιο Πρόγραμμα Τάξης Β΄1
Μικροχώρι Νομού Ξάνθης Επιστημονική Υπεύθυνη: Αλεξάνδρα Ανδρούσου
H “Βοήθεια” στον Η/Υ 10/11/2018 Β' ΤΑΞΗ ΒΟΗΘΕΙΑ.
Γίνεται και με πιο εύκολο τρόπο
Ενότητα 7 Επιχειρηματολογικό Κείμενο
Λογισμικό Εφαρμογών/Επεξεργασία Κειμένου
Λογισμικό Εφαρμογών/Επεξεργασία Κειμένου
Μικροχώρι Νομού Ξάνθης Επιστημονική Υπεύθυνη: Αλεξάνδρα Ανδρούσου
Ενότητα 7 Επιχειρηματολογικό Κείμενο
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ενότητα 20 Παραδοσιακά Επαγγέλματα Φύλλα Εργασίας Δασκάλα: Ευρυδίκη Παπαγεωργίου

Εργασιακό Δέντρο Γίνετε μικροί ερευνητές και μάθετε τα επαγγέλματα των προγόνων σας. Ζητήστε τη βοήθεια των γονέων, των γιαγιάδων και των παππούδων σας. Όταν ολοκληρώσετε την έρευνά σας συμπληρώστε τα κενά στο Εργασιακό Δέντρο. Ανακοινώστε τα αποτελέσματά σας στους συμμαθητές σας. Στο μάθημα των Μαθηματικών κάνετε μια γραφική παράσταση που να δείχνει τα επαγγέλματα των προγόνων των παιδιών της τάξης μας.

Παραδοσιακά επαγγέλματα στον Άγιο Δομέτιο Βρείτε και τοποθετήστε στο πιο κάτω κουτί φωτογραφίες παραδοσιακών επαγγελμάτων που συναντήσατε κατά την επίσκεψη που πραγματοποιήσατε στον Άγιο Δομέτιο. Τσαγκάρης Μοδίστρα

Παραδοσιακά επαγγέλματα στον Άγιο Δομέτιο Κουρέας

Κρυπτόλεξο (από το Εκπαιδευτικό Λογισμικό του Π. Ι. Ε Κρυπτόλεξο (από το Εκπαιδευτικό Λογισμικό του Π.Ι.Ε.) – Ομαδική Εργασία Μέσα στο κρυπτόλεξο είναι κρυμμένα ρήματα που σχετίζονται με το επάγγελμα της μοδίστρας, του γαλατά, του φούρναρη και του δασκάλου. Χρωματίστε τα ρήματα. Συμφωνήστε ποια είναι χρήσιμα για τον επαγγελματία που έχετε στην ομάδα σας. Μετά, συμπληρώστε τα με τη σειρά στην ταυτότητα του επαγγελματία στο χώρο «Βασικά στάδια κάθε εργασίας». Συμπληρώστε και τα υπόλοιπα στοιχεία της ταυτότητας.

Μοδίστρα Επάγγελμα: _______________________________ Παραδοσιακό ή σύγχρονο: ____________________ Φύλο του επαγγελματία: ______________________ Ηλικία του επαγγελματία: _____________________ Χώρος εργασίας: ___________________________ Απαραίτητα μέσα: __________________________ Βασικά στάδια κάθε εργασίας: _________________

Γαλατάς Επάγγελμα: _______________________________ Παραδοσιακό ή σύγχρονο: ____________________ Φύλο του επαγγελματία: ______________________ Ηλικία του επαγγελματία: _____________________ Χώρος εργασίας: ___________________________ Απαραίτητα μέσα: __________________________ Βασικά στάδια κάθε εργασίας: _________________

Φούρναρης Επάγγελμα: _______________________________ Παραδοσιακό ή σύγχρονο: ____________________ Φύλο του επαγγελματία: ______________________ Ηλικία του επαγγελματία: _____________________ Χώρος εργασίας: ___________________________ Απαραίτητα μέσα: __________________________ Βασικά στάδια κάθε εργασίας: _________________

Δάσκαλος Επάγγελμα: _______________________________ Παραδοσιακό ή σύγχρονο: ____________________ Φύλο του επαγγελματία: ______________________ Ηλικία του επαγγελματία: _____________________ Χώρος εργασίας: ___________________________ Απαραίτητα μέσα: __________________________ Βασικά στάδια κάθε εργασίας: _________________

Η ομάδα που θα εργαστεί στον Η.Υ. θα κάνει το αντίστροφο. Ο γεωργός στο χθες και στο σήμερα Χρήση Παρατατικού και Ενεστώτα (από το Εκπαιδευτικό Λογισμικό του Π.Ι.Ε.) Το πιο κάτω κείμενο δείχνει τι κάνει ο γεωργός στις μέρες μας (Ενεστώτας). 1. Να αντικαταστήσετε τις υπογραμμισμένες φράσεις με τις λέξεις που βρίσκονται στο κουτάκι. 2. Να μετατρέψετε τα ρήματα στον Παρατατικό για να δείξετε τι έκανε ο γεωργός στα παλιά χρόνια. Η ομάδα που θα εργαστεί στον Η.Υ. θα κάνει το αντίστροφο.

Σήμερα οι γεωργοί οργώνουν τα χωράφια τους με μηχανές. Ο γεωργός στο χθες και στο σήμερα Χρήση Παρατατικού και Ενεστώτα (από το Εκπαιδευτικό Λογισμικό του Π.Ι.Ε.) Σήμερα οι γεωργοί οργώνουν τα χωράφια τους με μηχανές. Όταν ο γεωργός φτάνει στο χωράφι, βάζει εμπρός τη μηχανή και αρχίζει το όργωμα. Το όργωμα ξεκινά πολύ νωρίς το πρωί.

Πριν πολλά χρόνια οι γεωργοί _______________ τα χωράφια Ο γεωργός στο χθες και στο σήμερα Χρήση Παρατατικού και Ενεστώτα (από το Εκπαιδευτικό Λογισμικό του Π.Ι.Ε.) Πριν πολλά χρόνια οι γεωργοί _______________ τα χωράφια τους με το αλέτρι και τα ζώα. Όταν ο γεωργός _______________ στο χωράφι, _______________ τα ζώα στο ζυγό, έζευε το αλέτρι και _______________ το όργωμα. Το όργωμα _______________ πολύ νωρίς το πρωί.