Άκραμ ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ - ΑΙΝΙΓΜΑΤΑ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Οδηγίες πως παίζεται το παιχνίδι
Advertisements

Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ.
…από μικρούς συγγραφείς
Ισορροπημένη διατροφή
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ «Χτίζω γερό σπίτι»
Πυραμίδα των τροφών.
Εβδομάδα Υγιεινής Διατροφής
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου)
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
α] κρέας β] γλυκά γ] μακαρόνια.
διατροφή «Ένα ξεροκόμματο που το τρως ήρεμος είναι καλύτερο
Η δική μας έρευνα για τη διατροφή
Μεσογειακή Διατροφή Μαρίνα Πόγκα Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΕΛΙΑ-ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ-ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
Μύτη σαν σαλάμι Σελ
Ξεκινώντας… Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Αγγελική Φωτοπούλου Συνεργαζόμενοι: Αναστάσιος Μιχαηλίδης, Βασιλική Ρουμελιώτη, Καλλιόπη Φωτοπούλου Tάξη : Ε΄
42ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
Η πυραμίδα της διατροφής
Η διατροφή της Κολοτούμπα…   Στα κεράσια λέμε ναι Στα αχλάδια λέμε ναι Στα σταφύλια λέμε ναι Στα πεπόνια λέμε ναι Όχι λέμε στα λίπη Όχι στα γαριδάκια.
Β΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΑΧΩΝΙΟΥ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ « ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ» ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Τα μυστικα της υγειασ… για μικρουσ μαθητεσ
Ένα υγιεινό πρωινό θα πρέπει να περιλαμβάνει
O γέρος και τα τρία αδέλφια
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ – ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΑΓΩΝΕΣ
τρώω καλύτερα ζω καλύτερα
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
Μαθαίνω για τις… Ομαδεσ τροφιμων.
Καλημέρα στην ζωή με … υγιεινό πρόγευμα!
Υγιεινή Διατροφή Αγωγή Υγείας Λουκάς Κμιέτσικ Χρήστος Αγγελόπουλος
Τα ζώα μας ΖΩΑ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΣ.
Ομάδες τροφών Ιουστίνη.
Γεύματα και ομάδες τροφίμων
Ομάδες Τροφών Ακραμ.
ΣΤ΄ ΤΑΞΗ 29ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ
ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ-ΑΙΝΙΓΜΑΤΑ ΘΑΝΑΣΗΣ+ ΦΙΛΙΠΠΟΣ.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔιατροφικεΣ συνηθειεσ
Ομάδες τροφών Παναγιώτα & Ζαχαρούλα.
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
Η πυραμίδα των τροφίμων!
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ Παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας Σχολ
Παροιμίες για τα φαγητά.  Κουβαλάει κρασί και πίνει νερό. Λέγεται γι' αυτούς που κοπιάζουν σε ξένες δουλειές και δεν αμοίβονται όπως πρέπει.  Της γειτόνισσας.
Συνιστώμενες Διατροφικές Οδηγίες για τη διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους Μπίλιου Διαμάντω Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Εξειδικευμένη στις Διατροφικές.
Όλα για την υγεία μου Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό. Ο οργανισμός για να λειτουργήσει καλά, χρειάζεται ενέργεια. Για τον.
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Επιμέλεια παρουσίασης Καλοδήμου Ιωάννα
"Υγειηνή Διατροφή" Τα παιδιά χρειάζονται μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού.
Διατροφή των Αρχαίων Τάξη: Στ 3 Μαίρη Τσιάκαλου Χαρά Σπύρου
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ¨Μέτρο, ποικιλία , ισορροπία¨ έχει
ΔΙΑΤΡΟΦΗ 3 ος Διαγωνισμός Έφηβου Μεσσήνιου Καταναλωτή.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. Πληροφοριακά σας λέμε…….. Η διατροφή του σύγχρονου ανθρώπου έχει αλλάξει θεαματικά τις τελευταίες δεκαετίες.
ΜΕ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΗΝ ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΔΙ
Υγιεινή διατροφή Συντονίστρια εκπ/κός: Μαντικού Σταματία Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί διαχείρισης ομάδων: Καρβούνη Ευαγγελία Λιβανίου Ευαγγελία Τσούτσουρα Φρειδερίκη.
ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ. Πως γίνεται η συντήρηση: Τα 5 βασικά στάδια H συντήρηση έχει ως απώτερο στόχο να κάνει το άτομο να τρώει σε όλη την υπόλοιπη.
Από πού προέρχονται οι τροφές;. Από πού προέρχεται η μπριζόλα; O Από το γουρούνι ; γουρούνι O Από το πρόβατο ; πρόβατο O Από την κότα ; κότα.
ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ...ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΣΩΣΤΑ!
Διατροφή και Υγεία Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου) Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου - Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου - Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων.
Κλινική διαιτολόγια ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΚΑΤΑΡΤΗΣΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
« Μεσογειακή Διατροφή – Ομάδες Τροφίμων »
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας
Πρακτική στη Κοινότητα
ΓΕΥΜΑΤΑ ΠΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ 6Η ΟΜΑΔΑ
Διατροφή στα στάδια της ζωής
15 «χρυσοί κανόνες» στο τραπέζι
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Άκραμ ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ - ΑΙΝΙΓΜΑΤΑ

ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ, ΡΥΖΙ, ΠΑΤΑΤΕΣ Ο νηστικός καρβέλια ονειρεύεται. Δώσε στη γυναίκα ψίχουλα να πάρεις καρβέλια , δώσε καρβέλια και δε θα πάρεις τίποτα. Του δίνανε τα παξιμάδια και αυτός τα ήθελε βρεγμένα. Τα λόγια σου με χόρτασαν και το ψωμί σου φάτο. Όποιος δε θέλει να ζυμώσει , δέκα μέρες κοσκινίζει. Και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα ,τον τρώνε οι κότες.

ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ΓΙΑ ΦΡΟΥΤΑ - ΛΑΧΑΝΙΚΑ Το σάπιο μήλο σαπίζει και το γερό. Όπου ακούς πολλά κεράσια , κράτα και μικρό καλάθι. Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα. Δυο καρπούζια δεν χωράν σε μια μασχάλη  Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια Αμπέλι για την αφεντιά σου κι ελιά για τα παιδιά σου

ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ – ΑΙΝΙΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΡΕΑΣ, ΨΑΡΙΑ Αμίλητος σαν ψάρι. Η γριά η κότα έχει το ζουμί Η γάτα για το ψάρι της, πούλησε τ' αμπέλι της Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό Το φτηνό το κρέας το τρώνε οι σκύλοι.  Το κοτόπουλο και η γυναίκα θέλουν χέρι Το κατσίκι έφαγε χορτάρι, λύκος να φάει τη μάννα του. 

ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ΓΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ Το στόμα σου γάλα μυρίζει ακόμα.  Όλα πάνε μέλι γάλα. Έχουμε και του πουλιού το γάλα Ψωμί δεν έχουμε τυρί ζητάμε.  Όποιος καεί απ' το χυλό φυσάει και το γιαούρτι

ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ – ΑΙΝΙΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΛΙΠΗ,ΕΛΑΙΑ, ΓΛΚΥΚΑ Άνθρωπoς χωρίς υπομονή, λυχνάρι δίχως λάδι. Κάλλιο λάχανα με γέλια παρά ζάχαρη με γκρίνια Η αλήθεια και το λάδι πάντα βγαίνουν από πάνω Γλυκάθηκε η γριά στο μέλι, θα φάει και το κουβέλι. Αμπέλι για την αφεντιά σου κι ελιά για τα παιδιά σου Και το πολύ το μέλι φέρνει κοψίματα Ξύδι χάρισμα, γλυκό σαν μέλι

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΦΡΟΥΤΑ-ΛΑΧΑΝΙΚΑ Τ’ αγόρι μου τ’ αγόρι μου τ’ αγόρι μου γλυκό και τραγανό σαν καραμέλα και πόζες όταν παίρνει άντρα ώριμου τ’ αγόρι μου είναι μούρλια είναι τρέλα Χειλάκι πετροκέρασο και μάγουλο βερίκοκο ρίκο ρίκο ρίκοκο ρίκοκο ρίκοκο ρίκο ρίκο ρίκοκο ρίκο ρίκοκο Ρεφραίν Τ’ αγόρι μου είναι πλάσμα αξιοζήλευτο το βλέμμα του το γέλιο του ροσόλι μπροστά του δεν αξίζουν ούτε δίλεπτο δεν πιάνουν χαρτοσιά οι άντρες όλοι