1, 2, 3.... Περιγραφή θέματος Θέμα: η Ανθρώπινη Πολυμορφία, όπως αυτή μπορεί να εκφραστεί σε όλους τους τομείς και τα περιβάλλοντα της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
παγκοσμιο πρωταθλημα Microsoft Office Specialist
Advertisements

Παρουσίαση προτεινόμενου εκπαιδευτικού προγράμματος
Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2014
Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη
Α. Αναλυτικό Α’ Γυμνασίου
Πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης
1, 2, Περιγραφή θέματος Στον 3 ο διαγωνισμό, καλούμε τους συμμετέχοντες να εστιάσουν στην Ανθρώπινη Πολυμορφία, όπως αυτή μπορεί να εκφραστεί σε.
Σωματείο «Επιχειρηματικότητα Νέων»/ Junior Achievement Greece
Υποδομές Ανοικτής Πρόσβασης: Το μέλλον της επιστημονικής επικοινωνίας, ΕΚΤ, Αθήνα, Δεκεμβρίου 2008 Πρωτοβουλίες Ανοικτής Πρόσβασης στη Βιβλιοθήκη.
ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ 2009.
ΚΕΑ - Λονδίνο 14/02/2011 ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Νίκη Λαμπροπούλου * Σοφία Ντάνη Intelligenesis.eu.
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης Πυρόπληκτων Περιοχών Το πρόγραμμα της Φτέρης εντάσσεται σε ένα γενικότερο σχεδιασμό που.
2ήμερο εκδηλώσεων με τίτλο…: «Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΣΚΑΛΑΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ…» Άνδρος, 3 & 4 Ιουλίου 2010 Επικοινωνία… •Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου, Χώρα Άνδρος, 84500,
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ – ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ»
Ο χώρος της Δευτεροβάθμιας Οικονομικής Εκπαίδευσης στο διαδίκτυο
Δρ. Βερόνικα Σαμαρά Επικεφαλής Ελληνικού Κόμβου Ασφαλούς Διαδικτύου Υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ελληνικός Κόμβος Επαγρύπνησης για ένα Ασφαλέστερο.
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ «Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΡΕΣΙΩΤΩΝ»
Σύλλογος Ελλήνων Εργοθεραπευτών
SPORT.
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Πεκίνο, Νοεμβρίου 2012.
ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «Ι.Μ.ΔΕΛΑΣΑΛ» - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -
Δράσεις & Καλές Πρακτικές της Πνευμονικής Υπέρτασης Ελλάδος Hellenic Pulmonary Hypertension.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΚΑΙ Δ.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ΄ ΑΘΗΝΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ.
Γιατί ένα πολιτιστικό πρόγραμμα;. Τα Πολιτιστικά προγράμματα προϋπήρχαν του θεσμού. Θετικό γιατί υπάρχει ενδιαφέρον και παράδοση. Αρνητικό γιατί δεν είναι.
O ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ. Ο Δήμος Βύρωνα εδώ και πολλά χρόνια κάνοντας την διαφορά πρωτοστατεί στην διοργάνωση σημαντικών εκδηλώσεων που αποτελούν πόλο.
Teachers4Europe Χρύσα Παπαλαζάρου 1ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου.
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δ.Ε.
Σεπτέμβριος  Το ΕΚΤ είναι ο εθνικός οργανισμός για την τεκμηρίωση, την πληροφόρηση και την υποστήριξη σε θέματα επιστήμης, έρευνας και τεχνολογίας.
ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΕΙΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑΔΟΣΗΣ Βασιλική Μίσσα ΕΠΤΑ ΕΠΕ 5η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2008.
Δ΄Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 17 – 23 Νοεμβρίου, 2008 Τρέχουσα συμμετοχή: 37 χώρες Πάνω από άτομα.
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ – ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ»
13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών – Κέρκυρα Οκτωβρίου 2004 Το σύστημα COINE για την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς και την υποστήριξη.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εξωτερική Αξιολόγηση – Συντονιστική.
Η Διδασκαλία των ΤΠΕ στα Δημοτικά Σχολεία με ΕΑΕΠ
Πρόταση αποτελεσματικής μαθησιακής διαδικασίας για το μάθημα : Προγραμματιστικά εργαλεία για το διαδίκτυο. Εισηγητής: Msc Νίκος Νίκας.
Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη
Αυτό είναι το σχολείο μας!. Πριν ξεκινήσουμε την εκπαιδευτική δραστηριότητα θέσαμε 4 ερωτήματα. Ποιοι είμαστε και τι δυνατότητες έχουμε; Τι να κάνουμε.
Η Εθνική Χαρτοθήκη συναντά τους μαθητές. Η Εθνική Χαρτοθήκη ιδρύθηκε το 1997 ως Εθνικό Κέντρο Χαρτών και Χαρτογραφικής Κληρονομιάς (ΕΚΕΧΧΑΚ) - Εθνική.
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist.
Μητρικός Θηλασμός Υποστήριξη μητέρας προς μητέρα
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
Ελληνικό γραφείο υποστήριξης: Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη.
1 Οικοδεσπότης φορέας της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας για την Ελλάδα. Εθνικό μέλος της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.
Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας. Η πόλη της Δράμας.
Εκπαιδευτική Ρομποτική Παρελθόν - Παρόν - Μέλλον 2 ο ΕΚ Ρόδου.
ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Λογισμικό της Εκπαίδευσης Κωστής Οικονομίδης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.
ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «O ΑΡΔΗΤΤΟΣ» Έτος ιδρύσεως 1927 Συγκρότηση Επιτροπών Φωτογραφίες-επιμέλεια: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΑΤΡΟΥ.
Αρχικός τίτλος: «Το κλίμα αλλάζει. Κάνε κάτι και εσύ» H ομάδα ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ξεκινά ένα πρόγραμμα που εποπτεύεται από τη ΓΓΝΓ, και υλοποιείται από το Ινστιτούτο.
«Δράσεις κατά της βίας στο σχολείο την 6η Μαρτίου 2012» 70ο Γυμνάσιο Αθήνας.
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
“ΛΥΣΙΑΣ 2012” 16ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω Internet.
Σχολικές δραστηριότητες ΄12 2ο ΕΠΑΛ ΛΑΜΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ «Στο βλέμμα του Μπάιρον»
2o Δημοτικό Σχολείο Φιλύρου Γ’ Δημοτικό Σχολείο Λατσιών
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δημοτικά Σχολεία με ΕΑΕΠ, Σ Παπαπέτρου
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2017 Microsoft Office Specialist
ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ
Παράλληλες εκδηλώσεις
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «……Τίτλος…»
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Μετά το σχεδιασμό και την υλoποίηση των προγραμμάτων ΠΕ…
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Ελληνογερμανική Αγωγή
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
σε θέματα που αφορούν τον καρκίνο, την πρόληψη καθώς και την
Μεταγράφημα παρουσίασης:

1, 2, 3...

Περιγραφή θέματος Θέμα: η Ανθρώπινη Πολυμορφία, όπως αυτή μπορεί να εκφραστεί σε όλους τους τομείς και τα περιβάλλοντα της ανθρώπινης δραστηριότητας. Θέμα: η αποτύπωση της Ειρήνης και της Μη Βίας μέσω των ανθρώπινων πράξεων προς άλλους ανθρώπους Θέμα: η καταγραφή της Ειρήνης ως εξωτερικό και εσωτερικό φαινόμενο

Ο 1ος διαγωνισμός έγινε το 2009, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO. Ο διαγωνισμός σε νούμερα: μοναδικοί επισκέπτες στην ιστοσελίδα 150 συμμετέχοντες από την Ελλάδα και την Κύπρο 300 φωτογραφίες στο διαγωνιστικό μέρος 4 πόλεις φιλοξένησαν την έκθεση των 30 καλύτερων φωτογραφιών (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λειβαδιά). Η έκθεση στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο του Υπουργείου Εξωτερικών.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ 2009

dyosmaraki.blogspot.com stigmi.aenaon.info/blog alashop.wordpress.com Ο διαγωνισμός στο διαδίκτυο......και η έκθεση thespiakafoto.blogspot.com kala-nea.gr

ΧΟΡΗΓΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ 2010

Ο 2ος διαγωνισμός έγινε το 2010, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO, του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων. Ο διαγωνισμός σε νούμερα: μοναδικοί επισκέπτες στην ιστοσελίδα 300 συμμετέχοντες από την Ελλάδα και την Κύπρο 700 φωτογραφίες στο διαγωνιστικό μέρος 8 πόλεις φιλοξένησαν την έκθεση των 39 καλύτερων φωτογραφιών (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Χανιά, Κοζάνη, Πάτρα, Φλώρινα και Πρέβεζα). 16 Φωτογραφικές λέσχες και ομάδες ως επίσημοι υποστηρικτές Η έκθεση στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε στο Τεχνόπολις και στη Θεσσαλονίκη στο Βαφοπούλειο Ίδρυμα.

Ο διαγωνισμός στο διαδίκτυο......και η έκθεση

2011

Ο διαγωνισμός του 2011 θα είναι για πρώτη φορά διεθνής. Με την εμπειρία της Παγκόσμιας Πορείας για την Ειρήνη και τη Μη Βία ( και τα γραφεία του σε 45 χώρες, ο « Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία » είναι σε θέση να υποστηρίξει διεθνώς μια δράση που ξεπερνάει τα όρια της καλλιτεχνικής έκφρασης και γίνεται μια μορφή διαμαρτυρίας. Οι 4 κατηγορίες συμμετοχής: - Ασπρόμαυρη - Έγχρωμη - Επεξεργασμένη - Μαθητική Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν: επαγγελματίες φωτογράφοι ερασιτέχνες φωτογράφοι μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα γίνεται αποκλειστικά μέσα από την ιστοσελίδα του διαγωνισμού Οι κριτές θα ανακοινωθούν με τη λήξη του διαγωνισμού. Οι 10 καλύτερες φωτογραφίες ανά κατηγορία θα αποτελέσουν την ομώνυμη έκθεση που θα ταξιδέψει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Δυνατότητες συμμετοχής

συμμετέχω με φωτογραφίες μου στο διαγωνισμό (φίλος/η του διαγωνισμού καθώς και του ΚΧΠΒ). διαδίδω την περίοδο συμμετοχών ή / και την έκθεση (ως φίλος/η ή μέλος του ΚΧΠΒ): • στη γειτονιά μου • στο δήμο μου • στην πόλη μου • στο σχολείο μου • στο πανεπιστήμιό μου Διοργανώνω τη φιλοξενία της έκθεσης και δρώμενα με αφορμή την έκθεση και την παγκόσμια εβδομάδα ειρήνης και μη βίας (το Νοέμβριο) (ως μέλος του ΚΧΠΒ): • στη γειτονιά μου • στο δήμο μου • στην πόλη μου • στο σχολείο μου • στο πανεπιστήμιό μου

Το ενδιαφέρον μας ως διοργανωτές, είναι να κινητοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, τόσο μεμονωμένα άτομα, όσο και τοπικούς φορείς (που έχουν άμεση ή όχι σχέση με τη φωτογραφία) καθώς και την εκπαιδευτική κοινότητα, με αφορμή το διαγωνισμό. Η κορύφωση των εκδηλώσεων, οραματιζόμαστε να πραγματοποιηθεί στην παγκόσμια εβδομάδα για την Ειρήνη και τη Μη Βία, που σχεδιάζει ο ΚΧΠΒ διεθνώς, για τον προσεχή Νοέμβριο, με ελάχιστη δράση, μια εκδήλωση για την Ειρήνη και τη Μη Βία. Η έκθεση που θα ταξιδέψει σε διάφορες πόλεις, σχεδιάζουμε να εμπλουτιστεί με δρώμενα για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, ενώ είμαστε ανοικτοί σε νέες ιδέες από τις τοπικές οργανώσεις και συλλόγους που θα θελήσουν να προστεθούν σε αυτή τη προσπάθεια. Σας προσκαλούμε, εσάς που έχετε ήδη δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον σας για το διαγωνισμό τα προηγούμενα 2 χρόνια, να στηρίξετε και φέτος αυτή τη προσπάθεια, ώστε η καλλιέργεια της Ειρήνης και της Μη Βίαιης συνείδησης, να εμπνεύσει ακόμα περισσότερο τις καρδιές και τη δράση όλων μας. Τώρα περισσότερο από ποτέ η ανθρωπότητα μας έχει όλους και όλες ανάγκη… Εξάλλου, η διαφορά ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα είναι η δράση!

Η διεθνής οργάνωση Κόσμος χωρίς πολέμους και χωρίς βία εργάζεται σε διεθνές επίπεδο προωθώντας κάθε δράση, σκέψη και πρωτοβουλία που στοχεύει στον τερματισμό των πολέμων στον κόσμο, αλλά και στην εξάλειψη της βίας σε κάθε της μορφή. Η μεθοδολογία εργασίας της είναι βασισμένη στην ενεργή μηβία. Ο Κόσμος χωρίς Πολέμους και χωρίς Βία ιδρύθηκε από πρωτοβουλία μελών του Ανθρωπιστικού Κινήματος, του οποίου και αποτελεί ανεξάρτητο οργανισμό. Στην Ελλάδα δρα ως νομιμοποιημένο μη κερδοσκοπικό σωματείο από τον Αύγουστο του Έλα μαζί μας!

Πληροφορίες και επικοινωνία: Νίκος Στεργίου Εβίτα Παρασκευοπούλου Μαριανέλλα Κλώκα

Μια πρωτοβουλία του: Υπό την αιγίδα της: