Εργασία Στην Αστρονομία.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Lambda-Sat Διαστημικές αποστολές 12 Γυμνάσιο Αχαρνών Γραπτή εργασία:
Advertisements

Ήπιες Μορφές Ενέργειας Ι
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΒΛΑΧΑΚΗ ΣΤΡΑΤΟΥΛΑ ΚΑΛΤΣΗ ΕΦΗ ΚΑΝΑΚΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ-ΜΑΡΙΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ Μια εργασία των μαθητών του Ε8.
ΣΧΕΔΙΑΖΩ :ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΒΑΡΤΑΝΙΑΝ ΜΙΧΑΗΛ
Διάστημα Έλλη Πετρίδου Στ’
Με τα μάτια του Hubble.
Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ.
Η γη μασ Η ΓΗ ΜΑΣ.
ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος & Δημήτρης Μιχαλακόπουλος
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ (ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ)
ΗΗΜΕΙΑ.
Υπεύθυνη Καθηγήτρια: κ.Μαυρομματάκη Σχολικό έτος:
Οι πλανήτες είναι οι εξής:
Τα βασικά συστατικά της σκόνης ήταν το Si και ο C στοιχεία που σχηματίστηκαν στους πυρήνες μεγάλων αστέρων, τα οποία διασκορπίστηκαν στο διάστημα. Αυτό.
ΠΛΑΝΗΤΕΣ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ- ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
6.2 ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ.
Τεχνολογία Α΄ Γυμνασίου
Εργασία των : Μούτσο Αριόνα Παπαδοπούλου Αγγελική Σαπουντζή Βάνα
ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ «στις γειτονιές του φεγγαριού…» Νίκη Μαματσή Φυσικός.
Διαστείμα Όλγα Χατζιγε ωργίου Μαρία Μυλόρδ ου διαστειμαΔιάστημα Μαρία Μυλόρδου Όλγα Χατζηγεωργίου.
ΓΕΩΛΟΓΙΑ Η ΓΗ ΣΠΥΡΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.
ΦΕΓΓΑΡΙ Η Σελήνη είναι (ο μοναδικός) φυσικός δορυφόρος της Γης και ο πέμπτος μεγαλύτερος φυσικός δορυφόρος του ηλιακού συστήματος. Πήρε το όνομά του από.
ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ.
Οι Εφαρμογές της τεχνολογίας στην Αστρονομία Δαμιανίδου Ε,Ελεύθερας Α,Καραγεωργίου Β, Καραγιαννίδου Μ,Μαντόπουλος Α,Ιονίδου Λ Σχολικό έτος Αριστοτέλειο.
Εργασία Στην Αστρονομία. Κανακάκης Κων/νος. Ματσούκας Τσαπραζλής Χρήστος.
Κλιματικές αλλαγές και οι επιπτώσεις τους στη ζωή του ανθρώπου
Αφροδίτη είναι ένας πλανήτης που από την εικόνα του φαίνεται παράδεισος ενώ όλος ο πλανήτης περιβάλετε από λαβα ηφαίστειων ενώ υπάρχει ένα σύννεφο από.
Στροφορμή.
ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ.
Διαστημική τεχνολογία
ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ - 3ΠΑΡΑΚΤΙΑ MHXANIKH1 ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ (ΤΙDE) Περιοδικό φαινόμενο ανύψωσης και πτώσης της επιφάνειας της θάλασσας. Προκαλείται από την έλξη ουράνιων.
Βάλια Σκούρα Μελίνα Μερτζάνη
ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΑΣ.
Θεωρίες που αναπτύχθηκαν στην αρχαία Ελλάδα για το ηλιακό μας σύστημα
Η ΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ.
ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ Στ’ Δημοτικού. Κεφάλαιο 1: Το σχήμα και οι κινήσεις της Γης Η Γη είναι ένα ουράνιο σώμα. Το σχήμα της είναι σχεδόν σφαιρικό, ελαφρά συμπιεσμένο.
Ένα διαστημικό ταξίδι! Εργαστήριο Μαθηματικών Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου
Περιοδικές κινήσεις: Οι κινήσεις που επαναλαμβάνονται σε ίσα χρονικά διαστήματα. Το χρ. διάστημα που επαναλαμβάνο- νται ονομάζεται περίοδος (T). – π.χ.
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η Δήμητρα Σκληθριώτη Ζήσης Κωστάκης Μαρία Καρκαλά.
Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πέικου Μαρία Α.Ε.Μ:3867 Ο ΧΡΟΝΟΣ 1 2η Εργαστηριακή Άσκηση.
Η Σελήνη είναι ο μοναδικός φυσικός δορυφόρος της Γης και ο πέμπτος μεγαλύτερος φυσικός δορυφόρος του ηλιακού συστήματος. Πήρε το όνομά του από την Σελήνη,
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΜΕΤΣΙΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ 1.
Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ. ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Η Αφροδίτη είναι ο δεύτερος σε τον Ήλιο πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος. Είναι το πιο λαμπρό αντικείμενο στον νυκτερινό.
Περιστροφική κίνηση Κυκλική κίνηση Ροπή αδράνειας Ροπή δύναμης
Ηλιακό Σύστημα.
Ειρήνη Ελμίρα Ευτυχία ΣΤ΄1
Η περιφορά της Γης – Οι εποχές
ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΙΟΣ ΕΡΜΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΓΗ 5. ΑΡΗΣ 6. ΔΙΑΣ 7. ΚΡΟΝΟΣ
Διαστημικά ρομποτικά συστήματα
2η Εργαστηριακή Άσκηση Θέμα: Βαρύτητα Μιχαηλίδου Κυριακή Α.Ε.Μ.:4060
NASA.
Ηλιακο συστημα.
<<Η Βαρύτητα>>ΗΕργασία πληροφορικής
ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΤΖΕΚΤ Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ
ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Χριστιάνα Αρης.
Οργανα παρακολουθηςης νυκτερινου ουρανου απο την αρχαιοτητα ως ςημερα
Ηλιακό Σύστημα.
ΠΛΑΝΗΤΕΣ.
(Προαπαιτούμενες γνώσεις)
Ηλιακό Σύστημα.
H ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ Σχηματίστηκε από μία δραματική σύγκρουση πριν από 4.5 δισεκατ. χρόνια. Από τότε, η Γη και ο νέος της γείτονας αλληλεπιδρούν βαρυτικά.
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΡΗΣ.
3ο Κεφάλαιο - Δυνάμεις Δύναμη είναι η αιτία που μπορεί να προκαλέσει μεταβολή στην κινητική κατάσταση ενός σώματος ή την παραμόρφωση του. Είναι διανυσματικό.
Ταλαντώσεις Όλες οι ερωτήσεις και οι ασκήσεις του βιβλίου.
Πλανήτες - Planets Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας.
Πλανήτες - Planets Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Εργασία Στην Αστρονομία. ΑΚΗΣ ΚΑΝΑΚΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΖΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΣΕ A.U ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΣΕ A.U ΕΜΗΣ 0.39 ΑΦΡΟΔΙΤΗ 0.72 ΓΗ 1.0 ΑΡΗΣ 1.5 ΔΙΑΣ 5.2 ΚΡΟΝΟΣ 9.5 ΟΥΡΑΝΟΣ 19.2 ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ 30.1 ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ 39.5

ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ Η κατασκευή διαστημικών τροχιακών σταθμών δεν είναι ο μοναδικός στόχος στην πορεία κατάκτησης του διαστήματος. Ο επόμενος στόχος είναι η εγκατάσταση μιας βάσης στο έδαφος της Σελήνης. Το βασικό κίνητρο για τη δημιουργία της είναι η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Σελήνης. Οι πρώτες ύλες που θα εξορύσσονται από το υπέδαφος της Σελήνης ενδέχεται να δώσουν κάποια λύση στο πρόβλημα της εξάντλησης ορισμένων ορυκτών πόρων της Γης. Επιπλέον, πιστεύεται ότι θα ελαχιστοποιήσουν το κόστος κατασκευής και συντήρησης των διαστημικών σταθμών και αποικιών της Σελήνης. Παράλληλα με αυτήν την ιδέα έχει αρχίσει ο σχεδιασμός παρόμοιων βάσεων στον Άρη, σαν δεύτερο βήμα εποικισμού. Αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός των αποστολών που άρχισαν το 1997 με τη ρομποτική συσκευή Pathfinder Mars και το δορυφόρο Global Surveyor, και θα κορυφωθούν ίσως το 2008 με την πρώτη επανδρωμένη πτήση στον Αρη.

Ποια όμως θα είναι η δομή αυτών των γιγαντιαίων σταθμών; Τα πρώτα σχέδια ενός τόσο φιλόδοξου εγχειρήματος έκανε ο Βέρνερ φον Μπράουν ήδη από τη δεκαετία του 1950. Σύμφωνα με τους σχεδιαστές διαστημικών αποικιών της NASA, αυτές θα αποτελούνται από σύστημα ανεξάρτητων περιστρεφόμενων κυλίνδρων ή δακτυλίων. Οι κατοικήσιμες περιοχές θα είναι φτιαγμένες από γυαλί και μέταλλο, ενώ θα υπάρχουν και μεγάλες εκτάσεις καλλιεργούμενου γήινου εδάφους. Οι κλιματολογικές συνθήκες θα ρυθμίζονται από τους αποίκους, ενώ οι περιοχές υψηλής ή χαμηλής βαρύτητας της αποικίας θα χρησιμοποιούνται κατάλληλα στη βιομηχανική παραγωγή. Το κόστος κατασκευής μιας τέτοιας αποικίας 10.000 ατόμων ανέρχεται στα 100 τρισεκατομμύρια δραχμές σε τιμές του 1990 και για την αποπεράτωση της χρειάζονται 10 χρόνια περίπου. Το κόστος αυτό υπολογίζεται ότι θα έχει αποσβεστεί στα δύο πρώτα χρόνια της λειτουργίας της! Πρέπει ακόμα να τονιστεί ότι όλη η τεχνολογία που απαιτείται για την κατασκευή μιας διαστημικής αποικίας είναι σήμερα γνωστή. Τα σημεία στα οποία πρέπει να τοποθετηθούν οι διαστημικές αποικίες έχουν βρεθεί ήδη το 17ο αιώνα από το Γάλλο μαθηματικό Lagrange. Πρόκειται για τα σημεία ισορροπίας Lagrange, δηλαδή εκείνα τα σημεία ενός συστήματος σωμάτων (π.χ. Ήλιος - Γη), στα οποία μηδενίζεται η συνισταμένη των ελκτικών δυνάμεων και της φυγόκεντρης δύναμης. Κάθε σώμα που τοποθετείται στα σημεία αυτά βρίσκεται σε ισορροπία.

Τα οπτικά τηλεσκόπια χωρίζονται σε διοπτρικά και κατοπτρικά Τα οπτικά τηλεσκόπια χωρίζονται σε διοπτρικά και κατοπτρικά. Υπάρχουν επίσης τα ραδιοτηλεσκόπια, τα τηλεσκόπια υπερύθρου, τα τηλεσκόπια υπεριώδους και τέλος τα τηλεσκόπια ακτίνων χ και γ.

Η Γη εκτελεί δύο κινήσεις Η Γη εκτελεί δύο κινήσεις. Μία ελλειπτική γύρω από τον Ήλιο και μία περιστροφική γύρω από τον άξονα της.

Η κατεύθυνση του άξονα της Γης διατηρείται πρακτικά σταθερή ανά χρόνο. Ισχύουν τα εξής: Αν ο άξονας περιστροφής της Γης είναι κάθετος ή παράλληλος με το επίπεδο τροχιάς της κανένα φαινόμενο (π.χ. χειμερινό ηλιοστάσιο) δεν θα μπορούσε να παρατηρηθεί. Όμως και εξαιτίας της σταθερής οξείας γωνίας με το επίπεδο της τροχιάς της μπορούν να εξηγηθούν τόσο το χειμερινό και θερινό ηλιοστάσιο όσο και οι ισημερίες.

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός

Διαστημικοί Σταθμοί Επανδρωμένοι τεχνητοί δορυφόροι. Ενδιάμεσες βάσεις για μακρινές διαστημικές αποστολές Εγκατάσταση διαφόρων διαστημικών οργάνων Αποτελούνται από 6 βασικές μονάδες: Μονάδα υποστήριξης ζωής Μονάδα χώρων κατοικίας Μονάδα αποθήκευσης ζωτικών προϊόντων Μονάδα επιστημονικών εργαστηρίων Μονάδα ελλιμενισμού διαστημικών οχημάτων. Μονάδα προσαρτημένων εξέδρων όπου εγκαθίστανται επιστημονικά όργανα.

Γεωπλασία Πρόκειται για την τεχνητή αλλαγή των φυσικών συνθηκών ενός πλανήτη με απώτερο σκοπό να επιτραπεί η κατοίκησή του. Το πρώτο σενάριο γεωπλασίας διατύπωσε ο Carl Sagan για την Αφροδίτη. Πλέον η NASA έχει δρομολογήσει την γεωπλασία του Άρη η οποία θα διαρκέσει περίπου 160 χρόνια.