Αειφοροσ αναπτηξη ΓΕΩΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΟΝΟΜΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΜΟΛΑΟΙ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΜΟΛΑΟΙ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013.
Advertisements

Αφαλάτωση νερού στη Μεσόγειο
Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, Πολυτεχνείο Κρήτης Βιώσιμη Ανάπτυξη και Μεταλλευτική Πολιτική Καθ. Ζαχαρίας Αγιουτάντης Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων Πολυτεχνείο.
Γρηγόρης Γαλατερός και Γιώργος Γκέκα
Tι βλέπετε σε αυτή τη φωτογραφία;
Δρ Χαρ. Φασουλάς Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης Συντονιστής Γεωπάρκου Ψηλορείτη και Ελληνικού Φόρουμ Γεωπάρκων, Μέλος της Ομάδας αξιολογητών της UNESCO.
ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ
Γενικές πληροφορίες για την Ελλάδα
Θετικά και τα αρνητικά οροσειρών. Θετικά και αρνητικά πεδιάδων.
Παραδοσιακοί Χοροί της Μακεδονίας
ΤΟ ΝΕΡΟ Κύκλος του νερού και Λειψυδρία.
Τα μέταλλα.
ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ ΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Άννα-Μαρία Ξενοφώντος και Κορίνα Χρίστου E΄τάξη 6/11/13
4Η ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Ή ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος & Δημήτρης Μιχαλακόπουλος
ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΓΕΩΦΥΣΙΚΩΝ ΔΙΑΣΚΟΠΗΣΕΩΝ
ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ
Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
ΣΔΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ Project: Το Αγρίνιο στο χρόνο
Τι είναι Φυσικός πόρος;
Εθνική Πολιτική για την αξιοποίηση των Ορυκτών Πρώτων Υλών ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΒΕΛΙΔΗΣ Καθηγητής Κοιτασματολογίας Αναπλ. Πρόεδρος Τμήματος Γεωλογίας Αριστοτελείου.
Θετικά και τα αρνητικά οροσειρών. Θετικά και αρνητικά πεδιάδων.
ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΕΩΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ
Χωρίζοντας το φυσικό περιβάλλον σε ενότητες
Ομαδα : Δ ΜΠΟΥΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΛΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΙΤΕ - Ινστιτούτο Πληροφορικής
Καθηγήτρια: Περδικάκη Σοφία
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Τομέας Υδατικών Πόρων, Υδραυλικών και Θαλασσίων Έργων Ερευνητικό πρόγραμμα Δίκτυο Αειφόρων Νήσων Επιστημονικός Υπεύθυνος:
ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΓΕΩΦΥΣΙΚΩΝ ΔΙΑΣΚΟΠΗΣΕΩΝ
Αφρική.
Φυσικές προστατευόμενες περιοχές είναι χερσαίες ή υδάτινες εκτάσεις με ιδιαίτερα οικολογικά ή και τοπικά χαρακτηριστικά, που προστατεύονται νομοθετικά.
ΒΟΥΝΑ Ένα βουνό ή όρος είναι ένας γεωλογικός σχηματισμός που εξαπλώνεται πάνω από τη γύρω περιοχή, σε μια περιορισμένη έκταση, με μια κορυφή. Ένα βουνό.
Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Ανάλογα με  Τον τρόπο κατανάλωσής τους και  Τη δυνατότητα ανανέωσής τους.
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Ομάδα 1 ΡΟΥΣΣΟΥ ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΥΓΡΟΤΟΠΟΙ.
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. ΜΕΛΙΣΣΑΣ Θαλάσσια Αιολικά Πάρκα.
ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ: Το "διαμάντι" της Αττικής. Η Λίμνη της Βουλιαγμένης βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του Σαρωνικού κόλπου, μόλις 21 χιλιόμετρα από την.
Γεωλογία & Διαχείριση Φυσικών Πόρων Κεφ. 4
ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΣΟΥΝΙΟΥ
Ορυκτοί άνθρακες ένα πολύτιμο στερεό.. Πώς δημιουργήθηκαν οι ορυκτοί άνθρακες. Οι ορυκτοί άνθρακες, ή αλλιώς γαιάνθρακες, βρίσκονται στο υπέδαφος. Σχηματίστηκαν.
ΧΑΝΙΑ. Η Σπλάντζια είναι παλιά τουρκική συνοικία, που σήμερα ονομάζεται «πλατεία 1821» και όπου θα δείτε την επιβλητική εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Η.
Πανεπιστήμιο Βόλου Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης «Αρχαία Ελληνική και Βυζαντινή Ιστορία και Πολιτισμός» Μάθημα 1 ο (Εποχή του Λίθου- Πρώιμη Εποχή.
Διαχείριση Φυσικών Πόρων. Λάππας Βασίλειος Τεχνολόγος Εκπαιδευτικός Ηλεκτρονικός Μηχανικός Blog: Lappastexnologia.wordpress.com.
Κεφάλαιο 37 Η θέση και το φυσικό περιβάλλον της Αφρικής.
Περιβαλλοντική εκπαίδευση Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη Ένταξη στο πρόγραμμα Σπουδών.
ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ1 ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΤΗΣ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΣ.
Η λίμνη ,το λιμάνι και η Κιτροπλατεία του Αγίου Νικολάου
Τα μουσεία της Θεσσαλονίκης
Μεταλλευτική Έρευνα Κ. Μόδης
Στρατηγική Ανάπτυξης του Ελληνικού Τουρισμού
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Τμήμα Δημοτικής εκπαίδευσης
Η εκμετάλλευση των ορυχείων
Tα ορυκτα του λαυριου.
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ Η ΑΛΛΙΩΣ…Suomi.
Η παρουσίαση του κύκλου του νερού
Ο κύκλος του νερού (φυσική)
Θα σας κάνω την επίσκεψη
ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ
Κεφάλαιο 4ο: Ο νομός Σερρών σήμερα...
Θεσσαλονiκη, η Προσφυγομανα
ΕΛΛΑΔΑ Μια εργασία του μαθητή: Αλέξανδρου Παπαγεωργίου
Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ Βαγγέλης Ρούλιας
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ωκεανός ως χημικό σύστημα
ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ.
PROJECT 4: ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Στρατηγική Ανάπτυξης του Ελληνικού Τουρισμού
ΑΜΦΙΠΟΛΗ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Αειφοροσ αναπτηξη ΓΕΩΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΟΝΟΜΑ ΟΜΑΔΑΣ: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ:ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΔΕΝΗΣ, ΑΝΕΣΤΗΣ ΚΟΥΛΙΚΑΣ, ΙΩΑΝΝΑ ΜΕΡΕΤΟΥΔΗ. ΥΠΕΥΘΗΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ:ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ

ΓΕΩΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΓΕΩΛΟΓΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ

ΓΕΩΛOGΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ Ως Γεωλογικό Μνημείο ορίζεται κάθε γεωμορφή που κρίνεται σημαντική για τη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας, την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, τη γεωλογική και πολιτιστική κληρονομιά. Τέτοια μνημεία θεωρούνται γενικά οι γεώτοποι όπως, τα σπήλαια και οι καρστικές περιοχές, διάφορες σπάνιες γεωμορφές και αξιόλογα κοιτάσματα.

ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ Μέσα σε αυτή τη μακρόχρονη ιστορία της Γης, η παρουσία του ανθρώπου είναι πολύ πρόσφατη και αντιπροσωπεύει μόλις το 1/500 της ηλικίας της. Ωστόσο, η ανθρώπινη δραστηριότητα και η πρόοδος συνδέονται πάντα στενά με το γεωπεριβάλλον και τις γεω-επιστήμες Φαράγγι & Γιοφύρι ποταμού Αγγίτη

Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ Η Ελλάδα λόγω της γεωτεκτονικής της θέσης και της γεωλογικής της κατάστασης, που ευνοούν τη μεταλλογένηση, παρουσιάζει ένα μεγάλο αριθμό εμφανίσεων χρυσού και άλλων πολύτιμων και βασικών μετάλλων. Η ιστορία και η παράδοση της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον ορυκτό της πλούτο, αφού το υπέδαφός της φιλοξενεί ένα πολύ μεγάλο αριθμό μεταλλευμάτων. Κοιτάσματα όπως χρυσού, χαλκού, μολύβδου και ψευδαργύρου, σιδήρου και μαγγανίου, μολύβδου και βολφραμίου, καθώς επίσης και στρατηγικής σημασίας ορυκτών όπως ουρανίου και λιγνίτη, καθιστούν την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη μία από τις σημαντικότερες περιοχές στον τομέα ορυκτού πλούτου στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Πολλές εταιρείες διεξάγουν σήμερα εντατικές έρευνες σε όλη αυτή την έκταση για τον εντοπισμό αποθεμάτων και εκμεταλλεύσιμων ποσοτήτων όλων των παραπάνω ορυκτών πόρων. Αεροφωτογραφία θρακικού εδάφους

Γιατί είναι σημαντικά τα γεωλογικά μνημεία? Πολλά γεωλογικά μνημεία γύρω από τη λίμνη Κάρλα καταστρέφονται είτε από εγκληματική αμέλεια και έλλειψη ενημέρωσης είτε από την αλαζονική επέμβαση του ανθρώπου. Σε πολλά σπήλαια παρατηρείται το φαινόμενο της αναζήτησης θησαυρού με αποτέλεσμα να καταστρέφονται σημαντικά στοιχεία. Για παράδειγμα, στο σπήλαιο Αγίου Αθανασίου, στην Κάρλα, ανεγκέφαλοι χρυσοθήρες έσκαψαν για να βρουν το δήθεν θησαυρό, καταστρέφοντας μια σημαντική αρχαιολογική θέση χωρίς χρηματική αξία, αλλά μόνο επιστημονική. Επίσης, σε πολλές αμμοληψίες πολλά από τα υφιστάμενα απολιθώματα καταστρέφονται στα κόσκινα, χωρίς να υπάρχει η ελάχιστη επίβλεψη από γεωλόγο. Εξάλλου, σε πολλές διανοίξεις δρόμων έχουν καταστραφεί σημαντικές γεωμορφές, από πόλο έλξης τουριστών.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ ΤΕΛΟΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ ΤΕΛΟΣ