8Ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ - IPSIA TREBISACCE (CS) ITALY

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος» Τμήμα Γ1 Γυμνασίου Με τι θα ασχοληθούμε σήμερα…
Advertisements

Ευρωπαϊκή Επιτροπή Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης & Πολιτισμού Η Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης λειτουργεί από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Απλά παραδείγματα συνεργασιών. «8 μήνες- 8 αξίες» •Στόχος: Μέσω δραστηριοτήτων στα πλαίσια 8 πανανθρώπινων αξιών και στα δύο αδελφοποιημένα σχολεία, τα.
Η νέα Πύλη eTwinning Εργαλεία για την κοινωνική δικτύωση και την επικοινωνία των εκπαιδευτικών Εργαλεία διαχείρισης ενός έργου eTwinning.
Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη
“Σταγόνες ζωής, Ιστορίες για το βιβλίο του ΕΝΟ”
Βασικές κατηγορίες εκπαιδευτικού λογισμικού
ΧΡΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ
Το νέο Twinspace Η συνεργατική πλατφόρμα του etwinning, εργαλείο για την κοινωνική δικτύωση την επικοινωνία των εκπαιδευτικών και τη διαχείριση ενός έργου.
Παράδειγμα eTwinning καλής πρακτικής
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ, ΙΣΤΟΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΥΛΩΝ
Αργύρη Παναγιώτα , Μαθηματικός
Ιδέες Συνεργασιών Η παρουσίαση αυτή απευθύνεται κυρίως στους χρήστες που έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα eTwinning αλλά δεν έχουν συνάψει ακόμα συνεργασία.
BLOGS ΚΑΙ WIKIS Εργαλεία WEB 2.0. Blogs  Το Βlog λέξη είναι η συντομευμένη εκδοχή του weblog.  Blog είναι το είδος της ιστοσελίδας, που συνήθως συντηρείται.
& Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στην Χρήση και Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διαδικασία Τσουλής Μιλτιάδης
ETwinning Η δράση της Ηλεκτρονικής Αδελφοποίησης.
Εισαγωγή στις βασικές έννοιες Δικτύου και Διαδικτύου
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΤΖΗΦΩΤΕΙΝΟΥ M.Sc. Computation, Univ. of London
Χρήση και υποστήριξη κοινοτήτων μάθησης. Ψηφιακές κοινότητες  Κοινότητες που τα μέλη τους επικοινωνούν ψηφιακά μεταξύ τους.
Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Β΄ Επιπέδου Ειδικό Μέρος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (κλάδοι ΠΕ60-70) ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΣΤΗΝ.
“Antiqua aqua” “Υδάτινα δίκτυα” ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΩΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ “e-Twinning” 2006 ΓΕΩΡΓΑΝΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΕΝΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ.
Ημερίδα επιμόρφωσης Φιλολόγων στις Νέες Τεχνολογίες Σχολικός Σύμβουλος Μηχανολόγων ΠΕ12 Λ. Ψαρράς Αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών: Εκπόνηση ιστοσελίδας.
«Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ» «Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ.
Ευρωπαϊκή Επιτροπή Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης & Πολιτισμού Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμός και Παραδόσεις της Πατρίδας μου.
Ομάδα Α Διδακτική της Γλώσσας Γ’-Δ’ Δημοτικού
ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΕ WEB SITE (CONTENT MANAGEMENT TOOL)
1 ο ΠΕΚ Θεσσαλονίκης Σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις για την ανάπτυξη κριτικής-δημιουργικής σκέψης Προετοιμασία μαθήματος με.
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Απ’ το βυζαντινό πάπυρο
Τίτλος εκπαιδευτικής δραστηριότητας: «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο» Όνομα Εκπαιδευτικού: Μιχαηλίδης Θανάσης Σχολείο: Δ.Σ. Ερατεινού-Πετροπηγής- Ποντολιβάδου.
Άτυπη ομάδα νέων Καισαριανής
Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ-4ο ΓΕ.Λ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη
Μεγάλες Δραστηριότητες Γ΄ Τάξη Γ΄ Τρίμηνο Φακίνος Αποστόλης.
Σύγχρονη Εκπαίδευση = Απόκτηση Πληροφορίας Λήψη πληροφορίας + Επεξεργασία από μαθητή Βιωματική διδασκαλία.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Η επιστήμη του Web.
Ελληνικό γραφείο υποστήριξης: Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη.
Παρουσίαση της Ηλεκτρονικής Έκδοσης των Περιοδικών «Ιστορία» και «Αρχαιολογία»
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΠΕ- Τεχνολογίες Πληροφορίες Επικοινωνίας Β’ τάξη
WEBLOGS «push-button publishing» Ηλεκτρονική δημοσίευση....με το πάτημα ενός κουμπιού Ζαρβαλά Χαρίκλεια Ιούνιος 2005.
Cultural awareness and expression Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση(ανακοίνωση) δεσμεύει.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Η ελιά στον τόπο μας»
26 Ιουνίου 2007 Το φθηνό μαθητικό laptop: Η περίπτωση του OLPC, τεχνολογικές και παιδαγωγικές προκλήσεις Χρήστος Μπούρας Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου.
Σύνδεση στόχου με Πληροφορική 1 Παραδείγματα κριτικής σκέψης –Δημιουργία ιστοσελίδας ή video clip με καθορισμένα κριτήρια για ένα θέμα της επικαιρότητας.
Αρχικός τίτλος: «Το κλίμα αλλάζει. Κάνε κάτι και εσύ» H ομάδα ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ξεκινά ένα πρόγραμμα που εποπτεύεται από τη ΓΓΝΓ, και υλοποιείται από το Ινστιτούτο.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Λάδι, ο πράσινος χρυσός»
Πρόγραμμα Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης στις ΤΠΕ ΝΤ και Εκπαίδευση Μάινας Διονύσιος Επιμορφωτής ΠΕ2.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «…Ελιά και Λάδι ……»
Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Τούλιου Ευτυχια Τάξη: Β΄, ΣΤ΄
24 βήματα – 24 pas Γενικό Λύκειο Ασκληπιείου
1η Φάση Εργασίας o Ευαγγέλη Ντάρλα: Υπεύθυνος συλλογής πληροφοριών, Σχεδιαστής παρουσίασης, Υπεύθυνος παρουσίασης o Ζάρρου Γεωργία: Υπεύθυνος συλλογής.
«eTwinning: Εργαλείο επικοινωνίας, συνεργασίας, γνώσης, διάδοσης καλών πρακτικών – στρατηγικών πρόληψης και αντιμετώπισης του Σχολικού και Διαδικτυακού.
 Σκοπός της εργασίας: Ενημέρωση για τον σκοπό των διαδραστικών παιχνιδιών (interactive games) και πως αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην εκπαίδευση.
Η φωτεινή πλευρά του Διαδικτύου Γρηγόρης Δερεκενάρης.
Οι φάροι μας ενώνουν! 14 ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου.
Εκμετάλλευση υπηρεσιών Web 2.0 σε σχολικούς ιστοτόπους Παλάζης Βασίλης 3o Γυμνάσιο Μυτιλήνης.
1 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΑΚΕ «ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ: ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.
Ηλεκτρονικό Περιοδικό
Μαθαίνω να χρησιμοποιώ με ασφάλεια το διαδίκτυο
ΤΑ ΠΟΛΥΜΕΣΑ.
Παρουσίαση της ύλης του μαθήματος «Εφαρμογές Υπολογιστών»
Μουσικό Σχολείο Πατρών
Η Ηλεκτρονική Μας Εφημερίδα
Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “eTwinning”
Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης
8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών
ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( PROJECT)
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ, ΙΣΤΟΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΥΛΩΝ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Παίρνοντας ιδέες από τις Πανευρωπαϊκά Βραβευμένες Συνεργασίες eTwinning Ελληνικών Σχολείων!

8Ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ - IPSIA TREBISACCE (CS) ITALY ΕΛΙΑ - ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ http://www.etwinning.gr/projects/elia/ 8Ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ - IPSIA TREBISACCE (CS) ITALY

Το πρόγραμμα Ιστορικά στοιχεία της Ελιάς και του Λαδιού Διάρκεια: 3 Μήνες Περιγραφή: Ένα από τα βασικά προϊόντα που παράγει η χώρα μας είναι το ελαιόλαδο. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα μελετήθηκε η Ελιά και το Λάδι από διαφορετικές οπτικές γωνίες: Ιστορικά στοιχεία της Ελιάς και του Λαδιού Ελιά, Λάδι, Αθλητισμός - Ολυμπιακοί Αγώνες Η ελιά και το λάδι στην αρχαιότητα, η σχέση τους με τον αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ελιά, Ελαιόλαδο και Μεσογειακή διατροφή Πόσο απαραίτητο και χρήσιμο είναι για την υγεία το ελαιόλαδο (σαλάτες, συνταγές με ελαιόλαδο και ελιές). Το δέντρο της ελιάς στη λογοτεχνία Οι μαθητές θα αναζητήσουν τόσο στην νεότερη όσο και στην αρχαία λογοτεχνία αποσπάσματα που αναφέρονται στο δέντρο της ελιάς και στο ελαιόλαδο.

Εργαλεία ΤΠΕ INTERNET, πχ. Chat, πχ. EMAIL, πχ. Επεξεργασία κειμένου, πχ. Επεξεργασία δεδομένων, πχ. Παρουσιάσεις με Power Point, πχ. Ψηφιακή Επεξεργασία Εικόνας, πχ. VIDEO, AUDIO CONFERENCE, πχ. Κατασκευή Πολυμεσικού CD, πχ. Δημιουργία, δημοσίευση ιστοσελίδας με τα αποτελέσματα του προγράμματος, πχ. Χρήση της πύλης eTWINNING!

Διαδικασία Εργασιών Δραστηριότητες Εύρεση πληροφοριών για το δένδρο της ελιάς, ιστορία, μύθοι, παραδόσεις, παροιμίες Σύνταξη κειμένων από τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν Μετάφραση κειμένων στη γλώσσα επικοινωνίας από τους ίδιους τους μαθητές, με τη βοήθεια μεγαλύτερων μαθητών και των καθηγητών ξένων γλωσσών Αναζήτηση αδημοσίευτου υλικού από τους μαθητές για να στηρίξουν την έρευνά τους, όπως παλιές φωτογραφίες, μικρά άρθρα από παλιές εφημερίδες Πραγματοποίηση τηλεδιάσκεψης προκειμένου να συζητήσουν τα αποτελέσματα του προγράμματος. Τηλεδιασκέψεις και Chat πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Ζωγραφική με θέμα την ελιά και το λάδι Δημιουργία και δημοσίευση ιστοχώρου σχετικού με το θέμα της μελέτης.

Αποτελέσματα Σύνταξη κειμένων σχετικά με την ελιά και το λάδι γενικές πληροφορίες σχέση με την οικονομική και κοινωνική ζωή, την ιστορία, την παράδοση, τον αθλητισμό Ολυμπιακοί αγώνες Μεσογειακή διατροφή Κείμενα στα Αγγλικά Ζωγραφιές με θέμα την Ελιά Φωτογραφικό άλμπουμ Δικτυακός τόπος! Πολυμεσικό CD!

Webba World News! Ηλεκτρονικό Περιοδικό Σχολείων www.webba.info Webba World News 1ο Γυμνάσιο Δάφνης Ebba Pettersson's private school http://1gym-dafnis.att.sch.gr

Το πρόγραμμα Το πρόγραμμα αφορά στη δημιουργία και ανανέωση ενός ηλεκτρονικού περιοδικού με νέα κυρίως από τα δύο σχολεία Ελλάδας και Σουηδίας αλλά και από άλλα σχολεία σε όλο τον κόσμο. Κάθε μήνα οι μαθητές και των δύο σχολείων ετοίμαζαν ένα θέμα που είχαν από πριν αποφασίσει και το δημοσίευαν στο σουηδικό ηλεκτρονικό περιοδικό "Webba". Για τη δημιουργία του ηλεκτρονικού περιοδικού χρησιμοποιήθηκε ένα «εύχρηστο» πρόγραμμα ηλεκτρονικής εφημερίδας, το «Textalk».

Θεματολογία Παρουσίαση των σχολείων Παρουσίαση των πόλεων Φαγητά και ποτά Γιορτές Θρησκείες και θεότητες Πολιτισμός Σπορ κ.α.

Μία γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στην Εσθονία και την Ελλάδα! My Week! Μία γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στην Εσθονία και την Ελλάδα! 5ο Γυμνάσιο Αιγάλεω Tyri Gymnasium, Εσθονία Επίσημο σχέδιο: http://www.hot.ee/projectmyweek/  E-magazine: http://www2.edu.fi/magazinefactory/magazines/projectmyweek Blog: www.projectmyweek.blogspot.com  

Τα εργαλεία συνεργασίας Twin Space www.etwinning.net Blog www.blogger.com Magazine Factory (web magazine εργαλείο για μαθητές και καθηγητές) http://www2.edu.fi/magazinefactory

Οργάνωση του TwinSpace Φάκελοι Εργασιών των μαθητών Εργαλεία των Μαθητών Θέματα του Forum

Το Twinspace βοήθησε τους μαθητές: Να ανταλλάξουν ιδέες μέσα από το φόρουμ Να στείλουν e-mail o ένας στον άλλον Να αναρτήσουν και να ανταλλάξουν φωτογραφίες, ήχους, ζωγραφικές κ.α Να οργανώσουν το υλικό που συλλέχθηκε σε φακέλους Να επικοινωνούν ο ένας με τον άλλον σε τακτική βάση Μέσα από το twin space οι μαθητές γίνονται φίλοι. Είναι το εργαλείο τους…

Οργάνωση του Web Magazine Τα θέματα συζήτησης ως link στο Web Τα άρθρα που έχουν γράψει οι μαθητές

Οργάνωση του Blog My Week Ανακοινώσεις των 2 σχολείων Εμφάνιση της πιο πρόσφατης Ανακοίνωσης

Crop circles (αγρογλυφικά) Μαθηματικά με χρήση των Νέων Τεχνολογιών! Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Πυλαίας - Ελλάδα Sint-Donatusinstituut Merchtem - Belgium I.T.C.S. Cesare Vivante – Bari, Italy Οι μαθητές ήταν εξοικειωμένοι http://users.sch.gr/dkastani/grcrop.html http://users.sch.gr/dkastani/encrop.html http://www.vivante.it/com@net/crop_circles.html  http://www.math.be/

Το πρόγραμμα Ανακατασκευή οποιουδήποτε μοντέλου "αγρογλυφικών" με ένα σύγχρονο λογισμικό γεωμετρίας και μέσα απ' αυτήν τη διαδικασία οι μαθητές να εξοικειώνονται παίζοντας, με βασικές γεωμετρικές έννοιες (μετασχηματισμοί, συμμετρία, κατασκευές κανονικών πολυγώνων κλπ.)

Το πρόγραμμα το Geonext http://geonext.uni-bayreuth.de/ Επιλογή Λογισμικού: Να είναι ελεύθερο και ανοικτό (open source software) Οι δραστηριότητες που γίνονται στο εργαστήριο να μπορούν να δημοσιεύονται εύκολα στο διαδίκτυο σε μορφή ιστοσελίδων και να είναι προσβάσιμες από όλους Χρησιμοποιήθηκαν ελεύθερα λογισμικά όπως το Geogebra www.geogebra.at και το Geonext http://geonext.uni-bayreuth.de/ για τις γεωμετρικές κατασκευές. Χρησιμοποιήθηκαν επίσης εργαλεία για δημιουργία ιστοσελίδων, εργαλεία για videoconferencing όπως το Skype και το Festoon, emails, λογισμικά για την κατασκευή γραφικών (Corel Draw, Paintshop pro) κλπ. Στόχος Προγράμματος: Ο στόχος ήταν η δημιουργία ενός περιβάλλοντος μαθηματικών έτσι ώστε να υποκινηθεί η δημιουργικότητα των μαθητών και να τους δοθεί έτσι ένας πιο ενεργός ρόλος στην εκμάθηση των μαθηματικών.

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας!