Τα Αγγλικά στο νηπιαγωγείο του Λεοντείου Λυκείου Πατησίων

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
3o ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014.
Advertisements

1ο Νηπ/γείο Βραχναιίκων, τμ.Α2. Υπεύθυνη εκπ/κός Ανδριάνα Καρρά
Έγινε επίδειξη και πρακτική εφαρμογή δύο δημοφιλών προγραμμάτων επεξεργασίας κειμένου (Microsoft Office, OpenOffice Writer). Μάθαμε πώς αλλάζουμε τη γλώσσα.
NEEΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ  Γιατί οι έφηβοι πέφτουν στην κυριολεξία με τα μούτρα στη χρήση και συχνά την κατάχρηση του διαδικτύου, του κινητού (ή.
Το ΔιαδΙκτυο στη ζωΗ μαΣ
Μάθημα Αγγλικής Γλώσσας 3ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου
Με πόση ασφάλεια χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο;
Γιατί να μελετούμε Ιστορία;
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.
Κατάθεση εμπειριών από την πρώτη χρονιά λειτουργίας:
Θέματα Ψυχολογίας για Παιδιά Προσχολικής Ηλικίας
Σχεδιαστικά εργαλεία Διαχείριση σελίδων Βιβλιοθήκες αντικειμένων Διαχείριση αντικειμένων Επιφάνεια ψηφιακής μελάνης Πληκτρολόγιο οθόνης ΟΦΕΛΗ Αναγνώριση.
Το μάθημα της Πληροφορικής Η πραγματικότητα σήμερα!!! ΗΥ-302:Διδακτική της Πληροφορικής Επιμέλεια-Παρουσίαση Γεωργία Αδαμοπούλου Εύα Νοικοκυράκη.
Διδασκαλία των Φ.Ε. στο Δημοτικό Σχολείο
ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ Διαδραστικοί πίνακες Δέγγλερη Σοφία.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Φυσική Άσκηση & Υγεία»
ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ Βασικές δεξιότητες μελέτης. Β. Βασιλείου.
Το Διαδίκτυο (Internet) Καθηγητής : Πέτρου Στέφανος (B.Sc, HnD, SRIOHA) University of East London – U.E.L Department of Computer Science & I.T. Tel: ++30.
1 ο ΠΕΚ Θεσσαλονίκης Σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις για την ανάπτυξη κριτικής-δημιουργικής σκέψης Προετοιμασία μαθήματος με.
STOP ΣΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ
Βιωματικές Δράσεις 2 ο Γυμνάσιο Καλλίπολης
Δημιουργία εκπαιδευτικού κόμικ
Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΗΛ. ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Ανάπτυξη της γλώσσας Η ανάπτυξη της γλωσσικής ικανότητας περνάει από συγκεκριμένα στάδια απόκτησης γλωσσικών επιπέδων. Ο στόχος ενός παιδιού που μαθαίνει.
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Η ενδυμασία στο πέρασμα του χρόνου» Σχ
CCNA3: Switching Basics and Intermediate Routing v3.0 Ενημέρωση για το Μάθημα Δίκτυα-Ακαδημία CISCO.
Συνεργασία στο νηπιαγωγείο μέσα από ένα δημιουργικό πολύγωνο
“Μια μέρα στη ζωή του μικρού Ιάσονα” Ο Μυκηναϊκός κόσμος μέσα από τα μάτια ενός παιδιού. Συνδέσεις στο σήμερα. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Επιμέλεια:
ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ
Συνάντηση γνωριμίας με τους γονείς της Α΄ Γυμνασίου, 20 Οκτωβρίου 2014.
Το ΠΕΑΠ στα Νέα Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα 11/10/2010 Μ. Μ. (MEd)
ΟΜΑΔΑ ΑΘΗΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΓΙΟΥΒΑΝΑΚΗ ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΑΛΑΜΠΑΣΗΣ
Φυλλο του Καθηγητη. Teacher’s Age Ποιο ειναι το αντικειμενο διδασκαλιας σας?
8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ Πανδής-Σκιαδάς-Χεριμιάν Όταν είναι online, τα παιδιά μπορεί να εκτίθενται σε ιούς (κακόβουλα προγράμματα που προκαλούν βλάβες σε.
Διδακτική Πληροφορικής
E2 Τάξη Τίτλος προγράμματος: «Ασφάλεια στο διαδίκτυο»
ΜΑΘΗΣΗ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Γιώργος Σούλτης.
Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΩΣ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΣΟΦΙΑ ΜΑΤΖΑΡΙΩΤΗ - ΚΩΣΤΑΡΑ.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ Υποχρεωτικό μάθημα Α΄Εξαμήνου Διδάσκων: Αναπλ. Καθηγητής ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΔΕΣΠΟΤΗΣΣΩΤΗΡΙΟΣ ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.
Έρευνα με ερωτηματολόγιο σε μαθητές της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου του 3 ου Γυμνασίου Βύρωνα Σχολική χρονιά Η φιλία στην αρχή της εφηβείας.
Το Παιχνίδι των Ανοικτών Εκπαιδευτικών Πόρων. Επισκόπηση Φάση Α’: Αναζητώντας ΑΕΠ – Προετοιμασία – Παιχνίδι Αναζήτησης ΑΕΠ – Ανάδειξη νικητή Φάση Β’:
1. 2 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 3 ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ Αυτοχρηματοδοτούμενα Προγράμματα Αναγνωρισμένα Μεταπτυχιακά από τον ΔΟΑΤΑΠ Συνεργασίες με Πανεπιστήμια Εξωτερικού.
Συνέντευξη με νήπια.
Ανάπτυξη της γλώσσας Η ανάπτυξη της γλωσσικής ικανότητας περνάει από συγκεκριμένα στάδια απόκτησης γλωσσικών επιπέδων. Ο στόχος ενός παιδιού που μαθαίνει.
ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ για το μάθημα της ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Αθήνα, 1-2 Απριλίου 2005
Η δύναμη της εικόνας Σήμερα γιορτάζουμε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου με θέμα «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο»
Ψηφιακό Παιγνίδι στην προσχολική ηλικία
Firewall Antivirus Antispyware Internet security
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
Η ασφαλεια στο διαδικτυο !
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
(Απαντήσεις σελ βιβλίου)
Αγιοχώρι Νομός Ροδόπης
Το ΠΕΑΠ στα Νέα Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα
Αναζητώντας το καλό κλίμα στο σχολείο
Διαδίκτυο Παναγιώτα Κίμωνος.
ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ α’
Μαθήματα υπολογιστών.
Η φιλία στην αρχή της εφηβείας
KOYIZ ΓΝΩΣΕΩΝ Από τους μαθητές του Ε2.
Ενημέρωση Μαθητών Για Τo Μάθημα Δίκτυα CISCO
Η ασφάλεια του διαδικτύου
Ένα κουίζ για την ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο
Ασφάλεια διαδικτύου Gaming
Ασφαλής χρήση παιχνιδιών εικονικής πραγματικότητας
ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τα Αγγλικά στο νηπιαγωγείο του Λεοντείου Λυκείου Πατησίων Τμήμα νηπίων (5-6 χρονών), Τμήμα προνηπίων (4-5 χρονών), Τμήμα προ-προνηπίων (3-4 χρονών)

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Αγγλικών 2013-2014 Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Αγγλικών 2013-2014 Ζώνη Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Πρωϊνή   Μεσημβρινή Τμήμα νηπίων Τμήμα προνηπίων Τμήμα προ-προνηπίων Απογευματινή

Γιατί Αγγλικά από το νηπιαγωγείο ; Μπορεί ένα παιδί να μάθει από τόσο νωρίς Αγγλικά; Η θεωρία του critical age (κρίσιμη ηλικία μάθησης), να μπορεί δηλαδή κανείς να μάθει μια ξένη γλώσσα σε μια συγκεκριμένη ηλικία, είναι πια παρωχημένη. Τώρα βρισκόμαστε στην εποχή του lifelong learning (δια βίου μάθηση), ο άνθρωπος έχει γεννηθεί να μαθαίνει σε όλη του τη ζωή.

Άρα, δεν ρωτάμε αν μπορεί να μάθει το παιδί Αγγλικά αλλά τι ακριβώς μπορεί να μάθει. Ανάλογα, λοιπόν, με την χρονική περίοδο της ζωής μας μπορούμε να μάθουμε καλύτερα ένα ιδιαίτερο κομμάτι της γλώσσας: οι ενήλικες τη γραμματική/συντακτικό, τα παιδιά την προφορά - pronunciation, τις δεξιότητες της ακρόασης/ομιλίας- listening/speaking skills. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό για τα παιδιά να ακούνε Αγγλικά σε όλη τη διάρκεια του μαθήματος και να προσπαθούν να απαντήσουν.

Πώς μπορεί να μάθει Αγγλικά το παιδί; Μέσα από το παιχνίδι, τη βασική ασχολία της ηλικίας του. Χρησιμοποιώντας τις δεξιότητές του: κίνηση, μίμηση, και εξερεύνηση. Τα μέσα εξάσκησης για την εκμάθηση των Αγγλικώνμπορεί να είναι : απλά πχ. χρώματα, σύνθετα πχ. κατασκευές, έως πολύ σύνθετα : εκπαιδευτική τεχνολογία .

Τι σημαίνει ‘εκπαιδευτική τεχνολογία’; Κάθε τεχνολογικό μέσο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με σκοπό τη μάθηση, πχ. ο ηλεκτρονικός υπολογιστής, η έξυπνη τηλεόραση ‘smart TV’ και ο έξυπνος πίνακας ‘smartboard’. Τα μέσα αυτά μπορούν να συνδυάσουν εικόνα+ήχο για να προσφέρουν ερμηνεία προσελκύοντας όλους τους μαθητές. Η τεχνολογία είναι σήμερα μέρος του κόσμου των παιδιών.

Οι μαθησιακοί στόχοι: Στο τέλος της χρονιάς του νηπιαγωγείου θα ξέρουν να χειρίζονται : τις βασικές λέξεις της γλώσσας (survival English): γειά σου, καλημέρα, καλησπέρα, καληνύχτα, πως σε λένε ; πόσο χρονών είσαι; τι ώρα είναι; κλπ τα βασικά χρώματα, τα 10-12 πρώτα νούμερα, τα πιο γνωστά φρούτα/ ζώα / φαγητά, τα μέλη της οικογένειας, τις 4 εποχές του χρόνου, τα βασικά είδη ένδυσης / αντικείμενα του σπιτιού και του κόσμου γύρω τους.

Στην ξένη γλώσσα είναι σημαντικό... ...to open the mind, not to overload it, just to put there a spark! ...να 'ανοίξεις' το μυαλό, όχι να το κουράσεις, απλά να βάλεις τη σπίθα! Υπενθύμιση για τους γονείς: Ας ενθαρρύνουμε τα παιδιά, η γνώση παίρνει χρόνο.

Ιστοσελίδες εκπαιδευτικής τεχνολογίας για μικρούς μαθητές mickey mouse short films Kidspot Videos English for Kids. The place for fun learning Learn English for kids.The British Council (Για να πλοηγηθείτε στις ιστοσελίδες κάντε αριστερό κλίκ με το ποντίκι επάνω σε κάθε φράση) Οι ιστοσελίδες ελέγχθηκαν στις 13/10/2013 για ιούς κλπ κακόβουλα προγράμματα από : Symantec SafeWeb, Webutation , AVG Threat Labs, OnLine Link Scan, Trendmicro, StopBadware και URL Void. Χρηστικές πληροφορίες: Προστατεύστε: Tον υπολογιστή με προγράμματα firewall, antivirus και antispyware . Το λειτουργικό και τον φυλλομετρητή (browser) που χρησιμοποιείτε, με τις τελευταίες ενημερώσεις ασφάλειας (security updates) που δημοσιεύουν οι κατασκευάστριες εταιρείες. Μάθετε στα παιδιά να χρησιμοποιούν τον Η/Υ και να σερφάρουν στο διαδίκτυο με ασφάλεια και , εάν είναι δυνατόν, με τη δική σας συμμετοχή.

Καλή σχολική χρονιά! Η καθηγήτρια των Αγγλικών Dr Εύη Μπενέτου τηλέφωνο νηπιαγωγείου: 210 2012370 email: benetou@leonteiosedu.gr