Η χειμερινή στολή αστρονομικής παρατήρησης.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ελληνογαλλική Σχολή ‘’Άγιος Παύλος’’
Advertisements

ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βιομηχανία της μόδας Στις αρχές του 20ου αιώνα η μαζική παραγωγή ρούχων οδηγήθηκε από: την άνοδο των νέων τεχνολογιών την ανάπτυξη του συστήματος παραγωγής.
ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΦΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΕΣ DISPERSE DYES
© BOOKA χημικά προϊόντα
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΦΑΣΜΑΤΩΝ 1 ΕΙΔΗ ΥΦΑΣΜΑΤΩΝ ΥΦΑΝΤΑ ΜΗ ΥΦΑΝΣΙΜΑ ΠΛΕΚΤΑ.
Πράσινες Προμήθειες: Η περίπτωση της Κλωστοϋφαντουργίας – Ένδυσης
ΜΟΔΑ-ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ.
Υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Γεν. Γραμματεία Εμπορίου
Ασκήσεις Συνδυαστικής
Εργασία στην Οικιακή Οικονομία Βασίλης Λαμπρινος Α1
ΤΟ ΔΕΡΜΑ Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος.
Διαφημιστική Διαδικτυακή Εταιρεία 5 Τρόποι Αμοιβών για τους Συνεργάτες – Επενδυτές.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΡΟΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ.  είναι ο αριθμός των θανάτων - από κάθε αιτία - που συνέβησαν και καταγράφηκαν μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος ανά 1000 κατοίκους.
ΥΦΑΙΣΤΕΙΑ Ηφαίστειο είναι η ανοιχτή έξοδος από το εσωτερικό της Γης ή άλλου ουράνιου σώματος που επιτρέπει την έκρηξη ρευστών πετρωμάτων και αερίων από.
ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ Ηλεκτροακουστικές συσκευές που μετατρέπουν τα ηχητικά κύματα σε ηλεκτρικές μεταβολές Τάση ή ρεύμα ήχος μικρόφωνα.
Τμήμα Αισθητικής Δερματολογία Μάθημα 20
EXTREME SPORTS κίνδυνοι & διασκέδαση
ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ.
Μέρη Α/Γ οριζόντιου άξονα
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΖΩΙΚΩΝ ΙΣΤΩΝ
ΑΠΟΔΟΣΗ σε ΘΕΡΜΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΑΝΑΛΥΣΗ Έρευνα αγοράς Σύμφωνα με την έρευνα αγοράς κατηγοριοποιούμε τους φακούς στους εξής τομείς:
Εισήγηση του Δημήτρη Ι. Κάργα, Η-Μ www. kargas-dimitris.gr
Ενδυμασιεσ αρχαιων Ελληνων
Από το κύτταρο στον οργανισμό
… ολέ !!! … ολέ !!! … ολέ !!! … Τι μας προσφέρει αυτό το ποτό μέσα σε 80 λεπτά ! … Τι μας προσφέρει αυτό το ποτό μέσα σε 80 λεπτά !
ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΜΗ ΕΠΟΧΗ
Στα πλαίσια της συμμετοχής σας στην εφαρμογή
ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
ΕΠΙΣΩΤΡΑ Ή ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΕΛΤΣΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΠΠΑΙΚ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΤΜΗΜΑ : Β1 ΟΜΑΔΑ : ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ
Η ατμόσφαιρα.
1. Θερμόμετρα και μέτρηση θερμοκρασίας
Η κατάλληλη ενδυμασία είναι σημαντική στη φυσική δραστηριότητα
Θερμική Άνεση Ψύξη - Κλιματισμός.
ΔΑΠΕΔΟΘΕΡΜΑΝΣΗ Στη δαπεδοθέρμανση το στοιχείο που αποδίδει τη θερμότητα είναι το δάπεδο του χώρου. Το δάπεδο θερμαίνεται από σωλήνες που έχουν τοποθετηθεί.
Χαβάη Τα νησιά Χαβάη βρίσκονται στον Ειρηνικό, έχουν πληθυσμό και πρωτεύουσά τους τη Χονολουλού με κατοίκους.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
Το σκι ή χιονοδρομία είναι ένα χειμερινό άθλημα.
ΑΠΟΔΟΣΗ σε ΚΡΥΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΥ
Φανή Λαζάρου – Τρανού Ε ο πρότυπο πειραματικό δημοτικό σχολείο Θεσ / νίκης.
ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΟΥΛΗ
Οι επιδράσεις των δασών στη ζωή των ανθρώπων
ΥΔΡΟΣΤΑΤΕΣ Οι υδροστάτες είναι όργανα με τα οποία ελέγχουμε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προς τον καυστήρα και τον κυκλοφορητή, ανάλογα με τη θερμοκρασία.
ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ-ΣΙΛΙΚΟΝΕΣ Παπαδημητρίου Παναγιώτης Σαραντόπουλος Γιώργος
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΕΡΗΜΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ Προφυλάξεις και προστασία
ΕΚΦΕ Ν. Σμύρνης Ιδέες για αξιολόγηση, Ασκήσεις – Προβλήματα – Εργασίες (Φ. Ε. 6) Ηλ. Μαυροματίδης.
ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΦΗΣ
ΠΩΣ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ
Τι παίρνω μαζί μου στο Βουνό
ΓΑΖΕΣ ΕΠΙΘΕΜΑΤΑ.
ΠΡΟΣΩΠΟΛΟΓΙΑ- ΜΑΚΙΓΙΑΖ
Υπαίθριες Δραστηριότητες Χιονοδρομία ΙΙ 6η ενότητα: «Διαβίωση σε υπαίθριο χώρο. Εξοπλισμός» Κουθούρης Χαρίλαος, Αν. Καθηγητής Τ.Ε.Φ.Α.Α, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Ακαδημαϊκό έτος Κωδ. Μαθήματος 057 Υπεύθυνος μαθήματος: Αμούτζας Κ. Επίκουρος Καθηγητής.
Η ενδυμασία και η μόδα στο βυζάντιο Ιστορία Β΄ Γυμνασίου Κεφ.Ε΄.1.
ΕΠΙΔΕΣΜΟΛΟΓΙΑ 28/04/2014.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ & ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΕΝΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΑΛΥΜΑΤΩΝ.
Ίνες-κλωστές- υφάσματα Περιεχόμενα Το ύφασμα στη ζωή μας Κλωστές Ύφασμα Βαμβάκι Λινάρι Μαλλί Μετάξι Υφή υφασμάτων Σχέδια υφασμάτων.
Ανάπτυξη Εμβρύου - Τοκετός
Ιωάννης Καραγιάννης 4216 Διεξοδική διερεύνηση του Κύκλου του Νερού, παρουσίαση των δομικών του στοιχείων και η επίδραση του στην ανθρώπινη καθημερινότητα.
Θερμική Αγωγιμότητα Η ιδιότητα ενός υλικού να επιτρέπει τη διάδοση της θερμότητας μέσα από τη μάζα του. Δομικά Υλικά.
Ο κύκλος του νερού(φυσική)
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΒΟΛΗ ΟΥΣΙΩΝ
Ο κύκλος του νερού Ισπικούδη Ευαγγελία.
ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ - ΑΓΩΓΙΜΟΤΗΤΑ
ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ - ΑΓΩΓΙΜΟΤΗΤΑ
ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΑΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΟ ΟΡΓΑΝΟ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η χειμερινή στολή αστρονομικής παρατήρησης. (ημιορεινές τοποθεσίες) Άρης Μυλωνάς

Παραδοχές: Υψόμετρο: έως 1.000m Θερμοκρασία περιβάλλοντος: 0-15°C Υγρασία: έως ~80% Άνεμος: έως 5m/s (~3 μποφόρ)

Γενικός κανόνας χειμερινής ένδυσης: Ναι στα πολλά και λεπτά διαπνέοντα ειδικά συνθετικά ρούχα Όχι λίγα και χοντρά βαμβακερά ρούχα. Ακατάλληλος χειμερινός ρουχισμός: Βαμβακερά εσώρουχα, βαμβακερές μπλούζες, τζίν παντελόνια κτλ.

Χειμερινή Ένδυση-Υπόδηση Αναλυτικά: 1.-Εσώρουχα-(Ρούχα σε επαφή με το δέρμα): α) Άνω Μακρυμάνικα λεπτά, ισοθερμικά και ελαστικά που εφαρμόζουν στο σώμα και καλύπτουν το λαιμό και μέση, από διαπνέοντα συνθετικά υλικά, σε αναλογίες όπως παρακάτω: Πολυπροπυλένιο 40%-60%, Λύκρα ή Ελαστίνη 2%-5%, Πολυαμίδιο 5%-40%, Πολυεστέρα 5%-30% ή Μαλί τύπου «merino wool» 0%-100% β) Κάτω Σκελέες λεπτές, ισοθερμικές, και ελαστικές που εφαρμόζουν στα πόδια, από διαπνέοντα συνθετικά υλικά, σε αναλογίες όπως παρακάτω: Πολυεστέρα 5%-20%

2.-Ενδιάμεσα θερμομονωτικά ρούχα: α) Άνω Μακρυμάνικες μπλούζες (ή ζακέτες), με γιακά (ή προαιρετικά κουκούλα), σχετικά μακριές για να καλύπτουν τη μέση από υλικό fleece. Όλα τα Fleece είναι κατασκευασμένα από 100% πολυεστέρα σε διάφορα πάχη και επεξεργασίας ίνας. Το λιγότερο ζεστό είναι το λεπτό (100άρι). Το ποιο ζεστό απ όλα τα fleece είναι το πολύ χοντρό, όπως για παράδειγμα η σειρά 375 και η συνθετική γούνα «high loft». β) Κάτω Πάνω από το ισοθερμικό εσώρουχο (σκελέα), και πριν από το παντελόνι μεμβράνης και σε θερμοκρασίες κάτω από 5°C θα χρειαστούμε ένα ενδιάμεσο παντελόνι από λύκρα ή πολυεστέρα. Σημ.: Τις περισσότερες φορές, το εσωτερικό παντελόνι είναι ενσωματωμένο επάνω στο εξωτερικό αδιάβροχο παντελόνι μεμβράνης από διαπνέων ύφασμα.

3.-Εξωτερικό Παντελόνι ή παντελόνι με τιράντες (σαλοπέτα): Ρούχο αντιανεμικό και αδιάβροχο που επιτρέπει την αποβολή των υδρατμών. Κατασκευασμένο από πολυαμίδιο ή νάιλον. Συνήθως διαθέτη εσωτερική μεμβράνη τύπου Gore-Tex ή λεπτό ύφασμα από λύκρα.

4.-Μπουφάν: Το μπουφάν συνήθως είναι κατασκευασμένο από 2 έως 4 στρώσεις υλικών που θα πρέπει να επιτρέπουν τον ιδρώτα να αποβάλλεται προς το εξωτερικό περιβάλλον. Τα μπουφάν μας προστατεύουν από το κρύο, τον αέρα και την υγρασία. Τα διαπνέοντα συνθετικά υλικά που συναντάμε σε ένα καλό μπουφάν (αν διαθέτει 4 στρώσεις), είναι: Πολυαμίδιο, Νάιλον, Πολυουρεθάνη(PU), Fleece ή Polartec® (100% πολυεστέρα) κ.α. Σημ.: Για την διαμόρφωση της ποιότητας , τις περισσότερες φορές μεγαλύτερο ρόλο παίζει ο συνδυασμός διαφορετικών ινών, η μορφολογία της κάθε ίνας και η ύφανση. Έτσι θα συναντήσουμε διάφορες «high tech» εμπορικές ονομασίες όπως π.χ. Polartec® Neo Shell® Hydratic® G1000®, κτλ.

5.-Κάλτσες: Ισοθερμικές, διαπνέουσες από ειδικής επεξεργασίας συνθετικά υλικά, σε κλασσικές αναλογίες όπως παρακάτω: Πολυπροπυλένιο 20%-50%, Πολυεστέρας 20%-50%, Λύκρα ή Ελαστίνη 2%-5% Πολυαμίδιο 10%-50%, Μαλί τύπου «merino wool» 10%-50% και άλλα συνθετικά υφάσματα τύπου Thermolite.

6.-Μπότες: α) Μπότες Απρέ σκι (φθηνές, μαλακές ελαφριές και αδιάβροχες μπότες που φοριόνται μετά από το σκί). Είναι επενδυμένες με παχύ αφρώδες υλικό. Είναι ιδανικές για παρατήρηση του έναστρου ουρανού, αφού σκοπό έχουν την ξεκούραση-ακινησία κρατώντας τα πόδια ζεστά μετά την άθληση. Δεν ενδείκνυνται για πεζοπορία. β) Μπότες ορειβατικές ημιάκαμπτες ή άκαμπτες με μόνωση thinsulate, η οποία αντιστέκεται στο κρύο και εσωτερική αδιάβροχη-διαπνέουσα μεμβράνη τύπου Gore-Tex. Σημ.: Οι εύκαμπτες ορειβατικές μπότες (Trekking) είναι ιδανικές για πεζοπορία στο βουνό χωρίς χιόνι και δεν παρέχουν μεγάλη προστασία από το κρύο.

7.-Κάλυμα Κεφαλής: Σκούφος τύπου μπαλακλάβα, που να καλύπτει τα αυτιά και τον λαιμό, από Fleece (100%πολυεστέρα), ή από πολυπροπυλένιο.

8.-Γάντια: Λεπτά, κατασκευασμένα από Fleece (100%πολυεστέρα), ή από πολυπροπυλένιο. Αν είναι δυνατόν να έχουν ελεύθερα τα άκρα των δακτύλων.

Η χειμερινή στολή αστρονομικής παρατήρησης. (ημιορεινές τοποθεσίες) Άρης Μυλωνάς Ερωτήσεις