Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο κύκλος του νερού Ισπικούδη Ευαγγελία.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο κύκλος του νερού Ισπικούδη Ευαγγελία."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο κύκλος του νερού Ισπικούδη Ευαγγελία

2 Ο κύκλος του νερού O κύκλος του νερού (γνωστός και ως υδρολογικός κύκλος) είναι η συνεχής ανακύκλωση του νερού της Γης μέσα στην υδρόσφαιρα, στην ατμόσφαιρα και στη λιθόσφαιρα(έδαφος-υπέδαφος). Το συνεχές της κυκλικής διαδικασίας του κύκλου του νερού επιτυγχάνεται εξαιτίας της ηλιακής ακτινοβολίας.

3 Πως επηρεάζει τη καθημερινότητα;
Ο κύκλος του νερού παίζει σημαντικό ρόλο στο κλίμα της κάθε περιοχής αλλά και στη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας. Αυτό το διαπιστώνουμε με φαινόμενα όπως: Οι άνεμοι που έρχονται προς τον Ισημερινό δημιουργούν πολύ υγρασία στις περιοχές κοντά σε αυτόν, ενώ οι χώρες που βρίσκονται βόρεια και νότια του Ισημερινού αντιμετωπίζουν μεγάλες περιόδους ξηρασίας. Οι μεγάλες οροσειρές επηρεάζονται και αυτές από τον κύκλο του νερού, καθώς δέχονται από τη μία πλευρά τους πολλούς υδρατμούς και συνεπώς πολλές βροχές. Αυτό το φαινόμενο όμως, δημιουργεί πολύ υγρασία στη μία μεριά του βουνού και λιγότερη στην άλλη. Τέλος, το νερό συμπαρασύρει πολλά θρεπτικά συστατικά όταν μεταφέρεται σε χαμηλότερο υψόμετρο. Έτσι, άμεση επίπτωση αυτού είναι η υψηλή παραγωγικότητα στις πεδινές περιοχές.

4 Τα βασικά βήματα 1η ΦΑΣΗ:ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΞΑΤΜΙΖΕΤΑΙ
Όταν το νερό ζεσταίνεται από τον ήλιο, εξατμίζεται, μετατρέπεται σε υδρατμό και ανυψώνεται στον αέρα. Έτσι, η ατμόσφαιρα περιέχει τόνους αόρατου εξατμισμένου νερού και οι υδρατμοί μεταμορφώνονται σε λεπτές σταγόνες. Αυτές οι σταγόνες είναι τόσο ελαφριές, που δεν πέφτουν στο έδαφος αλλά ενώνονται και σχηματίζουν σύννεφα. 2η ΦΑΣΗ:ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗ ΓΗ Τα σύννεφα αποτελούνται από μικρές σταγόνες νερού και λεπτούς κρυστάλλους πάγου που αιωρούνται. Οι κρύσταλλοι πάγου και οι σταγόνες ενώνονται και σχηματίζουν πιο βαριές στάλες. Όταν αυτές οι στάλες βαρύνουν πολύ, πέφτουν στη Γη και τότε αρχίζει να βρέχει. 3η ΦΑΣΗ:ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ Ένα μέρος του νερού που πέφτει με βροχή ή με χιόνι εξατμίζεται και επιστρέφει αμέσως στην ατμόσφαιρα, κυρίως όταν κάνει ζέστη. Ένα άλλο μέρος του νερού απορροφάται από το έδαφος, ενώ κάποια μικρή ποσότητα της βροχής τροφοδοτεί τα ποτάμια και τα ρυάκια που καταλήγουν και πάλι στη θάλασσα.

5 Με πιο απλά λόγια Εκφόρτιση υπόγειου νερού Εξάτμιση
Αποθήκευση νερού στη θάλασσα Αποθήκευση νερού στην ατμόσφαιρα Αποθήκευση νερού σε πάγους και χιόνια Αποθήκευση υπόγειου νερού Εκφόρτιση υπόγειου νερού Εξάτμιση Απορροή από λιώσιμο χιονιού Συμπύκνωση

6 Επίλογος Σας ευχαριστώ!!!


Κατέβασμα ppt "Ο κύκλος του νερού Ισπικούδη Ευαγγελία."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google