Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΓΡΙΠΠΗ «ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ» από ιό τύπου Α/Η1Ν1- ΤΙ ΕΙΝΑΙ?
Advertisements

Μαθαίνω για την νέα μορφή γρίπης Α (H1N1)
AIDS Μια εργασία για την ενημέρωση μικρών και μεγάλων για τον ιό του AIDS!
Το νερό παρόλο που είναι πολύ σημαντικό για όλους μας φέρνει και πολλά κακά που δημιουργούν στους ανθρώπους, στο περιβάλλον, στα ζώα και γενικά σε όλο.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Όνομα: Σαμουρέλη Σωτηρία Μάθημα: Βιολογία
Τι είναι ο καρκίνος Ο καρκίνος (όγκος) είναι η ανώμαλη ανάπτυξη κύτταρων με αποτέλεσμα τη δημιουργία όγκων σε διάφορα σημεία του σώματος. Προέλευση της.
Η Γρίπη Θωμάς Αρμένης-Κωνσταντίνος Μυτιληνέλης Γ1’ Εργασία Βιολογίας.
Εργασία στη Βιολογία Σπύρος Χονδρός
Όνομα μαθητή: Λασκαρίδου Πασχαλίνα Ζαχαριάδου Αναστασία
"Νοσηλευτική παρακολούθηση
ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Β’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ
ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΠΙΚΤΗΤΗΣ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ
Εργασία των: Δανοχρήστου Φωτεινή Δημητρίου Ναταλία Θεοφίλου Αλέξιος
Πως μεταδίδεται η ασθένεια
ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΠΙΚΤΗΤΗΣ ΑΝΟΣΟΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ (A.I.D.S.)
Προετοιμάζομαι για την ζωή
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS
AIDS.
Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας 28 Ιουλίου Ετήσια εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση & ευαισθητοποίηση του κοινού.
Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα-Σ.Μ.Ν.
HIV / AIDS. Το χρονικό διάστημα από τη στιγμή της μόλυνσης (HIV) ως τη διάγνωση του AIDS εκτείνεται συνήθως μεταξύ 8 και 10 ετών. Όμως, το 40% των ασθενών.
ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ – Σ.Μ.Ν..
Οι κίνδυνοι, οι τρόποι προφύλαξης και γενικές πληροφορίες
MINIONS.
 Στις μέρες μας όλο και περισσότερα άτομα πάσχουν από κάποιες ασθένειες που μεταδίδονται σεξουαλικώς. Αυτές οι ασθένειες πολλές φορές προκαλούν προβλήματα.
ΠΑΛΑΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ
Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (Σ.Μ.Ν.)
ΜΑΘΗΜΑ: ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT). ΕΦΗΒΕΙΑ ΣΕΞ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ Στόχος της παρουσίασης είναι να πληροφορήσει το σεξουαλικώς ενεργό κοινό για την πρόληψη των αφροδίσιων νοσημάτων ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ.
Ηπατιτιδα H ηπατίτιδα είναι ένας γενικός όρος για ασθένειες που οφείλονται σε φλεγμονή του ήπατος από διάφορες αιτιολογίες -η λέξη προέρχεται από την αρχαία.
ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΠΙΚΤΗΤΗΣ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ (A.I.D.S.)
1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤA ΤΟΥ AIDS
ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ Βασικό στοιχείο για την ποιότητα της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου είναι η υγεία. Για να έχουμε ΚΑΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ δείτε το βίντεο
ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ Β ΣΟΦΙΑ ΜΠΑΜΠΑΓΙΑΝ,ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΟΚΚΑΣ,ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΦΑΡΑΖΑ, ΚΙΚΗ ΦΑΡΑΖΑ,ΙΩΣΗΦ ΜΑΛΛΙΟΣ.
Aids Ώρα για δράση.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
Κονδυλώματα (HPV).
A I D S.
Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ… Είμαστε οι Nos AIDS fovemus, που σημαίνει «περιβάλλουμε με αγάπη το AIDS» και σκοπός της έρευνάς μας είναι να ενημερώσουμε για.
ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΜΗΤΡΑΣ (HPV)
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΑΡΑΚΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Κυρίτση Βαϊα Φοιτήτρια Ιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης
Υπευθυνη καηθηγητρια:κ.χατζηγεωργιου
Βιολογία Γ ’ Γυμνασίου. Ομοιόσταση Η ικανότητα των οργανισμών να διατηρούν το εσωτερικό τους περιβάλλον ( σύσταση και ποσότητα υγρών, θερμοκρασία, pH.
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΟΜΙΛΗΤΡΙΕΣ: ΚΑΡΑΜΠΗ- ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ- ΑΜΑΛΙΑ ΠΛΑΣΣΑΡΑ ΕΙΡΗΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: ΠΑΓΩΝΗ ΕΛΕΝΗ ΡΟΜΠΟΛΑ ΔΗΜΗΤΡΑ.
ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 5 ο ΓΕΛ Χαλανδρίου Εργασία Βιολογίας του μαθητή Κ. Ηλία.
1. Άνθρωπος & υγεία (1.3.4) Βιολογία Γ’ Λυκείου Γενικής Παιδείας.
Την παρουσίαση επιμελήθηκαν οι μαθήτριες: Γώτη Διονυσία Κράλη Πόπη Μοναστιρλή Μαρία Μπουχορίκου Αναστασία Μπουχορίκου Μαρκέλλα Νόικου Ιωάννα Ντόνκα Ανδριάννα.
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΚΟΥΚΗ ΕΛΕΑΝΝΑ ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΥ.
Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα. Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα είναι ασθένειες ή λοιμώξεις οι οποίες προκαλούνται από οργανισμούς οι οποίοι μεταδίδονται.
Ηπατίτιδα Αθ.Καραμούντζος Ειδικός Γαστρεντερόλογος/ Ηπατολόγος.
ΙΟΓΕΝΕΙΣ ΗΠΑΤΙΤΙΔΕΣ Κυφωνίδης Δημήτριος Παιδίατρος Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.
ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ HIV ΛΟΙΜΩΞΗ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Διονύσιος.
ΣΤΑΣΙΝΟΥ ΑΓΝΗ ΕΣΔΥ/ΤΕΙ: ΕΦΗΡΜΟΣΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ
ΙΟΓΕΝΗ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ ΠΝΦ Κυφωνίδης Δημήτριος Παιδίατρος
ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ.
Ενημέρωση για το AIDS Την παρουσίαση επιμελήθηκαν οι μαθήτριες:
Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) 2014
1η Δεκεμβρίου.
Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) 2014
Επαναληπτικές ασκήσεις 4ης ενότητας
Μετάδοση και αντιμετώπιση παθογόνων μικροοργανισμών
Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας (ΑΙDS)
AIDS Acquried Immune Deficiency syndrome
«Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή» Κατερίνα Σεριάτου
Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) 2014
AIDS.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS 1η Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS Γενική ΕΞΥΠΠ Προστασία ΑΕ Δοϊράνης 181 & Φειδίου 18, Καλλιθέα 17673 Τηλ.: 2109405866 Φαξ: 2109480508 email: info@exypp.gr

Το AIDS σήμερα Η προσπάθεια για τον περιορισμό της εξάπλωσης του AIDS αποτελεί σήμερα πρωταρχική φροντίδα για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Το AIDS μας αφορά όλους γιατί δεν κάνει διακρίσεις εθνικότητας, ηλικίας και φύλου. Όλοι μας βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του κινδύνου.

Το AIDS σήμερα Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο τέλος του 2000, 36,1 εκατομμύρια άνδρες, γυναίκες και παιδιά ζούσαν με τον HIV ή το AIDS και 21,8 εκατομμύρια είχαν ήδη πεθάνει από τη νόσο. Το 1999, σημειώθηκαν 5,3 εκατομμύρια νέες λοιμώξεις σε όλο τον κόσμο. Σχεδόν 1 στους 4 ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον HIV είναι ηλικίας κάτω των 25 ετών. Γενική ΕΞΥΠΠ Προστασία ΑΕ Δοϊράνης 181 & Φειδίου 18, Καλλιθέα 17673 Τηλ.: 2109405866 Φαξ: 2109480508 email: info@exypp.gr

Τρόποι Μετάδοσης Με την χωρίς προφύλαξη, σεξουαλική επαφή. Με την από κοινού χρήση αιχμηρών αντικειμένων (βελόνες, σύριγγες, ξυραφάκια, οδοντόβουρτσες κ.λ.π.) στα οποία υπάρχει μολυσμένο από τον ιό αίμα. Από μητέρα με HIV λοίμωξη στο έμβρυο κατά την εγκυμοσύνη, τον τοκετό ή το θηλασμό. Γενική ΕΞΥΠΠ Προστασία ΑΕ Δοϊράνης 181 & Φειδίου 18, Καλλιθέα 17673 Τηλ.: 2109405866 Φαξ: 2109480508 email: info@exypp.gr

Τρόποι Προφύλαξης Μακροχρόνια, αμοιβαία πιστή μονογαμική σχέση Συστηματική και σωστή χρήση προφυλακτικού σε κάθε είδους σεξουαλική επαφή, σε όλη την διάρκειά της, με κάθε ερωτικό σύντροφο. Αποφυγή επαναχρησιμοποίησης συριγγών Συμβουλευτική καθοδήγηση στις γυναίκες με HIV λοίμωξη Αποφυγή θηλασμού από μητέρες με HIV λοίμωξη.

Δεν κινδυνεύουμε... Με οποιαδήποτε κοινωνική επαφή Με το αγκάλιασμα ή το φιλί Με τη χειραψία Από αντικείμενα κοινής χρήσεως (ποτήρια, μαχαιροπήρουνα) Από τις τουαλέτες Από βήχα ή φτάρνισμα Από έντομα, κουνούπια, ζώα κτλ. Από την πισίνα ή τη θάλασσα

Μπορούμε να προστατευτούμε από τον HIV/AIDS ? Ναι, και η προστασία από τον HIV/AIDS είναι δική μας ευθύνη. Αν γνωρίζουμε πώς με- ταδίδεται ο ιός και παίρνουμε τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, ελαχιστοποιούμε την πιθανότητα μόλυνσης από τον HIV.

Υπάρχει θεραπεία για το AIDS ? Σήμερα υπάρχουν φάρμακα ή συνδιασμός φαρμάκων που μπορούν να παρατείνουν τη ζωή και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των φορέων του HIV/AIDS. Το AIDS δεν θεραπεύεται, αλλά με τα φάρμακα μπορεί να ζήσει κάποιος για πολλά χρόνια και με καλό επίπεδο ζωής.

Πώς γίνεται η δίαγνωση του HIV/AIDS ιού? Η διάγνωση του ιού δεν γίνεται με μία απλή εξέταση αίματος. Οι εξετάσεις γίνονται σε κέντρα αναφοράς για το HIV/AIDS και σε ορισμένα δημόσια νοσοκομεία, δωρεάν.

Πότε πρέπει να γίνεται η εξέταση? Για να ανιχνευθεί ο ιός του AIDS η εξέταση πρέπει να γίνεται σε 6-8 εβδομάδες από την τελευταία «επικίνδυνη» συμπεριφορά. Η εξέταση για τον HIV/AIDS μπορεί να δώσει έγκυρα αποτελέσματα 2 μήνες μετά από την τελευταία φορά που υπήρξε μια «επικίνδυνη» σεξουαλική συμπεριφορά.

Ποιά είναι τα συμπτώματα του HIV/AIDS ? Yπάρχουν αρκετά συμπτώματα του HIV/AIDS, τα οποία όμως, μπορεί να είναι συμπτώματα και κάποιας άλλης εποχιακής ασθένειας ή λοίμωξης. Για το λόγο αυτό, ο μόνος έγκυρος τρόπος για να μάθει κάποιος άν έχει ή όχι μολυνθεί από τον HIV/AIDS είναι να κάνει εξέταση ειδική για το AIDS.

Υπάρχει σήμερα εμβόλιο κατά του AIDS ? Δεν υπάρχει σήμερα εμβόλιο για την πρόληψη του HIV/AIDS. Οι προσπάθειες, όμως, των επιστημόνων συνεχίζονται και υπάρχει αισιοδοξία ότι ίσως στο μέλλον παραχθεί ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του AIDS.

1η Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη. Γενική ΕΞΥΠΠ Προστασία ΑΕ Δοϊράνης 181 & Φειδίου 18, Καλλιθέα 17673 Τηλ.: 2109405866 Φαξ: 2109480508 email: info@exypp.gr