The riverside school www.dfcworld.com. DESING FOR CHANGE Greece 2011 ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΩ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ Μια απλή διαδικασία που αποτελείται.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
Advertisements

ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠ’ ΤΙΣ ΑΓΡΙΟΧΗΝΕΣ
♫ Ανοίξτε τα ηχεία σας! ♫ Ανοίξτε τα ηχεία σας! ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ ΤΑ ΣΛΑΙΝΤΣ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠ’ ΤΙΣ ΑΓΡΙΟΧΗΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ.
Κανόνες χρήσης του Διαδικτύου για μαθητές
Επιμορφωτικό Σεμινάριο 23 & 24 Νοεμβρίου 2013 Θεωρητική Κατάρτιση και Πρακτική Άσκηση Aναστάσιος Νικήτας Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Υπεύθυνος Αθλήματος Κολύμβησης.
FM Group FM 4 SUCCESS ΚαλΩς Hρθατε στην.
Eπιμέλεια Τίκβα Χριστίνα
Στρατηγικές διδασκαλίας και σχεδιασμός μαθήματος
Ερευνητική Εργασία Πως εργαζόμαστε κατά τις ομαδικές εργασίες;  Πρώτα από όλα, το κάθε μέλος της ομάδας αναλαμβάνει έναν ρόλο. Μα ποιοι είναι αυτοί οι.
Γιατί να μελετούμε Ιστορία;
The riverside school. DESIGN FOR Change Greece Το Design for Change Το Design for Change Είναι η πιο Είναι η πιο Φιλόδοξη και τολμηρή Πρωτοβουλία Φιλόδοξη.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Λογισμικό: Εύρεση και εγκατάσταση λογισμικού.
ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠ’ ΤΙΣ ΑΓΡΙΟΧΗΝΕΣ
Διδασκαλία των Φ.Ε. στο Δημοτικό Σχολείο
H ΦΙΛΙΑ ΣΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ
Ο βασιλιάς των βατράχων
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Εισαγωγή στην έννοια του Αλγόριθμου και τον Προγραμματισμό 1.1 Τι είναι ‘πρόβλημα’ 1.2 Τι είναι ‘Αλγόριθμος’
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ IV: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Φαίδων Θεοφανίδης Διδακτικό υλικό:
Γραφείο Διασύνδεσης Καλό ακούγεται, αλλά…… Τι είναι?????
Αντανάκλαση Συναισθήματος
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Ι
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Εύρεση πληροφοριών Επίπεδο.
4. Απόψεις και κίνητρα των μαθητών στο μάθημα των Μαθηματικών.
Δημιουργία παρουσίασης:
Quatuor Squilla Θέμα: "Πώς επηρέασε η χρήση της κινητής τηλεφωνίας τις διαπροσωπικές σχέσεις και ποια νέα ήθη και γλώσσα εισήγαγε στη σύγχρονη καθημερινότητα;"
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Διάγραμμα Πορείας Σχεδιασμού Κωνσταντίνος Ανδρέου
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Οθόνες: Δεξιότητες παρουσίασης Επίπεδο.
ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ 1 Η ΣΥΝΕΔΡΙΑ.
Έχεις ένα τουλάχιστον προφίλ σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο;
ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ!!!
Οι βασικές ρουτίνες σκέψης
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Φωτογραφικές μηχανές και φωτογραφίες:
 Τα παιδιά της Α΄ Τάξης εξαιρούνται από το πρόγραμμα.  Παρατηρήσαμε ότι τα παιδιά που εισέρχονται για πρώτη χρονιά στο σχολείο χρειάζονται χρόνο για.
ΚΟΙΤΑΖΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΟΙΤΑΖΩ ΓΥΡΩ ΜΟΥ. Η Διαδικασία της λήψης απόφασης στην επιλογή σπουδών και επαγγελμάτων ΓΡΑΣΕΠ Γ/σιο Ερασμίου Ξάνθης.
Όψεις της Πραγματικότητας Ερευνητική Εργασία Α΄ τάξης Γενικό Λύκειο Σπήλιου Μελέτη Περίπτωσης με αποτελεσματικές πρακτικές.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Φωτογραφικές μηχανές και φωτογραφίες:
Harvard ManageMentor ® Αντιμετωπίζοντας τις αντιδράσεις στην αλλαγή.
ΦΙΛΙΑ Σε μια αληθινή φιλία, βρίσκομαι μαζί με τον άλλο άνθρωπο για να μοιραστούμε την ίδια τη ζωή, τις χαρές και τις λύπες της. Ο αληθινός φίλος είναι.
Πειθαρχία.
Προγραμματισμός Εισαγωγή στην έννοια του αλγορίθμου και στον Προγραμματισμό.
SCHOOL MEDIATION ΣΧΟΛΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΕΦΥΡΙΟΥ
Διδασκαλια και Μαθηση με Χρηση ΤΠΕ
«Δραστηριότητες από τον κόσμο της φυσικής για το νηπιαγωγείο»
ΦΙΛΊΑ Τα χαρακτηριστικά του καλού φίλου ◦ Τα χαρακτηριστικά ενός καλού φίλου μπορεί να είναι χρήσιμα πάντα, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές που θα.
Οι φοιτήτριες: Διαμαντάκη Μυρτώ Θεώνη Κλαιρ_ Αγραφιώτη Δήμητρα_ Κατερίνα Σταύρου_
Digital sightseeing of Municipal Theatre of Piraeus– Dimitrios Rammos - Greece “Digital sightseeing of Municipal Theatre.
Εκπαιδευτικές τεχνικές Π.Απόστολος. Προσχολική ηλικία Της Εύας της αρέσουν οι δραστηριότητες του νηπιαγωγείου αλλά καμιά φορά κολλάει στην αγαπημένη της.
Συνέντευξη με νήπια.
Πηγή: Ματσαγγούρας, Η. (2000) Ομαδοσυνεργατική διδασκαλία και μάθηση
Η δύναμη της εικόνας Και φέτος στις 7 Φεβρουαρίου γιορτάζουμε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.
Βιολογία Γυμνασίου.
Εκπαιδευτική Διαδικασία και Μάθηση στο Νηπιαγωγείο
κοινωνική ανάπτυξη των μαθητών
ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠ’ ΤΙΣ ΑΓΡΙΟΧΗΝΕΣ
3D Printing και παιδί Βιβλιογραφικές αναφορές που ξεκινούν από την δεκαετία του ’70 (Growing Up Suburban, Edward A. Wynne) επισημαίνουν ότι “Το γενικότερο.
ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠ’ ΤΙΣ ΑΓΡΙΟΧΗΝΕΣ
Αναζητώντας το καλό κλίμα στο σχολείο
ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠ’ ΤΙΣ ΑΓΡΙΟΧΗΝΕΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Πανελλήνια Ημέρα Κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Ι
Μάθημα: Οικιακή Οικονομία
Η δύναμη της εικόνας Και φέτος στις 7 Φεβρουαρίου γιορτάζουμε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.
Δεν καπνίζω, ΓΥΜΝΑΖΟΜΑΙ
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Ι
ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠ’ ΤΙΣ ΑΓΡΙΟΧΗΝΕΣ
ΜΝΗΜΗ: ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
Οι απόψεις των μαθητών του σχολείου μας για τα βιντεοπαιχνίδια
Μεταγράφημα παρουσίασης:

the riverside school

DESING FOR CHANGE Greece 2011 ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΩ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ Μια απλή διαδικασία που αποτελείται από τέσσερα βήματα και ενδυναμώνει τα παιδιά να πουν ΜΠΟΡΩ

ΠΑΡΑΤΗΡΩ 1. Εντόπισε και αναγνώρισε αυτό που ΣΕ ενοχλεί. Δεν είναι απαραίτητο να «φαντάζει» σημαντικό, αλλά απλά πρέπει να είναι κάτι που να ενοχλεί ΕΣΕΝΑ πολύ. 2. Που βρίσκεται το πρόβλημα; Παρατήρησε ποια είναι τα άτομα εκείνα που επηρεάζονται άμεσα από το πρόβλημα. 3. Ρώτα ΓΙΑΤΙ – ακόμη και αν νομίζεις ότι γνωρίζεις την απάντηση ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ

ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ • Προωθούμε τις ΤΟΛΜΗΡΕΣ ιδέες – ΟΛΕΣ οι ιδέες αξίζουν • Χρειαζόμαστε ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΙΔΕΩΝ – ο καλύτερος τρόπος να έχουμε καλές ιδέες είναι να έχουμε ΠΟΛΛΕΣ ιδέες • Αναλύουμε κάθε ιδέα ξεχωριστά – Ακούμε προσεκτικά τις ιδέες των μελών της ομάδας γιατί μόνο έτσι έχουμε παραγωγή ιδεών ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ

την ιδέα με την μεγαλύτερη ελπίδα για την αλλαγή. Η ιδέα πρέπει να παρουσιάζει : 1. δυνατότητα αλλαγής με την μεγαλύτερη διάρκεια, 2. δυνατότητα να ωφελήσει το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων, 3. Κάτι νέο και φρέσκο στην αντίληψη της επίλυσης του προβλήματος. ΨΗΦΙΖΩ

ΕΦΑΡΜΟΖΩ 1.Οργανώσου και προετοιμάσου για την τελική εφαρμογή του σχεδίου αλλαγής ( σκέψου τα χρήματα που διαθέτετε, πόσα άτομα θα χρειαστείτε, πόσες ώρες επίσης ) 2.Βρείτε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα μπορείτε που θα μπορούσαν να πάρουν μέρος σ’ αυτό το μέρος της εφαρμογής – βοηθά να αυξήσουμε την επίδραση του αποτελέσματος ΕΦΑΡΜΟΖΩ

• Βάλτε με την σειρά και ενώστε τις φωτογραφίες ή τα βίντεο που τραβήξατε καθ’ όλη τη διάρκεια του σχεδιασμού και της εφαρμογής της καμπάνιας σας. • Μοιραστείτε την ιστορία με το σχολείο σας, τους γονείς σας και τους φίλους. • Επανεξετάστε για μια ακόμη φορά τον λόγο που σας ενέπνευσε να εφαρμόσετε την αλλαγή και αν πετύχατε το επιθυμητό αποτέλεσμα- για σας που ενεργήσατε και για τους αποδέκτες της αλλαγής. • Υπήρξε καλύτερη κατανόηση της αιτίας/ κατάστασης/συμπεριφοράς που αναπτύχθηκε ; Έτσι θα μπορέσετε να πραγματοποιήσετε πιο επιτυχημένες πρωτοβουλίες αλλαγής ΕΜΠΝΕΩ ΑΝΤΑΝΑΚΛΩ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ

ΑΣ ΕΜΠΝΕΥΣΤΟΥΜΕ

the riverside school Ας γίνουμε η Αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο Γιορτάζουμε στις 2 Οκτωβρίου την Ημέρα Αλλαγής

Η ΥΠΑΡΞΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ DESING FOR CHANGE Greece