ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ ΑΓΩΝΩΝ (ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ CEV)

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ικανότητες Επικοινωνίας
Advertisements

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΩ
Κανονισμοί χειροσφαίρισης
Διευκρινήσεις στους Νέους Κανονισμούς Υδατοσφαίρισης Αθήνα:08/11/2005 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΝΟΤΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ 2008 Σ.Δ.Κ.Κ.Ν.Π
6η Ενότητα:Τρόποι Μεταφοράς Πιάτων
BOCCIA IN ACTION! Μια σύντομη παρουσίαση του Μπότσια, για να μάθετε πως παίζεται αυτό το υπέροχο παιχνίδι!
ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Γραφείο Ασφάλειας και Υγείας
ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
Έλσα Σκεντέρι Χριστίνα Καντά Λίτσα Γκαραβέλη
Τακτικές εφαρμογές στις αναπτυξιακές ηλικίες 14 – 18 ετών
1 ERASMUS ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ Νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα κινητικότητας επιχειρηματιών Λευκωσία, 2011 ERASMUS ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ.
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ Α’ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΝΗΠΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ 01/10/ /01/2013 Φοιτήτρια Σηφάκη Ελένη επόπτρια καθηγήτρια:Τσαούλα Κων/να.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ του tool ενημέρωσης στατιστικών
ΟΔΒΕ 2012 ΕΞΕΤΑΣΕΙΣΕΘΝΙΚΩΝΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ. Υπόχρεοι εξέτασης ΣΥΔΠΕΒΕΘ: 27 Συμμετείχαν στις εξετάσεις: 20 Ποσοστό συμμετοχής : 74% ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Από : 8.
ΟΔΗΓΙΕΣ Φύλλου Αγώνα για τη συμπλήρωση του από τον
ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
Επιτραπέζια Αντισφαίριση Θεσσαλονίκη 6 Σεπτεμβρίου 2013.
ΚΡΙΤΣΙΛΙΓΚΟΣ ΚΟΚΙΟΥΣΗΣ
Το ποδοσφαιρικό παιχνίδι βασίζεται σε ένα σύνολο κανόνων, που είναι γνωστοί ως Κανόνες Παιχνιδιού, και παίζεται με τη χρήση μιας φουσκωμένης ελαστικής.
ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΩΤΟΝ Γ.Σ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ
ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΡΚΑΒΕΛΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΓΙΩΤΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
O ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΙΖΟΝ By Arximidis EURIKA GR
Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών
Θεωρητική Παρουσίαση Μαθήματος Γυμνασίου
Εισαγωγή στην Τεχνολογία Διαγωνισμός RoboPong. Στόχος Κατασκευή και προγραμματισμός ενός ρομπότ το οποίο να διαγωνιστεί στο πρωτάθλημα RoboPong. Ο διαγωνισμός.
Γραφείο Ασφάλειας και Υγείας
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ε΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
Βιωματικές Δράσεις 2 ο Γυμνάσιο Καλλίπολης
PLAY AND STAY CAMPAIGN. Ομάδα Εργασίας για το Play and Stay Ιδρύθηκε το 2002 Έρευνα για το πώς το Τένις μπορεί να παρουσιαστεί αποτελεσματικότερα. Παράγοντες.
Καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία και καλές διαιτησίες για όλους!
Γινόμαστε, μικροί ερευνητές...
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΒΟΛΛΕΫ ΕΛΛΑΔΑΣ 16 Ο Ετήσιο Επιμορφωτικό σεμινάριο Αθήνα, 28/
ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ: ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ Π Α Ν Α Ι Τ ΩΛ Ι Κ Ο.
ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
Παραολυμπιακό Άθλημα Μία παρουσίαση των: Μαρίνα Γαλογάβρα Μαρίνα Γαλογάβρα Γεωργία Πανούση Γεωργία Πανούση Μαρία Μρινοπούλου Μαρία Μρινοπούλου.
«Σχολείο …παγίδα» Μαθητική έρευνα των παιδιών της τάξης ΣΤ΄1 του 11ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ θέμα Εισαγωγή Ιστορικό Εξοπλισμός (στολή)
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ. Αλλαγές κανονισμών  Πέντε αλλαγές στους κανονισμούς του μπάσκετ θα εφαρμοστούν από τη νέα αγωνιστική περίοδο. Βασικότερη.
Ένα παραολυμπιακό άθλημα
Η Διδασκαλία της Πετοσφαίρισης
Η Διδασκαλία της Πετοσφαίρισης
Η Διδασκαλία της Πετοσφαίρισης
Η Διδασκαλία της Πετοσφαίρισης
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ. ΘΕΜΑΤΑ Θέσεις -στατικές φάσεις -κατά τη διάρκεια -άλλες περιπτώσεις Σήματα Διαιτητή Χρήση σφυρίχτρας Γλώσσα σώματος.
Σελ. 1 ΟΔΗΓΙΕΣ Φύλλου Αγώνα για τη συμπλήρωση του.
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Το ΧΡΙΣΟΥΓΕΝNΙΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ που διοργανώνεται με την έγκριση της ΕΠΣΑ στην Αθήνα στην περίοδο των διακοπών έγινε πλέον.
Σεμινάριο εκπαιδευτικών Φ.Α Ροδόπης επιτραπέζιας αντισφαίρισης Μαυρίδης Γεώργιος Χατζόπουλος Γεώργιος Κομοτηνή – Μάρτιος 2015.
ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ  ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ  ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ  ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙΣ ΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ.
Αξιολόγηση ΤΟΜΕΑΣ: ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ Timed 10 meter walk (10 μέτρα βάδιση ) Τοποθετούνται 2 ταινίες σε απόσταση 14 μέτρων και ορίζεται ενδιάμεση απόσταση 10 μέτρων.
 Παίζοντας οι ίδιοι παραδοσιακά παιχνίδια ( Μακριά γαϊδούρα, τυφλόμυγα, κυνηγητό) και διακινδυνεύοντας τα σχόλια των συμμαθητών μας!!!  Ρωτώντας.
Επιτραπέζια Αντισφαίριση. EΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ [Πινγκ Πονγκ]  Προέλευση: Δεκαετία 1890 στην Αγγλία  Στην δεκαετία του 1920 δημιουργήθηκαν οι πρώτοι.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ. Βασικός στόχος κάθε προπονητή είναι: Να μπορεί η ομάδα του να παρουσιάζει και να διατηρεί χωρίς διακυμάνσεις μια ιδανική αγωνιστική.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙΙ – ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΑΡΘΡΟ 12 – ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΣΤΙΒΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
Πετοσφαίριση Volleyball
9o ΑΝΟΙΚΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Slalom.
Η ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ ΑΓΩΝΩΝ (ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ CEV)
Σελ. 1 ΟΔΗΓΙΕΣ για τη συμπλήρωση του Φύλλου Αγώνα
Γιαννακοπούλου Γεωργία Θεοκλήτου Φοίβη
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ ΑΓΩΝΩΝ (ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ CEV) ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ (ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ CEV) ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Θ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Ετήσιο Σεμινάριο Εθνικών Κατηγοριών ΟΔΒΕ Ιούνιος 2008

16 Ανεπίσημη προθέρμανση των ομάδων με ή χωρίς μπάλες Έως 17 min ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ (ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ CEV) ΩΡΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΟΜΑΔΩΝ Έως 17 min πριν την έναρξη Ανεπίσημη προθέρμανση των ομάδων με ή χωρίς μπάλες 16 min πριν την έναρξη Ο πρώτος και ο δεύτερος διαιτητής ελέγχουν το ύψος και το τέντωμα του φιλέ όπως επίσης τις θέσεις των αντεννών και των ταινιών στα πλάγια.

ΩΡΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΟΜΑΔΩΝ 15 min πριν την έναρξη Κλήρωση για επιλογή σερβίς και γηπέδου. • Οι δυο διαιτητές βρίσκονται στη περιοχή μπροστά από το τραπέζι του σημειωτή. • Ακολουθεί η κλήρωση με το νόμισμα μετά από την οποία ο πρώτος διαιτητής επιβεβαιώνει ότι ο σημειωτής έχει πληροφορηθεί το αποτέλεσμα της κλήρωσης. • Και οι δυο αρχηγοί των ομάδων βρίσκονται στη περιοχή μπροστά από το τραπέζι του σημειωτή. • Μετά την κλήρωση, οι αρχηγοί των ομάδων και οι προπονητές υπογράφουν το φύλλο αγώνος. • Έπειτα τα επίσημα μέλη των ομάδων πηγαίνουν στους πάγκους τους. • Ο προπονητής μεταφέρει κάθε άλλο εξοπλισμό, τον οποίο τοποθετεί πίσω από το πάγκο της ομάδας.

ΩΡΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΟΜΑΔΩΝ 14 min πριν την έναρξη Επίσημη προθέρμανση στο φιλέ. • Ο πρώτος διαιτητής σφυρίζει για να αναγγείλει την έναρξη της επίσημης προθέρμανσης στο φιλέ από τις δυο ομάδες (5 λεπτά κατ΄ ελάχιστον για κάθε ομάδα ή 10 λεπτά μαζί) • Κατά την διάρκεια της επίσημης προθέρμανσης, οι διαιτητές ελέγχουν τις μπάλες του αγώνα, τα ταμπελάκια αλλαγής και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για τον αγώνα (φύλλο αγώνα, ηχητικά σήματα, φόρμες κλπ) • Οι διαιτητές δίνουν κάθε αναγκαία οδηγία στους σημειωτές, τους κριτές γραμμών, επαναφορείς της μπάλας, καθαριστές του πατώματος κλπ. Πρέπει επίσης να επιθεωρούν και τον συμπληρωματικό εξοπλισμό. • Και οι δυο ομάδες A και B αρχίζουν την προθέρμανση στο φιλέ με τους παίκτες να φορούν τις επίσημες εμφανίσεις τους.

ΩΡΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΟΜΑΔΩΝ 12 min πριν την έναρξη Χαρτάκια αρχικής παράταξης (θέσεων) • Ο δεύτερος διαιτητής πρέπει να βεβαιωθεί ότι ο προπονητής της κάθε ομάδας υποβάλει το χαρτάκι αρχικής παράταξης (θέσεων) στον σημειωτή. Ο σημειωτής προχωράει στην καταγραφή των αριθμών των έξι αρχικών παικτών κάθε ομάδας στο φύλλο αγώνος. • Και οι δυο προπονητές υποβάλουν το χαρτάκι αρχικής παράταξης (θέσεων) στον δεύτερο διαιτητή.

4 min πριν την έναρξη Τέλος της επίσημης προθέρμανσης. ΩΡΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΟΜΑΔΩΝ 4 min πριν την έναρξη Τέλος της επίσημης προθέρμανσης. Ο πρώτος διαιτητής σφυρίζει για να αναγγείλει την λήξη της επίσημης προθέρμανσης των ομάδων. Οι παίκτες επιστέφουν στους πάγκους τους στο τέλος της προθέρμανσης. Αν οι παίκτες χρειάζεται να αλλάξουν φανέλες, πρέπει να εγκαταλείψουν τον αγωνιστικό χώρο και να επιστρέψουν το συντομότερο χωρίς καθυστέρηση. Όλα τα μέλη των ομάδων πρέπει να φορούν τις εμφανίσεις τους και να κάθονται στο πάγκο τους.

3 min πριν την έναρξη Αναγγελία του αγώνα. ΩΡΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΟΜΑΔΩΝ 3 min πριν την έναρξη Αναγγελία του αγώνα. Οι δυο διαιτητές και οι κριτές γραμμών πηγαίνουν στο κέντρο του γηπέδου, κάθετα και κοντά στο φιλέ, με πρόσωπο το τραπέζι του σημειωτή. Ο πρώτος διαιτητής από την πλευρά της ομάδας Α΄ και ο δεύτερος διαιτητής από την πλευρά της ομάδας Β΄ Ο εκφωνητής αναγγέλλει τον αγώνα. Μετά την αναγγελία του αγώνα, ο πρώτος διαιτητής σφυρίζει και οι παίκτες των δύο ομάδων ανταλλάσουν χειραψία. Οι διαιτητές επιστρέφουν στο τραπέζι του σημειωτή. Στο σφύριγμα του διαιτητή, οι 12 παίκτες της κάθε ομάδας μπαίνουν στο γήπεδο, παρατασσόμενοι πλησιέστερα στο κέντρο του γηπέδου, με πρόσωπο το τραπέζι του σημειωτή. Μετά τη χειραψία, οι παίκτες επιστρέφουν από τις δυο πλευρές του φιλέ σους πάγκους τους. Ο προπονητής, ο βοηθός προπονητή, ο γιατρός, οι έξι αρχικοί παίκτες (και ο λίμπερο) του πρώτου σετ πρέπει να κάθονται στον πάγκο για την ατομική παρουσίαση.Οι αναπληρωματικοί παίκτες πρέπει να πάνε στην περιοχή προθέρμανσης.

ΠΑΓΚΟΣ ΟΜΑΔΑΣ 1ος Δ ΓΗΠΕΔΟ A ΓΗΠΕΔΟ B ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΗΜΕΙΩΤΗ Η επίσημη παρουσίαση διαιτητών και ομάδων 3 min πριν την έναρξη του αγώνα Παίκτες Ομάδας B Παίκτες Ομάδας A R L Κριτές Γραμμών 1ος Διαιτητής 2ος Διαιτητής

Μετά την αναγγελία του αγώνα και αφού ο πρώτος διαιτητής σφυρίξει ΠΑΓΚΟΣ ΟΜΑΔΑΣ 1ος Δ ΓΗΠΕΔΟ A ΓΗΠΕΔΟ B ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΗΜΕΙΩΤΗ Μετά την αναγγελία του αγώνα και αφού ο πρώτος διαιτητής σφυρίξει οι παίκτες των δύο ομάδων ανταλλάσσουν χειραψία στο φιλέ R L

ΩΡΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΟΜΑΔΩΝ 2:30 min πριν την έναρξη Σάλπισμα έναρξης. Παρουσίαση των διαιτητών. Παρουσίαση των αρχικών παικτών, του λίμπερο, του προπονητή και του βοηθού προπονητή. • Οι δύο διαιτητές, συνοδευόμενοι από σαλπίσματα, βηματίζουν προς το κέντρο του γηπέδου, κοντά στο φιλέ, με πρόσωπο στο τραπέζι του σημειωτή και, αφού έχουν συστηθεί από τον εκφωνητή, ο πρώτος διαιτητής πηγαίνει στη καρέκλα του διαιτητή και ο δεύτερος διαιτητής πηγαίνει μπροστά από το τραπέζι του σημειωτή. • Ο εκφωνητής ανακοινώνει τα ονόματα και τους αριθμούς όλων των παικτών που θα ξεκινήσουν τον αγώνα, του λίμπερο, του προπονητή και του βοηθού προπονητή. • Μετά από ένα δεύτερο σάλπισμα τρομπέτας, κάθε αρχικός παίκτης και ο λίμπερο της ομάδας που σερβίρει εισέρχεται στο γήπεδο, κουνώντας τα χέρια του στην ανακοίνωση του ονόματός του. Ο προπονητής και ο βοηθός προπονητή στέκονται όρθιοι, υψώνοντας τα χέρια τους όταν ανακοινώνονται τα ονόματά τους αντιστοίχως. • Κατόπιν, η ομάδα που υποδέχεται θα έχει την ίδια μεταχείριση. • Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας θα παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια του αγώνα, όταν θα εισέρχονται στο γήπεδο ως αλλαγές.

ΩΡΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΟΜΑΔΩΝ Αμέσως μετά την παρουσίαση των παικτών που θα ξεκινήσουν τον αγώνα, του λίμπερο, του προπονητή και του βοηθού προπονητή. • Ο δεύτερος διαιτητής διανέμει δύο μπάλες του παιχνιδιού στους επαναφορείς της μπάλας και ελέγχει τις αρχικές θέσεις των παικτών, συγκρίνοντας τες με αυτές στο αντίστοιχό τους χαρτάκι θέσεων. Ρωτάει τον σημειωτή εάν έχει επίσης τελειώσει τον έλεγχο και είναι έτοιμος για την έναρξη του αγώνα. • Ύστερα ο δεύτερος διαιτητής θα δώσει τη μπάλα στον παίκτη που σερβίρει.

ΩΡΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΟΜΑΔΩΝ 0:0 πριν την έναρξη Ο δεύτερος διαιτητής δείχνει με χειροσήμανση στον πρώτο διαιτητή ότι οι ομάδες είναι έτοιμες να αρχίσουν το παιχνίδι και ο τελευταίος σφυρίζει την έγκριση του πρώτου σερβίς σύμφωνα με το πρόγραμμα.

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 1ος Δ ΠΑΓΚΟΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΗΠΕΔΟ A ΓΗΠΕΔΟ B ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΗΜΕΙΩΤΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ευχαριστώ για την προσοχή σας gediamantopoulos@yahoo.gr