ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Στέλιος Αδάμου Β.Δ. Πέτρος Πατσιάς Β.Δ. Πέτρος Πατσιάς Β.Δ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ι. Καραγιάννης,Σχ. Σύμβουλος ΠΕ03 Ο ρόλος των Μαθηματικών στο Νέο Γενικό Λύκειο και ΕΠΑ.Λ. Παρουσίαση του νέου Νόμου για τα ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Μια πρώτη.
Advertisements

Ο ρόλος των Μαθηματικών στο Νέο Γενικό Λύκειο και ΕΠΑ.Λ.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.
Νέο Σχολείο – Νέο Λύκειο
Η ΦΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ Χαλκίδα 27 Φεβρουαρίου 2011.
ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής
ΦΑΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Προσδιορισμός του διδακτικού στόχου, των κριτηρίων και των στοιχείων της αξιολόγησης Επιλογή της τεχνικής Ερμηνεία των πληροφοριών Αποτύπωση.
ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ (Σύμφωνα με το νόμο 4186/ ) ΚΕ.ΣΥ.Π. Ηρακλείου Δρ. Αντωνίου Θεόδωρος.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΑ Ι.Ε.Κ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΕΣΥΠ ΔΡΑΜΑΣ 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Φιλοθέη-Ψυχικό 2013 Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα
ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΤΔΕ ΡΟΔΟΣ 2010
ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Στέλιος Αδάμου Β. Δ
Θεωρητική Παρουσίαση Μαθήματος Γυμνασίου
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Φυσική Άσκηση & Υγεία»
Επίκουρος καθηγητής ΤΕΦΑΑ-ΠΘ
ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ 2013 (Ν ΦΕΚ:193/ ) ΕΦΑΡΜΟΓΗ: για τους μαθητές της Α΄ τάξης Λυκείου Σχολικό Έτος: Επιμέλεια παρουσίασης :Νίκος Ασλάνης(ΠΕ03)
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δ.Ε.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΑ Ι.Ε.Κ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΕΣΥΠ ΔΡΑΜΑΣ 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Αξιολόγηση στη φυσική αγωγή
ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗ – ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΑΘΗΤΗ
Βασικοί παιδαγωγικοί όροι
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της Αγωγής,
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
ΜΕΤΡΗΣΗ ΑΕΡΟΒΙΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ
Η Τράπεζα Θεμάτων στο Νέο Λύκειο Δρ. Δημήτριος Σισιαρίδης Διευθυντής στο 1 ο ΕΠΑ. Λ Ελευθερούπολης.
Η αξιολόγηση των μαθητών στο μάθημα της φυσικής αγωγής.
ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»
Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΩΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΠΡΑΞΗ
ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ Α1-A2
ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Αξιολόγηση του έργου των Εκπαιδευτικών (Π.Δ. 152/2013)
1ο γενικο λυκειο μαρκοπουλου
«Εκπαίδευση Εκπαιδευτών ΙΕΚ ΠΑΤΡΑΣ» ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
Οικονομία - Επιχειρηματικότητα , στη Β/θμια εκπαίδευση Επιστημονική Υπεύθυνη ‘Εργου ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΕΩΝ Δρ. Θεοχαρούλα Μαγουλά
Γεωργιάδης Μιχάλης ΣΣ Φιλολόγων. Αφετηρία: α)από τη μικρή ομάδα στη μεγάλη και από τη μεγάλη στην ολομέλεια) β) διαμόρφωση μόνο μιας ομάδας στην οποία.
H εφαρμογή της ομαδοσυνεργατικής διδασκαλίας στα φιλολογικά μαθήματα Γεωργιάδης Μιχάλης ΣΣ Φιλολόγων.
Σχολικό Έτος Ενημέρωση Γονέων-Κηδεμόνων
Κλασσικός αθλητισμός στο Γυμνάσιο
Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΣΚΗΣΗ Εργαλείο για τη ζωή μας.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΠΟΥΔΩΝ
Νέα μάθηση Βασικές αρχές για την επιστήμη της εκπαίδευσης
ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ;;; COX Αθλητική Ψυχολογία είναι η επιστήμη η οποία εφαρμόζει τις αρχές της ψυχολογίας στον χώρο του αθλητισμού. Συχνά.
1 Σχέδια Εργασίας & Φυσική Αγωγή. 2 Σκοπός της συνάντησης η παρουσίαση, ανάπτυξη & εφαρμογή της μεθόδου διδασκαλίας με σχέδια εργασίας στη Φυσική Αγωγή.
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ και ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ Αντωνία Παπαδάκη Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Ν. Πέλλας.
Παρουσίαση Αξιολόγηση μαθητή και διδασκαλίας Κατσίρας Λεωνίδας, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ 13, Νομικών- Πολιτικών Επιστημών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας.
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑ 10 : ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΙΕΚ ΑΙΓΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ Μουστάκα Φρίντα Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, MSc,
Εισαγωγή στην αθλητική επιστήμη Η γέννηση της επιστήμης υπήρξε ο θάνατος της δεισιδαιμονίας (Haxley)
1 ο Γυμνάσιο Ρέντη Πρόγραμμα μαθημάτων της Γ! Τάξης.
Αξιολογηση εκπαιδευτικου εργου
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ
Βιολογία Γυμνασίου.
Παιδαγωγική σχέση Ρόλος εκπαιδευτικού: Να βοηθήσει τους μαθητές να μεταβούν από την ανωριμότητα στην ωριμότητα, από την άγνοια στη γνώση, από την αδυναμία.
Πού χρησιμοποιείται ο συντελεστής συσχέτισης (r) pearson
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Σχολ. Έτος
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΥ
Φορεις και μορφες αξιολογησης: 2Ο Μαθημα
2ο Γυμνάσιο Καλυβίων Ενημέρωση για το Γυμνάσιο
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ
«Αξιολόγηση μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες» 14/3/2017
Θέματα Συνάντησης Εξορθολογισμός της ύλης-Αξιολόγηση μαθητών -Flipped classroom-ανεστραμμένη τάξη Παρουσιάσεις-βίντεο ΙΕΠ (οθόνες) Συζήτηση αλλαγές στην.
Δομή Παρουσίασης Γνωριμία με το βιβλίο Γεωγραφίας Α’ Γυμνασίου
Γενική Εκτίμηση (άπαξ)
Διαφοροποιημένη διδασκαλία και εναλλακτική αξιολόγηση
3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΛΙΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΤΟΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Στέλιος Αδάμου Β.Δ. Πέτρος Πατσιάς Β.Δ. Πέτρος Πατσιάς Β.Δ.

Αξιολόγηση 1.Η αξιολόγηση αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. 2.Όταν λέμε γενικά αξιολόγηση στο σχολικό χώρο, εννοούμε κυρίως τη μέτρηση και τη βαθμολογία της επίδοσης των μαθητών για ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα. 3.Η έμφαση της αξιολόγησης της επίτευξης των στόχων της φυσικής αγωγής βρίσκεται στην πολυδιάστατη βελτίωση του μαθητή. 4.Η αξιολόγηση πρέπει να γίνεται από τους διδάσκοντες ώστε να εκτιμάται η πρόοδος των μαθητών και να επαναπροσδιορίζονται οι στρατηγικές και τα περιεχόμενα του μαθήματος

1.Να βασίζεται στους εκπαιδευτικούς στόχους και όχι σε ασήμαντους κανονισμούς και μεθοδεύσεις. 2.Να είναι ποιοτική και αξιοκρατική. 3.Πρέπει να έχει άμεση σχέση με το σύγχρονο κοινωνικό γίγνεσθαι και να προετοιμάζει τους μαθητές για την ζωή μετά το σχολείο. 4.Πρέπει να δίνεται με βάση τους βαθμούς που μαζεύει ο μαθητής στο τετράμηνο και να αντικατοπτρίζει την πρόοδο η οποία πρέπει να επικυρώνει τους στόχους και σκοπούς του μαθήματος 5.Να βασίζεται σε ικανό αριθμό παρακολουθήσεων του μαθητή. Βασικές αρχές αξιολόγησης

 Πρόοδος που πραγματοποιείται σε ορισμένο χρονικό διάστημα  Η ενεργός και θετική συμμετοχή στο μάθημα  Η στάση του μαθητή απέναντι στη φυσική αγωγή, στην άσκηση για την υγεία και τον αθλητισμό. Η αξιολόγηση των μαθητών γίνεται με τα εξής κριτήρια:

Οι κυριότεροι λόγοι που προτείνεται η πρόοδος των μαθητών ως κριτήριο αξιολόγησης είναι:  Η ατομική βελτίωση που προκύπτει ως αποτέλεσμα της άσκησης βοηθά τους μαθητές να κατανοήσουν τα οφέλη της άσκησης και πως τελικά συμβάλλει η άσκηση στην προαγωγή της υγείας τους. Βαθμός προόδου (αξιολόγηση ατομικής βελτίωσης)

 Ο εκπαιδευτικός δικαιούται να αποτιμά με βαθμούς μόνο το αποτέλεσμα, που προέκυψε ως επίδραση του δικού του έργου στην ανάπτυξη του παιδιού.

 Ο κάθε μαθητής κρίνεται και συγκρίνεται με τον εαυτό του και όχι με τους συμμαθητές του. Αναλυτικότερα ο κάθε μαθητής προσπαθεί να βελτιωθεί και σε αυτό μόνο κρίνεται και εξετάζεται ανεξάρτητα εάν η βελτίωση και η επίδοση των συμμαθητών του είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη. Ο κάθε μαθητής είναι μια ξεχωριστή, μοναδική και ανεπανάληπτη προσωπικότητα.

Τελική βαθμολογία για το Γυμνάσιο  Πρόοδος = 50% (10 μονάδες)  Συμμετοχή = 30% (6 μονάδες)  Στάση του μαθητή απέναντι στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό = 20% (4 μονάδες) Αντικείμενα τετραμήνου 30% Φυσικές ικανότητες 20%

Αντικείμενα τετραμήνου Όλα τα παρακάτω αντικείμενα κρίνονται με την παρατήρηση του εκπαιδευτικού   Κλασσικός αθλητισμός   Πετοσφαίριση   Καλαθοσφαίριση   Χειροσφαίριση   Ποδόσφαιρο   Γυμναστική   Χοροί

Φυσικές ικανότητες Όλα τα παρακάτω αντικείμενα κρίνονται με πρακτικές δοκιμασίες   Αερόβια ικανότητα   Μυϊκή δύναμη   Ευκαμψία   Ταχύτητα

Ο τύπος που δίδεται παρακάτω βοηθά στην αποτίμηση της προόδου σε ποσοστά (Τελική μέτρηση-αρχική μέτρηση)*100 άριστη τιμή-αρχική μέτρηση Αρχική μέτρηση = η πρώτη επίδοση του μαθητή Τελική μέτρηση = η τελευταία επίδοση του μαθητή Άριστη τιμή =δίδεται μια επίδοση που να είναι άπιαστη από τους μαθητές Τα δευτερόλεπτα αναγάγονται στο 100 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Αερόβιο τεστ 1609μ Αρχική μέτρηση = 9,75 Τελική μέτρηση = 9,21 Άριστη τιμή = 5 (9,21 - 9,75)* ,75 Πρόοδος 11,36%

Τελικός βαθμός προόδου 0% = 1 1% - 5% = 2 6% - 10% = 3 11%+ = 4

Συμμετοχή  Παρουσία σημειώνεται όταν ο μαθητής συμμετέχει κανονικά σε όλη τη διάρκεια του μαθήματος.  Απουσία μπορεί να είναι όταν ο μαθητής: o Απουσιάζει όλη μέρα από το σχολείο o Είναι στο σχολείο αλλά δεν συμμετέχει στο μάθημα o Δεν ολοκληρώνει όλο το μάθημα γιατί δηλώνει οποιοδήποτε κόλλημα.

 Το κριτήριο συμμετοχής εκφράζεται σε ποσοστιαίες μονάδες που υπολογίζονται σύμφωνα με τον παρακάτω τύπο:  Για την ανεύρεση της βαθμολογίας συμμετοχής που προκύπτει από το ποσοστό συμμετοχής χρησιμοποιείται ο πίνακας 1.1. που επισυνάπτω.

Παράδειγμα  Ώρες τετραμήνου = 55  Παρουσίες = 50  Απουσίες = 5 Το 90% αντιστοιχεί στο βαθμό 6. Δηλαδή για την συμμετοχή πήρε 6 με άριστα το 6.

Συμμετοχή (%) Βαθμός συμμετοχής

Η στάση του μαθητή απέναντι στη φυσική αγωγή, στην άσκηση για την υγεία και τον αθλητισμό Το κριτήριο αυτό, σε σχέση με τα προηγούμενα είναι περισσότερο σύνθετο. Αναφέρεται κυρίως στην πρακτική σχέση του μαθητή με τις δραστηριότητες της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού.

Η στάση του μαθητή απέναντι στο αντικείμενο είναι θετική…  όταν ο μαθητής ασχολείται συστηματικά με εξωσχολικές αθλητικές δραστηριότητες.  όταν ο μαθητής αγαπά και αποδέχεται ως τρόπο ζωής την άσκηση – άθληση.  όταν ο μαθητής αναπτύσσει τη κινητική έξη, που αποτελεί προϋπόθεση για τη δια βίου άσκηση-άθληση  όταν ο μαθητής συμμετέχει με το σχολείο στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

 Όταν ο μαθητής συμμετέχει με το σχολείο του στις διάφορες ενδοσχολικές δραστηριότητες.  Portfolio