ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΤΡΑΚΗ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΤΡΟΥ,Β1

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Στιγμές του χωριού μας από το παρελθόν και το παρόν.
Advertisements

Αξέχαστα... Ποιος δεν θα ήθελε να επιστρέψει στα χρόνια που:
Αριάδνη Σαχίνογλου, Α’ Γυμνασίου
Της Λένας Τζιότζιου-Μηλιώνη
Ένας πατέρας με οικονομική άνεση, θέλοντας να διδάξει στο γιο του τι σημαίνει φτώχεια, τον πήρε μαζί του για να περάσουν λίγες μέρες στο χωριό, σε κάτι.
Πανοραμική θέα των Αγίων Θεοδώρων
Το κοριτσάκι με τα σπίρτα
Το καινούριο σιντριβάνι της πλατείας. Πριν φτιαχτεί το σιντριβάνι υπήρχαν πιο πολλά δέντρα σε αυτό το σημείο, ενώ τώρα το έχουν στολίσει γύρω, με γκαζόν.
ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Μια φορά κι έναν καιρό ζούσαν τρία μικρά λυκάκια με τη μαμά τους.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.
Η γειτονιά του Αγίου Ιωάννη στην Λάρνακα
Είμαστε οι μαθητές της Γ1΄ τάξης του 4ου Δημ. Σχολείου Ωραιοκάστρου.
Δημιουργία παρουσίασης:
Λευκωσία ( ή αλλιώς Λήδρα)
Τ Ο ΤΕΤΡΆΓΩΝΟ Αιμιλία Αριστείδου. Ά ΣΚΗΣΗ 1 Στο φόντο βρίσκεται ο μικρός Ανδρέας και δίπλα του παρουσιάζει το σχήμα τετράγωνο. Γεια σας φίλοι μου! Σήμερα.
ΑΞΕΧΑΣΤΑ.... Ποιος δεν θα ήθελε να επιστρέψει στα χρόνια που:
Σημαντικές εκκλησίες και Τεμένη στη πόλη της Λευκωσίας
O γέρος και τα τρία αδέλφια
Συνεντευξη απο τη γιαγια μου για την παιδικη της ηλικια
Να σας συστηθώ: Το όνομά μου είναι: Σημαίνει … Το πήρα από …
Υλικό για Διδακτική Πρόταση 1, Διδακτική Πρόταση 2 Διδακτική Πρόταση 3.
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Τα ειδώματα του πανηγυριού» Σχ. έτος
Συνέντευξη από τη μητέρα μου Στέφανος Ν. Β1΄ Σχολικό έτος
ΑΝΤΙΠΑΡΑΒΟΛΗ ΠΑΛΑΙΟΥ-ΝΕΟΥ
Ομάδα: Η Αγία Πεντάδα Τμήμα: Α’1 Υπεύθυνος καθηγητής: Γ. Καπετανάκης Σχολείο: Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης.
A Β για το φως και τη σκιά Ένα αλφάβητο.
ΠΑΡΑΜΥΘΟΣΑΛΑΤΑ Δήμητρα Γαλάνη Αθηνά Κυριάκου.
Γεια σας φιλαράκια ! Εμείς τα παιδιά της Β΄2 και Δ΄2
Δημοτικό σχολείο Βαμβακοφύτου Στ΄τάξη. Το άγαλμά του βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πόλης μας (Πλατεία Ελευθερίας) το οποίο ανεγέρθη κατά το έτος.
54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Δημοτικό Σχολείο Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου Ε΄ Λακατάμειας
Πάνινεσ κούκλεσ.
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Ψηφιδωτό, ψηφιδωτό από τον κόσμο τον παλιό ως και τον σημερινό,ΨΑΧΝΩ,ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΙ ΚΟΛΛΩ.» Σχ. έτος Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός:
ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΚΑΡΥΑΣ Β’ τάξη Σχ
Φυσικές Επιστήμες Θερμότητα. Άσκηση 1 Φόντο η κουζίνα ενός σπιτιού. Πάνω στον πάγκο υπάρχουν υλικά : νερό, γάλα, χυμός, λάδι. Μιλά ένα αγόρι. Γεια σας.
Ηλιάνα Κοντογεώργη. Τα Χριστούγεννα όλοι στολίζουν δέντρα…
Βιέννη Η Βιέννη (Wien) είναι η πρωτεύουσα της Αυστρίας και ένα από τα ομόσπονδα κρατίδιά της. Με πληθυσμό περίπου κατοίκων, αποτελεί την μεγαλύτερη.
Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Προαγωγής Υγείας Σχολική Χρονιά Δημοτικό Σχολείο Αγίου Στυλιανού Λακατάμειας.
Η γειτονιά μου ΟΔΟΣ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΒΟΥ Το όνομά της η οδός πήρε από τον Ανδρέα Κάλβο. Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1792 και πέθανε 3 Νοεμβρίου το 1890 στο Λάουθ.
ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ
ΖΩΓΡΑΦΟΥ Η περιοχή του Ζωγράφου έχει ανατολικά το όρος Υμηττός , το αγαπημένο βουνό των κατοίκων της Αθήνας και νοτιοδυτικά τα ποτάμια Ηριδανό και Ιλισό.
Ε1 Ανδριάνα Ελεάνα Ηλιάνα Νεφέλη
Λεβεντούλα Καματάκη Ε2 1 ο Πρότυπο Πειραματικό σχολείο Θεσσαλονίκης.
Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ Αναστασία Σπηλιοπούλου Μαρία Κοτσίρη Νεφέλη Τσαούση ΤΑΞΗ Δ2 Εργασία 4 ΤΠΕ 2016.
ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΛΑΟΙ ΑΝΤΡΕΑΣ ΣΕΡΓΙΔΗΣ. ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΖΟΥΣΕ Ο ΛΑΟΣ Τα κέντρα των μεγάλων πόλεών τους περιλάμβαναν μια ορθογώνια πλατεία που περιβαλλόταν από τις.
1 Λευκωσία, η πρωτεύουσα της Κύπρου Από την Χρυσούλα Ευτυχίου Ειδικότητα: Εκπαιδευτικός Δημοτικής.
Ένα γράμμα για την Ιωάννα Χατσίκου Ιωάννα
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑΟΣ;. Ο Θεός, που έκανε τον κόσμο και όλα όσα υπάρχουν μέσα σ΄ αυτόν, αυτός που είναι ο Κύριος του ουρανού και της γης, ΔΕΝ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥΣ.
Ομαδική εργασία Ελένη Μπαμπίλα Σχολική Σύμβουλος.
Μαρία Στυλιανού Στ’3 Δημοτικό Σχολείο Άγιου Σπυρίδωνα !!
Γεια σου χαίρομαι που σε γνωρίζω το όνομα μου είναι υπολογιστούλης και έχω να πω ότι είσαι πάρα πολύ όμορφη. Γεια σου είμαι η υπολογιστούλα και είμαι.
Οι «μπότηδες» μας κρατούν συντροφιά Επιμέλεια: Άρης Σερμέτης
5o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΜΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Βασίλης Κ. Λευτέρης Μ . Γκόρικ Χ.
ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ... Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΓΚΩΜΗΣ (Κ.Α΄)
Β’ δημοτικό σχολειό ιδαλιου
6ο ΔημοτικΟ ΣχολεΙο ΚΕρκυραΣ
Βδομάδα 3_ Hobbies and pastimes.
Το Αγαπημένο Μου Μέρος Άγγελος-Πέτρος Δ
ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
Αξέχαστα....
Γνωρίζω τον τόπο μου; Καλή Επιτυχία !!!
Πόσο συχνά τον/την βλέπω Όνομα και ηλικία Πού μένει;
Κύριε ενοικιαστή. Σας πληροφορώ ότι, το συμβόλαιο που υπογράψαμε εδώ και μερικά εκατομμύρια χρόνια, έφθασε στο.
“ Ένα κτίριο μ ε ιδιαίτερη ση μ ασία ” Φρίντα Μπενέτου.
Αιολική γη Ορθογραφία Τα Κιμιντένια είναι βουνά στη Μικρά Ασία. Εκεί ζούσε ο Πέτρος με την οικογένειά του. Μια μέρα έγινε ένας φοβερός πόλεμος και τα όνειρα.
ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΙΩΑΝΝΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΑΞΕΧΑΣΤΑ.....
Η Κωνσταντινούπολη οχυρώνεται και στολίζεται με έργα τέχνης Διαμόρφωση παρουσίασης Ούρδας Ιωάννης 2013.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΤΡΑΚΗ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΤΡΟΥ,Β1 ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΤΡΑΚΗ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΤΡΟΥ,Β1

Στα αριστερά βρίσκεται μια παλιά παραδοσιακή βρύση που τώρα δεν χρησιμοποιείται, γιατί, όπως βλέπετε, έχει διαλυθεί. Έτσι σκέφτηκα να τη φτιάξουμε για να μοιάζει όπως αυτή δεξιά και έτσι να μπορούν να απολαμβάνουν δροσερό νερό οι διψασμένοι ταξιδιώτες.

Στις δύο εικόνες υπάρχουν σπίτια που μπορούν να αναπαλαιωθούν, ας πούμε να επικαλυφθούν ή να κοσμηθούν με πέτρα, ούτως ώστε να ελκύουν περισσότερους τουρίστες. Ακόμη μπορούν να μετατραπούν σε μουσεία με τις παραδόσεις και την κουλτούρα της Κύπρου.

Αυτή είναι η παλιά Λαϊκή Αγορά που δεν λειτουργεί πια Αυτή είναι η παλιά Λαϊκή Αγορά που δεν λειτουργεί πια. Καλά θα ήταν να αναπαλαιωθεί για να ξαναχρησιμοποιηθεί ως Αγορά, έτσι ώστε να την επισκέπτονται πολλοί ξένοι τουρίστες, που θα ήθελαν να αγοράσουν παραδοσιακά αντικείμενα και φαγητά του υπέροχου νησιού μας.

Εδώ βλέπουμε δύο παραδοσιακά σπίτια που μπορούν να αποτελέσουν πρότυπο και για άλλα. Δηλαδή να επιδιορθώσουμε και άλλα σπίτια, ώστε να μοιάζουν σε αυτά και έτσι να δημιουργήσουμε μια όμορφη εικόνα στη γειτονιά μας.

Οι ομορφιές της γειτονιάς μας…

Στην διπλανή εικόνα βλέπουμε το καφενείο της Πλατείας του Αγίου Ιωάννη Στην διπλανή εικόνα βλέπουμε το καφενείο της Πλατείας του Αγίου Ιωάννη. Αν και είναι λίγο μοντέρνο μπορούμε με λίγη προσπάθεια να το κάνουμε πολύ παραδοσιακό, όπως τα παλιά χρόνια, που όλοι κάτοικοι της γειτονιάς κάθονταν και απολάμβαναν τον καφέ τους.

Αυτό είναι το πάρκο της γειτονιάς, που δεν είναι καλά διατηρημένο. Γι’ αυτό σκέφτηκα ότι μπορούμε να κάνουμε εκεί ένα ανοιχτό θέατρο όπου θα μπορούν να Παρουσιάζονται παραστάσεις διάφορων ομάδων. Ή ακόμη, μπορούμε να το κάνουμε γήπεδα ποδοσφαίρου, καλαθόσφαιρας και αντισφαίρισης, για να μπορούν τα νεαρά παιδιά να αθλούνται εκεί. Τέλος μπορούμε πολύ απλά να βάλουμε καινούργια παιχνίδια, για να μπορούν τα παιδιά να παίζουν.

Η διπλανή εικόνα είναι μία γωνιά του πάρκου, όπου σκέφτηκα να δημιουργήσουμε μία προτομή προς τιμή του ήρωα από τον οποίο πήρε το όνομά του το σχολείο μου, τον Πετράκη Κυπριανού. Επειδή ήταν ένας σημαντικός ήρωας της ΕΟΚΑ και ζούσε κοντά στη γειτονιά του Αγίου Ιωάννη, νομίζω ότι του αξίζει να τον τιμήσουμε με αυτό τον τρόπο.

Παραδοσιακές ξύλινες πόρτες που μπορούν να γίνουν πρότυπο και για άλλες…

Στις πιο πάνω εικόνες βλέπουμε τη συμβολή δρόμων όπου εισηγούμαι να γίνει ένας μικρός κυκλικός κόμβος, ο οποίος να περιλαμβάνει ένα σιντριβάνι. Έτσι θα ομορφίσουμε τον τόπο εκεί και επίσης θα διευκολύνουμε πολύ τους οδηγούς.

Εδώ βλέπουμε την αρχή της πλατείας του Αγίου Ιωάννη όπου πρέπει να δημιουργήσουμε κάτι για να τιμήσουμε τον Άγιο. Έτσι μπορούμε να κάνουμε ένα ψηφιδωτό του Αγίου στο περιτοίχισμα ή ένα προσκυνητάρι, για να ανάβουν οι περαστικοί το κερί τους και να δοξολογούν το Θεό.

ΤΕΛΟΣ