Οι θάλασσες της Ελλάδας Τα μεγάλα νησιωτικά συμπλέγματα της Ελλάδας Διαμόρφωση παρουσίασης Ούρδας Ιωάννης 2014.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ενότητα 1 ΟΙ ΧΑΡΤΕΣ Μαθήματα
Advertisements

ΣΤΟΝ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Έτος 1830 Πρωτόκολλο της ανεξαρτησίας
Σύγκλιση λιθοσφαιρικών πλακών (Ωκεάνιος με ωκεάνιο φλοιό) 1. Σύγκλιση λιθοσφαιρικών πλακών (Ωκεάνιος με ωκεάνιο.
2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας
Γεωγραφία Ε΄ Δημοτικού
ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΩΚΕΑΝΙΑ Εργασια Γεωγραφιας Α Γυμνασιο
Δημιουργία παρουσίασης:
Βασίλης Σωτηρακόπουλος Χρήστος Τομαράς  Η Ελλάδα έχει πρωτεύουσα την Αθήνα που εκεί υπάρχει η ακρόπολη που είναι χτισμένος ο Παρθενώνας.  Η Ελλάδα.
Οριζόντιος διαμελισμός
στις ελληνικές θάλασσες
Παιδιά, θα χρειαστώ και πάλι βοήθεια! Ο Κάπτεν Μπαρμπόσα ξέφυγε, πήρε μαζί του το θησαυρό του Ντέιβι Τζόουνς και τον διασκόρπισε στα ελληνικά νησιά.
ΕΛΛΑΔΑ Η Ελλάδα ή Ελλάς (πολυτονικά: Ἑλλάς, επίσημα: Ελληνική Δημοκρατία), είναι χώρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στο νοτιότερο άκρο της Βαλκανικής χερσονήσου,
Γεωγραφία Ε΄ Δημοτικού Ελλάδα – Νησιωτικά συμπλέγματα
ΑΝΝΑ ΤΖΙΓΑΝΗ/ΓΚΡΕΤΑ ΜΠΕΝΙΑ /ΒΙΚΥ ΠΑΝΑΓΟΥ Μαθήτριες του ΣΤ2
Καλώς ήλθατε στη Σαντορίνη!
ΣΥΝΟΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΜΑΡΙΑ ΜΑΥΡΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΡΑΜΠΑΣ ΦΕΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Η ΚΥΠΡΟΣ (1/2) Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΉ ΤΗΣ ΘΕΣΗ
Τα σύνορα της Ελλάδας από το 1830 μέχρι σήμερα
ΕΛΛΑΔΑ. Ο Παρθενώνας αποτελεί το λαμπρότερο μνημείο της Αθηναϊκής πολιτείας.
Χώρες της Ευρώπης Μαρία Μπαλωμένου Γ’3.
MENU ΕΠΙΛΩΓΩΝ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΛΓΕΡΙΑ ΒΟΣΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΙΤΑΛΙΑ
Οι θάλασσες της Ελλάδας
Λευτέρης Δάλπης 1 ο πρότυπο Πειραματικό Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ Τάξη: Ε’ Η Κρήτη.
Ζώα υπό εξαφάνιση Γιάννης και Λυδία.
Παγκόσμιος Χάρτης.
Χώρες Δανάη Σαρναζίδου.
Χάρης Αλεξίου Νικόλας Βουβάκης
Διαμόρφωση των συνόρων της Ελλάδας κατά τα έτη:
Μύκονος.
Τα βουνά της Ελλάδας Κάνε κλικ επάνω στα καφέ τρίγωνα. Όταν βρεις ποια βουνά είναι κάνε κλικ στο κουμπί επόμενο για να μεταβείς στην επόμενη διαφάνεια.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ
Γεωγραφία.
1Διαδικασίες με παραμέτρους Άσκηση 1 Κάνε κλικ να δεις τη λύση.
Κεφάλαιο 17ο : Το κλίμα της Ελλάδας Στο κεφάλαιο αυτό θα μάθετε:
Άλλα προσφυγικά ρεύματα
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ Βαγγέλης - Ορέστης.
MENU ΕΠΙΛΩΓΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΙΣΠΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΑΛΓΕΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Λεβεντούλα Καματάκη Ε2 1 ο Πρότυπο Πειραματικό σχολείο Θεσσαλονίκης.
Εικονεσ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΤΩΝ
Νικόλας-Κωνσταντίνος Μπαρζτώκας
2. Ο ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αρχαία Ιστορία. Ο ΧΡΟΝΟΣ Εποχή του Λίθου (έως το 3000 π. Χ.) Εποχή του Χαλκού (3000 – 1100 π.Χ.) --- Παλαιολιθική Μεσολιθική.
Κεφ. 34 Το φυσικό περιβάλλον και η θέση της Ασίας ΟΥΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2013.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ. ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ Οι παραδόσεις μας έχουν άμεση σχέση με τη χριστιανική θρησκεία, αλλά ορισμένες από αυτές έχουν καθαρά παγανιστικές.
Β΄Ενότητα Το φυσικό περιβάλλον. Κεφάλαιο 7: Η κατανομή των ηπείρων και των ωκεανών Γη – Ο «γαλάζιος» πλανήτης Οι θάλασσες καλύπτουν τα 7/10 της γήινης.
Ελλάδα Πελάγη και Νησιωτικά συμπλέγματα. Τα πελάγη της Ελλάδας Ιόνιο πέλαγος Αιγαίο πέλαγος Κρητικό Ικάριο Μυρτώο Καρπάθιο Θρακικό Στο Ιόνιο στην περιοχή.
Η ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
5ο δημοτικό Σχολείο Καβάλας Τμήμα Δ2
Ανταρκτική: Η παγωμένη ήπειρος
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΛΕΝΑ ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖ. ΓΙΩΡΓΟΣ Μ. ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ
Κεφάλαιο 8 Ωκεανοί και θάλασσες.
Με τη γεωγραφική θέση προσδιορίζουμε ακριβώς που είναι η Αλεξανδρούπολη. Από τη σχετική θέση της Αλεξανδρούπολης στην Ελλάδα παίρνουμε και άλλες.
Τα νησιά του Ιονίου Πελάγους
Λεωνίδας Κραλίδης ΣΤ2 – ο Πειραματικό Δημοτικό Θεσ/νίκης
ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ
ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΑ ΤΟΞΑ
ΦΥΛΟΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ PORCELLIO FLAVOMARGINATUS (LUCAS, 1853) ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Στέφανος Μαρτιμιανάκης, Έλενα Κλώσσα- Κίλια, Γεώργιος Κίλιας.
Άννα Τορτοπίδου Παναγιώτης Πρίτσας Πηγή: wikipedia
Οι κλιματικές ζώνες της Γης
ΕΛΛΑΔΑ Μια εργασία του μαθητή: Αλέξανδρου Παπαγεωργίου
Βασίλης Αθανασιάδης Τάξη Ε ΠΤΔΕ-ΑΠΘ
Τα βουνά της Ελλάδας Κάνε κλικ επάνω στα καφέ τρίγωνα. Όταν βρεις ποια βουνά είναι κάνε κλικ στο κουμπί επόμενο για να μεταβείς στην επόμενη διαφάνεια.
Ποιος είναι ωκεανογράφος;
1. Τα ελληνικά σύνορα από την Επανάσταση μέχρι το 1947
25. Αλλαγές στην επιφάνεια της Γης
1.ΤΑ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ α. Ο πληθυσμός. Η ΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 19ΟΥ ΑΙΩΝΑ 1830 : ίδρυση ανεξάρτητου ελληνικού κράτους : Στερεά Ελλάδα,
Τα λατινικά κρατίδια στον ελλαδικό χώρο. Δυτικές κυριαρχίες στον ελλαδικό χερσαίο και νησιωτικό χώρο.
Οι λίμνες της Ελλάδας 1Ουρδας Ιωάννης. Κάνε κλικ στο κυκλάκι δίπλα σε κάθε αριθμό για να δεις το όνομα της λίμνης Συμπλήρωσε το όνομά της στο χάρτη που.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Οι θάλασσες της Ελλάδας Τα μεγάλα νησιωτικά συμπλέγματα της Ελλάδας Διαμόρφωση παρουσίασης Ούρδας Ιωάννης 2014

Στο φύλλο εργασίας που έχεις σημείωσε τα πελάγη που βρίσκονται στην Ελλάδα Το πιο βαθύ σημείο της Μεσογείου βρίσκεται Κάνε κλικ εδώ Το πιο βαθύ σημείο της Μεσογείου βρίσκεται Κάνε κλικ εδώ

Βρίσκω από πού προέρχεται η ονομασία του Ιονίου Πελάγους Κάνε κλικ στο σύνδεσμο %AD%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%82 %AD%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%82 Βρίσκω από πού προέρχεται η ονομασία του Αιγαίου Πελάγους Κάνε κλικ στο σύνδεσμο %A0%CE%AD%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%82 Βρίσκω από πού προέρχεται η ονομασία Ικάριο πέλαγος Κάνε κλικ στο σύνδεσμο Βρίσκω από πού προέρχεται η ονομασία Μυρτώο πέλαγος Κάνε κλικ στο σύνδεσμο. _%CE%A0%CE%AD%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%82

Τα μεγάλα νησιωτικά συμπλέγματα της Ελλάδας Ο όρος νησιωτικό σύμπλεγμα σημαίνει μια ομάδα νησιών που βρίσκονται σε μια συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή.

Δωδεκάνησα Επτάνησα Κυκλάδες Ανατ. Αιγαίου Σποράδες Σαρωνικού

Κάνε κλικ εδώ Κάνε κλικ εδώ να βρεις τα ονόματα των νησιών του βορειοανατολι κού Αιγαίου Γράψε τα ονόματα μόνο των μεγάλων νησιών Κάνε κλικ εδώ Κάνε κλικ εδώ να βρεις τα ονόματα των νησιών του βορειοανατολι κού Αιγαίου Γράψε τα ονόματα μόνο των μεγάλων νησιών

Κάνε κλικ εδώ Κάνε κλικ εδώ να βρεις τα ονόματα των νησιών των Δωδεκανήσων. Γράψε μόνο τα ονόματα των μεγάλων νησιών Κάνε κλικ εδώ Κάνε κλικ εδώ να βρεις τα ονόματα των νησιών των Δωδεκανήσων. Γράψε μόνο τα ονόματα των μεγάλων νησιών

Κάνε κλικ εδώ Κάνε κλικ εδώ να βρεις τα ονόματα των νησιών των Κυκλάδων. Γράψε μόνο τα ονόματα των μεγάλων νησιών Κάνε κλικ εδώ Κάνε κλικ εδώ να βρεις τα ονόματα των νησιών των Κυκλάδων. Γράψε μόνο τα ονόματα των μεγάλων νησιών

Κάνε κλικ εδώ Κάνε κλικ εδώ να βρεις τα ονόματα των νησιών του Ιονίου. Γράψε μόνο τα ονόματα των μεγάλων νησιών Κάνε κλικ εδώ Κάνε κλικ εδώ να βρεις τα ονόματα των νησιών του Ιονίου. Γράψε μόνο τα ονόματα των μεγάλων νησιών

Κάνε κλικ εδώ Κάνε κλικ εδώ να βρεις τα ονόματα των νησιών των Σποράδων. Γράψε μόνο τα ονόματα των μεγάλων νησιών Κάνε κλικ εδώ Κάνε κλικ εδώ να βρεις τα ονόματα των νησιών των Σποράδων. Γράψε μόνο τα ονόματα των μεγάλων νησιών

Η Κρήτη και η Εύβοια δεν ανήκουν σε κανένα σύμπλεγμα

Η Ίμβρος και η Τένεδος είναι δυο μικρά νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου που ανήκουν στην Τουρκία. Στα νησιά αυτά έχουν μείνει λίγοι Έλληνες μεγάλοι στην ηλικία που κατοικούν ακόμα εκεί.

Τα δέκα μεγαλύτερα νησιά της Ελλάδας είναι:

Φωτογραφία από το madeingreta.gr Tα περισσότερα νησιά του Αιγαίου πελάγους είναι κομμάτια της μεγάλης στεριάς που ονομαζόταν Αιγηίδα και υπήρχε στην περιοχή πριν από 7 εκατομμύρια χρόνια. Η Αιγηίδα ήταν το Αιγαίο πέλαγος, όπως και ολόκληρη η περιοχή στα βόρεια της Κρήτης, στα νότια του Αίμου, στα δυτικά της Μικράς Ασίας και στα ανατολικά του Ιονίου πελάγους. Με τον καιρό η Αιγηίδα κατακερματίστηκε εξαιτίας ορισμένων δυνάμεων που έδρασαν στο εσωτερικό της Γης, με αποτέλεσμα άλλα τμήματά της να ανυψωθούν και άλλα να βυθιστούν.

Παιχνίδι με τα νησιά της Ελλάδας. Κάνε κλικ στην εικόνα δίπλα για να μεταφερθείς στα διαδραστικά βιβλία. Κρυπτόλεξο με τα νησιά της Ελλάδας. Κάνε κλικ στην εικόνα δίπλα για να μεταφερθείς στα διαδραστικά βιβλία.

Καλό διάβασμα