του διαδικτύου Η ασφάλεια ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ:

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΜΠΛΕΓΜΈΝΟΣ ΣΤΑ ΔΊΧΤΥΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΎΟΥ... ΜΙΑ ΙΣΤΟΕΞΕΡΕΎΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.
Advertisements

Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
Το ΔιαδΙκτυο στη ζωΗ μαΣ
Εκπαιδευτικό υλικό προγράμματος αντιμετώπισης της παιδικής επιθετικότητας για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Με πόση ασφάλεια χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο;
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.
Διαταραχη εθισμου στο διαδικτυο και εφηβεια
Καθηγητής Πληροφορικής
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Τίτλος εκπαιδευτικής δραστηριότητας: «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο» Όνομα Εκπαιδευτικού: Μιχαηλίδης Θανάσης Σχολείο: Δ.Σ. Ερατεινού-Πετροπηγής- Ποντολιβάδου.
Ορισμός εκφοβισμού Πότε εμφανίστηκε;
Προσοχή! ασφάλεια στο διαδίκτυο, υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι.
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
Chat rooms και παρενόχληση ανηλίκων στο διαδίκτυο από αγνώστους
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Ασφάλεια Διαδικτύου Το Διαδίκτυο είναι σήμερα καθημερινό εργαλείο στη ζωή μας: για την αναζήτηση πληροφοριών, για επικοινωνία, για αγορές, για ψυχαγωγία.
4ο ΓΕ.Λ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Υποκλοπή Προσωπικών Δεδομένων ΜΙΜΗΣΗ ΒΙΑΙΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΟΛΔΕΡ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΥΔΕΣΙΔΗΣ ΦΩΤΗΣ.
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Τι είναι ; Πρόκειται για μια δραστηριότητα αρκετών χιλιάδων ετών. Κάποιος στοιχηματίζει χρήματα στο αποτέλεσμα κάποιου συμβάντος, το οποίο μπορεί να ελέγχεται.
Γιώργος Κωσταρέλας|Στέφανος Κεραμάρης|Κώστας Καλογερόπουλος Λευτέρης Κοτζαμπασούδης|Γιώργος Κουγιουμτζίδης|Δέσποινα Καραπέτσα.
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: Το Παγκόσμιο Δίκτυο Επικοινωνίας Το Διαδίκτυο (αγγλ. Internet) είναι παγκόσμιο σύστημα διασυνδεδεμένων δικτύων υπολογιστών, οι οποίοι χρησιμοποιούν.
Τι πρέπει να προσέχω για ένα ασφαλές internet
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ Πανδής-Σκιαδάς-Χεριμιάν Όταν είναι online, τα παιδιά μπορεί να εκτίθενται σε ιούς (κακόβουλα προγράμματα που προκαλούν βλάβες σε.
ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
E2 Τάξη Τίτλος προγράμματος: «Ασφάλεια στο διαδίκτυο»
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Βιολογίας Mάθημα Παιδαγωγικών Ενισχυτική Εργασία Υπεύθυνη μαθήματος: Ζαχαρούλα.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ- ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΖΕΡΒΟΧΩΡΙΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.
Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Κατανοώντας τις συνέπειες μίας θετικής ψηφιακής ταυτότητας Έφηβοι και διαδικτυακή φήμη #2.
Η επίδραση της κουλτούρας των συνομηλίκων στα πλαίσια του σχολείου.
ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ «Ασφάλεια στο διαδίκτυο». 6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΟΠΙΟΥ Ε ΚΑΙ ΣΤ ΤΑΞΕΙΣ « Ο εαυτός μου στο διαδίκτυο / Σερφάρω σε «ασφαλή νερά»-Πληροφορούμαι,
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Συμβουλές για ασφάλεια στο FACEBOOK
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΑσφΑλεια στο ΔιαδΙκτυο
Μαθαίνω να χρησιμοποιώ με ασφάλεια το διαδίκτυο
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Ασφαλής χρήση του διαδικτύου
ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εθισμός σε αυτά
Κανόνες Ασφαλούς Χρήσης του Διαδικτύου
Γνωριμία με το Διαδίκτυο
29ο Δημοτικο Σχολειο Θεσσαλονικησ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Το καμάρι μου έχει δυσλεξία
ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΔιΚΤυΟΥ
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
Το διαδίκτυο έχει ρίζες παντού
INSTAGRAM Λεόντειος Σχολή Αθηνών Δημοτικό Στ3 Μαθήτριες
Η ασφάλεια του διαδικτύου
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
Ασφάλεια διαδικτύου Gaming
Σχολικός εκφοβισμός Σε όλο τον κόσμο.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
Ασφαλής χρήση παιχνιδιών εικονικής πραγματικότητας
Οι σκοτεινές πλευρές του διαδικτύου!
TIPS για ασφάλεια στο FACEBOOK
Ασφάλεια των Συσκευών-Ασφαλής χρήση του κινητού τηλεφώνου
Μαθητικο ςυνεδριο-καλες πρακτικες πληροφορικης
ΑσφαλΗσ ΧΡΗΣη των ιστοσεΛΙδων κοινωνικΗς δικtΥωσης
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΗΣΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΠΕΛΛΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
Γεια σας! Τι κάνετε, ελπίζω να είστε όλοι καλά!
Ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
Ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο
Μεταγράφημα παρουσίασης:

του διαδικτύου Η ασφάλεια ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ: Αριάδνη Θέμελη Ελευθερία Κοτταρίδη Στ1 2018-2019 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του διαδικτύου

Λοιπόν παιδιά, μαζί θα μάθουμε για την ασφάλεια του διαδικτύου

Μπορείς να μου εξηγήσεις κι εμένα, γιατί δεν καταλαβαίνω; Η ασφάλεια του διαδικτύου είναι πολύ σημαντική για εμάς, διότι πρέπει να προσέχουμε με ποιους ανθρώπους επικοινωνούμε!

Όμως παιδιά δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα Όμως παιδιά δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα! Υπάρχουν πολλά προβλήματα ακόμα που θα σας τα εξηγήσω παρακάτω!

Η σχέση των παιδιών με την πληροφορική και το διαδίκτυο και οι επιδράσεις των μυνημάτων που δέχονται από τις διάφορες ιστοσελίδες που επισκέπτονται είναι ένα θέμα, που απασχολεί τόσο σε επιστημονικό όσο και σε καθημερινό επίπεδο. Το κυρίως πρόβλημα είναι η δυνατότητα των παιδιών να διαχειριστούν, και εν μέρει να "προστατευθούν", από τον κατακλυσμό πληροφοριών και μηνυμάτων που δέχονται.

Το πρόβλημα στο οποίο αυτό το ερώτημα παραπέμπει, είναι εξαιρετικά περίπλοκο. Συγκεκριμένα όταν εξειδικεύεται ως προς τα παιδιά, γίνεται ακόμη πιο περίπλοκο, μιας και ως χώρος είναι πολύ πιο ευαίσθητος απ’ αυτόν των ενηλίκων και κατά κάποιο τρόπο πιο δύσκολος να ερευνηθεί λόγω της μεταβλητότητας του.

Στην παρούσα εργασία αναφέρονται οι κίνδυνοι που μπορεί να αντιμετωπίσουν τα παιδιά κατά τη διάρκεια που κάνουν χρήση του διαδικτύου (Internet) , καθώς συμβουλές και οδηγίες για την ασφαλή πλοήγηση τους σ’ αυτό ανάλογα με την ηλικία τους.

Έπειτα ακολουθούν συμβουλές προς γονείς για την προστασία των παιδιών τους από το διαδίκτυο αλλά και χρήσιμα στοιχεία για να βοηθήσουν τα παιδιά τους να εντοπίσουν την παραπληροφόρηση.

Ακόμα δίνονται χρήσιμες διευθύνσεις που αναφέρουν τρόπους προστασίας των παιδιών από το διαδίκτυο, τρόπους πρόληψης και συμβουλές ανάλογα με την ηλικία τους που αποτελούν σημαντική βοήθεια για τους γονείς. Επίσης αναγράφονται στοιχεία, διευθύνσεις και e-mail οργανισμών στους οποίους γίνονται καταγγελίες για ιστοσελίδες με επικίνδυνο περιεχόμενο.

Το διαδίκτυο έχει καταργήσει κάθε εμπόδιο ανταλλαγής πληροφοριών ανάμεσα στους χρήστες του σε όλο τον κόσμο και έτσι μικροί και μεγάλοι μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε πληθώρα πληροφοριών διαφόρων πηγών, όπως εγκυκλοπαίδειες, βιβλιοθήκες, ειδησεογραφικά πρακτορεία και πολλούς άλλους οργανισμούς. Η φύση του διαδικτύου είναι τέτοια που ελκύει τα παιδιά.

Στη σημερινή εποχή τα παιδιά εισέρχονται στον κόσμο του διαδικτύου από πολύ μικρή ηλικία και με πρόσβαση από διάφορα μέρη. Τα μέρη όπου έχουν πρόσβαση τα παιδιά είναι: 1.Το σχολείο 2.Το σπίτι 3.Οι φίλοι 4.Οι βιβλιοθήκες 5.Τα δημόσια σημεία πρόσβασης

Μπορεί να ασκηθεί πίεση για αποκάλυψη προσωπικών στοιχείων από χρήστες μεγαλύτερης ηλικίας σε μικρά παιδιά. Μπορεί τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με αγνώστους ενήλικες οι οποίοι υποκρίνονται ότι είναι ανήλικοι και μπορεί να τα εξαπατήσουν και να τα βλάψουν. Τα παιδιά μπορούν να εθιστούν στη χρήση του διαδικτύου με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να παραμελήσουν τις κοινωνικές τους δραστηριότητες, τις σχολικές τους υποχρεώσεις και τα παιχνίδια τους με φίλους. Τα παιδιά υπόκεινται σε πιέσεις από τις έμμεσες αλλά επιβλητικές διαφημίσεις στο διαδίκτυο. Μπορεί να εκτεθούν σε ακατάλληλο πορνογραφικό, προσβλητικό και βίαιο περιεχόμενο .

Nα προσέχεις στο διαδίκτυο!