1ος Νόμος της Θερμοδυναμικής

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
iqAwr krqw sRI. srjMq isMG AiDAwpk - gixq srkwrI hweI skUl gVWgW KrV.
Advertisements

“ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΜΙΑΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ”
Πρόταση για εφαρμογή του προγράμματος Στοματικής Υγείας μέσα από Βιωματική Διδασκαλία στην Αγωγή Υγείας σε παιδιά και εφήβους 27 Φεβρουαρίου Θεσσαλονίκη.
Ενέργεια του ηλεκτρικού ρεύματος
Εισαγωγή στη Βιοπληροφορική 3η διάλεξη Μάθημα Ελεύθερης Επιλογής Τομέα Λογικού των Υπολογιστών Εαρινό Εξάμηνο Ακαδ. Έτους Χ. Mακρης- Α. Περδικούρη.
Δομές Δεικτοδότησης Δέντρο Επιθεμάτων- Suffix Tree
Υπολείμματα υπερκαινοφανών
hhQWq]Z hhEc hhA]AEAG}O^Z Η αρίθμηση είναι σε κώδικα Nemeth
Πιστοποίηση Κουφωμάτων Φίλιππος Δομαζινάκης Διευθυντής Ανάπτυξης & Υποστήριξης Πελατών.
ΤΟ ΠΕΡΕΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΩΝ ΤΟΥ MASTER & PEER PLC ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥΑΠΟΡ/ΦΟΡΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΗ-ΗΜΙΑΥΤΟΜΑΤΗ ΑΥΤΟΜΑΤΗ-ΗΜΙΑΥΤΟΜΑΤΗ.
ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ.
Aποτέφρωση πυρηνικών αποβλήτων(transmutation, incineration)
Μάριος Μπακογεώργος Παθολόγος-Ογκολόγος Ογκολογική Κλινική 251 ΓΝΑ Αθήνα 28/2/2015 Μεταστατικός Καρκίνος Ουροδόχου Κύστης.
Money & Capital Markets MSc Accounting & Finance Department of Accounting & Finance Instructor: S. Spyrou
ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ.
ΜΑΘΗΜΑ 3ο. ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΗ Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ.
Φυσικοχημεία Κεφάλαιο 5 ο : Χημική Ισορροπία – Θερμοχημεία Κλεπετσάνης Παύλος, Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Φαρμακευτικής.
1 Βιοχημεία - Αρχές Βιοτεχνολογίας - Ένζυμα: όξινη φωσφατάση, Τμήμα Τεχνολόγων γεωπόνων, ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ - Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου Βιοχημεία.
ΜΑΘΗΜΑ 6ο. ΑΝΟΙΕΣ  Η άνοια είναι μια γενική κατηγορία γνωστικής δυσλειτουργίας με πολλές αιτίες.  Είναι μια ομάδα δυσλειτουργιών με πολλαπλά γνωστικά.
ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ. Δεδομένα που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε!!! άτομα το χρόνο μένουν ανίκανα για εργασία λόγω τροχαίων.
Τεφίγραμμα Επιτρέπει την ανάλυση συνθηκών ευστάθειας από μία ραδιοβόλιση σε διάφορα στρώματα Επιτρέπει υπολογισμούς που περιλαμβάνουν την υγρασία σε διάφορα.
Ανάλυση Εισόδου και Εξόδου Προσομοίωσης
Απόκλιση από τις τυχαίες διασταυρώσεις
Θέματα υπολογισμού στον πολιτισμό
ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΥΪΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Άλλη περιγραφή του Ηλεκτρικού Πεδίου
Το Πρόβλημα της Πινακοθήκης (The Art Gallery Problem)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ -ΛΑΜΙΑΣ
Φωτονικά Ολοκληρωμένα Κυκλώματα
Θερμοκρασία και Θερμότητα
4. Φυσικοχημικές ιδιότητες Ρύπων
De Karakterisering van Electra
1η Διάλεξη «Το διεθνές οικονομικό σύστημα»
Οι αντιστρεπτές μεταβολές
ΑΣΚΗΣΗ 3.
Ο ρόλος της ClientEarth στην Περιβαλλοντική Δικαιοσύνη
Άλλη επιλογή: Κύλινδρος:
1ος Θερμοδυναμικός Νόμος
Η ΑΡΙΘΜΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΟΓΚΟΜΕΤΡΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΙΓΜΑΤΩΝ ΥΔΡ/ΚΩΝ (Ανάλυση PVT)
Μερκ. Παναγιωτόπουλος-Φυσικός
Μερκ. Παναγιωτόπουλος - Φυσικός
Δομή του μαθήματος Το σύστημα και το περιβάλλον του συστήματος
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Οικονομική Ανάλυση.
ΜΙΚΤΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΛΟΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ
Παρουσιαση περιστατικου
Šiaudų skydai – kas tai? Domantas Surkys
Trao đổi trực tuyến tại:
بسم الله الرحمن الرحيم.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΘΕΩΡΙΑΣ ΓΡΑΦΗΜΑΤΩΝ II
الجمهورية الجزائرية الديمقراطية الشعبية إعداد الأستاذ : لعاج إلياس
فصل7: منطق فازی و استدلال تقریبی
I Līdzstrāvas elektriskās ķēdes
G. Gazul ideal G.1. Mărimi ce caracterizează structura materiei
افزایش سرعت سرد شدن فولاد ها از ناحیه تک فاز آستونیت فاز هایی با مورفولوژی متفاوت یا فاز هایی کاملا متفاوت ایجاد می شوند.
آشکارسازهای نوری فلز-نیمه‌هادی-فلز
ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Δομή του μαθήματος Εφαρμογές του 1ου θερμοδυναμικού νόμου
ПРЕТВАРАЧИ ТЕМПЕРАТУРЕ
Οι αντιστρεπτές μεταβολές
Άλλη περιγραφή του Ηλεκτρικού Πεδίου
«Eturas» UAB, «Freshtravel» UAB και λοιποί (σύνολο 20)
Σεμιναριa ομαδων εργασιασ ε.κ.ε. Θεσσαλονικη 2019
Percentage of patients exhibiting red-flag features who were appropriately referred to same-day ophthalmology services P-values represent statistical significance.
Percentage of consultations in which each red-flag feature was assessed P-values represent statistical significance between baseline values and values.
1ος Νόμος της Θερμοδυναμικής
Οι αντιστρεπτές μεταβολές
Για άσκηση και διασκέδαση.
Proportion of patients reporting scores ≥ age and gender-matched normative patient-reported outcome values at (A) 16 weeks in OPTION, (B) 12 weeks in BREVACTA.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

1ος Νόμος της Θερμοδυναμικής 1ος Νόμος της Θερμοδυναμικής

Ο Πρώτος Θερμοδυναμικός Νόμος: Q = ΔU + W Το αποτέλεσμα είναι αφενός να θερμανθεί το αέριο, οπότε θ’ αυξηθεί η εσωτερική του ενέργεια … ΔU + και αφετέρου το αέριο (λόγω της διαστολής του) να μετακινήσει το έμβολο και να παραγάγει έργο. Θυμηθείτε την συμφωνία για τα πρόσημα Q>0, ΔU>0, W>0 W Ο Πρώτος Θερμοδυναμικός Νόμος: Q = ΔU + W

Είναι αδύνατον να κατασκευαστεί το αεικίνητο πρώτου είδους. Μια διατύπωση Είναι αδύνατον να κατασκευαστεί το αεικίνητο πρώτου είδους. Τι είναι αυτό; Θα ήταν μια μηχανή (ένα σύστημα) που θα μπορούσε να παράγει έργο χωρίς να παίρνει ενέργεια έξωθεν (από το περιβάλλον) και χωρίς να μειώνεται η εσωτερική της ενέργεια. Θα μπορούσε δηλαδή να παράγει έργο εκ του μηδενός!

Όταν δεν παράγεται έργο Το αέριο βρίσκεται σε δοχείο με ακλόνητα τοιχώματα, οπότε δεν μπορεί να διασταλεί (ισόχωρη μεταβολή). Q Τότε του προσφέρεται θερμότητα και αυτό έχει ως μοναδικό αποτέλεσμα την αύξηση της εσωτερικής ενέργειας (και συνεπώς της θερμοκρασίας) του αερίου. ΔU Το αέριο θερμαίνεται μόνο με ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ Γράφουμε: Q = ΔU + 0 → Q=ΔU

Όταν η θερμοκρασία μένει σταθερή Το αέριο βρίσκεται σε συνθήκες κατά τις οποίες η θερμοκρασία του δεν μπορεί να μεταβληθεί. Q→ Τ W Η θερμότητα που του προσφέρεται δεν μεταβάλλει την εσωτερική του ενέργεια, άρα ούτε τη θερμοκρασία του. Τ Το σύστημα παράγει έργο Δηλαδή το σύστημα παίρνει θερμότητα αλλά δεν θερμαίνεται!! Γράφουμε: Q=0+W → Q=W

Όταν δεν υπάρχει θερμότητα (Ι) Το αέριο έχει θερμοκρασία Τ1 και βρίσκεται σε δοχείο το οποίο έχει πλήρως θερμομονωμένα τοιχώματα. Q=0 T1 W Το έμβολο σύρεται προς τα έξω (εκτόνωση) και παράγεται έργο. T2 < T1 Στο σύστημα δεν μπαίνει ενέργεια, άρα το έργο παράγεται εις βάρος της εσωτερικής του ενέργειας η οποία μειώνεται. Άρα μειώνεται και η θερμοκρασία τού αερίου, δηλαδή T2 < T1 Δηλαδή το αέριο ψύχεται χωρίς να χάσει θερμότητα!! Γράφουμε: 0=ΔU+W → ΔU = -W

Όταν δεν υπάρχει θερμότητα (ΙΙ) T1 Q=0 Το αέριο έχει θερμοκρασία Τ1 και βρίσκεται σε δοχείο το οποίο έχει πλήρως θερμομονωμένα τοιχώματα. F Σπρώχνοντας το έμβολο προσφέρουμε στο σύστημα έργο. W→ T2 > T1 Δx Το αποτέλεσμα είναι να αυξηθεί η εσωτερική ενέργεια του αερίου και, συνεπώς, η θερμοκρασία του. T2 >T1 F Δηλαδή το αέριο θερμαίνεται χωρίς να πάρει θερμότητα!! Γράφουμε: 0 = ΔU+W → ΔU = -W

Μια διατύπωση για λίγους Κοιτάξτε το σχήμα → Το σύστημα πηγαίνει από την κατάσταση Α (αρχική) στην κατάσταση Β (τελική). Αυτό μπορεί να γίνει με άπειρους τρόπους. Ας πούμε με τον ΑΒ και τον ΑΓΒ. Για τον ΑΒ: ΔUAB = QAB – WAB Για τον ΑΓΒ: ΔUΑΓΒ = QΑΓΒ – WΑΓΒ Όμως ΔUAB = ΔUΑΓΒ Δηλαδή QAB - WAB = QΑΓΒ – WΑΓΒ Σε κάθε μεταβολή ενός συστήματος η διαφορά Q-W είναι ανεξάρτητη από τον τρόπο που γίνεται η μεταβολή. Εξαρτάται ΜΟΝΟΝ από την αρχική και τελική κατάσταση της μεταβολής αυτής.

adiabatic isothermal