ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ: ΜΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ Mπιάγκης Νικόλαος¹, Μουστάκας Δημήτριος¹, Μπάνη Αλεξία¹ 1.Φοιτητές Νοσηλευτικής Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Εισαγωγή: Παρά.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Στόχευση σχετικών πελατών Επαναληπτικό μάρκετινγκ με την Google Επαναληπτικό Μάρκετινγκ Στοχεύστε σε πελάτες οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ήδη ενδιαφέρον για.
Advertisements

 Αυτοκάθαρση - Δημιουργία ομάδας έλεγχου του ΠΦΣ και τήρηση των προβλεπόμενων σε όλους τους συλλόγους.  Εναρμονισμός συλλογών σε μια κοινή πρακτική.
Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΩΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ANIMUS A.E Πάρις.
Εκτίμηση εκπαιδευτικών αναγκών και εφαρμογή εκπαιδευτικού προγράμματος
Φροντίδα του Ογκολογικού ασθενούς στην Κοινότητα
ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ Σεμινάρια Φεβρουαρίου 2009 Μ. Τορτούρης
Πως μεταδίδεται η ασθένεια
Πληροφοριακό Σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας ΔΙΠΑΕ(1) Η μέθοδος αξιολόγησης «Institutional Review» που εφαρμόζεται από την QAA. Αριστέα Γκόντρα Quality Assurance.
Μαθησιακά αποτελέσματα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση Η περίπτωση του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Αϊβαζίδης Υπεύθυνος Διασφάλισης Ποιότητας, Έργο ΜΟΔΙΠ ΑΠΘ.
ManLab1 Συστεμική θεώρηση του σχεδιασμού της εργασίας Οργανωσιακάστοιχεία Περιβαλλοντικάστοιχεία Στοιχείασυμπεριφοράς ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΑ Παραγωγική και ικανοποιητική.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ. ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Συγκρότηση Επιτροπής Εσωτερικής Αξιολόγησης – Φεβρουάριος 2008 Εσωτερική Αξιολόγηση.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΔΑΜΠΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Β ΚΑΛΩΤΑ ΑΝΝΑ Β
1 η Εργασία στην Ιατρική Εκπαίδευση ‘’Παρελθόν, παρόν, μέλλον:ανάλυση άρθρων από τη βιβλιογραφία’’ Καντιλλάρι Γιόνα Α.Ε.Μ. : Ροκκά Ευαγγελία Α.Ε.Μ.
Κατερίνα Θεοδοσέλη, Συντονίστρια Εθνικού Δικτύου Κυκλοφοριακής Αγωγής
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ Ι
ΔΙΑΛΕΞΗ 5η Μέθοδοι οργάνωσης νοσηλευτικής εργασίας Κατά ασθενή μέθοδος
Έρευνα κόστους υπηρεσιών 2009 Κ. Sultan ‘SID’ Dajani MRPharmS, Ταμίας, Royal Pharmaceutical Society Φαρμακοποιός & Αντιπρόσωπος της PGEU.
Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΣΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ 1.Καταθλιπτική διάθεση. 2.Απώλεια ενδιαφέροντος και ευχαρίστησης. 3.Μειωμένη ενέργεια.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ Δημήτριος Κυφωνίδης Παιδίατρος Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.
Προγραμματισμός και οργάνωση διδακτέας ύλης, εκπόνηση σχεδίου μαθήματος 1.
OΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
Κανόνες για τις συμφωνίες οριζόντιας συνεργασίας Δημήτρης Λουκάς Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ανταγωνισμού Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εθνικών Δικαστών – Ε. Ε. Αθήνα,
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 2011 Επιτροπή Ασφαλιστικών και Εργασιακών Θεμάτων ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ.
Πέτρος Κολοβός ΕΕΔΙΠ Κλινικής Νοσηλευτικής ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΡΟΛΟΙ & ΠΡΟΤΥΠΑ Η Περίπτωση της Νοσηλευτικής.
ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ
Θεωρία της Διαπολιτισμικής Νοσηλευτικής της Madeleine Leininger
ΣΤΑΣΙΝΟΥ ΑΓΝΗ ΕΣΔΥ/ΤΕΙ: ΕΦΗΡΜΟΣΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ
Διαχείριση Διακινδύνευσης
ΙΟΓΕΝΗ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ ΠΝΦ Κυφωνίδης Δημήτριος Παιδίατρος
Εισαγωγή στη Νοσηλευτική Επιστήμη
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
Πρακτική Εφαρμογή.
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
Διεπιστημονική Προσέγγιση στη Φροντίδα Υγείας
ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΠΝΦ
Διαπολιτισμική Νοσηλευτική Το Μοντέλο της Πολιτισμικής Ικανότητας
«ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
Ποιά η καλύτερη προσέγγιση για την επιβολή πειθαρχίας στα παιδιά;
Διεπιστημονική Προσέγγιση στη Φροντίδα Υγείας
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Επιβλέπουσα καθηγήτρια: Τζωρτζίνα Τζανακάκη
Εργαστήρια Ε Εξαμήνου στον κλινικό χώρο
Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ΩΚΧΚ Παιδιατρικής Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ
ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ
ΑΑ 061 ΠΡΟΛΗΨΗ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΣΕ ΟΥΔΕΤΕΡΟΠΕΝΙΚΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ ΙΙ
Τσιγκάρη Κυριακή1, Τζιαφέρη Στυλιανή2 , Καλατζή Παναγιώτα3
Επώδυνοι χειρισμοί, κατά μέσο όρο 10 ημερησίως
ΑΑ024 - ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΜΑΤΙΩΝ – ΕΙΔΗ (ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ)
ΝΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΝΑΛΓΗΤΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ PCA ΣΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ. Μοδινού Όλγα1, Κρητικόπουλος Κυριάκος2, Μαριδάκη Ευσταθία3, Πέτρακα Ελένη  1Νοσηλεύτρια.
ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΝΕΡΟΥ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Α΄ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΛΕΜΕΣΟΥ Κάτοχος Χάρτη Κινητικότητας
Η ΔΙΑΧΥΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 1. Τσώνη Αλεξία, Μετ. Φοιτήτρια , Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Τμήμα.
ΟΙ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΟ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ
ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
EUPRON ΜΕΛΕΤΗ: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΣΤΗ ΔΙ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ-ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΦΟΒΙΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ – Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΟΝΕΑ Μόνιος Αλέξανδρος1, Αμπραχίμ Σάρα – Ελένη2, Κουρκούτα Λαμπρινή3 1. Καθηγητής,
ΜΟΡΦΕΣ ΑΚΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ Κουρκούτα Λαμπρινή1, Βαγενά Κωνσταντίνα2, Παπαεμμανουήλ Αγάπη2 1, Καθηγήτρια Τμήματος Νοσηλευτικής Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης 2,
Εργαστήρια Ε Εξαμήνου στον κλινικό χώρο
ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑ, ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ KAI ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΚΟΗΘΩΝ ΕΞΕΛΚΩΣΕΩΝ
ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ
Φροντίδα των ηλικιωμένων στην κοινότητα
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ: ΜΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ Mπιάγκης Νικόλαος¹, Μουστάκας Δημήτριος¹, Μπάνη Αλεξία¹ 1.Φοιτητές Νοσηλευτικής Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Εισαγωγή: Παρά την αύξηση των νοσημάτων που προλαμβάνονται με τα εμβόλια, το ποσοστό ανοσοποίησης του πληθυσμού παραμένει χαμηλό. Οι νοσηλευτές αποτελούν την πρώτη γραμμή στην παροχή φροντίδας υγείας και πραγματοποιούν εμβολιασμούς σε παιδιά και ενήλικες στην καθημερινή νοσηλευτική πρακτική. Μέθοδος ανασκόπησης: Πραγματοποιήθηκε βιβλιογραφική αναζήτηση μελετών της τελευταίας τριετίας που έχουν δημοσιευθεί σε ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων, στην αγγλική γλώσσα με λέξεις κλειδιά: nurses, vaccination, administration. τα άτομα να θυμούνται τα προσεχή εμβόλια και δόσεις αλλά και τους ήδη πραγματοποιηθέντες εμβολιασμούς. Η κατάλληλη προετοιμασία του εμβολίου έχει σχέση με την αποτελεσματικότητα και είναι απαραίτητη για την διατήρηση της ακεραιότητας του. Απαιτείται άσηπτη τεχνική και συμμόρφωση στις κατευθυντήριες οδηγίες κατά την προετοιμασία. Κατά την χορήγηση του εμβολίου ο νοσηλευτής ακολουθεί πιστά της οδηγίες του κατασκευαστή σνωρίζοντας οτι η παραμικρή απόκλιση μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου ή να αυξήσει τις ανεπιθύμητες ενέργειες. Αποτελέσματα: Ο νοσηλευτής που θα πραγματοποιήσει τον εμβολιασμό πρέπει να γνωρίζει το ιστορικό υγείας του ατόμου/παιδιού και σύμφωνα με το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών να αξιολογεί και να προγραμματίζει τα προβλεπόμενα εμβόλια. Παράλληλα, διερευνά τις αντενδείξεις και προφυλάξεις πριν τη χορήγηση του εμβολίου, ακόμα και στην περίπτωση που το εμβόλιο έχει χορηγηθεί και στο παρελθόν. Σύμφωνα με έρευνες, οι νοσηλευτές αποτελούν την κύρια πηγή ενημέρωσης και εκπαίδευσης των γονέων κλαι γενικά των ατόμων για την σημαντικότητα της εμβολιαστικής κάλυψης στην ανοσοποίηση. Μια αποτελεσματική στρατηγική εμβολιαστικής κάλυψης είναι η διατήρηση ηλεκτρονικού συστήματος υπενθύμησης και ανάκλησης, που βοηθαει Σκοπός: Διερεύνηση των κατευθυντηρίων οδηγιών και των προϋποθέσεων για την πραγματοποίηση εμβολιασμών στην καθημερινή νοσηλευτική πρακτική. Συμπεράσματα: Απαραίτητη είναι η ολιστική προσέγγιση στην διαδικασία του εμβολιασμού με την αξιολόγηση, τον προγραμματισμό, την εκπέδευση, την αρχειοθέτηση, την τήρηση των κατευθυντηρίων οδηγιών και τη σωστή χορήγηση. Why immunization checklist? increase quality ensure completion Increase effectiveness Reduce threats Improve confidence Administering Vaccines: Clinic Resources from IAC Recommendations and Guidelines: Vaccine Administration (www.cdc.gov/vaccines/hcp/admin/recsguidelines.html) Martins JRT1, Alexandre BGP1, Oliveira VC1, Viegas SMDF1 , Permanent education in the vaccination room: what is the reality, SCIELO.org, 2018;71(suppl 1):668-676