ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ, ΙΣΤΟΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΥΛΩΝ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος» Τμήμα Γ1 Γυμνασίου Με τι θα ασχοληθούμε σήμερα…
Advertisements

ΜΠΛΕΓΜΈΝΟΣ ΣΤΑ ΔΊΧΤΥΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΎΟΥ... ΜΙΑ ΙΣΤΟΕΞΕΡΕΎΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.
ΧΡΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ
Αξιοποίηση – Αξιολόγηση ιστοσελίδων, ιστοχώρων και πυλών
ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ(WORD)
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ, ΙΣΤΟΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΥΛΩΝ
Εγκατάσταση & Διαχείριση
Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
 Τι είναι blog; Τι είναι blog; Παρουσίαση της έννοιας του blogs  Απο που προήλθαν; Απο που προήλθαν;  Πως μπορώ να δημιουργήσω ένα Blog; Πως μπορώ να.
ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ(WORD)
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BLOG Στις διαφάνειες περιγράφονται τα διαδοχικά βήματα για τη δημιουργία blog στον blogger, τη μια από τις δωρεάν υπηρεσίες σχετικού λογισμικού,
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ WEBQUEST;.  Είναι μια εικονική διάταξη διδασκαλίας και μάθησης μέσα στο διαδίκτυο.  Όλες οι πληροφορίες γι’ αυτή τη διαδικασία προέρχονται.
Ενότητα 3.3 Αξιοποίηση-Αξιολόγηση Ιστοσελίδων, ιστοχώρων & πυλών
Μεθοδολογία αναζήτησης. Χαρακτηριστικά των ερευνητών του διαδικτύου.
Οι ιστοσελίδες ως πηγές πληροφόρησης και η αξιοπιστία τους
Πρακτική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Ηλεκτρονικό Περιοδικό e-emphasis.
. Πλεονεκτή µ ατα από τη χρήση του ∆ιαδικτύου για την αναζήτηση πληροφοριών Σε επίπεδο πηγών Σε επίπεδο επικοινωνίας Εξεικόνιση και μοντελοποίηση.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Εύρεση πληροφοριών Επίπεδο.
Χρήση των βασικών εργαλείων πληροφορικής, πολυμεσικών εργαλείων και του διαδικτύου 3.3 ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ, ΙΣΤΟΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΥΛΩΝ.
Heal Link Η HEAL Link (Hellenic Academic Libraries Link) είναι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών και λειτουργεί υπό.
Αναπτύσσοντας δεξιότητες αναζήτησης στον Παγκόσμιο Ιστό: Η χρήση των WebQuest.
Ειδική Θεματική Δραστηριότητα Τμήμα Βπ– Τομέα Πληροφορικής 1 ου ΕΠΑΛ Λιβαδειάς Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Αθανασίου Παρασκευή ΠΕ19/ Σκίτσος Δημήτριος ΠΕ.
Έργο: Ψηφιακό Σχολείο. Πράξη «Προδιαγραφές Ψηφιακής Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας, Ανάπτυξη και Λειτουργία Ψηφιακής βάσης Γνώσης, Ψηφιακή Διαμόρφωση και Τεχνικός.
 Είναι τεκμηριωμένο το περιεχόμενο του βιβλίου ή του άρθρου περιοδικού με σχετική βιβλιογραφία;  Ημερομηνία έκδοσης; Ανάλογα με το θέμα που πραγματεύεται,
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
Μόκιας Γιάννης ΚΣΕ ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β 1 ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ Σύγχρονες διδακτικές μέθοδοι και ΤΠΕ.
Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής
Αποστόλης Καλέμας - Γιάννης Μόκιας Επιμόρφωση Β Επιπέδου ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ (BLOG) Blog = Web + Log =δικτυακή καταχώρηση.
Αρχικός τίτλος: «Το κλίμα αλλάζει. Κάνε κάτι και εσύ» H ομάδα ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ξεκινά ένα πρόγραμμα που εποπτεύεται από τη ΓΓΝΓ, και υλοποιείται από το Ινστιτούτο.
Αξιοποίηση – αξιολόγηση δικτυακών χώρων Ιστοσελίδες – ιστοχώροι - πύλες.
Κατασκευάζοντας μια ιστοσελίδα 5 Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ Υπεύθυνη Δασκάλα: ΜΠΙΛΙΟΥΡΗ ΑΡΓΥΡΗ ΣΤ΄ΤΑΞΗ.
Διδακτική προσέγγιση βασισμένη σε δραστηριότητες αξιοποιώντας το διαδίκτυο.
Μια διαπίστωση που αποδίδεται στον Seymour Papert Μας δίδεται η δυνατότητα, να επαναφέρουμε στην ζωή από τον 19ο αιώνα, έναν πιλότο, έναν χειρουργό και.
Καλέμας Απόστολος Επιμόρφωση Β Επιπέδου ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ (BLOG) Blog = Web + Log =δικτυακή καταχώρηση.
Αναπτύσσοντας δεξιότητες αναζήτησης στον Παγκόσμιο Ιστό: Η χρήση των WebQuests webquest.
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – Κεφάλαιο 7: Υπηρεσίες Αναζήτησης στον Παγκόσμιο Ιστό Λέξεις Κλειδιά: Διεύθυνση Ιστοσελίδας (URL), Θεματικοί Κατάλογοι, Λέξεις Κλειδιά (Key.
Blogging στην εκπαίδευση. Μια μικρή έρευνα Πόσοι από εσάς έχετε ξανακούσει τους όρους blog/blogging/ιστολόγιο? … διαβάζετε τακτικά κάποιο blog? … «κρατάτε»
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ, ΙΣΤΟΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΥΛΩΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥΣ.
Πρακτικές Σχεδιασμού Μαθήματος. Πρακτικές καλού σχεδιασμού μαθήματος Η συγκέντρωση του εκπαιδευτικού υλικού και η οργάνωση στο eclass γίνεται πλέον σε.
Και η εκπαιδευτική τους χρήση.  Web 2.0 τεχνολογίες, εφαρμογές και υπηρεσίες  Δημιουργία μαθημάτων με τη χρήση εργαλείων Web 2.0, διαδικτύου – σύγκριση.
ΚΑΤΑΝΟΩ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ SCRATCH Χρήστος Μανώλης, Πληροφορικός ΠΕ 19 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015 Ομάδα ανάπτυξης 6 ο εσπερινό ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης.
Μεθοδολογία Έρευνας Διάλεξη 4 η (2015 – 16) Βιβλιογραφική Έρευνα Δρ. Αλέξανδρος Αποστολακης
Εκμετάλλευση υπηρεσιών Web 2.0 σε σχολικούς ιστοτόπους Παλάζης Βασίλης 3o Γυμνάσιο Μυτιλήνης.
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ Μαρία Νέζη Σχολική Σύμβουλος Πειραιά
Κώστας Θεριανός, Δρ. Επιστημών της Αγωγής Το σχέδιο δράσης (project) και η σύνδεση του με την Επαγγελματική Συμβουλευτική.
Συνεδρία 8 Wikis Συστάδα 3.
Τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του Διαδικτύου και η ευρεία του αποδοχή από τις νεαρές ηλικίες καλλιέργησαν την ιδέα της αξιοποίησής του ως ένα εργαλείο στην.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BLOG wordpress
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
Ένα δάσκαλος δημιουργεί ιστολόγια
Ηλεκτρονικό Περιοδικό
ΤΙ ΕIΝΑΙ ΤΟ WEB2 Το Web 2.0 αναφέρεται σε μια αναμενόμενη δεύτερη γενιά του Web που επιτρέπει στα άτομα να δημιουργούν, να δημοσιεύουν, να ανταλλάσσουν,
Που και πως ψάχνουμε.
Εξορθολογισμός διαχείριση διδακτέας ύλης
Νεοελληνική Γλώσσα (ΝΠΣ)
Συνεργατικά και άλλα Εργαλεία Γενικής Χρήσης (2ο Μέρος)
Υπηρεσίες του διαδικτύου
ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( PROJECT)
Κοινωνικά Δίκτυα στο Internet
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΣΤΙΣ ΤΠΕ
Κοινωνικά Δίκτυα Κεφάλαιο 15.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BLOG Στις διαφάνειες περιγράφονται τα διαδοχικά βήματα για τη δημιουργία blog στον blogger, τη μια από τις δωρεάν υπηρεσίες σχετικού λογισμικού,
Καθηκοντα και αρμοδιοτητεσ των Σχολικων συμβουλων
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
Συνεργατικά και άλλα Εργαλεία Γενικής Χρήσης (2ο Μέρος)
«Βιβλιοθήκη ανοικτού εκπαιδευτικού λογισμικού ΠΣΔ:
Οι ιστοσελίδες ως πηγές πληροφόρησης και η αξιοπιστία τους
Η Συνθετική Δημιουργική Εργασία ως εναλλακτική μορφή αξιολόγησης της Αγγλικής Γλώσσας στο Γυμνάσιο: Ένα παράδειγμα Χριστίνα Κάλφογλου Πειραματικό Γυμνάσιο.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ, ΙΣΤΟΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΥΛΩΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥΣ Μόκιας Γιάννης

ΤΡΟΠΟΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΑΠΟ ΕΚΠ/ΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ Προετοιμασία μαθήματος από τον/την εκπ/κό (επίσκεψη σε ιστοσελίδες και πύλες για τη συλλογή πληροφοριών ή την εύρεση πηγών στις οποίες μπορεί να παραπέμψει τους μαθητές/τριες προκειμένου να αξιοποιήσουν τις σχετικές πληροφορίες. Δημοσίευση στο www από τον/την εκπ/κό (ανάρτηση πληροφοριών, υποδείξεων, απόψεων, εργασιών μαθητών/τριών στο διαδίκτυο Συλλογή πληροφοριών από τους μαθητές/τριες (επίσκεψη σε ιστοσελίδες και εκτέλεση εργασιών στο πλαίσιο μαθήματος με την καθοδήγηση του εκπ/κού είτε χωρίς αυτήν με χρήση WebQuests ”ιστοεξερευνήσεις”. Δημοσίευση στο www από τους μαθητές (οι μαθητές προβάλλουν και δημοσιεύουν τη δουλειά τους – χρήση των blogs) Μόκιας Γιάννης

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ Α. Με βάση τα χαρακτηριστικά Blogs (ιστολόγια) Είναι ένα είδος δικτυακού ημερολογίου όπου οι συγγραφείς γράφουν περιοδικά για θέματα που τους ενδιαφέρουν. Οι επισκέπτες της σελίδας μπορούν να προσθέτουν σχόλια στα δημοσιευμένα άρθρα, τα οποία εγκρίνονται προηγουμένως από τους συγγραφείς-ιδιοκτήτες του blog. Μόκιας Γιάννης

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ Α. Με βάση τα χαρακτηριστικά Wikis Είναι μια ομάδα ιστοσελίδων όπου μπορούν και οι χρήστες εκτός από τον/την δημιουργό να προσθέτουν ή να επεξεργάζονται τα σχόλια. Η πιο φημισμένη είναι η γνωστή Wikipedia. Μόκιας Γιάννης

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ B. Έμφαση στη διδακτική αξιοποίηση WebQuests Ιστοσελίδες που φιλοξενούν οργανωμένες δραστηριότητες στις οποίες υπάρχουν όλα τα βήματα από την αρχή: συλλογή πληροφοριών, διαδικασία, αξιολόγηση σε μια ενιαία συλλογή. Μόκιας Γιάννης

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ B. Έμφαση στη διδακτική αξιοποίηση E- Portfolio (Ηλεκτρονικός χαρτοφύλακας) Ψηφιακός φάκελος του μαθητή/τριας στον οποίο συλλέγει και οργανώνει ψηφιακά τα αντικείμενα της εργασίας του: έγγραφα, φωτογραφίες, βίντεο, σύνθεση μουσικής, παρουσιάσεις, ηχοληψία, εργασία που γίνεται έξω από την τάξη, πειράματα, γραφικά, λύσεις ασκήσεων κλπ. Μόκιας Γιάννης

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ B. Έμφαση στη διδακτική αξιοποίηση Εικονικό εποπτικό υλικό – Εικονικά εργαστήρια, μουσεία Πραγματοποίηση δραστηριοτήτων που θα ήταν επιθυμητό να γίνουν στη σχολική αίθουσα ζωντανά αλλά δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν για διάφορους λόγους. Μόκιας Γιάννης

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ Ερωτήματα: Πρόκειται για προσωπική ιστοσελίδα; Από τι τύπο domain προέρχεται η πληροφορία στη σελίδα; Ποιος έγραψε τη σελίδα; Είναι ενημερωμένη η σελίδα; Υπάρχει τεκμηρίωση στις πληροφορίες που δίνονται; Αν είναι αναπαραγωγή από άλλη πηγή μήπως έχει υποστεί αλλοιώσεις; Υπάρχουν σύνδεσμοι προς άλλες σελίδες; Λειτουργούν; Είναι αντιπροσωπευτικοί ή μονόπλευροι οι σύνδεσμοι; Είναι διαθέσιμες οι πληροφορίες σε άλλες γλώσσες; Είναι δυνατή η ανάγνωση της σελίδας από άτομα με ειδικές ανάγκες; Υπάρχουν διαφημίσεις στην ιστοσελίδα; Υπάρχουν γραμματικά ορθογραφικά ή συντακτικά λάθη στην ιστοσελίδα; Είναι το περιεχόμενό της σύμφωνο με τα κοινωνικά πρότυπα; Είναι η ιστοσελίδα αισθητικά αποδεκτή; Μόκιας Γιάννης

Δραστηριότητες Επισκεφτείτε τη σελίδα http://oncampus.richmond.edu/academics/education/projects/webquests/rome και παρατηρήστε τη δομή της και σχεδιάστε στη συνέχεια ένα webquest για την αρχαία Ελλάδα. Στήστε το σκηνικό της δραστηριότητας και αναζητήστε τους κατάλληλους ιστότοπους τους οποίους θα μπορούν να επισκεφτούν οι μαθητές σας Για να βρουν τις απαιτούμενες πληροφορίες. Αξιολογήστε την εργασία της κάθε ομάδας . Μπείτε στο www.google.gr και αναζητήστε πληροφορίες για ένα θέμα της αρεσκείας σας. Αξιολογήστε κάποιες από τις σελίδες που σας προτείνει η μηχανή αναζήτησης με τη βοήθεια της λίστας αξιολόγησης που έχετε στα χέρια σας. Επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.ert-archives.gr/wpasV2/public/b06-ddc-digiarch.aspx και βρείτε τρόπους ψηφιακής αξιοποίησης του περιεχομένου της. Μόκιας Γιάννης

Δικτυογραφία www.internet4classrooms.com/teacher.htm www.internet4classrooms.com/search.htm www.cnr.edu/home/bmcmanus/internetassign.html www.pacificwebsites.com/lesson_example.htm Μόκιας Γιάννης